Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
misterwhite
Gisteren in de bioscoop wouden men vrienden absoluut deze zien terwijl ik naar toy story 3 wou. Ik dacht dan maar van 'oke, het zal wel meevallen' En dat deed het ook wel maar toch viel het mij wat tegen. Op gebied van verhaal vond ik het vooral niet zo geslaagd. Had het een beetje uitgebreider verwacht. De acteerprestaties waren niet zo geweldig. En de soundtrack leek wel verdacht op die van 'The Mummy'.
Maar de special effects en het mooie landschap maakte het wel goed. Een paar aardige actie scénes. En voor de rest ergerde ik mij aan wel aan het voorspelbare verhaal en aan de cliché's.

misterwhite
Met die uitspraak bedoelde ik gewoon dat het te doen was maar er zijn toch aardig wat minpunten
movie acteurs
Ik heb dit gisteren maar net overleefd in de zaal.
Vreselijke film. Sowieso was ik echt blij toen de film eindelijk afgelopen was. Na een half uur had ik al de neiging om op de klok te kijken. Erg tam deze film. De vechtscene's zijn ook niks, chaotisch zelfs. Zo kijk je naar een gevecht van 1 man tegen 10 tegenstanders die veel te kort duurt. De gevechten waren sowieso niet lang. Ook wel vrij belachelijk dat de speelduur 117 minuten is. Bijna 2 uur
Wat mij betreft hadden ze dit verhaaltje na een uur wel kunnen afronden. Acteerwerk vond ik ook niet echt goed. Vooral het acteerwerk van Arterton is erg slecht. Kingsley vond ik wel goed spelen als oom Nizan (de moordenaar van de koning). Maar vond hem eigenlijk wel de enige. Wat ook vrij raar was, was dat Britse accent. Niet echt passend hier. Camerawerk was snel. Zo snel zelfs dat ik het soms eigenlijk niet meer kon volgen. Het verhaaltje is weinig, maar wordt wel erg lang gemaakt. Zo lang zelfs dat de verhaallijn amper meer klopte. De film heeft eigenlijk niet veel thema's. Het gaat alleen over een dolk en de moord op de koning. Dialogen zijn niet speciaal. Voor de rest is de film ook clichématig.
Ik zelf vond het maar een lange onprettige zit. De film zelf moest entertaining zijn, maar in mijn ogen was dat het echt niet. Erg mislukte film. Dit mag van mij bij de kast met de tamme sprookjes. Best knap dat je dit soort films zo saai kan maken. Chapeau Newell. 1,0 voor Kingsley en voor het redelijke eerste half uur.
misterwhite
Je vind wel heel veel films slecht he?
Is toch zijn ding wat hij slecht of goed vind!
movie acteurs
Je vind wel heel veel films slecht he?
Het merendeels van mijn stemmen zijn 3,0 en een 3,5. Dus dat valt wel mee, hoor!
Chattingforum
De game was echt geweldig:) Nu maar de film op mijn tv kijken:)
Chattingforum
Misschien was het de film, misschien was het omdat ik gewoon dom ben. Maar snapte er in eerste instantie helemaal niks van. Toch vond ik het een prachtige film van moed, eer en broederschap. Dus 5/5
Awasiku
Een avondvullend film , met een prima Cast .
Vooral Alfred Molina als Sheik Amar steelt naar mijn mening
de show .
Matig verhaal wordt meer dan goed gemaakt met mooie SFX/VFX , Settings & Acties .
Ondanks dat het los staat van de PS2 game-series heb ik genoten van deze Prince of Persia .
Een klein minpuntje ; het "nette" engels is niet echt passend in de film
Flipman
Amerikaans al helemaal niet, 't Brits vond ik één van de weinige goeie punten aan dit geheel.
aadvdwerf
had graag een andere acteur gezien...een beetje arabischer en onbekend zo realistischer zijn. Niet dat Gyllenhaal slecht acteert hoor.
Verder leuke film
isomis
Ik weet niet of het aan de bioscoop in Almere ligt, maar wat was deze film onscherp en slecht gefilmd. De beelden dichtbij waren redelijk scherp, maar alles daarachter was zeer onscherp. Het leek wel of er een soort blur-filter over de film zat.
Verder vond ik de actie momenten erg chaotisch en veel geflits. Het verhaal was verder wel goed. Het is eigenlijk een soort indiana jones, maar dan mislukt.
Persiano
Verder leuke film
Arabischer? Het gaat om Perzie..
Ik vond het op zich een vermakelijke film om gewoon een keer op de bank thuis te zitten kijken, niet meer dan dat.
Grootste minpunt vond ik de keuze van de acteurs/actrices en het Britse accent. Het verhaal gaat immers over een fictieve gebeurtenis in Perzie en niet over de Britten.
mister blonde
Dat vind ik echt de minst zwaar wegende bezwaren in deze film.
Persiano
Tja ik let daar vanwege mijn achtergrond ook erg op. Het is net als een film maken over Nederland en dan Chinese acteurs inhuren.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik had hoge verwachtingen van Prince of Persia: The Sands of Time. De regisseur was prima, de schrijvers waren goed en de trailer zag er lekker uit. Voldeed de film aan de verwachtingen? Nee. Prince of Persia is een film vol cliché's en vol met dingen die al ooit gedaan zijn.
Om te beginnen: het Britse accent. Ik ben er echt helemaal weg van en ik vind het erg leuk om na te doen, maar kom op... hoe krijg je het voor elkaar om acteurs Perzen te laten spelen met zo'n opvallend dik Brits accent? Vond ik niet echt passend. Verder waren de personages cliché (de dappere prins, het pittige prinsesje, de gemene oom die achter de troon aan is), maar niet slecht geacteerd. De cast doet zijn best, maar kunnen vrij weinig met de oppervlakkige personages. Ik heb alleen lof voor Alfred Molina, die de struisvogelhouder speelde. Dit deed hij erg leuk en met verve en hij was een verademing tussen alle andere saaie personages.
Ook dat kibbel-koppeltje begint afgezaagd te worden. Eerst haten ze elkaar, maar ze groeien steeds dichter naar elkaar toe en uiteindelijk gaan ze bekken... ja... dat kennen we wel. Echt, ik vond niet dat Gyllenhaal en Arterton slecht acteerden, maar het werkte gewoon niet. Het was ook zó voorspelbaar waar het heenging met hun relatie.
Verder is het verhaal wel leuk, maar verre van iets bijzonders. Een beetje wat je verwacht van een bigbudget film. Het camerawerk is niet bijzonder. Spectaculaire draaiingen met de camera om Prince Dastan heen, maar verder gewoon met als doel om alles zo spectaculair mogelijk in beeld te krijgen. De special effects waren zeer goed, maar niets baanbrekends. Verder waren de stunts wel echt erg goed, zoals Dastan die via de pijlen die in de muur zijn geschoten tegen de muur opklimt.
Ach, al met al had ik me wel vermaakt. Maar met de mensen die eraan hebben gewerkt had het stukken beter kunnen worden. Misschien de cliché's er een beetje uitwerken en de personages wat meer diepgang geven en wat interessanter maken.
Conclusie:
Vermakelijk filmpje. Niets baanbrekends. Kapstokverhaaltje, platte personages en een erg misplaatst Brits accent. Maar goede CGI, erg leuke stunts en prima geacteerd (vooral een leuke rol voor Alfred Molina).
3,0 sterren.
Flipman
Misschien was het de film, misschien was het omdat ik gewoon dom ben.
!Maar snapte er in eerste instantie helemaal niks van.
Toch vond ik het een prachtige film van moed, eer en broederschap. Dus 5/5
mister blonde
Je overdrijft. Wil niet zeggen dat jullie dom zijn, maar de plot was (hoewel wat onzinnig) verder niet al te moeilijk toch? Zelfs een beetje te uitleggerig.
purekillah
Fan van de POP trilogie games
Kostelijk vermaakt tijdens de film, hoewel het wel jammer is dat ik op voorhand het hele verhaal al zo'n beetje wist.
Actie was goed en acteurs deden hun best. (Brits accent was niet echt op z'n plaats)
4 sterren.
svennie94
hoewel de film een beetje wordt verpest door de clichés en de britse accenten, vond ik deze film best wel zeer vermakelijk. Puur entertainment, 'as it should be', Jake Gyllenhaal werd vooraf al afgeschreven, maar krijgt mijn vertrouwen als actieheld. Natuurlijk is de fenomenale verschijning van Gemma Arterton een pluspunt, maar het acteren kan nog veel beter. Deze film steeg boven mijn verwachtingen uit, want de actiescènes waren heerlijk en het verhaal was nu ook niet zo afgelikt.
Vullero
Zeer vermakelijke Game-verfilming
Op visueel gebied is de film prima in orde. De scenes waarin Dastan terugreist in de tijd zien er goed uit.
Zoals al eerder gezegd is het Brits een beetje vreemd, maar naarmate de film vordert merk je er steeds minder van.
Vond het acteren van Jake Gyllenhaal niet altijd even overtuigend, vond Gemma Arterton beter.
Het verhaal is simpel maar doeltreffend.
Al met al: 3,5*
mister blonde
Ik snapte 't plot wel, daar had ik geen moeite mee.
Imperial Figure
Een zeer goede game to movie adaptatie, het enigste nadeel zijn de soms onduidelijke camera beelden tijdens bepaalde vecht scenes.
De rest van de film deed meer dan voldoende, soms cliché, maar kreeg echt het sands of time gevoel.
Warrior Within en The Two Thrones zijn ook fantastische vervolgen op de videogame The sands of time en hopelijk gaan ze er ook een movie trilogie van maken.
Suleika1
Supergeweldige film, mooie setting, mooi verhaal, mooie mensen, mooie beelden. Ik heb er heel erg van genoten! Tja, natuurlijk zijn er altijd wel mensen die moeten klagen, zoals hierboven. Kijk dan gewoon niet als je niet van dit soort films houdt of ga ergens anders zitten zeuren. Ik word er zo moe van dat het enige wat sommige mensen kunnen doen, is goede films afkraken.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame