Genre: Romantiek / Oorlog
Met onder meer: Brad Pitt, Marion Cotillard en Jared Harris
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 24 november 2016
Plot Allied
"The enemy is listening."
'Allied' volgt een Britse geheim agent, Max Vatan genaamd, die in 1942 op een gevaarlijke missie wordt gestuurd in Noord-Afrika. Daar ontmoet hij vervolgens een Franse verzetsstrijdster op vijandelijk gebied. Wanneer ze elkaar na een tijdje terug treffen in Londen, brengt de extreme druk van de oorlog hun relatie in gevaar.
Max Vatan
Guy Sangster
Monique
Hobar
Paul Delamare
Door deze film gaan Pitt en Jolie uit mekaar meld de Telegraaf.
'Deze film dreef Brangelina uiteen' | Telegraaf.nl - m.telegraaf.nl
John Milton
Door deze film gaan Pitt en Jolie uit mekaar meld de Telegraaf.
'Deze film dreef Brangelina uiteen' | Telegraaf.nl - m.telegraaf.nl
Dat zal wel weer. Prachtig artikel ook weer, bestaande uit één zin.
Ik zal iedereen een plezier doen, en nalaten te melden wat ik van dat soort Telegraaf-berichtgeving vind. Dat is lelijker dan een echtscheiding.
Dat zal wel weer. Prachtig artikel ook weer, bestaande uit één zin.
John Milton
Als ik zo even snel Google, kom ik een hoop claims tegen, maar de meeste van Tabloid niveau. Official statements of bewijs zie ik niet.
Het kan prima waar zijn, maar dan nog betreur ik dit soort paparazzivoedende prutjournalistiek die woest in zaken gaat roeren waar ze niets mee te maken heeft. Maar ja, daar schijn je als bekendheid geen recht op te hebben, privacy in slechte tijden.
On-topic: ik verwacht niet verschrikkelijk veel van de film, maar ik wil hem wél zien! Leuke acteurs. En ik heb Zemeckis' vorige film niet gezien. Ben wel benieuwd wat hij nu doet.
lezertje
Beste mensen, we hebben het natuurlijk wel over de stront van Nederland. Daar ga je toch niet over discusieren.
John Milton
Oh ik wel hoor. Ik zal iedere kans aangrijpen om dergelijke prut 'journalistiek' te verwijzen naar de plek waar het hoort.
Vanaf 24 november in de bioscoop (Universal)
Update: Nederlandse release is uitgesteld naar 12 januari 2017
Filmkriebel
Hoelang gaan ze nu nog films maken over een oorlog die al 70 jaar achter de rug is...
tbouwh
Ik dacht al, waar is 'ie gebleven in de bioscoopoverzichten. Het wordt nog druk zo in januari...
Vooralsnog niet al te happig, maar wel een film die ik in ieder geval wil zien.
LPereboom
Aangenaam verast bij het kijken van deze Allied, het is een zeer vlotte film die een hoog tempo heeft en vooral niet verveeld. Voor de actie moet je het zeker niet doen, maar eerder de spanning en de sfeer die het zo goed maken. De setting en decor waren goed. Cottilard en Pitt spelen ook allebei heel goed en passen perfect in het plaat. Deze film is zeker het bekijken waard. ? 8/10.
ZwengelMeister
Ik zal er niet omheen draaien: deze film is gewoon niet best.
Hoewel het genre me absoluut kan bekoren het is soms best eens prettig om zonder verwachtingen naar een film te gaan. Vooraf geen trailer gezien, wél de namen van de cast en productie. En de namen Cotillard, Pitt en natuurlijk regisseur Zemeckis zouden best voor aardig filmisch vermaak kunnen zorgen. Met die instelling ben ik ook de Kinepolis van Antwerpen binnengestapt...
En daar liep ik dan gedesillusioneerd door de uitgang van de Kinepolis weer naar buiten. Cotillard deed krampachtig sexy en hoewel Pitt een polyvalent acteur is (Brad Pitt en oorlog kan perfect samengaan (Inglorious Bastards)) kon ook hij deze film niet naar een hoger niveau tillen. De film voelde aan als een ouwe boemeltrein met de power van een TGV. Scènes werden veel te vluchtig opgebouwd (met name de actiescènes) en het geheel werd al heel snel veel te doorzichtig. Als je een dergelijke cast tot je beschikking hebt dan zou je daar als scriptwriter en regisseur ook veel meer uit moeten halen...
fluppebxl
Ik twijfel tussen 3,5 en 4, maar vanwege de uitstekende spanningsboog toch een nipte 4. Niet slecht, zeker omdat ik het halverwege wat beu werd en toch verrast raakte door de ommekeer van het verhaal. Ook daarna werd ik regelmatig op het verkeerde been gezet. Zemeckis laat de typische clichés net genoeg bovendrijven om ze daarna weer wat te ontkrachten.
Het jammere aan het verhaal vind ik dat Marianne er toch als een goed en liefdevol persoon uitkomt. Ik vond Cotillard nu wat clichématig acteren, en haar personage had een pak meer diepgang gekregen indien zou gebleken zijn dat ze Max al die jaren doelbewust voor de gek heeft gehouden. Dat ze zogezegd onder druk werd gezet wordt wat te snel afgehaspeld (net zoals het hele liefdesverhaal trouwens: het ene moment zijn ze nog op en top professionele spionnen, een dag later maken ze plots trouwplannen), en vond ik minder geloofwaardig én minder interessant dan dat Marianne haar masker écht zou afvallen. Brad Pitt in koelen bloede neerknallen terwijl ze Deutschland über alles begint te zingen, zouden ze dat niet als alternatief einde kunnen hebben opgenomen ofzo?
Geen van beide hoofdacteurs speelt trouwens echt overtuigend vind ik. Pitt komt heel karikaturaal over (een afgezwakte versie van zijn personage in Inglorious Bastards: zelfde arrogantie, minus de humor), Cotillard is dan weer 'Frenchier than French'. Over Inglorious Bastards gesproken, beetje lui dat ze voor de rol van 'cocky Duitse officier' gewoon dezelfde acteur hebben gecast. Er zullen nog wel Duitsers met een voldoende gemene blik rondlopen, neem ik aan?
mcdaktari
Als ze goed zijn dan mogen ze die wat mij betreft blijven maken.
Filmkriebel
Er zijn nog andere oorlogen en conflicten dan WOI en WOII waar ze films over zouden kunnen maken. Dat zou eens wat anders zijn dan de zoveelste film over WO II. Maar trailer van Allied laat bijlange geen slechte film vermoeden.
Tompie film
Deze film is eerder een romantisch drama dan een oorlogsfilm.
Mooi acteerwerk.
Het verhaal komt wat traag op gang.
sonyjh
Geen slechte film. Geen hoogvlieger. Acteerprestaties netjes tussen de lijntjes, visueel mooi in beeld gebracht,..
guchte
inhoudelijk goede film en zeer sterke brad pit en marion cottilard , onderhoudende sfeer en spannend slot.
martijnk
Goede film met wel wat gebreken in het plot maar zeker vermaakt, aanrader!
martijnk
Het zit je nogal dwars blijkbaar
WO II is nou eenmaal de meest interessante oorlog, bovendien is het nog niet zo heel lang geleden dus het spreekt een grote groep mensen aan. Ook de Nazi's e.d. doen het altijd goed in films. Welke oorlog had deze film zich dan in af moeten spelen?
Filmkriebel
Ik raak een beetje moegekeken op films over WO II martijnk.. daar heb je er honderden van. Over de Vietnamoorlog maakt men bvb amper nog films, maar die over WO II blijven maar komen.
Over de Russische Revolutie en de nasleep ervan, wat ik een boeiende periode in de geschiedenis vind, bestaan heel weinig films, om nog maar over de oorlogen van Napoleon te zwijgen. Kubrick wilde daar ooit een prestigeproject van maken maar het is er helaas nooit van gekomen.
mjk87 (moderator films)
Maar zeker voor Amerikanen is WO II een fijnere oorlog om op terug te kijken. Eervol ook, itt Vietnam. Dat zal aan de kassa ongetwijfeld meespelen.
martijnk
Ja en wat was de Vietnam oorlog nou, napalm gooien en vietnamezen en amerikanen die op gruwelijke wijze af werden geslacht. Veel meer valt er niet over te vertellen.
Filmkriebel
Maar zeker voor Amerikanen is WO II een fijnere oorlog om op terug te kijken. .
En beter gedocumenteerd, en best gekend bij het publiek...
Dat kan je wel van elke oorlog zeggen. Vervang Vietnamezen door Duitsers, napalm gooien door joden uitroeien en veel meer over WO II is er heel oppervlakkig bekeken, ook niet te vertellen
arno74
Vietnamoorlog valt niet te vergelijken, bij WW2 waren tig landen actief, die elk films erover hebben gemaakt, tig fronten, etc. Het was veel omvangrijker waardoor er ook veel meer verhalen over te filmen zijn.
martijnk
En beter gedocumenteerd, en best gekend bij het publiek...
Tja ik vind nazi's toch een stuk boeiender, veel afschrikwekkender dan bijv. de vietcong. De vietcong was een one-trick pony, ingraven en wachten tot de amerikanen kwamen. De nazi's waren niet alleen super geweldadig maar ook nog eens echt super intelligent, echt een verschrikkelijk dodelijke combinatie en dat maakt WO II ook zoveel boeiender dan andere oorlogen.
Over WO II kunnen ze wat mij betreft niet genoeg films/series maken
Als je Nazi's ziet heb je al gelijk zo'n sfeertje gecreeerd wat andere oorlogen niet kunnen. Ik moet daarom ook zeggen dat WO II in de pacific me ook niet zo boeit, nu heb ik net wel Hacksaw Ridge gezien en die was wel goed, misschien een tip voor jou ook?
Over WO II kunnen ze wat mij betreft niet genoeg films/series maken
Ja, ik dacht ook aan het volgende maar nu je het toch hebt over Nazi's als superslechterikken . WO II is ook een lekker zwart-wit oorlog met duidelijk afgelijnde goodies en baddies. Verkoopt makkelijk aan het publiek. Ik zie het misschien te commercieel maar achter films is dat het eerste waar je aan moet denken: waar trek ik mensen mee naar de zalen? In andere oorlogen is de verhouding tussen goed en slecht vaak genuanceerder. Zo kun je wel stellen dat de Amerikanen hun nederlaag in de Vietnamoorlog wel verdiend hebben. Hacksaw Ridge zal ik zeker ten gepasten tijde nog eens bekijken
maar veel verwacht ik er net als Allied, niet van. Allied lijkt me nog de interessantste van de twee films omdat oorlog slechts een achtergrond is voor een heel ander verhaal terwijl Hacksaw Ridge het zoveelste verhaaltje is over heroiek en tragiek in tijden van oorlog. En vooral het moet bloedig en gewelddadig zijn anders interesseert het niemand.

Oscargenomineerde WOII-film 'Allied' met Brad Pitt nog tot morgen te zien op Netflix

Lion
Biografie / Drama, 2016