• 9.375.212 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot Gran Torino

"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"

Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...

Walt Kowalski

Steve Kowalski

Tim Kennedy

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

heel sterke film van Clint Eastwood. Clint Eastwood zelf goed geacteerd. heel goede film dat meegaat met de 21ste eeuw. de chinezen acteerden goed. een film waar je je echt niet mee verveelt. moest soms mee lachen. goed einde. de gran torino staat in mijn top 3 mooiste auto's. toen hij op het laatste zei : ik heb een vuurtje. was het sjiekste. gewoon echte topper. verhaal 5. acteerwerk 5. script 4.5. een 5 dus. moet je eens zien in de zomer. dan zit je al in de sfeer van de film. een film voor in je top tien te zetten hoor! wat ik ook heel mooi vond waren de groepjes

avatar van Nand

Nand

Ik vond dit een zeer goede film. Vooral op gebied van humor was hij verbazend genoeg hilarisch. Ik vind de oude norse Clint soms leuker dan de jonge triggerhappy Clint

avatar van paul83

paul83

Onbegrijpelijk dat mensen hier een 0,5 voor kunnen geven....Dat verdient bijvoorbeeld Epic Movie wel, maar deze parel niet.

En mensen die zeiken over de stem: Hij heeft ook longkanker in de film en dat beinvloed volgens mij ook je luchtpijp, maar kan het mishebben. Batman nadoen.....

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

paul83 schreef:

helemaal met paul83 eens !
de stem heeft een goed excuus

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Geweldige film waarin het sarcasme van Clint de smaakmaker is. Vergeleken met z'n oudere (Dirty Harry) films is ook nog eens minder schieten en meer diepgang.

avatar van MC:T

MC:T

Wanneer komt hij in de top 250?

op IMDb versloeg hij zelfs films als the green mile, braveheart, Full metal jacket en andere grote namen.

avatar van booyo

booyo

Wat een meesterwerk. Clint in de rol van grumpy old man Walt, zet een dijk van een rol neer. Al nors grommend en mensen afzeikend, ontpopt hij zich tot een zacht, bijna aimable persoon, die gelukkig wél nog steeds mensen afzeikt Vond het erg mooi om te zien hoe de tot stand koming van de vriendschap tussen Walt en Thao werd uitgewerkt. Deze film kent een hoop diepgang, heeft een prachtig einde, en is gewoon ijzersterk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

MC:T schreef:

Wanneer komt hij in de top 250?

mocht hij erin komen, dan duurt het nog een tijdje:

Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Een sterk verhaal met een gepaste dosis diepgang, een stukje Amerika hoe het kan zijn vandaag de dag. Sterke contrasten tussen generatie's maar ook culturen.

Net iets te weinig aktie voor mij persoonlijk, meer aktie zou de film misschien ook niet goed doen. De sarcastische droge opmerkingen van Clint passen goed bij de oude verbitterde man die hij speelt...heerlijk!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Clint Eastwoord scoorde voordat ik Gran Torino keek altijd heel keurig bij mij 3,5 sterren. Nooit echt opzienbarend heb ik hem gevonden als regisseur. Toch ging ik met hoge verwachtingen deze film bekijken. Detroit, Aziaten, racisme en een zuurpruim zijn namelijk ingrediënten die mij als filmliefhebber wel kunnen trekken . De verwachtingen kwamen ook uit !! Wat een superfilm met een geweldige Clint Eastwood. Het is haast over the top hoe hij acteert, maar ook wel weer heel geloofwaardig en oprecht.

avatar van huVILEub

huVILEub

Als een regisseur voor als zijn films 3,5 sterren zou hebben vind ik dat anders opzienbarend.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

huVILEub schreef:

Een 3,5 staat voor mij gelijk aan een ruime voldoende, nogal gemiddeld dus . En dan heb ik nog lang niet alle werken van Eastwood gezien .

avatar van Nomak

Nomak

Clint Eastwood zet hier wel een erg norse man neer met de meest rauwe stem die je maar kan bedenken. Geweldige acteerprestatie ook van deze man die hier op zijn minst toch wel een Oscarnominatie aan zou moeten overgehouden hebben. Maar zelfs dat was niet voor Clint weggelegd. Schandalig, en ik zie dit weer maar eens als een bewijs dat dit soort prijzen en nominaties totaal waardeloos zijn.

Maar goed, Clint zet hier met Walt Kowalski in elk geval een erg geloofwaardig personage neer. Hij is een man die in de oorlog heeft gevochten tegen een Aziatisch volk en in zijn buurt wonen nu voornamelijk Aziatische mensen. Hoe gaat zo een man daarmee om? Hij is sowieso al iemand die het liefst met rust gelaten wil worden, dat wordt al snel duidelijk. Dus van contact met zijn Aziatische buurtbewoners is geen sprake. Zijn omschakeling als hij door omstandigheden in contact komt met zijn buren, en hen dus beter leert kennen is dan ook erg geloofwaardig en zorgt voor enkele mooie momenten. Het mooiste is dus als hij merkt dat hij meer gemeen heeft met "die spleetogen" dan met zijn eigen familie. Wat een vreselijke familie heeft hij ook. Ik ergerde me werkelijk kapot aan die mensen. Zijn zoon die hem op zijn verjaardag in het bejaardenhuis wil stoppen, zijn kleindochter die hem het liefst zo snel mogelijk ziet sterven om vervolgens zijn prachtige wagen te erven. Je moest ze daar zien zitten met die glimlach op het gezich toen de erfenis werd uitgesproken. Bah, wat een uitschot! Daarom vond ik het ook prachtig om te zien dat zijn buurjongen die auto kreeg.

De film heeft natuurlijk nog veel meer mooie momenten. Denk aan de scène dat hij zijn geweer richt op die bende. Get off my lawn!
Het einde had ik eerlijk gezegd echt niet zien aankomen. Ik had verwacht dat hij zou sterven, maar niet op die manier. Ik dacht echt dat hij een pistool zou trekken en zou proberen om zo toch één of twee bendeleden mee de dood in te sleuren. Maar goed, dit onverwachte einde is natuurlijk ook erg mooi, vooral ook door de daaropvolgende krachtige speech van de priester.

Gran Torino is een erg sterke film van en met Clint Eastwood. Deze man draagt de film volledig. Ik hoop dat hij zich nog bedenkt en dat hij in de toekomst toch nog als acteur te zien zal zijn. Al is deze film eigenlijk ook wel een mooie afsluiter van zijn carrière als acteur, want hij zet hier toch wel erg sterke acteerprestatie neer. Gran Torino is dan ook zeker een aanrader!

avatar van pumpking

pumpking

First i'll blow a hole in your face, then i go back in the house, and sleep like a baby.

Lang Leve Clint.

avatar van DiTati

DiTati

Topfilm! Blijft zelf nu nog in mn hoofd rondspoken (na enkele weken)..

avatar van Mankatans

Mankatans

De soundtrack van deze film is echt te fijn, ik blijf 'm luisteren.. zoals deze zijn er niet zoveel

avatar van pumpking

pumpking

Soundtrack, humor, beelden, en wat dacht je van acteerwerk? Is allemaal super in deze film, plus dan nog eens Eastwoodfan zijn en dan komt het helemaal goed.

avatar van mats13

mats13

sweinsteiger schreef:

maar je hebt 'm zelf niet in je top 10.

avatar van Hans P

Hans P

eerste stuk is minder (3*), dan wordt hij 4* en voor het einde 4,5*.

Dan toch maar afronden op 4*

avatar van pooper

pooper

super mooie film en wat goed geacteert door clint!!!

avatar van magic32

magic32

Goede film met sarcastische humor!

avatar van jordideboer

jordideboer

Wauw! Overtreft mijn verwachtingen ruimschoots, subliem geacteerd door Eastwood. Zet zijn rol uitstekend neer, ik verbaasde mij over de hoeveelheid 'humor' (vooral aan het begin van de film).

De film zakt nooit in, wordt nergens saai en door de gebeurtenissen blijf je zeer geboeid kijken hoe de film zich ontwikkeld. Ik wil eigenlijk niet te veel zeggen over de film, dus laat het gewoon bij sterren.

* * * * 1\2

Fantastisch mooie film!

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

viel echt tegen, wat een slechte film. Uiteindelijk ging het helemaal nergens over, echt helemaal nergens over. jammer dat mensen kijken naar 1 karakter, die op zijn beurt niet een van zijn beste films speelt, en niet kijken naar het geheel. Wat een slappe hap.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Apocalypse Now schreef:

Uit wat concludeer jij dan dat mensen niet kijken naar het geheel?

Mensen die hoog stemmen op deze film vinden de film gewoon goed en niet alleen het personage van Eastwood hé. Lijkt me toch vrij logisch.

avatar van Koektrommel

Koektrommel

Moet toch echt score verhogen van 4,5 naar 5 sterren. Ik heb de film nog eens gekeken en goed nagedacht. En ik kon gewoon geen enkel minpuntje ontdekken. Ik heb hier zelfs meer van genoten dan van se7en of de shawshank redemption. Heerlijke donkere humor in deze film, uitstekend acteerwerk (wat wil je met meer dan een halve eeuw ervaring), maar ook de side-characters waren overtuigend. Ook een heerlijk en passend plot met een mooi einde. Eigenlijk was alles aan deze film gewoon mooi, heb me geen moment verveeld. Gelachen zeker wel. Vooral als Walt naar de kapper gaat en 'praat als mannen'. Ook zit er een stukje in waar hij praat met de priester die dan vraagt: Waarom heb je de politie niet gebeld? Walt: Weetje, ik heb gebeden, maar ze kwamen niet.
Ook als die 'gang' Walt z'n tuin inkomen met wapens. Walt trekt een shotgun oid en de 'gangsters' gaan lachen, omdat ze denken dat Walt een ouwe man is die nooit geschoten heeft. Antwoord: I used to stack fucks like you five feet high in Korea... use ya for sand bags.
Priceless.... haha

avatar van jordideboer

jordideboer

Apocalypse Now schreef:

Wat een domme opmerking, tuurlijk kijk ik naar het geheel als ik een film beoordeel. Hoe je erbij komt dat deze film nergens over gaat is me ook een raadsel. Zou je mij willen uitleggen waarom deze film volgens jou zo slecht is en waarom het nergens over gaat? En het gehele plaatje van de film, wat is dat dan?

Ik vond het gewoon een erg sterke film, niet alleen Eastwood acteerde sterk, ook zijn buren. Als ik dan toch een minpuntje zou moeten geven is het misschien dat de 'gangsters' niet echt 'gangsta' zijn. Waarschijnlijk had jij gewoon een verkeerde verwachting van de film, een Eastwood misschien die eigenhandig alle Chinezen en immigranten de nek om draait? Dat zou pas slap zijn, dit is gewoon een heel erg goede, en sterke film.

avatar van marko09

marko09

deze film is echt ontroerend vooral aan het einde geweldige film

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Opnieuw een halfje eraf. Eigenlijk maar een matig filmpje die helemaal vol zit met cliche's. Eastwood is de enige acteur die echt goed is.

avatar van malkoen

malkoen

deze film verdiende een oscar wat een prutsers die juryleden.

En Clint Eastwood die blijft een legende wat een rol zette hij hier weer neer prachtig gewoon, ik heb echt veel respect voor die man.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Ik vind dit echt een hele goede film! Clint Eastwood in een toprol!

De film heeft mij van begin tot eind geboeid, en kan hem zeker aan iedereen aanbevelen! Mn vijf sterren dubbel en dwars verdient!!!!