Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 8 november 2001
Bekijk via Videoland
Plot Kiss of the Dragon
"Kiss Fear Goodbye"
Liu Jian is een officier van de Chinese geheime dienst. Als hij naar Parijs gaat voor een opdracht raakt hij verwikkeld in een dodelijke samenzwering.
Liu Jian
Twin
Twin
Max
tjino
Het is een vrij leuke film, als je van actie houd. Maar het verhaal is niet echt zo goed. Voor alle vrouwelijke Jet Li fans, hij ziet er in deze film vrij oud uit.
Jordy
Standaard actiefilmpje, met een cliché verhaaltje. Er zitten wel wat leuke vechtscenes in, en het is allemaal wel redelijk mooi gefilmd, maar ik vond het niet erg boeiend. Voor de liefhebbers waarschijnlijk wel te kijken, ik vond 'm matig: 2 sterren.
You_bastard
Sterker nog er zat helemaal geen verhaal in deze film het was gewoon de bekende actie van Jet Li volop. Ik als Jet Li fan heb wel genoten van deze film het deed me zelfs denken aan de films van Jackie Chan maar dan ietsjes minder humor.
kbautr
Ik vond de film erg traag, de aktiescenes niet zo verzorgd als bij de chan films. En de acteerprestaties erg over de top. Nee 1 keer was meer dan genoeg, ik denk dat ik bij een tweede keer in slaap val. Het gaat allemaal zo langzaam dat het lijkt alsof op alles de handrem staat. 2 sterretjes omdat die hier en daar toch wel een beetje grappig was.
Groetjes Kbautr Bart
kbautr
Groetjes Kbautr Bart
ThaDeez
Zeer strakke film moet ik zeggen.. hier en daar erg overdone, maarja, ik ken wel meer films van Jet Li, je went eraan.. niet TOP, wel leuk, en zeker de moeite waard als je een beetje van de wat mindere martial arts films houdt, zoals ikke! =]
Gaat wel. Het verhaal slaat nergens op, maar het is wel een vermakelijke film.
Bridget Fonda is leuk om naar te kijken en Jet Li vind ik geestiger dan Jackie Chan.
Ha, leuk om te horen! Wat voor beeld heb jij dan van mij als filmkijker. Vind ik wel interessant om te weten.
Mijn beoordelingen van min of meer soortgelijke films:
Ghost Dog: The Way of the Samurai 5 sterren
Romeo Must Die 4,5 sterren
Jordy
Ghost Dog vergelijken met van die commerciële actieprul als dit en Romeo Must Die?? grr!!!
ik dacht dat je alleen van Oekraïense dramafilms hield
(en NL natuurlijk), maar niet dus
De meeste films die ik zie staan al op de site en de films die ik toevoeg zijn dan al gauw drama films of NL films (die ik vaak niet gezien heb
). Dan lijkt het misschien of ik alleen daar van houd en dat is dus niet zo. Ik zie ALLE soorten film...
Armin
Ondanks alle negatieve reakties heb ik hem toch gezien en.... ik heb genoten.
Natuurlijk, als je alles gaat analyseren zitten er behoorlijk wat gaten in het "verhaal", maar dat stoort mij bij dit soort films blijkbaar minder. ***1/2
Phooze
Was vermakelijk, maar meer niet. Voor de trap tegen de biljartball en andere "unbelievable" kicks, 3 sterren.
Sjan
Ik vond deze leuk om te kijken. Zitten een paar echte vette vechtscenes in. De muziek is ook vet, alleen soms vroeg ik me af of die wel zo goed bij de film paste. Fonda speelt nog redelijk goed als verwaarloosd hoertje. Verder is het wel allemaal vrij standaard.
bioscoopzaal
KOTD is werkelijk een uitstekende genre-film en met afstand de beste Amerikaanse film met Jet Li. Okee, het verhaal is nou niet zo bijster origineel, maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door de uitstekende acteerprestaties van Li, Tchéky Karyo en vooral Bridget Fonda.
Het belangrijkste aan dit soort films is echter altijd de actie, en die is in dit geval om van de snoepen. Flitsend gechoreografeerde actiescènes, tot in de perfectie uitgevoerd door Li, uitstekend in beeld gebracht door Besson's vaste cameraman Thierry Arbogast en gelukkig geen wire-work of CGI-kung-fu à la "Romeo Must Die" of "The One".
Ondanks de soms wat ongelukkig muziekkeuze is dit een niet te missen genre-actiefilm, niet alleen voor de fans.
Sjaak
Ik weet niet, ik vind het allemaal een beetje van hetzelfde die films met Jet Li.
Cornholio
Ik vind dat Sjaak geen gelijk heeft want Jet Li heeft ook andere films die van echte top klasse zijn kijk maar een naar the One. Ik vind eigenlijk dat je een beetje uit je duim zuigt, volgens mij heb je nog nooit een andere Jet Li film gezien. Jij sjap!!!!
Sjaak
Ik noteer e'm even. Dan zal ik hem binnenkort weer eens even kijken. Misschien kan ik dan mijn mening weer eens bijstellen.
herman78
Ik vond Kiss of the Dragon erg goed, maar The One juist waardeloos. Zit minimaal 3 sterren verschil tussen deze 2 films, wat mij betreft.
sn@ke
- 2077 berichten
Strakke film met een verhaal dat geen diepgang kent maar wel ruimte creëert voor flitsende actiescenes. Jet Li is in topvorm en weet erg coole moves af te leveren. Geen overdadig dradenwerk , geen fake special effects maar uiterst vakkundig gemaakte vechtscenes. Li acteert beter dan in zijn gewone doen en Fonda acteert perfect. Ook de schurk wordt erg leuk neergezet. De film kent spijtig genoeg wat mindere momenten maar over het algemeen een erg vermakelijke hap.
JdeB
waardeloos verhaal...echt een b-garnituurtje...maar de aktie is zo relaxt man....quatre sterren voor deze
Purmerend
Die trap met die biljartbal was wel aardig. Voor de rest echt een standaard actiefimpje. 2*
aryan
Ik vind die vechtscenes heel mooi, maar ik zie toch liever dan Jackie Chan die vechten en humor kan combineren, verder wel een leuke film maar niet bijzonder of orgineel 2*
Quach
heel slecht verhaal, alleen Bridget Fonda maakt er nog een leuke film van.
morpheus
Bridget Fonda was wel goed in deze film, op het oversentimentele einde na. Maar de juist zo fijnige Jet Li die het opneemt tegen een enorme Neger terwijl er Lapdance performed by N.E.R.D achter draait is verre van subtiel. Tchéky Karyo is wel lekker op dreef als corrupt hoofd van de franse inlichtingendienst. Zwak verhaal, enkele actiescenes met relatief weinig flair en Bridget Fonda als mishandelde hoer en je krijgt Kiss of the Dragon
Ach het is wel leuk allemaal, maar alleen in het korte termijngeheugen.
**1/2
BoordAppel
Af en toe wat leuke actiescenes die in de meeste gevallen vakkundig vermoord worden door de gebrekkige regie. Laat die camera eens een keer stilstaan verdomme! Jet Li is goed genoeg om hem een aantal moves te laten doen zonder van camerastandpunt te veranderen. Het verhaal stelt geen klap voor en is net iets te overdreven af en toe en soms vrij traag.
Positieve puntjes zijn er wel te noemen. Die biljartbalkick was wel koel en die accupunctuur truckjes waren ook wel grappig. Laatste gevecht met die twee brede kerels zag er ook mooi uit en Mystikal op de achtergrond pakte goed uit.
Het is allemaal goed te bekijken maar zeker geen hoogvlieger 2,5*
Van IMDb:
Director Chris Nahon had to slow down the fight scene between Liu Jian and Twin 1 because they were moving too fast for the camera.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Bound by Honor