Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
dinhus
Mijn eerste Tarantino-film was geslaagd. Het is erg opmerkelijk hoe Tarantino je geboeid houd met één langdurige scène. De komische laag is me ontgaan, wat niet mocht deren. Spanning is op velen momenten te snijden en het einde was alles behalve verwacht. Het is leuk om te zien hoe Tarantino zijn eigen geschiedenis creëerd. Tarantino toont meedogeloosheid, gerechtigheid en horror. Prachtig.
Leonardo86
Laatst voor de tweede keer gekeken. Weer 153 minuten lang genoten. De vermakelijke scenes volgen elkaar constant op.. vooral de scenes waarin de bearjew uit de grot komt en die mof een lesje leert, de scene in het café met de typische 'Mexican standoff' van tarantino en de scene waarin Pitt en zijn mede-basterds Italiaans proberen te spreken zijn geweldig. Natuurlijk speelt Brad Pitt wat overdreven en is de film ongeloofwaardig en fictief. Toch blijft hij boeien en zou daarnaast het einde niet beter kunnen. 4,5* voor opnieuw een meesterwerk van Tarantino.
kirk douglas
Ik vond de spelers van Hitler en Goebbels maar niks ik denk dat ik ''Der Untergang'' nog teveel in het geheugen heb.
De film heeft zijn leuke momenten maar is voor de rest meer een aanrader voor mensen die moeilijk in slaap kunnen komen.
Brad Pitt is overigens een waardeloze acteur.
Larude
Ik vind het verrassend dat er zo veel mensen zijn die een 5 of een 4,5 geven, dan hebben we het toch over films die bij de beste behoren ooit gemaakt. De drie sterkste scenes in deze film zijn overduidelijk de openingsscene en de twee scenes in het café, waar de spanning om te snijden is. Het probleem van Tarantino is echter, zoals ik bij meerdere van zijn films vind, dat hij het zware en het spannende wat lichter wil maken door toevoeging van humor. Probleem is alleen dat de humor zoals ten tonele gevoerd enigszins misplaatst is; als hij de lijn van de twee beste scenes had doorgetrokken had dit een fantastische film kunnen worden. Nu wil hij verschillende filmgenres laten samenvloeien, die zich eigenlijk zeer moeilijk laten samenvoegen. Oorlog/komedie gaan samen (b.v. Allo Allo), maar dan moet je de spanning niet te zwaar aanzetten. Op een of andere manier wil Tarentino de filmkijker altijd een bevreemdend gevoel geven, wat dan kunst moet zijn (een soort van Bohemian Rapsody), maar bij mij komt dat niet altijd als geslaagd over. Fantastische rol van Christoph Waltz overigens.
timburton
Je slaat meteen te plank raak. Een van de beste films ooit!
Larude
Je slaat meteen te plank raak. Een van de beste films ooit!
5 is voor mij de beste film ooit oftewel kan niet beter, zaten geen missers in. Ik denk dat te veel mensen 5 stemmen, om mensen die 0,5 stemmen of 1 (wat ook belachelijk is naar mijn mening) te counteren en niet omdat ze echt het een van de allerbeste films vinden ooit gemaakt. Een leraar van mij zei vroeger een 10 is voor God en als atheist kan ik zeggen dat daar nog geen enkele film aan heeft voldaan (het is ook jammer dat je niet op schaal van 0 tot 10 kan stemmen natuurlijk).
Lang over getwijfeld, maar ik verlaag hem van 5* naar 4,5*. Had hem maanden terug nog herzien en toen twijfelde ik al. Geniale film, maar het is niet 1 van de allerbeste films ooit gemaakt denk ik toch zo...
Maar 4,5* is ook erg hoog
Ja, die kans is wel groot. Ga binnenkort de top 10 van mij herschikken.
djerk_Corleone
@ kirk douglas: gelukkig is arnold schwarzenegger wel een meester acteur
Nog effe lekker inhaken op de acteerprestatie van Brad Pitt in deze film.
Ik vond het beslist niet slecht, wat hij deed. Ik ben van mening dat ik hem hier beslist niet de goede acteur voor deze rol vind. Dat mag je hemzelf aanrekenen, maar ook de casting en de regisseur. Daarnaast is het acteren op sommige punten zo ontzettend overde top, dat ikvind dat het er te dik opligt. Je krijgt dan het wat ongemakkelijke gevoel dat je als kijker onderschat wordt. 'We gaan dat Italiaans een lekker vet Amerikaans accent geven anders snappen de mensen in de bioscoop zaal de clou niet.' Dat werk, zeg maar.........
Knisper
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Moviemeter Top 100 2010 (+ persoonlijke top 10 2010)
Nog effe lekker inhaken op de acteerprestatie van Brad Pitt in deze film.
Het moet ook super over de top zijn, althans dat is gewoon de bedoeling geweest, maar ik zie het meer als een diss tegen Amerika omdat Amerikanen bekend staan als mensen die alleen maar Amerikaans spreken, dus grappig bedoeld. Dus hoe meer over de top, hoe harder de diss.
yeyo
Eens met Driello. 'Cowboys' in het Amerikaans leger zijn niet bepaald origineel en eerder al veel leuker gedaan (Full Metal Jacket, Dr. Strangelove..)
Fortune
Hij zegt toch niks over originaliteit, hij zegt dat het er zo dik bovenop ligt omdat mensen anders de clou niet vatten.
yeyo
Dat bedoel ik met dat het eerder al beter gedaan is. Ik vond zijn personage nogal obvious en eentonig.
Filmkriebel
OK maar dat was 5 minuten op de hele film zeg...
Fortune
Hij kan niet op tegen die cowboy uit Dr. Strangelove die erg veel van elkaar weghebben. Ik weet niet welk personage uit Full Metal Jacket hierop moet lijken.
Ik vind het allemaal ook niet grappig maar of subtiliteit nou zoveel beter was geweest, weet ik niet. Het ergste vind ik ''Thats a bingo'' van Waltz dat is ook weer over de top overdreven.
Maar allebei wel personages die duidelijk hun achtergrond belachelijk maken.
yeyo
Ik weet niet welk personage uit Full Metal Jacket hierop moet lijken.
De drill instructor of Animal Mother hebben beiden een nogal roekeloze cowboy-mentaliteit.
Agreed!
Cinemaniak
Hahah, grappig.
Na een half jaar nog steeds dezelfde discussies. Vermoeiend
3,99 is echt een perfect cijfer!
ehs21
Nog effe lekker inhaken op de acteerprestatie van Brad Pitt in deze film.
Ik zou ook eerder de "schuld" geven aan de regisseur dan aan Brad Pitt. Mss heeft ie de scenes eerst wel wat minder over the top gedaan maar vond Tarantino dat niet goed genoeg en moest het nog een paar keer over tot ie het wel genoeg over the top vond. Kan toch?
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik zie Tarantino al helemaal in een deuk liggen op het moment dat Pitt dat zo overdreven zei. "Jaaaaaa zo gaan we het doen, perfect, cut!!! " Zoiets denk ik.
Driello
OK maar dat was 5 minuten op de hele film zeg...
Gemakkelijk om mijn voorbeeld eruit te pikken en daarop te reageren. Het is natuurlijk een voorbeeld van het totaal. Het type wat door Pitt wordt neergezet is naar mijn mening zo ontzettend overdreven dat het niet leuk meer is, niet effectief meer is. Het gaat natuurlijk niet alleen over dat 'banjornooo' maar over de gehele rol (waarvan ik werkelijk niet begrijp dat Pitt dat heeft willen spelen). Had ookeen ander voorbeeld kunnen geven, bijvoorbeeld hoe Pitt telkens'the bearrrrrrrr jew' uitspreekt. het zal vast een bedoeling hebben gehad, maar voor mij was dat een sterk minpunt van de film.
corleone26
Enige film in de bios waar ik gewoon met verbazing bleef zitten tijdens de aftiteling geweldige film.
Bassey74
Met Inglorious Basterds haalt Tarantino gelukkig eindelijk weer eens het niveau van zijn eerste drie films (Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Jackie Brown). Sindsdien ben ik fan van Quentin, maar hij heeft - me afgezien van Kill Bill 2 - keer op keer teleurgesteld.
Alleen al de openingsscene en de kroegscene maken deze film meer dan de moeite waard. Brad Pitt is het boegbeeld van de film en is bijna net zo goed op dreef als in Snatch, maar Christoph Walz steelt de show.
Degenen die vinden dat er 'over the top' wordt geacteerd, hebben de intentie van Tarantino duidelijk niet begrepen. Overdrijven is namelijk zijn handelsmerk en dat maakt deze film juist de moeite waard.
Inglorious Basterds kan niet tippen aan Pulp Fiction en krijgt ook geen plek in mijn top 5 aller tijden, maar ik ben blij dat ik de dvd heb aangeschaft en zal de film tezijnertijd met veel plezier herkijken.
Thijssie1990
Jaaaaaa de nieuwe Tarantino
....dacht ik.
Eigenlijk is de nieuwe Tarantino Inglourious Basterds voor mij een beetje op een teleurstelling uitgelopen. Ik heb al een aantal jaar naar deze film uitgekeken (Grindhouse vanwege de commercie geskipt) en daarom waren mijn verwachtingen wellicht iets te hoog gespannen.
De film is op zich heel aardig. Het ziet er mooi en verzorgt uit, het acteerwerk is prima (Waltz natuurlijk fenomenaal) maar toch mist er iets maar ik weet niet precies wat. Misschien is dat het probleem bij deze film ook wel.
Ik heb hem inmiddels al een paar keer gezien en er zitten zeker een aantal memorabele scénes in (opening, bar, strüdel) maar al met al is het gewoon een grote brei van leuke aan elkaar geplakte scénes.
Ondanks dat het wel een goede film is, toch enigszins teleurstellend.
Cinemaniak
3,99 is een te hoog cijfer voor een niet geslaagde film..
Ja, bedankt voor je bijdrage maar weer... Hoe ga je het oplossen?
maffiosomontana
De muziek maakt de filmk helemaal af !
4* sterren voor Inglourious Bastards.
Driello
Hou nou toch eens op met dit soort domme en aanmatigende beoordelen van andermans vermogen een film te begrijpen. Natuurlijk wordt er over de top geacteerd. En het zal ook best de bedoeling zijn geweest en soms kan dat leuk zijn. maar soms oogst dat dan minder waardering van sommige kijkers. kan dat? Ik vond het 'over de top' acteren hier gewoonzo ver gaan dat het niet leuk meer was. Dat betekent niet dat ik de film of de intenties niet snap. ik hoop dat je dat begrijpt en voortaan wat gematigder in je beoordeling van mede-formum leden bent. En ik weet verder ook niet waarop je de stelling dat dat een handelskenmerk van Tarantino is, vandaan hebt. Lange, ogenschijnlijk niet relevante dialogen, soms hard geweld, blote voeten, shots vanuit kofferbakken, het vermijden van bestaande merken. Allemaal handelskenmerken. Maar over de top?

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972