• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Peter Jackson, Terry Potter en Pete O'Herne

Releasedatum: 8 december 1989

Plot Bad Taste

Als een groep buitenaardse wezens de bewoners van het kleine Nieuw-Zeelandse plaatsje Kaihoro probeert mee te nemen naar hun thuisplaneet, om als voedsel te dienen in hun fastfoodketen, worden de vier mannen van het AIDS-team (Astro Investigation and Defence Service) ingezet om deze buitenaardse wezens te stoppen. Deze mannen zijn de laatste hoop van de mensheid, maar helaas zijn ze niet erg slim.

Ozzy / 3rd Class Alien

avatar van dutchtuga

dutchtuga

johnhendrikus is cult

johnhendrikos schreef:

Dit is simpelweg een baggerfilm. HIer is verder geen discussie over mogelijk. Omdat het een baggerfilm en sommige mensen doen alsof ze hem goed vinden ( let op doen alsof, want dit kun je gewoon niet goed vinden), noemen ze het een cultfilm. Cultfilm definieren ze vervolgens als een film die voor een specifieke doelgroep in de smaak valt. Kortom, hun zijn zogenaamde deze specifieke en dientengevolge speciale doelgroep. Door deze film als cult te bestempelen , bestempelen deze mensen zichzelf als speciaal. En dit laatste is het ze waarschijnlijk om te doen. Ze willen zich speciaal en bijzonder voelen.Dit vinden ze bijkbaar niet in het normale leven, waar ze zich niet thuisvoelen, dus zoeken hier in dit soort flutfilms danmaar hun heil. En zo vormen ze samen een clubje van "speciale" mensen.

Met allemaal als gemeenschappelijke noemer, dat ze LIEGEN dat ze deze film goed vinden. Vervang de L in cultfilm maar door een N , wat zo is de film bedoeld.

Ik vond de film ook niet veel aan, maar ik respecteer tenminste ieders mening. Dit is gewoon een heerlijk berichtje om reacties uit te lokken. Slaat nergens op.

johnhendrikos schreef:

doen alsof ze hem goed vinden? waar haal je het..............................? Wat een flauwekul reactie dit. Echt gewoon de grootste onzin die ik ooit heb gehoord. Bad Taste is gewoon een cult-classic van Peter Jackson dus als je voor de rest niets belangrijkers te melden hebt (zoals je net deed) dan graag mondje dicht.

Deze film ga ik trouwens nog een keer herzien. Het blijft een heerlijke komedie/horror

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Beste mensen, betreffende mijn vorige berichtje. Mijn excuses als ik klaarblijkelijk mensen voor het hoofd heb gestoot, dit was niet de bedoeling. Blijft staan dat ik dit echt een vreselijke film vind er met mijn verstand niet bij kan. maar misschien is mijn verstand hier dan ook te beperkt voor. Hetzelfde geld overigens voor de film braindead. in mijn ogen moet je ook echt braindead zijn om die film te kunnen waarderen maar ach. dat terzijde.

Dus mijn excuses ik probeerde niemand voor zijn al dan niet braindead hoofdje te schoppen hoor.

ik hoop dat mijn excuses aanvaard worden, bij deze nogmaals mijn excuses.

avatar van Reinbo

Excuses aanvaard. Je hebt gewoon een bad taste.

avatar van Humortje!

Humortje!

Bad Taste, wat kun je daar over zeggen?

De film ziet met het 250.000$ budjet er goed uit.
Jackson laat zien waar hij van houdt: absurde humor, veel close-ups, speciale effecten, gevechten en zijn liefde voor filmmaken.

Jackson zet zelf ook twee goede karakters neer: die scene dat Derek door het huis zaagt en daar een gat van zijn uiterlijk en vervolgens naar binnen loopt, is erg geestig.

Als die aliens in die auto zitten, en ze alsof doen dat ze rijden. Ook erg geestig.

De scene als Robert die peer schoonmaakt, waarmee Giles is gekneveld! Hilarisch!
Zo zijn er meer scenes op te noemen.

Geweldige quotes:
-Suck my spinning steel, Shithead!
-I can't. I'm a Derek; Dereks don't run!

puckb96

als je als horrorliefhebber de film bad taste nog niet gezien hebt, kan ik je helaas ook geen horrorliefhebber noemen. Hetzelfde geldt voor als je braindead nog niet gezien hebt.

Dit zijn de films die keer op keer kunt kijken en je een heerlijke kijkervaringen biedt, zelfs als je de film al voor de miljoenste keer kijkt. Vervelen gaan ze ook niet.

En als je me vraagt of ik moet kiezen tussen braindead en bad taste? dat kan ik gewoon niet. Beiden zijn het gewoon heerlijke cult horrors.

De film zit vol met gore en geniale quotes, en geregisseerd door Peter Jackson nog wel die ons jaren later de LOTR reeks bracht. Geweldige film!

avatar van black swallow

black swallow

Bad Taste staat tussen mijn klassiekers in de kast.

En terrecht.

Zag 'm in 88 voor het eerst - en zo en dan, kijk 'k m weer - verveelt inderdaad niet.

avatar van TooTall-NL

TooTall-NL

puckb96 schreef:

HAHA beste Puckb96,

Deze film had ik nog niet gezien tot een paar maanden geleden en ben toch echt wel een horrorliefhebber. Ik vind alleen niet dat deze film iets toegevoegd heeft voor mij persoonlijk...

Ik vond hem erg slecht en zal dat ook blijven vinden....

Braindead is wel heel vermakelijke film en die vind ik ook wel bijzonder grappig, maar een echt meesterwerk kan ik hem niet noemen, oewel hij er in mijn opzicht wel dichtbij zit.

Vind het dus wel een beetje kort door de bocht om te zeggen dat iedereen deze films gezien moet hebben, maar aan de andere kant is het wel de enige manier om zelf een mening te vormen over de films...

heheheheheheheh jammer TooTall-NL.

Ik had dan toch echt gedacht dat je deze kon waarderen.

Maar ja, het is toch altijd mogelijk dat ie tegenvalt.

Fijn dat je wel genoten hebt van Braindead.

Beiden zijn het twee van m'n favorieten.

avatar van seantogood

seantogood

Net de film gezien.

Nu snap ik wel waarom Peter Jackson is doorgebroken. De effecten zijn van die tijd heel erg smeurig en is heel veel vlakke grappig uitgevoerd. Ook het geluid daarbij is erg funny om aan te horen. Klinkt als een soort pudding. Het idee is leuk en ik zie het als een studenten film dan blijft het leuk. Wat over cinematografie hoef je het niet over te hebben. De film oog amateuristisch. Maar is op zeker vlakke wel leuk en interesant.

3.5

avatar van Gangleri

Gangleri

Een zombie-slasher met aliens. Niet meer en niet minder.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Leuke gore over the top horror/komedie. Grappig, vol gore en kijkt makkelijk weg.

Gangleri schreef:

Een zombie-slasher met aliens. Niet meer en niet minder.

Uhhhh.

Slasher: Nee

Zombie: Nee

Aliens: Ja dat wel, maar je bent toch gezakt.

avatar van PublicEnemy

PublicEnemy

Werd ooit lang geleden door de BBC uncut uitgezonden en móest 'm gewoon zien en werd zeker niet teleurgesteld.

Alhoewel de film belachelijk lachwekkend en amateuristisch genoemd mag worden, heeft ie zeker in het begin behoorlijk indruk gemaakt. In eerste instantie was Bad Taste zelfs één van de ranzigste films die ik tot dan toe ooit had gezien.

Toch is en blijft Bad Taste een cult-klassieker in zijn soort waarmee Peter Jackson direct zijn naam bevestigde, zowel als regisseur als acteur. Vooral in dat laatste blinkt hij echt uit in een legendarische dubbelrol!!

Gewoon op en top vermaak met lekker bizarre en gore splatterhorror en bijbehorende en zéér onsmakelijke geluidseffecten en als je van flauwe, absurdistische humor houdt, ben je ook bij deze film aan het goede adres.

avatar van congo

congo

Braindead vind ik een bloederig meesterwerkje, maar Bad Taste is me hier en daar wat tegengevallen. Ten eerste vind ik het idee van de makers erg leuk: Peter Jackson was toen nog een jochie die samen met z'n vrienden een lekker splatter flickje wilde maken. Naar mijn mening is dat min of meer wel gelukt. De gore is overdreven, de dialoog is cheesy en het acteerwerk is natuurlijk om te huilen, maar dat is te verwachten in dit soort films. Ook het budget van Bad Taste is erg laag maar toch is er een prima filmpje van gemaakt. Maar helaas is de film me in z'n geheel ietwat tegengevallen, maar over het algemeen een leuk filmpje.

avatar van robin1877

robin1877

Haha ik vond het een hilarische film. Het is wel een low-budget film en dat kun je toch wel zien. Maar voor die tijd, een prima film. Krijgt van mij een 3,5 (ster) Raad ik zeker aan als je van gore films houd

avatar van Number23

Number23

'I'm a Derek and Dereks don't run! '

Erg leuke film van Jackson die toen nog lekker los kon gaan. De film is lekker goor, zit vol met humor en heeft een lekker belachelijk uitgangspunt. Heel veel lekkers dus.

Askikker

De film die mn leven veranderde;

vanaf vandaag ben ik vegetarier.

(Maar misschien was Braindead nog net een tikkie erger).

Ik wist helemaal niet wat en van wie ik een film ging kijken, en ik plaatste m in 1978, dus dat is Jackson wel erg goed gelukt!

Alles is fout aan deze film (met als hoogte punt de dode meeuw), en dat maakt m nou net zo geweldig!

• 1948 berichten

1987 bedoel je neem ik aan.

m1chel schreef:

1987 bedoel je neem ik aan.

Nee; alles aan deze film doet me aan eind zeventiger jaren denken, en dat was volgens mij absoluut de bedoeling van de maker.

(behalve dat horloge met Charles en Diana; toen kwam ik uit die droom)

avatar van Reinbo

Film is in alles juist typisch 80's. Foute auto, foute kapsel, over the top concept en gore. Wat vind je er 70's aan?

Reinbo schreef:

Hahaha, precies zoon beetje alles wat jij hier dus zegt!

Die kapsels zijn echt heel erg 70 hoor, sinds de punk in 77 doorbrak liepen dr nog maar weinig piepeltjes met lang haar, en in deze film zoon beetje iedereen.

En ja; in de tachtiger jaren reden natuurlijk heel veel auto's rond die in de zeventiger jaren gefabriceerd waren.

Aan de andere kant; dat over the top klopt wel weer, want in de zeventiger jaren nam men dit allemaal wat meer serieus.

Maar ik heb dus driekwart van de film me af zitten vragen uit welk jaar ie kwam (dat doe ik heel vaak), en als zeventiger jaren liefhebber kwam dit me aanvankelijk nogal authentiek over.

avatar van Reinbo

Punk? Ik zou de kapsels eerder rock noemen. Maar het zal verder wel, jaren 70 auto's en jaren 70 Hard Rock- of punklook waren natuurlijk ook in de (begin) jaren 80 dominant in het straatbeeld. Ikzelf had in 1987 zo'n permanentje als Ozzy.

Reinbo schreef:

Dat bedoelde ik juist; tot aan de punk liep bijna iedereen me lang haar rond (rock, zo je wilt), in de tachtiger jaren liep nog maar een klein gedeelte met lang haar rond.

In deze film heeft zoon beetje iedereen lang haar, dus de kapsels vond ik nogal zeventiger en niet tachtiger jaren.

avatar van Reinbo

Jaren 80 kenmerkte zich door het voetbalmatje, dus dat bijna niemand lang haar had ben ik niet met je eens. Zie ook populaire bands als Bon Jovi, Europe en de hele new wave hoek.

Askikker

Is wel waar, maar dit gaat meer over kapsels die bij een bepaalde muziekstijl passen.

Laat ik het zo zeggen; in de zeventiger jaren liep negentig procent rond met lang haar, en in de tachtiger jaren beslist minder dan vijftig procent.

In deze film loopt negentig procent rond met lang haar, dus gaf het mij de indruk van de zeventiger jaren.

Er loopt overigens ook niemand met een tachtiger jaren voetbalmatje rond in deze film.

Ik blijf de indruk houden dat de regiseur de film in de zeventiger jaren laat spelen.

Dat had misschien ook wel te maken met de locatie; die lijkt op één van de geniaalste afleveringen van ''some mothers do have them'' (Frank Spencer!) uit de zeventiger jaren.

avatar van Reinbo

Ik denk meer dat ze in een gehucht in Nieuw Zeeland mode technisch een paar jaar achter liepen. Film is geschoten tussen 82-86. En gezien het AIDS team is het duidelijk in de jaren 80 gesitueerd. Verder is het vooral een tijdloos document. Kan zomaar morgen gebeuren.

Reinbo schreef:

Hahaha, datzelfde schoot me ergens diep in de nacht ook te binnen.

Maar inderdaad; dat AIDS team, en dat horloge met Charles en Diana plaatsen de film wel geheid in de jaren tachtig.