Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
Elineloves
Klopt, al denk ik dat zelfs meer ruimte hierbij niet ontzettend veel verschil had gemaakt. Het plot laat het gewoon niet toe om een andere en veelzijdigere kant te laten zien.
Driello
Hij speelt dan ook niet echt een personage waarbij hij al zijn talenten in de strijd kan gooien en veel verschillende kanten kan laten zien.
Je bent er wel druk mee Jake te verdedigen. Hij kan een rol natuurlijk ook weigeren. Hij acteerde gewoon niet sterk. Punt uit.
Elineloves
Ik verdedig hem helemaal niet. Hij heeft inderdaad zelf voor die rol gekozen. Ik verdedig het alléén als iemand roept dat Jake niet kan acteren, want dan moeten ze eens naar zijn andere werk kijken. In deze rol kon hij weinig, omdat het naar mijn mening vrij beperkt is, maar welke (bekendere) acteur heeft nooit zo'n rol aangenomen?
TragieStar.*
Waarom zou hij zijn rol moet weigeren ? Hij deed het naar mijn mening gewoon goed. Hij gaat zijn rol natuurlijk niet weigeren alleen omdat jij dat wilt, want hij is acteur dus hij doet het voor zijn werk, omdat hij het leuk vind.
De film zit namelijk vol met actie scenes en effecten, daarin heeft hij geen tekst dus is het moeilijk om iemand te beoordelen op zijn/haar acteertalent.
Justinw
Jake is nog best jong, en dat hij een keer een wat mindere rol heeft aangenomen is niet erg. Maar ik hoop niet dat hij het pad opgaat van een aantal andere sterren die allemaal maar 13 in een dozijn films gaan maken.
Vond het ook geen verstandige keuze om deze rol aan te nemen. Maar hij heeft het gedaan en daar moeten we het mee doen.
Daar tref je juist het punt. Een sterke acteur moet juist dit vermijden. Als er veel actie in zit laat dan een Bruce Willis(bijv.) z'n rol op zich nemen. Maar iemand die het van zijn acteerwerk moet hebben gaat hier de fout in.
TragieStar.*
Dus dan bedoel je eigenlijk dat een sterke acteur geen actie scenes mag doen ?
Want zou triest zijn, want met alleen actie zou je ook nog een goede rol neerzetten.
Near_Dark
Met alleen maar 'klassefilms' verdien je niet altijd het beleg op je boterham.
Af en toe in zo'n Actiespektakel meespelen kan wonderen doen voor je bankrekening, daarna kan je weer volop grootse cinema gaan maken
Justinw
Dus dan bedoel je eigenlijk dat een sterke acteur geen actie scenes mag doen ?
Zeg ik niet, maar deze film bevat veel actiescenés. Af en toe een actie scene kan geen kwaad.
@ Near Dark
Ga weg hij verdient zat
Neen neen, ik blijf !
Het is nooit genoeg voor die sterren, je moet weten dat die geregeld hertrouwen en dus een serieuze hoop alimentatiegeld moeten uitbetalen tijdens hun leven
Elineloves
Lol, niet alleen alimentatiegeld vrees ik.. Al heeft Jake daar nog geen last van, voor zover ik weet.
Naomi Watts
Lijkt me niet dat je als peetvader in aanmerking komt voor alimentatie nee.
AchmedATM
Oew, dan zou dat een mooi beroep zijn zeg; Peetvader
Van mij part mogen die mensen wel meer verdienen, als ze maar voor entertainment zorgen. "Yes, Dance Puppet Dance, Muahahahahaaa"
nbarten
Tsjonge.... meestal zijn films die op basis van games gemaakt zijn waardeloos, deze was naar mijn mening verbazingwekkend goed.
3,5 *
Matchostomos
Elke nieuwe game-adaptatie gaat gepaard met de nodige achterdocht, zo ook Prince of Persia: The Sands of Time. In de eerst plaats omdat een game aan de basis ligt, en eens te meer omdat het een stijlvol game betreft. En hoewel het eindresultaat niet verveelt – Alfred Molina steelt immers de show – heeft Prince of Persia gebreken te over. De serene, integere persoonlijkheid van de prins uit het game is volledig genegeerd om het pad te kunnen effenen voor visuele bombast en effectbejag. Games en films zijn nog steeds twee verschillende media. De game-esthetiek is dan ook nefast voor de finesse en draagkracht van wat zelden een aangenaam en aantrekkelijk kijkstuk is. The Sands of Time is niet meer dan identiteitsloos formuleproduct, waarin Ben Kingsley andermaal een karikatuur van zichzelf is.
Najade
Ik zag een beetje teveel scenes nagedaan van the Scorpion King, jammer. (met haar ontsnappen in t water, per ongeluk in een harem binnenvallen, zandstorm schuilen) De relatie tussen de broers mocht wel beter uitgediept worden, aangezien je niet ziet hoe ze een adoptiezoon accepteren als hun broertje. Tamina is irritant, slap verhaaltje, maar leuk vermaak voor een avondje thuis.
Lennert
Geen goeie film, maar wel een werkje wat prima in het rijtje van The Mummy films past met de mix van wervelende actie, flauwe humor, een matig script en toch zeer mooie shots. Dit alles maakt de film weldegelijk zeer genietbaar, al moet ik toegeven dat het overgrote merendeel van de cast een afgrijselijke prestatie leverde. Gemma Arterton en Jake Gyllenhaal zelf zijn niet op hun best, maar hebben in ieder geval wel wat chemie, waardoor de dialogen ondanks het overacteerwerk leuk lopen. Alfred Molina als verplichte komische noot maakte me gelukkig met zijn struisvogels af en toe toch flink aan het lachen, maar verder was het toch vooral behappen met de rest van de cast.
De special effects waren erg mooi, evenals de stunts die in ieder geval de games goed benaderden. Wat wel jammer is, is het feit dat men wederom in veel vechtscenes de fout maakt door teveel shots elkaar snel na de ander te laten opvolgen, waardoor de flow snel verdwijnt. Ik kijk toch liever naar langere shots waarbij bewegingen goed in beeld komen dan naar haastig plak- en knipwerk, hoe energiek het geheel hier ook mee over komt. Dit heeft men wel goed gedaan bij de talloze achtervolgingen over de daken, waar de prins in slow-motion pijlen ontwijkt.
Het verhaaltje was redelijk trouw aan de spellen, maar ik miste ergens toch wat diepgang, waardoor de film de spektakelmiddenmaat niet ontstijgt. In vergelijking met The Mummy missen er daarvoor net enkele memorabele personages of echt spannende scenes. Als we echter puur naar vermakelijkheid gaan kijken slaagt PoP: The Sands Of Time met gemak en zal ik de film ook zeker gaan aanschaffen als hij op dvd verschijnt.
andrehoek
Had het niet verwacht, maar het vermaak gehalte in deze film ligt erg hoog. Regisseur Mike Newell heeft prima werk afgeleverd. Zeker voor een game verfilming, een van de betere in z'n soort.
De Disney stempel zit er uiteraard op, maar de actie is verzorgt en de komedie stempel van Molina is top. Wat een geweldig acteur.
De combinatie Disney en Bruckheimer levert helaas nu geen extra stukje op na de aftiteling, maar deel 2 zal zeker niet te lang op zich laten wachten...
mister blonde
Er mankeert van alles aan de film. Vind Gyllenhaal compleet miscast, de plot is echt te dun en clichématig voor woorden, dialogen zijn ontzettend flauw en voorspelbaar en het ergste is het verschrikkelijke einde.
De film is alleen leuk op het moment dat er actie is. Vond de actiescenes, hoewel gelikt, prima in beeld gebracht en heel vermakelijk. Op die momenten is het gewoonweg een lekkere ouderwetse avonturenfilm waar ik erg van houd. En als aanvulling daarop is dan ook het grote pluspunt dat de actiesscenes talrijk zijn en het tempo daardoor aangenaam, waardoor de vette minpunten naar de achtergrond gedrongen worden. Vond de setting en de locaties trouwens ook prima. En daardoor toch nog 3 sterren, want buiten het Indiana Jones geweld van de laatste 30 jaar, vind ik dat Hollywood veel te weinig goede avonturenfilms maakt.
Flipman
Maakt niet uit hoe vaak je een verhaal vertelt, het blijft een verhaal. Bij een gameverfilming gaat het grotendeels om de karakters, ze proberen deze karakters naar het grote scherm te krijgen er zullen dan elementen in zitten die je al hebt gezien (qua verhaal). Er zal dan ook niet veel tijd besteed worden aan het verhaal maar aan de game-universum (karakters, omgeving, mythes etc.). Die zijn hier dan ook geslaagd.
Bovendien, wat ik ook belachekijk vond: Die Sheik Amar had voor Tutje Tamina wel iets in gedachten, zo sprak hij met een kwaadaardige grijns. OK, dacht ik, die eindigt in een harem of een bordeel, of zo. Maar nee, hij degradeert haar tot een SERVEERSTER, verdomme!! Hoe kwaadaardig is DAT?! Stuur die droplul terug naar een Schurkenschool of zo! Niet dat ik zo nodig moet zien hoe dat mens verkracht wordt of gedwongen danst voor een stel viezeriken of zo, ik vind 't gewoon erg zwak. Tuurlijk, uiteindelijk staat ie aan de kant van Dastan en z'n jolige bende maar dan nog. Belachelijk.
mister blonde
Neem je het niet allemaal wat te serieus? Die zelfbenoemde sheik was ook gewoon een mislukte schurk. Beetje stereotype trouwens, maar om je er nou zo druk over te maken.
Flipman
Ja maar als ik een gangster zou willen worden en mezelf moet bewijzen dan doe ik dat toch door iemand om te leggen? Niet door de veters van ouwe oma's los te maken en aan elkaar te knopen?
Near_Dark
Als je nog eens een film bekijkt van deze producent, hou er dan rekening mee dat die uit de 'Walt Disney' stal afkomstig is, dan weet je op voorhand waaraan je je mag verwachten. Voorkennis is in dit geval goud waard.
Flipman
My point exactly. Ik was ondanks de trailer al enigszins wantrouwig maar nu ben ik er nog zekerder van dat ik alle maar dan ook werkelijk ALLE uitwerpselen vermomd als films van Jerry Rukheimer moet mijden als de pest.
mister blonde
En dat terwijl hij toch echt zo'n type gangster is in deze film.
Flipman
Mja, inderdaad. Maar dat is dus ook 't probleem Je had in die strips van Dragon Ball zo'n klein opdondertje dat Bulma gevangen had genomen. Toen ze hem niet wilde vertellen waar de Dragon Ball was, dreigde hij obsceen te gaan worden. Uiteindelijk voerde hij z'n dreigement uit door haar blozend een handkusje te sturen.
Blijkbaar 't gehandicapte broertje van die sheik-figuur.
Mirob1
Ik snap niks van de negatieve reacties hier. Deze film gisteren in de bioscoop gekeken en twee uur lang zitten genieten. Ik vond Gyllenhaal prima gecast, paste goed bij de rol. Prachtige prinses acteerde ook prima. Heerlijke sarcastische humor de hele tijd, erg mooi en om kunnen lachen.
Dan verder een origineel verhaal. Goed over nagedacht en piekfijn uitgewerkt. Einde vond ik ook sterk, ik had namelijk iets heel anders verwacht en een voorspelbaar einde is niks dus dit verraste me positief. Verder prachtige beelden in de steden en de paleizen, mooie woestijnshots.
Ja, deze film heeft me zeer positief verrast. Ik ken geen andere gameverfilming die me zo te pakken heeft gehad. 4.5*
Flipman
Ik snap niks van de negatieve reacties hier.
sinterklaas
Deze ook in de bioscoop gezien, maar dat was het dus echt niet waard. Wat een beroerde verwarrende film waar ik helemaal niks mee kon. de film is gewoon erg afgeraffeld en blijft op heel veel momenten erg haken in slappe romance en schreeuwen om macht en vergevenis op een oer overdreven manier. Ook de goede verzameling acteurs deden het ook niet al te best. Maargoed...
Leuk voor de kleintjes, niks voor mij.
TragieStar.*
Leuk voor de kleintjes, niks voor mij.
Misschien kan je het ook wat breder zien dan dat, ik vond zelf het verhaal ook niet zo heel erg duidelijk, eerder ingewikkeld en afgeraffeld, maar toch heb ik de film met andere ogen gezien, zoals de actie en effects, en het spel van de acteurs en de romantiek.
En nog veel meer dingen, helaas dat jij dat niet gezien hebt, anders denk ik zeker dat je de film wel voldoende had gevonden, en ja in de bios is de film toch altijd wel leuker.
Maarja, volgende keer beter
sinterklaas
Nouja, vond bv gameverfilmingen als Resident Evil, Hitman en Max Payne beter uit de verf komen. Naar mijn mening was daar meer aandacht aan besteed.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame