- Home
Releasedatum: 8 november 2001
Bekijk via Videoland
Plot Kiss of the Dragon
"Kiss Fear Goodbye"
Liu Jian is een officier van de Chinese geheime dienst. Als hij naar Parijs gaat voor een opdracht raakt hij verwikkeld in een dodelijke samenzwering.
Liu Jian
Aja
Twin
Twin
Max
Gaat wel. Het verhaal slaat nergens op, maar het is wel een vermakelijke film.
Bridget Fonda is leuk om naar te kijken en Jet Li vind ik geestiger dan Jackie Chan.
bioscoopzaal
KOTD is werkelijk een uitstekende genre-film en met afstand de beste Amerikaanse film met Jet Li. Okee, het verhaal is nou niet zo bijster origineel, maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door de uitstekende acteerprestaties van Li, Tchéky Karyo en vooral Bridget Fonda.
Het belangrijkste aan dit soort films is echter altijd de actie, en die is in dit geval om van de snoepen. Flitsend gechoreografeerde actiescènes, tot in de perfectie uitgevoerd door Li, uitstekend in beeld gebracht door Besson's vaste cameraman Thierry Arbogast en gelukkig geen wire-work of CGI-kung-fu à la "Romeo Must Die" of "The One".
Ondanks de soms wat ongelukkig muziekkeuze is dit een niet te missen genre-actiefilm, niet alleen voor de fans.
BoordAppel
Af en toe wat leuke actiescenes die in de meeste gevallen vakkundig vermoord worden door de gebrekkige regie. Laat die camera eens een keer stilstaan verdomme! Jet Li is goed genoeg om hem een aantal moves te laten doen zonder van camerastandpunt te veranderen. Het verhaal stelt geen klap voor en is net iets te overdreven af en toe en soms vrij traag.
Positieve puntjes zijn er wel te noemen. Die biljartbalkick was wel koel en die accupunctuur truckjes waren ook wel grappig. Laatste gevecht met die twee brede kerels zag er ook mooi uit en Mystikal op de achtergrond pakte goed uit.
Het is allemaal goed te bekijken maar zeker geen hoogvlieger 2,5*
Van IMDb:
Director Chris Nahon had to slow down the fight scene between Liu Jian and Twin 1 because they were moving too fast for the camera.
Captain Pervert
Veel beter dan ik dacht! Misschien niet zo'n heel interessant plot, maar Jet Li is gewoon leuk om naar te kijken. Hij heeft met die pokdalige karakterkop gewoon een unieke uitstraling.
sinterklaas
Ik vond deze film wel erg traag, een beetje te commercieel. Maar toch zaten er goede actiescenes tussen. Alleen jammer dat fonda in deze film voor hoer speelt ze was 37. Dat ze altijd 30-40ers gebruiken in films voor baberollen onbegrijpelijk gewoon
kiss of the dragon:2,5
Baggerman
Een beetje Jackie Chan II, deze Jet Li....
Maar toch wel leuk en mooie spectaculaire scènes. Wel een over-the-top plot: ik kan me niet voorstellen dat politieagenten straffeloos zo schietend een moordenaar kunnen en mogen vervolgen!
Lennert
Een van de beste filmen van Jet Li, aktiescene's zijn top, geen overdreven vlieg en kunstwerk zoals meestal bij de karate-film.
Het verhaal is niet erg groots, de eindplots is over the top, maar wel spectaluair,
Een kleine correctie, bij karate-films vliegt men niet door de lucht, dat is voornamelijk bij het wuxia genre en enkele kung fu (wire fu) films.
Ondanks het soms nog wat rammelende script is het acteerwerk zeer goed, zijn de fraaie shots van Parijs bij nacht een lust voor het oog en is de actie zeer realistisch, goed in beeld gebracht en dermate over de film verspreid dat er geen moment een saai moment te bespeuren was, terwijl er tegelijkertijd een vorm van realisme behouden bleef. Credits voor Bridget Fonda die toch wel een erg leuke rol neerzet als neurotische prostituee, terwijl Li het toch voornamelijk leuk doet als supergetrainde, maar toch enigszins knullige geheim agent.
tommykonijn
Opzicht nog niet een echt slechte film. Jet Li zit goed in zijn rol, en de actiescenes waren opzicht aardig goed. Het verhaal is misschien hier en daar niet echt boeiend, maar opzicht heb ik daar niet veel last van gehad. Leuk om een keertje gezien te hebben.
Insignificance
Gammele film met gammele boefjes, gammele accenten en gammele dramatiek. Verhaal e.d. interesseert me geen donder in dit soort actie dingetjes, maar het zou wel fijn zijn dat je naar personages zit te kijken die in ieder geval niet het bloed onder je nagels vandaan halen. Dat lukt Bridget Fonda helaas wel, met verve ook. Vreselijk, net als Karyo. Een bad bad guy, om het maar netjes te zeggen. Het script prutst ook veel te veel met bijzaken rondom deze twee.
Zó veel gevechten zitten er ook weer niet in deze film en bovendien zijn ze van wisselend succes. De eerste (in het hotel, waar strijkijzers en een biljartbal voorbij komen) en de laatste (de gymzaal en die reusjes) zijn redelijk tot goed, de rest maar zozo. Wat ook niet helpt, is de banale hiphop muziek die als ondersteuning dient. Die naaldjes zijn een nice touch, maar je gunt Jet Li iets beter dan dit gare filmpje.
blurp194
Jet Li is een held.
De hand van Luc Besson in het screenplay is wel heel duidelijk te herkennen. En zijn stijl werkt ook goed - dit is een leuke vlotte film waar de vechtscenes het verhaal ondersteunen, en het verhaal ook de vechtscenes goed omlijst - je zit niet zoals met sommige karatefilms te wachten tot het volgende rondje meppen loskomt. En het verhaal zit vol met aardige gimmicks - de scene met de lockers op het station, de scenes met de acupunctuurnaalden, om er maar eens een paar te noemen. Of de scene in de sportzaal - natuurlijk een cliche, maar wel erg leuk gedaan.
En dan nog de bijrollen, van Tcheky Karyo als de over de top bad guy en Bridget Fonda als het schatje met het slechte verleden.
Mooie film, en blijft ook na de zoveelste keer leuk om te zien.
Number23
Halfje eraf na deze zoveelste herziening. Verhaaltje stelt niet veel voor, net als uitwerking en acteerwerk. Fonda is zowieso een verschrikking, Li doet zijn best en Karo slaat soms de plank mis. Leuk zijn wel de 2 blonde vechtmachines en een paar leuke actiescenes. Vooral degene in de karatezaal laat zien dat Li geloofwaardig 20 man aankan, puur vanwege snelle, katachtige reflexen.
Matige film, met een vrij standaard verhaaltje vol toevalligheden. Iets teveel toevalligheden.
Nu is het verhaal vaak maar een kapstok bij dit soort films en draait het meer om de actie, maar hier vond ik het op sommige momenten enigszins storend. Ik snap de vergelijking met de Jackie Chan films, die hier door sommigen wordt gemaakt, wel. Li komt hier soms wel grappig voor de dag. Bridget Fonda duikt hier ook nog in op, maar haar rol is niet zo heel bijzonder.
De actie in de film is redelijk. Het is fijn om te zien dat er echt geknokt wordt en er verder geen touwen en dat soort zaken gebruikt lijken te worden en Li weet zichzelf altijd wel te redden in dat soort scènes. Wel is de choreografie van die gevechten niet altijd even goed, waardoor het overzicht soms weg is. Aziaten zijn in dat soort scènes vaak wel beter dan westerlingen, zo blijkt hier maar weer.
Al met al is het niet geweldig, al slaat de verveling gelukkig nooit toe.
Allegaartje.
Chinezen en Fransen in Parijs die met z'n allen instaan voor een Engelstalige film. Kan bijna niet anders dan slecht aflopen. Nahon's eerste film, hij had duidelijk nog wat ervaring op te doen, want het resultaat is redelijk gammel.
Sowieso wordt Li niet ten volle benut als actieheld. Het schietgeweld overtuigt iets meer, wat toch jammer is voor een film die rond Li gebouwd is. Fonda is verder een weinig boeiende toevoeging, ook de bad guy trekt het niet helemaal. Moest volgens mij Oldman in Léon vervangen, maar het effect was er niet echt.
