• 9.378.558 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.432)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van rep_robert

Zo mainstream vind ik dit nou ook weer niet. Films als (de nieuwe) Robin Hood, Iron Man, Transformers, 2012 etc., dat is pas mainstream.

IB hoort duidelijk niet in dit soort rijtjes thuis.

Tarentino creëert hier toch weer een aparte film met een leuk script, vind het eigenlijk alles behalve mainstream.

rep_robert schreef:

IB hoort duidelijk niet in dit soort rijtjes thuis.

Niemand vergelijkt Inglourious Basterds ook daarmee, ik zeg enkel dat deze film volgens Tarantino's normen erg mainstream is.

Ik kan mij wel voorstellen dat deze prent nogal excentriek lijkt voor zij die hoofdzakelijk mainstream films kijken. Niet dat ik daarop neerkijk of zo, want de meeste 'exploitation' films zijn allesbehalve weergaloze meesterwerken die iedereen moet gezien hebben. Maar Inglourious Basterds heeft alleszins bitter weinig raakvlakken met de films die Tarantino zo bewondert.

Leland Palmer schreef:

Natuurlijk niet voor iedereen - dat hou je altijd. Maar dat mainstream argument werkt niet voor mij; er is niks mis met mainstream.

Natuurlijk is daar niks mis mee. Maar de film probeert in mijn ogen teveel van twee walletjes te eten: er wordt langs de ene kant geprobeerd een conventioneel, spannend oorlogsverhaal te creëren dat langs de andere kant ook bol staat van luchtige conversaties en absurde personages. Maar door die gedurfde combinatie komen de beide aspecten niet tot hun recht.

Ramon K

Yeyo het stokje overgenomen? Nog steeds zeer terechte kritiek allemaal. Sluit me er helemaal bij aan.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

yeyo schreef:

Maar door die gedurfde combinatie komen de beide aspecten niet tot hun recht.

Dan gaan wij er (ook) niet uitkomen, aangezien het voor mij allemaal wél werkt en wél perfect tot z'n recht komt. Die ''twee walletjes'' die je noemt, ja.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Eindelijk er eens voor gaan zitten wat een lange film, pffff.

Ik vond hem wel goed gefilmd, close-ups en zachte mooie beelden, goede acteurs en goed neergezet.

Af en toe iets te traag, maar het heeft me wel tot einde geboeid.

avatar van joeyspo

joeyspo

goede en sterke dialogen

avatar van Zizzo

Zizzo

Vond hem de 2de keer op dvd beter dan in de bios, op de bank onder het genot van een borrel is persoonlijk meer mij ding.

De cast is top, geen twijfel mogelijk. Iedereen zit een top rol neer, Waltz als Nazijager steelt de show! Om Brad Pitt moest ik elke scene waar die inzat lachen, die gast is zo fout en tegelijkertijd klopt het plaatje helemaal. Het verhaal is verfrissend en boeiend, de dialogen zijn van een zeer hoog niveau. Weinig tot geen aanmerkingen, mooie speel lengte en top tot op het einde.

planet_of_death

Op het ene moment is de film bloedstollend serieus en zwaar. Op het andere moment grappig en luchtig. De balans tussen de twee is helemaal top.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

2de kijkbeurt valt het toch wat tegen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ja, dat klopt. Bij de 2e keer is de verrassing er helemaal af en de dialogen misschien iets te lang. Toch blijft het een topper.

avatar van El-royo

El-royo

Deze film verdient gewoon al een hoog cijfer door het prachtige acteerwerk!

avatar van feenah

feenah

Ik heb deze film ook twee maal gezien en vind de basterds dan nog beter. Dit gevoel had ik ook bij Reservoir dogs, Pulp Fiction en Kill Bill 2. Deze film is dus heel veel sterker dan het teleurstellende Death Proof. Chapeau!!!!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Jackie Brown vond ik altijd Tarantino's beste film,maar deze is net zo

goed eigenlijk,alleen er is wel 1 reden waarom ik deze film geen 5,0 geef

en dat is omdat,de cafe praat scene,echt veel's te langdradig is,wel zonde van de film eigenlijk.

