Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Steve Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
Paatje
Goede film!! beetje moralistisch, wat duidelijk wordt aan het einde van de film. Maar goed. Clint speelt zijn rol erg goed, en je krijgt ook nog sympathie voor hem, terwijl je in het begin anders kan denken. Ik heb me zeer goed vermaakt!!
barcelonagek
Kort maar krachtig! Goede film, einde ook zielig en (opzich logisch maar toch...... ) Hij heeft het opgelost maar toch de hoogste prijs betaald, R.I.P Ik snap waarom deze een Oscar zou krijgen..
AchmedATM
teveel hollywood saus
Hmm..... lekker met frietjes, maar een waardeloos argument.
Thom1994
Hmm..... lekker met frietjes, maar een waardeloos argument.
Hollywood saus.Hmm.. waar verkopen ze dat?
Awake78
Lekkere karikatuur-film. Gelukkig heel voorspelbaar, wat juist een pluspunt is in deze film. Op de een of andere manier leef je mee met de gekwelde Walt. Als blikken konden doden....haha. Een keer keek ie zo boos (met mond lichtjes open en mondhoeken vol naar beneden) dat ie je bijna kon vermoorden met zijn blik.
Toch zeer vermakelijk allemaal. Blijft helaas niet lang hangen.
hedrick
Naar alle waarschijnlijkheid het laatste acteerklusje van de nu
80 jarige Clint Eastwood, die toch met deze film weer laat zien
het goede acteren nooit verleerd te hebben.
Af en toe heb je met het film wel het ideel dat het gaat om de
gepensioneerde Dirty Harry, gezien hij hier ook zich bedient van recht toe recht aan taalgebruik, wat zorgt voor een komische noot in deze film, maar ook genoeg ruimte overlaat aan de relatie tussen de Hmongs en hemzelf
MoFeDu
Redelijk mooie film. Clint Eastwood laat je echt meeleven met de zeurende, pruimentabakspuwende oude zak. De man die nog maar een liefde in zijn leven koestert, zijn Ford Gran Torino. Eastwood zet echt een stereotype oude zak neer en sleept je mee in zijn nostalgie, waar je je anders alleen maar ergert aan zo'n zeurkoos.
Toch heb ik het idee dat de film een beetje te veel leunt op Eastwood's spel, want spelen kan hij zeker nog op zijn tachtigste, de Aziatische buurjongen bijvoorbeeld, speelt in mijn ogen niet echt overtuigend. Daarnaast weet de film niet echt grip op me te krijgen,na een tijdje ben je die nostalgie wel zat. Gelukkig werd het het laatste half uurtje naar het einde toe wel wat spannender. En na de eindscéne blijf ik met gemengde gevoelens achter, toch maar een keer herzien. tot nu toe 3.5 sterren.
Q Jones
Maar bij Eastwood verbleek je nog al snel daar kan de onervaren aziatische acteur ook niks aan doen.
De film leunt idd op Eastwood, maar dat was volgens mij ook de bedoeling. Ik vind het in ieder geval een waardig afscheid van Eastwood, want ik denk dat dit zijn laatste acteur klus was.
Thom1994
Nog maar eens herzien en dan even naar het acteerwerk van de buurjongen kijken, dat volgens vele mensen hier erg matig was.
Niet opgemerkt in mijn eerste kijkbeurt.
Q Jones
Kijk hij acteerd niet bijster slecht of zo, maar hij valt in de schaduw van Eastwood
MoFeDu
Natuurlijk sta je snel in de schaduw van Eastwood, maar het matige acteerwerk van de rest van de crew en met name de buurjongen weerhoudt mij er wel van meer dan 3.5 sterren te geven, ook het feit dat de film me niet echt wist aan te grijpen speelt daarin mee.
Q Jones
Kijk of een film je aangrijpt of niet is persoonlijk dus daar kan ik niet over oordelen, maar ik vind dat de rest van de cast het toch wel vrij aardig doet. Niet super hoogstaand maar wel redelijk tot goed
fappie
- 2005 stemmen
Wel jammer van zijn ietwat schorre stem
. Mja dat gebeurt gewoon.
pumpking
"Those guys don't wanna be your bro, and i don't blame them..."
GioFunny
Doe eens normaal en geef een normale waardering......Een 0.5 slaat natuurlijk helemaal nergens op wanneer je eerder een 3.0 gaf. Slaat uberhaupt nergens op, maar dit geheel terzijde
Herzien net op film1. 0,5 ster slaat inderdaad nergens op. Dit is waarschijnlijk per ongeluk gegaan. net aan een voldoende. Kijkt lekker weg. Alleen jammer van de vele ongeloofwaardigheden en cliches. Cliches zijn ook de mooie dingen van het leven ongebewust, dus dat is deze film vergeven. Alleen stoorde me erg aan het acteerwerk van sommige bijrollen. Perfecte einde, had alleen iets meer emotie van de priester verwacht.
Thom1994
Maar toch kan iemand die deze film "helemaal niks" vind, toch een 0,5* geven. Niet iedereen vind deze film goed.
Blarown
gewoon een goeie film
kijkt lekker weg
alleen het einde vond ik beetje tegenvallen, hij had die gasten toch gewoon overhoop moeten knallen...
maar voor de rest goeie film
13woutie13
Maar dan was natuurlijk alle geloofwaardigheid van deze film verdwenen. Jij had een soort western-momentje verwacht waarin hij alle poppetjes neerknalt.
Outblasty
Wat speelt Clint Eastwood hier geweldig, aangezien hij ook nog eens de regisseur is gaan mijn complimenten toch wel naar hem uit!
Jimenez
gewoon een goeie film
kijkt lekker weg
maar voor de rest goeie film

wat een fantastische reactie
Thom1994
Jammer dat Eastwood nu te oud wordt om in films te spelen. Ik zal hem zeker missen.
sinterklaas
Clint Eastwood heeft met deze film op een mooie wijze afscheid genomen van zijn acteurleven om vervolgens voortaan in de regiseur-stoel te zitten. En ik moet zeggen: deze film was echt een schitterende afsluiter, met natuurlijk opnieuw een uitstekend verhaal waar Eastwood ook koning in is en ook veel verrassingen en ontroeringen. Eastwood zet zichzelf neer als een chagerijnige, knorrige ouwe lul die constant op zijn buurt loopt te kankeren om het feit dat het Aziaten zijn, die ook eigenlijk dankzij de Korea-oorlog zijn gezweerde vijanden zijn. Maar zo kan je ook zien dat dat ook niet lang duurt en dat je uiteindelijk door sommige situaties toch op moet komen voor volk waar je niks van moet hebben. En zo volgen de momenten met de scenes tussen Kowalski en die jongen Thao die onder druk zijn auto moest stelen, en dat gaat er best hard aan toe in het begin maar uiteindelijk zie je dat zo'n man alles toch begint te begrijpen en dat zijn haat tegen Aziaten ook langzaamaan weg ebt. En dat is juist het hele eieren eten van de film, waarbij je toch geregelt met een brok in je keel zit te kijken.
Ook dat meiske Sue mocht er absoluut wezen. En die bende waren toch ook beste smeerlappen. Vooral het einde hakt erin maar word toch wel weer heel ontroerend mooi en het voelt ook echt een beetje als afscheid van Clint Eastwood.
Verder een zeer goede realistische film. Clint Eastwood zal ik wel geluk wensen met zijn regiseurs leven. Want zijn uitstekende verhalen hoeven we iig niet te missen.
Mochizuki Rokuro
Verder een zeer goede realistische film.
Ik zie verhalen over een dergelijke charitatieve opofferingsgezindheid tot de dood er op volgt toch nooit in het journaal. Ik weet niet wat jij dan realistisch noemt. Lijkt mij juist meer pastiche.
Thomass1991
Zegt ook degene met Into The Wild als nr. 1
Dus?

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999