Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
AchmedATM
Die luchtige grapjes vond ik irritant en ze kwamen allemaal op hetzelfde neer. Verder ziet het er wel vet uit. Ik ga deze zeker kijken!
Tonypulp
Trailer is erg tof, een echt bioscoop avontuur.
Nu nog Halo en Half life verfilmen en dan heb je de games die het verdienen wel gehad.
Hero-man
Prachtig de trailer alleen al ziet er beter uit dan de meeste gameverfilmingen
A must see
Kevin13
Spijtig. Jake speelde wel in redelijk goede films mee.
Nicholas123
Redelijke trailer, alhoewel het Disney gehalte ook hier weer voelbaar is. Ik heb zo'n voorgevoel dat dit ook weer zo'n film gaat worden die vermakelijk is, maar netjes binnen de lijntjes blijft kleuren en veel te weinig haalt uit de mogelijkheden die het bronmateriaal biedt. De Bruckheimer naam helpt ook weinig.
Don MN
Spijtig. Jake speelde wel in redelijk goede films mee.
En met een rol in deze film is zijn portfolio gelijk naar de klote?
Nomak
Nu vergeet je Zelda toch. Als een fatsoenlijke regisseur zich daarmee zou gaan bezighouden zou dat een echte blockbuster kunnen worden. Misschien wel iets voor Peter Jackson?
Gears of War zou zich ook geweldig lenen voor een verfilming, mits Uwe Boll er met zijn Duitse fikken vanaf blijft.
Kevin13
En met een rol in deze film is zijn portfolio gelijk naar de klote?
Bij mij heeft hij afgedaan
Respekked
Donnie is wel erg misplaatst als Prince, bevestigt de trailer.
Don MN
Inderdaad, die is voor Cameron.
Bij mij heeft hij afgedaan
Het zal ook verre van een diepgaande film worden, maar een solide hoofdrolspeler is altijd fijn bij zo'n spektakel.
BoordAppel
Ik dacht even dat het een verfilming van Assassins Creed ging worden aan dat shot te zien waar hij bovenop een toren staat en de camera er omheen draait.
Tonypulp
Was mijn eerste gedacht precies..
Zag laatst ergens dat Ubisoft zelf al met een soort AC serie kwam.
Zeg er alleen wat soap achtig uit met kartonnen achtergronden en met niets zeggende gezichten die een personage voor moesten stellen
Nomak
Net de trailer eens gezien en ik blijf erbij dat de acteurs verkeerd gecast zijn. Het lijkt erop dat een Amerikaans koppel verdwaald is ergens in het verre oosten.
Waarom geen acteurs met een exotische uitstraling?
Metalfist
Qua spektakelgehalte lijkt het met The Sands of Time wel goed te zitten maar ik blijf erbij dat Gyllenhaal een complete miscast is. Jammer ook van de misplaatste 'grappen'.
BoordAppel
PoP was hier veel eerder mee.
Je klautert wat af in de PoP games. Maar zit er ergens een scène in als degene die ik beschrijf?
maerk
Lijkt inderdaad erg veel op AC. In PoP klimt en klautert de prins heel veel, maar een scène met rondcirkelende camera komt niet voor in PoP.
Filmkriebel
Aanlokkelijk verhaal. Het Perzië uit de middeleeuwen is een setting die nog niet zo vaak is gebruikt. Ik weet niet waarom maar als ik m'n glazen bol pak, zie ik, net als Pirates of the Caribbean, een reeks sequels in de verte.
EspenSGX
Ik mag het hopen, want ik vond het verhaal van de vervolgen (Warrior Within, The Two Thrones) ook om van te smullen. We zien in de trailer ook al de armor van de prins uit Warrior Within en dat zweep-achtige wapen en de tekeningen op het lichaam van 'The Dark Prince' uit The Two Thrones.
Ik hoop ook dat ze misschien ooit nog wat gaan doen met het verhaal van de nieuwe Prince of Persia, die uit 2008. Zou zo een Disney-film kunnen worden.
EspenSGX
Ja en nee. In de Prince of Persia Sands of Time-trilogy komt dat niet langs, maar in de nieuwe Prince of Persia, die uit 2008, komt dat wel langs.
EspenSGX
Donnie is wel erg misplaatst als Prince, bevestigt de trailer.
Mja, hij kan er mee door, hij lijkt wel een beetje op de prins uit de Prince of Persia: Sands of Time-Trilogy, maar die gast van Lost Naveen Andrews (speelt Sayid Jarrah) was er dacht ik ook eerst voor in de running, maar is het niet geworden.
maxwevalli
de trailer zag er wel OK uit maarja nog effe afwachten... Als het de kwaliteit van de game heeft komt het wel goed..!
Hankieh
Nu weet ik wat er dus mistte aan Gemma Arterton, deze haar kleur.
Rood staat haar dus niet zo goed...
Lexcoaster
Dat ziet er dus heel vet uit!
Nu maar hopen op een écht goede gameverfilming, die zijn er namelijk niet zo heel veel.
Zuzuu
Trailer ziet er inderdaad heel vet uit en ik wist niet dat de producers van de Pirates of the Caribbean reeks hier ook bezig mee waren.
Dit wordt zeker de beste gameverfilming ooit. Ik kan haast niet wachten!
Zuzuu
Mag het dan op de frontpage?
Hier de link: YouTube - Prince Of Persia Movie Trailer HQ 2010 -The Sands Of Time-
(sorry voor dubbel post, was te laat, kon het niet editen)

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame