Pandorum (2009)
Geregisseerd door: Christian Alvart
Met onder meer: Dennis Quaid, Ben Foster en Cam Gigandet
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Pandorum
"Don't fear the end of the world. Fear what happens next."
Payton (Dennis Quaid) en Bower (Ben Foster) zijn twee ruimtereizigers die wakker worden op hun schip zonder dat ze nog weten wat hun missie was. Als ze met behulp van wat wazige herinneringen proberen uit te vinden wat hun doel was op deze missie, komen ze erachter dat ze niet alleen zijn, maar dat ''iets'' het op hen heeft gemunt...
Bower
Hunter Leader
Evalon
Insane Officer 'Eden'
Kevin13
Zeer mooie trailer! Ben Foster is een prima acteur dus ik denk dat dit wel kan worden. Nu is er tenminste 1 film waar ik dit jaar naar uitkijk
aerts007
Hier hou ik van,trailer ziet er goed uit.
Reinoir
Ik denk dat het geen bagger film gaat worden
Johan24
Toch wel erg nieuwsgierig naar. Ik hoop wel dat er een psychologisch of een horror tintje aan zit...
sinterklaas
Heeft btw wel iets weg van Event Horizon aan de trailer en de plot gezien.
Maar hier kijk ik ook zeker naar uit.
Xx_se7en_xX
Scary trailer. Vooral het einde: Don't fear the end of the world, fear what happened next.
Lijkt me wel een spannende film. Heeft ook zo'n mooie naam weer. En mooie poster trauwens.
JacoBaco
sinterklaas
Ja, dit soort film zijn echt geschikt voor een pikdonkere en regenachtige herfstavond. Voor als je de avond ervoor gezopen hebt en de dag erna nog in een roes zit en in de avond een beetje begint te vervagen werken dit soort films erg goed. Zo ook bij Aziatische horror. Althans: als ik die umheimliche trailers zo bekijk.
AmazingShikoku
Aliens in een groot, leeg ruimteschip zijn gewoon altijd een lekker onderwerp om je film over te maken. Je kan nergens heen. Je zit totaal afgesloten in de ruimte. Ideaal voor een horror/sci-fi mix. Zie dan ook erg naar deze film uit.
Al zal het de nieuwe Alien wel niet worden
sinterklaas
Poster is al wat beter. Al had de poster wel even wat subtieler gemogen.
rico_defender
Lijkt me wel gaaf een Duitser die het gaat maken in de VS net als Case 39 die hij ook nog heeft gemaakt!
Kom maar op!
schram101
Hmm.. Niet echt mijn genre, maar ziet er wel lekker spanned uit. Ben benieuwd. Die Ben Foster is een goede acteur trouwens, bied hoop voor de toekomt, één van de betere van zijn generatie!
Gil -Galad
Deed me denken aan Alien in het begin, maar die "twist" in de trailer vond ik wel leuk. Staat op mijn must see lijstje, nu iniedergeval.
megaman
alien kloon anyone?
Daar dacht ik ook al aan ja. Hopelijk wordt deze film net zo sterk als The Descent (ook van deze tijd) en niet nog een zombie/mutanten hak en slacht feestje. Daar hebben we al genoeg van gezien. Persoonlijk kijk ik meer uit naar Ridley Scott's Alien Prequel, maar deze film hou ik zeker in de gaten. Slechter als Doom kan haast niet
Johan24
Scoort voorlopig redelijk op imdb. Cijfer zal waarschijnlijk nog wel gaan zakken, maar nieuwsgierig blijf ik zeker
m1701
Film is erg donker, maar wordt op de juiste momenten goed belicht!
Er zit meteen actie in de film, daar hou ik wel van.
Geen langdradig verhaal. Actie en spanning ook erg goed.
Je moet er wel van houden.....
De film heeft me zeker verrast! 3*
Bottleneck
Pandorum is claustrofobisch, donker, met snelle acties en zelfs een twist in het verhaal. De vijand is creepy, snel en sterk, maar bepaald niet origineel. De score is zoals het hoort, industrieel-achtig.
Quaid en met name Foster zijn lekker op dreef als de paniek en chaos losbreken, en dat is al vrij vroeg in de film. Maar vooral een van de laatste scenes is verwarrend door de wending en de schokkende manier van filmen.
Dat chaotische filmen is wel regelmatig irritant. Tijdens de acties flitsen de beelden als een gek. Dat is erg onduidelijk in combinatie met de duisternis, natuurlijk moet de film duister zijn, maar dit was een beetje teveel van het goede. Af en toe wat duidelijkere en rustigere beelden van de Descent-achtige wezens zou ik beter hebben gevonden. Mede daarom valt het tegen met de gore en de kills .
Pandorum doet me denken aan Alien, The Descent en een beetje Cube, maar het zal vooral scifi-horror fans wel aanspreken denk ik. Alle elementen van space-horrors zijn aanwezig. Zelf ben ik er nog niet echt over uit wat ik er van vind. Was slecht verstaanbaar en het is een film die (uiteraard) op een bioscoopscherm beter tot zijn recht komt.
Leland Palmer
Je hebt toch niet één of andere cam versie zitten kijken toch?
MGpower
Eerste cams zijn er sinds 2 dagen zie ik... dus ik denk het ook.
Lijkt me overigens wel en leuk filmpje... ben benieuwd.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

102 Minutes That Changed America