• 9.413.716 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van maerk

maerk

Geweldig spel, minder goede film.

Simpel, volgens het boekje en puur voor het vermaak. Dat is de Prince of Persia film. Zoals Bruckheimer zelf al zei is alles voor een avondje Hollywood vermaak in huis gehaald. Een gespierde en dappere held, een beeldschone vrouw en veel special effects.

Ik dacht dat ik hier te maken had met een verkrachting van een van mijn favoriete spellen, maar dat bleek niet geheel waar. De film blinkt nergens echt in uit, maar doet uiteindelijk wat het moet doen: vermaken.

Er valt wel een hoop op te merken aan de film. Zo hebben de makers geen idee gehad wat een geweldig concept ze in handen hadden. De tijd manipuleren, free-running en dus het verhaal, al die dingen maakten het spel zo geweldig. Je was de prins, het voelde overmachtig om de tijd terug te spoelen of te vertragen. Daarnaast waren de acrobatische trucjes van de prins zo mogelijk nog leuker. Natuurlijk kun je een film niet volstoppen met puzzels en wordt het zand niet eindeloos bijgevuld, maar toch. Free running bijvoorbeeld, staat bijna garant voor erg mooie achtervolginsscènes. Gyllenhaal zie je soms wel mooi van A naar B springen, maar bijna altijd wordt deze coole manier van verplaatsen verpest door 5 shots door elkaar te knippen. Een snelle montage en snel camerawerk doen dit gegeven de nek om. Danny Boyle deed het veel beter met slechts een paar rennende kinderen in Slumdog Millionaire.

Ook is het natuurlijk jammer dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de tijdmanipulaties. De onoverzichtelijke actie had er veel leuker mee kunnen worden.

Het verhaal gaat precies volgens het hollywood boekje. Een leuke variant op het verhaal van het spel, maar zonder verrassende gebeurtenissen.

Ik kan door blijven zeveren, maar de film doet niet alles slecht. Gyllenhaal en Molina zijn bijvoorbeeld goed gecast en Toby Kebell is een leuke verrassing. De effecten zijn veel te overvloedig aanwezig en maken niet direct indruk, maar het zien er wel geinig uit. De decors, kostuums en goede bad guys maken het allemaal een tikje leuker.

Krappe voldoende. Als er een vervolg komt, hoop ik dat Bruckheimer en Disney aftreden en er een nieuw productieteam komt. Daarnaast hoop ik van harte dat ze zich zoveel mogelijk aan het duistere verhaal van het magistrale 2e spel houden. Daarna moeten ze alleen nog maar een regisseur aannemen die het grimmigere, bloederigere, volwassenere deel wil regisseren. (David Slade). Ik blijf duimen.

Kleine 3*.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wederom in de cinema meegepakt en ik ben hier echt niet over te spreken. Na ongeveer de helft van de film werd het aardig slaapverwekkend, ik zat letterlijk te gapen. Het begon mooi en vanaf het begin zat er een goede vaart in. Maar net als bij Robin Hood zie je het gewoon al aankomen wat er gaat gebeuren.
Nog wat details:

- De dolk die ( ik weet z'n naam niet meer ) de donkere persoon uit het raam liet vallen, kwam natuurlijk precies in een boom terecht, precies naast de koning.. De dolk is toch een belangrijk onderdeel van de film en ik vind ik het zonde dat dit niet erg creatief is weggewerkt.
- Dastan verliest zijn evenwicht op een steen bij die kamer waarin later alles gaat verschuiven. Hij staat te wankelen naar rechts, vangt vervolgens een steen in zijn rechterhand en is dan weer in balans? Zou het niet logischer zijn om met zijn linkse hand iets te vangen, of gewoon uberhaupt niets te vangen..?
- Na alle capriolen die Dastan en Tamina hebben doorgemaakt, heeft geen van beide ook maar 1 schrammetje of mankement. Ook het moment van de die zoen, dat is ook zo lekker natuurlijk.

Er was me ook een scene opgevallen die twee keer gebruikt is. Na de toeters zie je vanuit precies dezelfde hoek een groepje paarden binnenkomen op het plein, waar allerlei manschappen staan opgestelt. En dat is toch enige tijd na de eerste keer dus het hoort niet bij hetzelfde stuk! Ik ben benieuwd of dat ook iemand opvalt/is opgevallen.

De special effects zagen er ook niet echt prachtig uit moet ik eerlijk zeggen. Daarbij vind ik nog het mooiste de overgang van die grote vuurstrook in de grote actieruimte naar de dolk in de hand, waarna de camera om Dastan heen spint.
Het einde is wel prima gedaan met dezelfde quotes als die er in de inleiding waren en met de zon achter de heuvel.

Erg saaie film, Dastan krijgt het offcourse allemaal voor elkaar met z'n vriendinnetje.

- 1,5 -

avatar van Nelusje

Nelusje

Leuk verhaal, een echte avonturenfilm en ow, wat een knappe vent en ongelofelijk mooie vrouw hebben ze hiervoor gevonden. Goed acteerwerk.

avatar van polopolo150

polopolo150

Deze film heb ik een tijdje geleden gezien in de bioscoop, omdat een paar vrienden het wilde kijken, dus waarom ik ook niet.

Maar, om eerlijk te zijn, deze film is alleen leuk voor pubers, of om met je vriendin te kijken.

Het is vol met cliché's, cliche's, romantiek en cliché's. Er was zelfs een moment in de film waar ik blij was dat er eindelijk actie en spanning was.

Ik moet wel eerlijk toegeven, het is een zeer succesvolle verfilming van een succesvolle videospel serie. Maar als film eentje om snel te vergeten.

avatar van mnrk

mnrk

Dit vond ik gewoon een prima en leuke avonturenfilm.

Voor dit soort films ga ik naar de bioscoop .... De actie zag er goed uit, aankleding en decors waren ook erg goed en mooi gedaan. De special effects waren ook knap gedaan en dan nog de muziek die er gebruikt wordt...prima verzorg door Harry Gregson-Williams.

Harry Gregson-Williams - Prince of Persia: The Sands of Time (2010) - MusicMeter.nl

Jake Gyllenhaal heeft mij verbaasd met een prima rol als Prince Dastan. Gemma Arterton is zeer aangenaam om naar te kijken en acteerst naar behoren maar stiekem is Alfred Molina helemaal geweldig in deze film.

avatar van Rodger

Rodger

hou het maar op de game... de film is niks... hoge verwachtingen.. maar niks daar....

jammer.....

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Beetje cheesy en voorspelbaar, erg jammer...

avatar van custom22

custom22

idd voorspelbaar maar toch wel vermakelijk. heerlijk voor een luie zondagavond. ('s maandags kan ie ook nog wel )

avatar van jogert

jogert

Jammer dat er nog altijd mensen zijn, die dit kaliber van films een 1.0 durft te geven, ik bedoel minpunten zijn er altijd, en ze kunnen het nooit goed doen. maar om dezelfde score te geven als dat je dat doet bij een film zoals de zeemeerman, kan ik niet met mijn kop bij.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1946 stemmen

Geen slechte film. Zeker boven mijn verwachtingen.

Echter toen ik lang geleden de Sands of Time speelde op de PS2 dacht ik: "Hier kunnen ze een geweldig mooie film maken!"

En ja hoor een paar jaar later hoor ik dat deze in de maak was. Maar na het zien van de trailer was dat "geweldig mooie" helaas al niet het geval.

Gemma Arterton maakt het kijken gelukkig wat aantrekkelijker

avatar van pindope

pindope

Zeer vermakelijke disney film voor jong en oud

Zit een redelijk tot goed verhaal in en het acteren van de personages zijn ook voldoende

Special effect en de zwaard aktie`s is ook vermakelijk

Mensen die alleen maar zeiken over voorspelbaar enz welke film is dat niet tegenwoordig en zeker een film die al eerder op game in uitgebracht.

Als je commentaar op de film hebt zoals cliché of te voorspelbaar

Hoe zou het er dan uit moeten zien .

Ben zeer tevreden over de film dat in iederegeval mijn middag een leuke middag heeft gemaakt

avatar van Eeeeeek

Eeeeeek

Deze film blijft staan door actie, special effects en een aardig verhaal. Ik vond hem zeker niet tegenvallen voor een Disney film. Er wordt aardig geacteerd. Ik vind hem 4 sterren.

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Lekkere avonturen film. Leuk dat er echt goed naar de games is gekeken, dat is nog wel eens anders bij game verfilming.

De verwachting die ik na het zien van de trailer had kon de film echter niet helemaal waarmaken. Ook leek hij erg op de scorpion king die ik dan uiteindelijk nog beter vind.

avatar van tomola

tomola

Echte lekker avonturen film als je het mij vraagt.

Mooi gespeeld, mooi verhaal om in mee te gaan.

Hopelijk is er nog een deel in de maak =)

Absolute aanrader voor de liefhebber!!

avatar van De GeuS

De GeuS

Een aardig avonturenfilmpje in de stijl van 'The Scorpion King'. verstand op nul en niet vaker dan één keer in de tien jaar kijken; 3*

avatar van revengeyo

revengeyo

wat een bout (kinder) film

avatar van tomola

tomola

revengeyo schreef:

wat een bout (kinder) film

zegt de batman fan! hehe

avatar van ken1976

ken1976

Geen absolute topper , wel een goed verhaal , cast is wel aardig, leuke special effects... ik heb me niet verveeld en genoten van deze film!!!

3,5 sterren!!!

avatar van Gambit2009

Gambit2009

Leuke adventure film van Disney. Kan net niet tippen aan Pirates of the Caribean, maar leuk amusementsgehalte

avatar van The_Game

The_Game

Vermakelijk filmpje voor tussendoor, maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van slowmotion

slowmotion

de prins van perzië is blank en heeft een brits accent ... dit kan gewoon niet... et is geen king arthur -_-

avatar van Musicer

Musicer

^^om daar nu een film op af te rekenen. In Gladiator praten de Romeinen toch ook Engels en zijn enkele acteurs zo blank als maar kan, klopt historisch ook niet.

avatar van fasca

fasca

Leuke avonturenfilm hoor. Inderdaad niet de absolute top, maar ik heb me prima vermaakt en met goede effecten en mooie decors..

avatar van eppy

eppy

ik sluit me aan bij fasca......

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Disney en Jerry Bruckheimer zijn dikke maatjes. Even tussen al het Pirates of the Caribbean geweld door, is er nu Prince of Persia: The Sands of Time. Wederom geproduceerd door Bruckheimer. Je herkent vrij duidelijk de opzet en de stijl, het is allemaal wat braaf, maar dat is logisch we hebben het tenslotte over Disney. Goed, ik ben niet echt een fan van POTG, maar hoe zit het dan met die knappe Prins van Perzië?

Om te beginnen: Voor een gameverfilming is het zeker niet slecht, maar dat heeft meer met het budget van zo'n $200 miljoen te maken dan echt een inhoudelijk goede film. Al waren de special effects nou ook weer niet om van te watertanden. De bedoeling met dit soort films is vaak een makkelijk en veilig gekozen plot met wat bekende acteurs en de film is bij voorbaat al vaak een succes. Het is inderdaad leuk voor de kids en ouders kunnen er ook wel van genieten denk ik. Het is prima in evenwicht wat dat betreft. Er zitten uiteraard ook weer genoeg onschuldige flauwe grappen in en de actie is tja,.. wel aardig. Verder zit het vol met acteurs (en natuurlijk Gemma Arterton) uit Engeland, dus dacht Jake Gyllenhaal, laat ik ook maar is een Engels accent opzetten. Erg storend vind ik het niet, maar ergens ook wel weer een beetje vreemd.

Ook voor deze film geldt, het is allemaal best te doen, want het is en blijft flink modaal. Disney heeft inbreng en Jerry Bruckheimer kan goede films produceren. Maar laat ik de regisseur Mike Newell niet vergeten. Een relatief grote naam in Hollywood en hij nam de regie voor zn rekening. Resultaat: Prince of Persia: The Sands of Time is gewoon een film voor het hele gezin, maar opa en oma vinden het misschien ook wel leuk.

avatar van roelv

roelv

Een voorspelbaar plot, matige acteerprestatie's en te weinig inhoud zorgen ervoor dat ik deze film geen voldoende kan geven. Hier had veel meer in gezeten.

avatar van Zinema

Als los zand.

En minder aantrekkelijk dan de schitterende spelserie, hoeveel elementen de makers ook hebben behouden. De spellen kunnen amper op de automatische piloot gespeeld worden, de zanderige formulefilm voelt juist wel aan als een navigatiesysteem. De weg is vanaf het begin volledig uitgestippeld.

De kijker krijgt dus een nogal voorspelbaar verhaal voorgeschoteld, waarbij de actie regelmatig slordig in beeld wordt gebracht. Het script is zwak, de characters van plastic en de SFX redelijk. De film boeit, ondanks enige onderhoudendheid en de aanwezigheid van Kingsley, weinig. Zijn zwarte oogschaduw, om de kijker ten overvloede het verhaal te doen voorspellen, geeft het niveau van het geheel weer.

Doorsnee.

avatar van balosa

balosa

een vraag waar zijn die skeletten die je rechts op het plaatje ziet??

weer puur bedrog dus zo'n plaatje...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Die zie je wel, maar die lijken rechtstreeks uit het spookhuis van de efteling te komen. Het zijn overigens wel dode skeletten en geen ..... ja.. weer tot leven gekomen skeletten.

avatar van darkknight

darkknight

Een hele aardige avonturen/actiefilm, veel spektakel, veel actie, kortom: gewoon lekker vermaak.

Aardig verhaaltje, mooie special effects, prima acteerwerk, mooie shots, goede casting. De minpuntjes vloeien zoals gewoonlijk weer voort uit het feit dat dit een hollywoodfilm is, maar daar kijken we onderhand toch niet meer van op? We kunnen dan gaan kijken naar allerlei clichés maar dat is toch nergens voor nodig, de film als geheel laat op mij een mooie indruk achter en daarop baseer ik mijn oordeel, maarja ik heb dan ook wel een beetje een zwak voor blockbusters, toppers zullen het nooit worden maar het is vaak toch lekker kijkvoer.