Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Steve Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
mats13
Goede film van Clint Eastwood. Hij komt wat langzaam op gang, maar het einde maakt dat zeker goed.
Toch wat vreemde omslagen over de gevoelens van Clint, die ik moeilijk kan begrijpen. Maar dat maakt verder niet uit voor de rest van de film.
Bovenal goed acteerwerk, mooie opbouw en een goed verhaal.
Drs. DAJA
Kon hier helemaal niets mee. Clint Eastwood denkt blijkbaar dat Lee van Cleef en Eli Wallach in de suburbs van Amerika heibel schoppen want zijn acteerwerk lijkt vies veel op dat uit Il Bueno, Il Brutto, Il Cattivo, maar dan niet goed. Bovendien vind ik het scenario waardeloos. De eerste vijftien minuten zien we niks anders dan Clint Eastwood die een rotopmerking maakt waaruit we dienen te concluderen dat hij een norse vent is, waarna we de familie horen bevestigen tegen elkaar dat hij een norse vent is, daarna laat Eastwood weer zien dat ie een norse vent is, en horen we familie...... een nogal saai rideltje wat nogal lang doorgaat. Na een half uur komt het verhaal op gang en hebben we eigenlijk te maken met het verhaal van Avatar maar dan tussen Eastwood en wat Aziaten. Menig kinderfilm weet een nieuwe cultuur origineler te introduceren dan dit lor. Nee, met Gran Torino kon ik helemaal niets.
jacobz
Nu al een klassieker. Clint Eastwood kan alles. regiseren, acteren, zingen... ongelofelijk
Jawaddedadde
Mooi drama die hier en daar wel wat cliché oogt, maar die dankzij de uitmundende acteerprestatie van good old Clint bovengemiddeld mag genoemd worden.
Wat speelt Eastwoord die oude chagrijnige oorlogsveteraan toch geweldig. Elke andere oude zak zou hier ongeloofwaardig zijn, maar niet Clint. Ging een geweldige dreiging van hem uit.
Zit ook best wat humor in, zo zijn de scènes bij de barbier erg luchtig en vermakelijk.
De film eindigt nogal dramatisch voor Kowalski, erg jammer, had hem liever al het gajes aan gort zien schieten, maar dat zou er wellicht overgegaan zijn.
blurp194
Mooie film, ondanks dat het genre me niet echt aanspreekt normaal gesproken zonder enige bedenking geboeid naar zitten kijken. Clint is echt wel een heel ouwe rot, die precies weet wat 'ie aan het doen is; in dit geval weet hij het verhaal op een voor mij heel herkenbare en begrijpbare manier te vertellen.
Bertuss
Meesterlijke film. Tuurlijk hij is traag en clichématig MAAR GENIAAL. Niks mis met dit soort films. De sfeer in deze film is ongekend ! Mede door het tempo, muziek en verloederde wijk. Geweldig gewoon.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vind de film niet echt traag, hij is natuurlijk niet snel, maar traag vind ik een te groot woord. Ik vind het een normaal tempo, niet traag maar ook niet snel.
planet_of_death
Hij is traag, maar heeft toch een mooi tempo?
Traagheid kan goed bij een film passen.
shockdog
Mijn god wat een Hollywood-film zeg. Alles is tot in de details voorspelbaar, en hoe Walt opeens 'vrienden' wordt met Toad is veel te geforceerd. Clint Eastwood was één van mijn favoriete regiseurs, maar na het zien van zijn laatste werk (Flags of our fathers, Changeling, Invictus en nu ook Gran Torino) is hij uit dat lijstje geschrapt.
dEUS
Ondanks het feit dat ik door had hoe het einde zou uitdraaien, vond ik dit toch een goeie film. Sommige fragmenten zijn erg leuk (bv. bij de kapper wanneer Walt aan Thao leert hoe hij moet praten als een echte man) en Clint is echt goed in zijn rol 3,5*
stallone 4-e
super goede film,eindelijk weer es een goed verhaal in plaats van al die vage onrealistische films,waar je mee wordt doodgegooit tegenwoordig!
deze film heeft alles...
dikke 5 sterren!!!!!
Mochizuki Rokuro
Ach, je moet de eerste twintig minuten even in de stemming komen voor dergelijke rechtlijnige grappenmakerij 'van de koude grond'. Maar daarna was het (tot het laatste kwartier) best grappig en onderhoudend. Zowel Dirty Harry als Clyde de Orang-oetan kwamen in mijn gedachten boven (qua niveau).
