Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
freeboy
Een game verfilming in 2009, van regiseur Jerry Bruckheimer (the Rock, Pirates 1t/m3 en heel veel andere top titels!)( Jerry Bruckheimer - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org )Gaat samen met disney hoe kan het ook anders Prince of Persia uitbrengen, ben zeer benieuwd, wel soort films waar ik van hou!Hopeljk film om naar uit te kijken!
Zie: Prince of Persia: The Sands of Time - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Quote:Future film
Prince of Persia: The Sands of Time is currently being adapted for a 2009 film, being produced by Jerry Bruckheimer for Buena Vista Pictures. The initial script was written by Jordan Mechner with subsequent drafts by Jeffrey Nachmanoff. When discussing the adaptation, Mechner said:
"Rather than do a straight beat-for-beat adaptation of the new videogame, we're taking some cool elements from the game and using them to craft a new story - much as 'Pirates' [of the Caribbean] did with the theme park ride." –Jordan Mechner[6]
Mike Newell will be directing.Gemma Arterton will be Princess Farah, the Prince is yet to be cast. In a recent interview Newell stated "It's a great story. If you had read the script, you would know that it wasn't a video game. It's very exciting and it's immensely romantic and it's like Lost Horizon. It takes you to somewhere you've never been."
Newell has an assistant playing the video games to brief him on key details. "There's so much that will happen with that story because it's 1300 years ago. This girl who was actually a kind of priest... I'm sorry, I've been on it five days. I'm full of ideas. It'll be terrific."
serpico
Kan best leuk worden. Driekwart van de fun van de spellen is iig de sfeer, de karakters en het verhaal.
veron35
Sins waneer heef hij die geregiseerd en sins waneer zijn dat top films.
Sasja
Sins waneer heef hij die geregiseerd en sins waneer zijn dat top films.
waar staat dat hij zegt dat jerry die geregisseerd heeft? ik zie dat nergens staan. ik zie wel dat hij regiseur is. En het zijn top titels omdat ze geen flops zijn geworden toen ze in de bios draaiden (Maar jij doelde waarschijnlijk op mening)
Hayabusa
Wel knap van Bruckheimer waarvan freeboy zegt dat het een regisseur is terwijl hij niet eens 1 film heeft geregisseerd. Iedereen weet dat hij een producer is.
En met topfilms bedoelt Veron35, films die zo goed zijn dat ze wel een oscar-nominatie hadden kunnen krijgen of zo. Meesterwerken dus. Bruckheimer is geen producer die meesterwerken heeft geproduceerd, maar grote titels. Redelijke films en series als CSI.
freeboy
Klopt jullie hebben gelijk, ik heb het verkeerd gelezen.
Producer idd.
Excuus daarvoor.
Ik hoop dat het een goede film wordt.
Ik was blij verrast dat Prince of Persia verfilmd gaat worden, vandaar dit Topic, ik heb gezocht of er al een was, kon ik niet vinden.
Misschien achteraf overbodig.
serpico
De hoofdrolspeler is bekend!
The Prince of Persia, stoerste actieheld in tijden, zal gespeeld worden door ... tadadadam ... Jake Gyllenhaal ?
(Novum) - Jake Gyllenhaal heeft de hoofdrol bemachtigd in 'Prince of Persia', een verfilming van het gelijknamige computerspel. Dat meldt filmvakblad Variety. De film, die wordt geproduceerd door Disney, moet volgend jaar zomer in de bioscoop draaien. Mike Newell, eerder verantwoordelijk voor 'Harry Potter and the goblet of fire', neemt de regie voor zijn rekening.
Waarom kiezen ze nou in godsnaam Jake Gyllenhaal voor de hoofdrol? Heeft hij het in zich een stoere actieheld te spelen - van dit kaliber wel te verstaan? Mijn verwachtingen zijn in ieder geval een beetje getemperd. Ik denk namelijk niet dat hij ze waar kan maken.
Twilight
Ja ik vond het ook al raar!
Als tweede punt vind ik hem ook gewoon qua uiterlijk helemaal niet passen voor een 'Prince of Persia'. Maar het zal wel weer met een beetje make-up verholpen worden.
Het gaat natuurlijk vooral om de verkoopcijfers, die zullen wel geweldig worden nu zijn naam er bij staat.
En of hij nou een man is die de dodelijkste vallen trotseert en met kleerscheuren en littekens zijn vijanden op lugubere manieren om het leven brengt....
moviemanking
Ik wil zeker deze film bekijken niet normaal dat dit uitkomt vet lachen.
dat er van een game een film komt heb ik nog nooit gezien (ik heb het mieschien wel gezien maar vergeten)
Metalfist
Resident Evil, Mortal Kombat, Dead Or Alive... Zijn allemaal films die eerst als game waren.
JohnWilliams
Deze verfilming lijkt mij wel leuk, zeker toen ik hoorde dat Bruckheimer achter het project stond.
Zuzuu
Dit wordt zeker één van de weinige succesvolle films.
Met Bruckheimer moet dat haast wel lukken!
Azzuro
ze hebben Farah vernoemd naar Tamina, wat ik wel jammer vind. en de acteurs lijken niet echt op de karakters van het spel ik bedoel, ze lijken zoooo amerikaans >_>
kon het niet erger ofzo?
Nicholas
Deze film kan zó mooi worden. Ik was al zwaar onder de indruk van de game en dan vooral de tweede; Warrior Within.
Metalfist
Hier kijk ik zeker naar uit! Al betwijfel ik of Gyllenhaal de juiste persoon ervoor is...
Lui (crew films)
Aha, persoonlijk denk ik dat het dan best een aardige film kan worden. We zullen zien!
Heb ooit alleen het aller-aller-aller eerst Prince spel gespeeld, nog in 2D op een leuk oranje/zwart scherm. Was erg leuk.
Zuzuu
Dat gaat lekker met toevoegingen HarmJan. Eerst Dragonball en nu Prince of Persia. Goede bron heb je waarschijnlijk.
Die Gyllenhaal lijkt toch wel een beetje op de prins, het kan haast niet fout gaan!
AHWA
Het script schijnt uitgelekt te zijn:
stakie
oei hier heb ik heeeeeeeel lang op gewacht.
ik wist datie eraan zou komen kon niet anders met zo'n goed verhaal. ziet er naar uit dat ik nog wel ff moet wachten voor die in de bioscoop komt.
megaman
Wat hebben we nu allemaal gehad: Resident Evil goed), Doom (matig), Dead or Alive (heel slecht), Silent Hill (heel goed), Super Mario Bros (heel slecht), Mortal Kombat (goed), Street Fighter (matig), Tomb Raider (goed)..etc. En nu dan de verfilming van een willekeurig deel uit de Prince of Persia reeks (de eerste van de trilogie). Ik ben zeer benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Maar wat ik me afvraag is: waarom komt er nou geen film van Zelda? En dan een verfilming van meesterwerk Ocarina of Time. geregiseerd door Peter Jackson en opgedeeld in 2 of 3 delen.
maxwevalli
Ik hoop dat deze film GRUWELIJK gaat worden. Het verhaal is er..!

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame