• 9.378.503 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.135)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Voor het eerst dat ik een Tarantino film waardeer. Zat goed inelkaar hoor, maar had mischien 1/2 uur korter moeten duren.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Inglourious Basterds, tja het begint zelfs al met een spellings fout in de titel (Inglorious Basterds) Maarja Tarantino he. Na films als Pulp Fiction, Reservoir Dogs en noem het bekende rijtje maar op zijn de verwachtingen hoog bij deze film. Ook bij mij, maar als fan van Tarantino vind ik het misschien al wat eerder goed dan menig filmliefhebber.

Toen de film begon zat dat sfeertje er gelijk. Ik zelf nog nooit van Christopher Waltz gehoord, maar was na een paar minuten helemaal weg van hem. Tarantino begint met een fantastische scene, misschien wel een van zijn betere scenes, en toen waren we pas een kwartier onderweg.

Daarna krijgen we te maken met The Basterds mijn vooroordeel over Brad Pitt was ook meteen verdwenen. Veel negatieve reacties hier op MM maar ik vond Pitt fantastisch spelen. Veels te Amerikaans een overrated generaal met een litteken in zijn nek.

Vervolgens zien we Shosanna , volwassen en eigenaar van een bioscoop. Naar mijn mening de relatie tussen haar en de Duitse soldaat het meest saaiste stuk van de film. Hierin vind ik dat Tarantino iets te ver gaat met zijn dialogen.

De film beleeft een iets minder moment maar komt weer ijzersterk terug met de scene in de bar. De spanning is zo goed dat ik met een open mond een paar tellen in de film gezogen werd. Een heftige schietpartij hadden dan denk ook weinig mensen verwacht. Tenminste ik niet.

De film nadert dan zijn einde en hoe. Tarantino neemt een groot risico en verdraait de hele geschiedenis. Waar wij al die uurtjes achter stoffige geschiedenisboeken hebben gezeten. Heeft Tarantino zijn eigen draai eraan gegeven.

Voor mij komt hier ook het meest komische stuk van de film en gelijk ging al mijn respect naar Brad Pitt. Zijn hilly-billy accent was al fantastisch maar hoe hij het combineerde met het Italiaans was geweldig. Vervolgens gebeuren er dingen die niemand verwacht. Hitler word doorzeefd met kogels derest word verbrand. Als je ziet dat Shosanna vermoord word en Raine word opgepakt dan denk je dat het een bad end word. En zelfs als er al genoeg plotselinge wendingen aan het eind zijn geweest. Word Hans Landa ook vermoord en gescalpeerd.

Een meesterlijke goede film van Tarantino, meer kan ik niet zeggen.

5* (en niets anders

avatar van welat

welat

Zou m 5 geven maar er was te veel propaganda.

Die Duitser(of toch?) speelde zijn rol uitstekend!

avatar van stfuympos

stfuympos

welat schreef:

was te veel propaganda.

avatar van ehs21

ehs21

Travolta_Jackson schreef:

Een meesterlijke goede film van Tarantino, meer kan ik niet zeggen.

5* (en niets anders

Hij wordt niet vermoord hoor, alleen verminkt. En er staat 4,5* bij je stem en geen 5.

avatar van zidane01

zidane01

Travolta_Jackson schreef:

één spelfout in de titel ja?

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Pulp Fiction, Resevoir Dogs en andere Tarantino films gaan over veel lichtere onderwerpen dan wereld oorlog 2.

Ik had er gewoon meer van verwacht... Goede Amerikanen, die duitsers afslachten als honden zonder dat de film grappig wordt, het was er gewoon over vind ik. Het is gewoon meer 1 brok propaganda dan een film.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

1 brok propaganda? Tarrantino? Doe even normaal zeg.

avatar van yeyo

yeyo

AnthonyG. schreef:

Pearl Harbor en Top Gun zijn geen militaire propaganda zeker? kom zeg, hoe tegenstrijdig.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

zidane01 schreef:

één spelfout in de titel ja?

Zo zie je maar weer, dat melk moet, want er zijn nog steeds mensen, die niet tot twee kunnen tellen, of niet kunnen spellen, of beide.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

yeyo schreef:

Zeker zijn ze dat ook.

Maar bij Inglourious Basterds vond ik het gewoon degoutant.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Dan nog is dit absoluut geen propaganda. Anders mag Tarrantino wel eens bijles nemen bij Goebbels.

avatar van Clearm

Clearm

Vond het een grote baggerfilm. Veel mensen zijn dit met mijn oneens blijkbaar, maar het zal wel niet mijn smaak of ding zijn ofzo. Ik vond het niet grappig en de film eindigt heel dom. Maarja dat is de Tarrantino-stijl he. Ik ga zijn films in elk geval niet meer bezoeken.

avatar van ehs21

ehs21

volgens mij begrijpen de mensen die dit propagana noemen de betekenis daarvan niet echt.

avatar van Grover

Grover

Tarantino kent zijn pappenheimers, het begin van Inglorious Basterds zou zo geplakt kunnen worden in de spaghetti western Once Upon A Time in the West.

Deze film heeft wederom een aantal sterke scenes, maar als geheel wel minder vaart, spitsvondige humor als andere uit zijn sterke oeuvre. De dialogen zijn zoals te verwachten met een onderkoelde toon en op voorhand weet je al dat het slecht af gaat lopen. Herkenbaar is ook dat er niet echt sprake is van een good guy vs. bad guy en Tarantino heeft ook de handtekening hoe een situatie die op voorhand in de tas lijkt, uiteindelijk voor eenieder beroerd kan aflopen. Beetje aan de lange kant deze film, maar vermakelijk genoeg. Hans stal de show wat mij betreft. Hoewel het italiaans accent van Aldo ook zo heerlijk droog was.

Maar zijn beste film is het niet.

avatar van zidane01

zidane01

Maar wel reageren om een andere spelfout aan te kaarten .

we in the nazi killing business

avatar van woopie

woopie

Meesterwerkje van tarantino! Absolute klassieker voor mij!

Waanzinnige dialogen en een sterk staaltje acteerwerk van Cristoph Waltz.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Heerlijke film. Her-, en der nogal traag van tempo maar niet storend. Mooi gefilmd en de dialogen zijn op z'n Tarantino's cynisch, zwart en met humor. Ik houd ervan!

**** -sterren

avatar van Butchers

Butchers

Wauw, instant classic sowieso.

avatar van TMP

TMP

Heel fijne Tarantino-film. Ben normaal gesproken geen enorme fan van zijn werk, maar dit is een van zijn betere films. Niet serieus en historisch incorrect natuurlijk, maar wel zeer vermakelijk. Sterk acteerwerk van Waltz !

avatar van Askikker

Askikker

Nou ben ik al niet zo'n fan van Brad Pitt, maar wat ie hier neer zet................

(hoezo overacting?)

avatar van JanDahler

JanDahler

Askikker schreef:

(hoezo overacting?)

mss heb je er de ballen van begrepen? (mss zwaar de bedoeling??)

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ik zou het samen met 12 monkey's zelfs zijn beste vertolking willen noemen.

avatar van Waackx

Waackx

Nooit echt een Brad Pitt geweest maar in Kalifornia en Snatch was hij wel steengoed.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Tja, we kunnen nu eenmaal niet allemaal een Brad Pitt zijn, he

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Ik ben het met Askikker eens dat Brad Pitt in deze film niet geweldig is. Dat schreef ik enkele maanden eerder al.

Nu vallen me twee dingen op bij het lezen van recensies:

- meerdere mensen vinden hem niet goed

- van degenen die hem wel goed vinden, mag je niets slechts over de man zeggen.

avatar van yeyo

yeyo

Ton Paulusse schreef:

- van degenen die hem wel goed vinden, mag je niets slechts over de man zeggen.

Dat komt omdat alle kritiek op zijn acteerprestatie weerlegd wordt met "je snapt het niet, dat is zo bedoeld". Ik denk dat de meesten wel beseffen dat Pitt expres over the top acteert, maar dat neemt niet weg dat het ook gewoon heel flauw en eentonig kan zijn..

avatar van pethunia

pethunia

Brad Pitt inderdaad niet overtuigend - karikaturaal rolletje overspeeld. Terwijl bijna alle andere rollen in zekere zin ook karikaturaal zijn, maar wel qua acteerprestaties kunnen overtuigen.

Film is mooi en spannend op momenten, acteren over het algemeen prima. Maar totaal is redelijk uit balans, regelmatig niet meer dan een professioneel vormgegeven puberale wraakdroom. Da's weinig briljant.

Het origineel is in ieder geval leuker.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Arivardadsji zei hij wel grappig vond ik. Verder mee eens dat dit niet zijn beste rol was.