planet_of_death

Die leek wel eeuwen te duren, ja. Gelukkig maakte de shootout een voel goed.

avatar van Jesse93

Jesse93

Het gesprek was lang, maar ik vond het niet saai. Je voelt namelijk wel gedurende het hele gesprek de spanning. Ja en daarna natuurlijk de dikke shootout. Maar ditzelfde is toch ook in het begin. Een lang gesprek met veel spanning (en wat humor) met daarna een shootout.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

planet_of_death schreef:
Die leek wel eeuwen te duren, ja. Gelukkig maakte de shootout een voel goed.

Ik vond hem juist prachtig opgebouwd en op een prachtig moment tot een climax komen. Had ook geen moment het gevoel tijdens die scene dat ik me verveelde oid, het wordt gewoon de hele tijd spannend gehouden.

planet_of_death

In het begin voelde ik ook spanning, later ging dat weg en op het einde van de scene werd het weer spannend.

avatar van Jesse93

Jesse93

Ja eerst heb je die soldaten die een spel doen en dan wordt het echt spannend wanneer die Duitse officier uit het hoekje erbij komt zitten.

avatar van BB1991

BB1991

quentin tarantino... een van de weinige echte regisseurs, waarbij sprake kan zijn van een auteursfilm. bij deze film is dat niet anders. scherpe dialogen, expliciete actie, cartooneske personages en cynische humor. ik hou ervan, maar in inglourious basterds lijken het veelal coverups voor het simpele verhaal. de personages zijn leuk en kleurrijk maar echt betrokken met hun doeleinden ben je niet. de executie van hitler had daardoor nogal weinig impact

het zijn vooral de ongelooflijke acteerprestaties die deze film omhoog helpen. het zijn de spanningen en de humor in de dialogen waar de hele film om draait. in mijn ogen zou tarantino een film kunnen maken zonder verhaal, waar alleen constant mensen met elkaar praten en nog zou het boeiend zijn. alhoewel.... death race was vreselijk... enfin, de film werkt als een exposities voor de aspecten die tarantino goed beheerst en goed in balans weet te brengen. vandaar was het toch wel een leuke film

Ramon K

Er zijn toch genoeg auteurs binnen en buiten Hollywood?

Uiteraard.

Ramon K

En daarom is het een kulopmerking....

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ramon K schreef:

Er zijn toch genoeg auteurs binnen en buiten Hollywood?

Waarschijnlijk bedoelde hij het anders dan je denkt. Dat denk ik iig .

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Geweldige film! Mijn twee favorieten waren vooral Brad Pitt met zijn rare accent en Christoph Waltz. Vooral de laatste heeft een super rol gespeeld. Heb net gezien op imdb dat hij een Oscar kreeg en dat verbaast me helemaal niets.

Ook de rest van de cast heeft een geweldig werk van gemaakt.

Top!

avatar van ihateyou

ihateyou

veel te veel een ouwe zeikfilm daarbij vind ik het geen goed beeld hebben van hoe het nou echt was in de oorlog viel er bij ongeveer in slaap alleen laatste half uurtje was leuk

Sorry maar:

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

ihateyou schreef:

Hahahaa, je hebt de hele film gewoon niet begrepen en wat er mee bedoeld wordt

ihateyou schreef:

En te denken dat het laatste halfuur juist het meest absurde, incorrecte deel van de film is. Tegenstrijdigheid alom!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Typische 'Tarantino.

Originele vorm van een oorlogsfilm en leuke dialogen met goed acteerwerk.
Het begin is al meteen relaxed ( pijpje roken, melk drinken ) met spanning op de ondertoon: de joden zitten onder hun.
Mooie sets, prima verhaal

-4,5-