Links en rechts zit er wel een aardig actiemomentje in, maar het politiegebeuren heeft teveel weg van de magere 80s HK filmpjes en de mengelmoes van culteren wordt slecht uitgebuit. Had veel meer ingezeten.
Matige film waarin een Chinese agent naar Parijs wordt gestuurd om de Franse politie bij te staan. Het verhaal in deze actiefilm doet er weinig toe en stelt dan ook niet te veel voor. De 'relatie' tussen de twee hoofdpersonages (Jet Li en Bridget Fonda) komt eigenlijk pas goed op gang tijdens de betere tweede helft. De actie-scenes zien er wel goed uit, en Jet Li kickt er goed op los. Net geen 3.0 sterren.
IH88
“There is a time for diplomacy and a time for action. Diplomacy is dead.”
Prima actiefilm. Na het sterke begin heeft de film wel moeite om dat niveau vast te houden, en de makers hebben rond alle actiescènes ook nog een mager plotje bedacht. Geen verstandige keuze, want Kiss of the Dragon is toch op zijn best als Jet Li zijn vechtkunsten mag vertonen. Bridget Fonda acteert sterk, maar haar subplotje hangt er een beetje bij en is matig uitgewerkt. Tchéky Karyo is altijd wel een fijne bad guy.
Brabants
Kiss of the dragon is een prima actiefilm. Nergens is er ergens de bedoeling gewekt dat het een topper moest worden. Als middelmatige film kan deze productie er prima mee door.
FlorisV
Pretentieloze kung fu met als setting het corrupte Parijs, waar een louche rechercheur flink bijverdient als pooier en mr Li al snel tegen wil en dank voor zijn leven moet vechten.
Aardig voor een keer, moet zeggen dat deze bij een tweede beurt al wat minder beviel. Het is een mede door Luc Besson geschreven en geproduceerde film en zijn touch is te herkennen, ook door de aanwezigheid van de twee hoogblonde acrobatische Twins. De schrijver van de Karate Kid films werkte ook mee aan het script. Het is een cartoon achtige vertoning in zowel de over de top vechtscenes als in het verhaal, met schurken voor wie een mensenleven werkelijk niets waard is, behalve om uit te buiten. Karyo doet het best goed als de buitengewoon smerige schurk. De ontmoeting tussen hoertje Fonda (die alleen maar lekkerder wordt als ze zo ordinair is) en agent Li is wel errug toevallig en een zwakte in het script. De actiescenes zijn wel vlot en prima en alles dient duidelijk als een vehikel daarvoor. De speelduur is voorbeeldig, tegenwoordig kunnen ze met actiefilms in dat opzicht geen maat meer houden. Toch voelt het wat afgeraffeld op het einde.
De soundtrack is minder. Met Hip hop heb ik geen enkel probleem daar ben ik mee opgegroeid. Maar er zitten geen toffe rapnummers tussen, een enorm verschil met bijvoorbeeld Office Space.
Die acupunctuur gimmick is wel aardig. Jet Li is een razend snelle, atletische vechter die met films als deze en The One belangrijke stappen maakte richting Hollywood maar puntje bij paaltje toch vooral de ster is gebleven van Chinese producties, waarvan Hero mogelijk de bekendste en grootste is in het westen. Dat hij in de Expendables mee deed was leuk maar ook wel jammer want dat schreeuwt B-status en hij had de nieuwe Bruce Lee kunnen worden...maar miste diens unieke combinatie van charisma en humor.
Fed
Wat een slechte acteerprestatie van Tchéky Karyo in deze film. Nou vind ik Franse acteurs niet echt al zo goed, maar voor deze rol hadden ze beter een ander kunnen nemen.
Filmkriebel
Kiss of the Dragon is synoniem voor matigheid. Jet Li in een mindere film, waarin zijn duo met Bridget Fonda helemaal niks voorstelt. De bad guy is zo overdreven neergezet dat het aan het lachwekkende grenst. Veel goeds kan ik niet over die film kwijt. Behalve dan de veel te zeldzame martial arts scènes waarvan de beste in de laatste tien minuten zitten. Net als mijn lasagne van daarnet ligt de film me wat zwaar op de maag.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Bound by Honor