Deed me ook een beetje aan Kapitein Haddock denken, die Clint hier. Beetje mopperen en vloeken met referenties aan een hard geleefd verleden. Was niet helemaal tongue-in-cheek genoeg om te geloven in Clints goede bedoelingen verder. Maar de sleet raakt er wel steeds meer in. Hij zou wat beters kunnen gaan doen op zijn 80e... Hij heeft het verdiend.
Donkerwoud
Eigenlijk vooral de moeite waard omdat Clint Eastwood met deze film zijn rollen van vroeger (lees: agressief, gewelddadig) tegelijkertijd eert als wel ze op hun plaats wijst. Zijn Walt Kowalski heeft de chemie van een Dirty Harry of een ´´man zonder naam´´, maar is ook een zielig hoopje menselijkheid dat zichzelf hervindt. Clint Eastwood is in topvorm in deze rol die zijn hele loopbaan herdefinieert. Dat het ongeloofwaardige verhaal niet helemaal overtuigt, maakt niet zoveel uit.
pumpking
Verdient het zeker om in de top 250 te springen binnen een jaar.
Nu al 4 keer gezien en is nog maar een jaar uit.
Wordt een klassieker als het de laatste film van Clint blijft.
"Get off my lawn" , "I used to stack fucks like you five feet high in Korea, use ya for sandbags" & "Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me." zijn zinnen waar ik blijf aan denken. Zinnen die het veel meer doen bij mij dan "Do you feel lucky, well do you punk?" in Dirty Harry
petersen91
goede film met een uitstekend acterende Clint Eastwood. Eastwoord speelt een gesloten, chagrijnige oude man, die gevochten heeft in de oorlog. het was leuk om te zien hoe dit conflicten veroorzaakte met de buurt.
Na een uurtje gekeken te hebben, vond ik de film toch wat minder worden. de spanning werd minder en het karakter van hoofdpersoon veranderde wat, waardoor er niet meer zo'n dreiging van hem uitging. Verder vond ik het tempo wel bij deze film passen en de sfeer vond ik zeker een pluspunt. Ik vind het best een goede film 3,5*
Minotaures
Dat die als veteraanzijnde 13+ mensen tijdens de oorlog gedood heeft
Zie dat maar te behalen.
Aapje81
Hele prettige film. Eastwood stapelt alle denkbare cliché's opelkaar en overacteerd als de beste maar door zijn charme en charisma komt hij ermee weg.
Heb hier 2 uur met veel plezier naar gekeken en af en toe erg hard gelachen maar een meesterwerk is dit niet.
Boven gemiddeld
Couch Potato
héérlijke film vind ik dit; Vandaag van een rommelmarkte meegebracht, kostte me 4 €.
Clint Eastwood speelt prachtig de knorrige oorlogsveteraan die stug is, een rotslecht karakter heeft... maar met een gouden hart.
De problemen die zijn nieuwe buren hebben met die gang, houden hem behoorlijk bezig en geleidelijk aan ontdooit hij tegenover zijn buren.
De bijrollen zijn ook met overtuiging gespeeld.
Het trage tempo is een verademing tussen moderne films die altijd zo ontzettend vlug vooruit moeten gaan.
Ik heb hiervan genoten, deze film is één van de betere die ik de laatste tijd zag. Ik ben wel geen grote filmconsumer, er zijn er hier veel groteren, maar toch...
In2Sneakers
Ik had een keihard wraak/actie film verwacht, maar toen keek ik de film en viel het viel me zwaar tegen. Stel dat ik er niks van verwacht had, dan was het een leuke film geweest.
Maar deze is zeker niet beter dan harry brown, wat sommige beweren.
kimberlyVD
Maar deze is zeker niet beter dan harry brown, wat sommige beweren.
Bedoel je niet Dirty harry?
Decec
Héél goede film
Ongelovelijk dat acteur/regisseur Clint Eastwoord speelt nog steeds. Hij is nu 80 jaar leeftijd? Knap hoor! Ik lees net dat hij gaat gewoon door:
Hereafter (2010) (regisseur)
Invictus (2009) (regisseur)
Q Jones
Clint Eastwood doet in deze film waarin hij het beste is brommen en de harde held uithangen. Ik vond deze film echt zeer goed en je zal hem ook niet snel vergeten want het is geen standaard actie film.
Eastwood speelt een oude veteraan die het nog steeds niet verleerd is om zijn wapen te trekken. Hij doet dit omdat gangs zijn wijk overnemen en zijn buren stalken waarin hij in de loop van de film een hechte band mee opbouwt. Deze film moet je echt zien ook omdat Eastwood laat zien dat hij het acteren nog niet verleerd is en als dit zijn laatste film zou zijn is het een waardige afsluiter

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999