• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot Gran Torino

"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"

Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...

Walt Kowalski

Steve Kowalski

Tim Kennedy

avatar van Elineloves

Elineloves

Dat heeft er ook nog eens niets mee te maken, maargoed. Staat natuurlijk los van deze film.

avatar van Rizz

Rizz

Schitterende film, lekker realistisch, rauw en erg goed acteerwerk.

Het einde had ik met mijn simpele ziel zoals gewoonlijk niet zien aankomen, maar was daarom wel erg goed.

Ik kan eigenlijk geen minpunt opnoemen aangezien het al een tijdje geleden is dat ik hem zag en ik het in mijn herinnering alleen maar lof toe worp.

Maar vaak zal ik hem niet kijken, vandaar een 4.5.

Geweldige kerel, die Clint.

avatar van erik1677

erik1677

hehehehehe dirty harry in de fut

van de week deze film weer herbekeken, en weer regelmatig om het personage van eastwood in een deuk gelegen.

Maar tevens ook schrijnend bij vlagen.

Gran torino is echt een van de betere films van Clint Eastwood.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Meesterlijk, zoals Clint op deze leeftijd zijn gang gaat. Regisseur zijn is ding, maar acteren niet verleerd. Zijn rauwe stem snijdt door je heen. De film is boeiend en bouwt het op.

Enigzins een beetje voorspelbaar, maar dat doet geen afbreuk aan de film. Gewoon gaan zien dus!

Prima film.

avatar van wkeesom

wkeesom

Zeer vermakelijke film over een sarcastische ouwe man. zeker de moeite waard.

avatar van davidz352

davidz352

Wat is-ie toch sarcastisch, die clintwood! Dat maakt hem leuk, vooral de grappen over de Aziaten...

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Deze film had ik een tijdje geleden gezien en gelukkig ook net weer gevonden.

Geweldig met Clintwoord, hij was de beste acteur voor in deze film!

Hij zette zeer sterk zijn rol neer en de overige cast kwam geloofwaardig over. Ook zeker gelachen om de grappen

Leuk verhaal ook, zeker het einde niet verwacht, al vind ik dat persoonlijk al wat jammer, maar dat doet natuurlijk geen afbreuk meer aan de film.

4.5'

avatar van acher710

acher710

van die film heb ik genoten .

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Top film

avatar van xzaz

xzaz

Thomass1991 schreef:

Dus?

Alsof dat geen Hollywood saus heeft. Het echte verhaal van Into the wild is iets anders gegaan.

Was een goede film overigens, lekker realistisch en heerlijk geacteerd. Ook de barbershop scene was geweldig

avatar van Thomass1991

Thomass1991

xzaz schreef:

Maar dan nog is het geen argument van chevy.

avatar van ExToR

ExToR

prima film, realistisch en mooi om te zien hoe bepaalde dingen het hele levensbeeld van mensen kunnen bepalen, om vervolgens weer compleet omver gegooid te worden.

sterk verhaal dus, ik vond het einde (in tegenstelling tot wat hierboven genoemd wordt) niet 'jammer', maar juist erg goed. hij wist namelijk al dat hij ziek was en probeert daarom dus zonder nog meer te zondigen (waar hij zojuist van verlost was) die familie in rust te kunnen laten leven.... uiteraard mogen ook de zeer sterke acteerprestaties nog eens benadrukt worden...

mooie film 4.5*

avatar van Joe-K

Joe-K

Krachtige film. Heb hem 3x gezien en blijft mij verbluffen. Clint is echt een held, en dat heeft hij hiermee weer opnieuw bewezen. Goed geacteerd, prima verhaal, mooie dialogen. Ook aantal dramatische stukjes, spanning, actie en humor. Eigenlijk zat alles er in. Bleef mij heel de film door boeien. Twijfel nog over een top 10 plaats. Wie weet.. Voor nu toch een 4,5*

avatar van JeroenStaarink

JeroenStaarink

Redelijke film. Het verhaal was goed, maar niet iets nieuws. Vooral de clichés in de film deden de film een 3 maken van een 3,5 of 4. Veel uitspraken en shots maakten het te overdreven voor me. Zoals het laten vallen van zijn glas wanneer Sue binnenkomt. Het einde waarbij de auto naar Thoa gaat, en ook de vele uitspraken die Clint doet. Acteer werk is wel goed en de muziek is prima.

avatar van 7timesOutOf10

7timesOutOf10

Leuke, boeiende film die makkelijk wegkijkt. Vooral de acteerprestatie van Clint Eastwood vond ik zeer goed. Af en toe wel wat onrealistische scenes zoals al aangegeven, maar die vond ik zeker niet storend.

avatar van huey290495

huey290495

Top Film ! Droevig einde wel

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Gran Torino is een heerlijke film, alleen Bee Vang (Thao) brengt e.e.a. vakkundig om zeep met zijn rampzalige acteerkunsten en het gebrek daaraan.

avatar van Trippy

Trippy

Clint still got it.. eerste uur speelt ie de panne van het dak wat een eikel vette film btw

avatar van barcelonagek

barcelonagek

Jammer dat deze film geen Oscar heeft gekregen, zeer goede film-einde ook triest en helaas....

avatar van TimVelden

TimVelden

Leuke film, zeker de moeite waard .

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Hoe ik hier ooit vier sterren aan heb kunnen geven is mij na de herziening een groot raadsel. Ik kon nu weinig postiefs aan de film ontdekken. Sommige one-liners van Eastwood zijn nog wel aardig, en de film kijkt redelijk weg, maar verder... Niet veel dus.

Het is natuurlijk goed te begrijpen waarom deze film zo gewaardeerd wordt. Dit soort verhalen zijn al zo vaak verteld. Oude man die nergens iets van moet hebben, maar de kleine koreaan weet weer wat vreugde is zijn leven te brengen. Best wel belachelijk en ook compleet onrealistisch. Eastwood is een uitstekende acteur, en ook de film die hij regisseerd kijk ik graag. Dit vind ik dan ook best wel een wangedrocht binnen zijn oevre. Lichtpuntje is dan ook de acteerprestatie van Eastwood. Blijkbaar zit er in zijn personage wel een vergelijking met Dirty Harry. Nog nooit een film uit de Dirty Harry reeks gezien, dus een vergelijking kan ik daar ook niet mee maken.

Verhaal is dan ook onwijs cliche, en het einde zie je van ver aankomen. Maar goed, alles lijkt heilig vergeleken met sommige bijrollen. Een korieaanse jochie acteerde zeer slecht, en ook zij zus speelde matig. Maar dan hebben we nog niet eens het slechste gehad. Vooral zijn ''stoere'' neef en zijn vrienden acteerde afgrijselijk slecht. De film moet het dan ook voornamelijk hebben van het personage van Clint Eastwood. Een lompe, scheldende, rasistische man, die geen regels naleeft. Redelijk grappig af en toe, maar ik kon me niet inleven in het personage.

Heb me dus niet vermaakt met Gran Torino. Overgewaardeerd en slecht. Eastwood is een man met ongelofelijk veel status, maar hier slaat hij de plank toch flink mis. Jammer, want de eerste keer dat ik de film zag was ik erg onder de indruk. Raadsel wat ik toen goed vond. Eastwood blijft absoluut nog een van mijn favorieten. Ik hoop alleen wel dat hij nooit meer zo'n slechte film als Gran Torino aflevert.

1,5 sterren, een enorme verlaging dus.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Waarschijnlijk zat je in de ik-moet-dit-goed-vinden stand.

yeyo

Beter dan de ik-moet-dit-slecht vinden stand.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Laatst weer deze film gezien op Film1 en het blijft een coole film

ookal ken je eind al.

avatar van paul83

paul83

yeyo schreef:

Beter dan de ik-moet-dit-slecht vinden stand.

Niet verwacht dat jij een 0,5 geeft aan deze film yeyo. Niet een beetje erg overdreven?

yeyo

Misschien dat er bij een herziening een half puntje zou kunnen bijkomen, maar de eerste keer dat ik 'm zag was ik echt door verbijstering geslagen wat een broddelwerkje dit is.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

planet_of_death schreef:

Waarschijnlijk zat je in de ik-moet-dit-goed-vinden stand.

Zoiets ja. De eerste keer vond ik deze film erg sterk, dus ik had een erg sterke film verwacht. Bleek dus niet zo te zijn na de herziening.

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Kan kort zijn over deze film, gewoon kijken!

Snap ook echt niet hoe iemand deze film een 0,5 kan geven. :S

yeyo

Net zo min als ik niet snap dat iemand deze een 4 kan geven.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

simonvinkie schreef:

en het einde zie je van ver aankomen.

Da's meestal zo bij een herziening..