• 9.375.867 stemmen

Geregisseerd door: Christian Alvart

Met onder meer: Dennis Quaid, Ben Foster en Cam Gigandet

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Pandorum

"Don't fear the end of the world. Fear what happens next."

Payton (Dennis Quaid) en Bower (Ben Foster) zijn twee ruimtereizigers die wakker worden op hun schip zonder dat ze nog weten wat hun missie was. Als ze met behulp van wat wazige herinneringen proberen uit te vinden wat hun doel was op deze missie, komen ze erachter dat ze niet alleen zijn, maar dat ''iets'' het op hen heeft gemunt...

avatar van Minotaures

Minotaures

Zo een moderne scheerapparaat zou ik ook wel willen hebben!

JacoBaco schreef:

Maar hij is nog niet te huur.

Maar wel te downen

pethunia schreef:

"Geen slechte sci-fi horror, maar er zijn er betere" Welke dan, Cybill!? Zet me op het spoor alsjeblieft! - behalve de Alien quadrilogie, natuurlijk.

Zal ik je dan maar een handje helpen? Wat dacht je van 'The Thing'? (Overigens is daar ooit wel een remake van te maken... Alhoewel het originele al heel goed inelkaar steekt!!!)

avatar van namingway24

namingway24

De hand van producenten Jeremy Bolt en Paul WS Anderson is duidelijk merkbaar, want visueel komt dit dicht in de buurt van Event Horizon.

Helaas is de film lang niet zo goed. De beelden zijn iets te donker en de regie komt af en toe wat chaotisch over. Het concept is ook niet echt nieuw, maar toch was het qua opbouw allemaal best aardig.

De special effects en monsters zagen er gewoon goed uit, en het schip was niet bijster origineel qua design, maar was voor de rest wel indrukwekkend.

Asiamania(c)

baggerfilm. De wezens waren mooi gemaakt., Verhaal was veel te ver gezocht... Geen aktie, geen spanning! Event Horizon was beter. Toch 2.5 sterren. Dan is het alleen voor de wezens en de sfeer..

avatar van Japie Mol

Japie Mol

• 1995 stemmen

Wat een heerlijke film. Natuurlijk is het een enorme alien rip-off. So what. Ik vond er genoeg spanning inzitten en de creatures zagen er echt creepy uit.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Heb me prima vermaakt met deze film. Verhaal is goed uitgedacht, niet te belachelijk en ook niet te geforceerd realistisch, en onvoorspelbaar genoeg om de aandacht vast te houden.

Minpunt is de matige regie: vooral de actiescenes zijn onduidelijk (te donker en slecht gemonteerd) en daarom ook zelden echt spannend.

Zo zijn er nog wel een paar kleine klachten, maar de meeste mensen die houden van dit soort sf/horror-concepten moeten dit wel gaan kijken.

avatar van pethunia

pethunia

Dank Asiamania(c)! ..Ooit stukjes van gezien, afkijken moest nu maar eens.

avatar van TIGERMANIA

TIGERMANIA

Dvd gekocht,en moet eerlijk zijn,heb al veel slechter gezien de laatste jaren.Eindelijk eens een horror-SF film die de moeite is om te bekijken al denk ik dat deze film voor niet SF lovers zeker een maat voor niks zal zijn.Het einde is een geheel onverwachte wending en laat alle opties open voor een tweede film die als die er ooit komt zeker ook zal aanschaffen.Ook doet de film me soms denken aan de Aliën trilogie.

Kortom goede film die zeker een 3,9 op 5 verdiend.

avatar van Stephan

Stephan

Prima horror met een leuke ontknoping. De claustrofobisch aandoende gangen en ruimtes werkten bij mij uitstekend. De mutanten deden mij wat minder, maar dat hoort een beetje bij dit genre.
Niet alleen de ontknoping, maar ook de manier waarop het gedraaid was, was in ieder geval verfrissend.

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

Minotaures schreef:

Zo een moderne scheerapparaat zou ik ook wel willen hebben!

Haha, dat dacht ik ook!

Vond de film vaak te donker en daardoor komt de actie niet echt goed in beeld; ook komt het de spanning niet ten goede. De monsters zagen er wel goed uit.

Kleine 3*

avatar van Uranium0

Uranium0

Beter dan bijvoorbeeld Event Horizon volgens mij.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ja, redelijke SF horror, al had ik 'm beter verwacht.

Alien blijft op eenzame hoogte nog steeds de beste SF horror ever. Pandorum voelt vooral aan als veel games als Quake en Doom 3 maar de meeste raakvlakken heeft het toch met Dead Space.

Sfeertje is goed, lekker duistere environment en er wordt goed gespeeld op het suggestieve. Maar als dan die creaturen vol in beeld komen, daar verliest Pandorum zijn mysterie, zijn spanning en zijn intensiteit. Het verzand dan eerder in een slash en shooter, het onderhuidse thriller gedeelte verzand dan in een hersenloze actie film, en dat is jammer.

Aardig tussendoortje maar een sterke SF horror is het niet geworden. Dat komt vooral door de totaal andere insteek i nde tweede helft en dan weer zo'n Hollywoodiaanse twist, als ik ergens jeuk van krijg, dan is dat het wel. Toch nog een voldoende, maar een hele krappe.

avatar van Bla

Bla

Het begin is zeer hoopvol maar gaandeweg de film verzandt deze in rare twists die de film geen goed doen. Erg jammer.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Zag er wel goed uit maar verder was er geen zak aan

avatar van mnrk

mnrk

namingway24 schreef:

Hier sluit ik me helemaal bij aan. De monsters kwamen uit de studio van Stan Winston .

Je kon inderdaad zien dat ze goed hebben gekeken naar andere films : Resident Evil, Event Horizon, Alien.

Maar voor de rest een leuke film om gezien te hebben.

avatar van BS

BS

Geen hoogvlieger, wel byzonder

de film doet aardig zijn best maar red het toch net niet om echt apart te worden.

Het verhaal is wel oke, maar niet echt nieuw of vernieuwend. De veranderingen ( plotchanges ) zijn wel leuk maar het voelt toch als een aanpassing.

Nu het goede nieuws, het is wel gewoon een leuke film

Ook al is het soms een beetje rommelig, het meeste is wel gewoon goed uitgewerkt en ziet er leuk uit.

De actie is goed, het sf-element is goed en het einde is ook goed.

Wat je krijgt is een leuke sf-film die de spanning vast weet te houden, je soms op een verkeerd beentje zet en die entertainend genoeg is om de kleine 2 uur door te komen.

avatar van vogeltje

vogeltje

Eindelijk nog eens een SF-prent die de moeite is om naar te kijken.

Niet top, maar toch de film boeiend uitgekeken, script was niet vernieuwend maar toch goed acteerwerk. De regie kon op sommige momenten ook wel iets beter. Maar er is een deftige SF film neergezet, die moeite vind ik toch een 4 waard!

avatar van Big-T

Big-T

Heerlijke film zeg!

Respect voor de makers want het blijft de gehele film spannend,

wel paar mindere scenes en wat fouten.

4,0

Ik zie graag een vervolg.

avatar van Noodless

Noodless

Heerlijk genoten van deze erg geslaagde sf-horrorfilm die de kijker in spanning laat zitten van begin tot eind. Het verhaal wordt goed opgebouwd en zet de kijker soms ook nog op het verkeerde been.

Soms wel wat te donker en sommige actiescènes lijken wat te rommelig. Maar dat deert de pret niet. De mutanten zagen er blits uit en het ruimteschip, zowel van binnen als van buiten, zag er ook prima uit. De acteurs speelden hun rol degelijk en de sfeer van onheil werd goed weergegeven. Best wel wat gore scènes in deze film.

De ontknoping maakte de film voor mij helemaal af.

8/10

avatar van Lau1986

Lau1986

Ik vond dit een zeer geslaagde film. Er is volop spanning en het einde was toch wel even anders dan ik verwacht had. Er waren leuke en spannende actie momenten. Het ruimteschip was erg mooi weergegeven.

Aanrader!

avatar van Poppe

Poppe

Goede sfeervolle sf-survival horror, met een ontknoping zoals het hoort!

De sfx waren prima, en ook de (mutanten)waren van een zeer goede kwaliteit.

Ik heb genoten!

avatar van Tarkus

Tarkus

Had toch wel wat meer verwacht van deze film.

Vooral Dennis Quaid viel me enorm tegen, het is zeker niet zijn beste rol die hij hier speelt.

Het scenario valt mee, al is het niet nieuw te noemen, ik had het gevoel alles al een keer in eerdere SF-filmen te hebben gezien.

Mooie special effects, vooral de mutanten. En een paar aardige shockmomenten.

Kortom: een aardige horrorfilm, die een beter scenario kon gebruiken.

avatar van Freckles

Freckles

De film kan je vergelijken met de game Dead Space en met de film Alien Vs. Predator.

Verhaal is zwak en niet origineel, film is op weinig momenten spannend en het is allemaal al gedaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Matige horror, slechte acteurs, slechte uitwijding, klopte eigenlijk niets van.. tenzij je een SF goofy nerd bent en alles kan volgen, maar dan ben je ook een sukkel eerste klas.

avatar van Noodless

Noodless

Freckles schreef : De film kan je vergelijken met de game Dead Space en met de film Alien Vs. Predator

Wat heeft deze film nu te maken met Alien Vs Predator ????????????

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Noodless schreef:

Wat heeft deze film nu te maken met Alien Vs Predator ????????????

Wel met de game Dead Space hoor, Alien vs Predator niet hoor, meer Alien maar kom...

Leuk filmpje met een leuke ontknoping die wel de moeite waard is om te checke!

3,5/5*

avatar van neforce

neforce

Leuke film met op zich een verrassend einde. Begin kwam beetje moeilijk op gang en dacht ik, wtf is dit wel leuk???

Een krappe 3*, mede door het toch wel wat standaard verhaal...

avatar van Boeikens

Boeikens

Goed.

Beetje mengeling tussen The Descent en Aliën.

Best goede sfeer en spanningsopbouw. Beetje gore, goed geacteerd en een goed, verrassend, einde.

Zeker een herkijkbeurt waard.

avatar van eclipx

eclipx

Leuke sci-fi actie-thriller, trekt zeer goed op Event Horizon,dit soort films vind ik echt super!

Para gedachten op het einde, en de manier waarop het gefilmd is, is gewoon subliem

4/5