Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
Minotaures
En toch vraag ik me af wanneer een Halo-film komt, aangezien ze van alle populaire games een film van maken.
RSmovie91
Altijd fan geweest van de game. Ben benieuwd hoe ze dit gaan uitvoeren.
Zoals er bij de trailer al gezegd wordt, Jake heeft een tikkeltje te veel babyface voor deze rol, maar ik ben toch benieuwd.
Ik hoop dat die er ooit nog komt. Volgens mij las ik laatst ergens dat het pas 2012 zou worden voordat deze uitkwam.
Leland Palmer
Geweldige kijk achter de schermen en een paar (érg mooie) nieuwe scénes.
Dit ziet er echt ongelovelijk vet uit, ben érg benieuwd!
Ziet er idd leuk uit. Alleen jammer genoeg weer zo'n fantasy-geneuzel dat me totaal niet boeit.
Gebruikten ze die toffe technologie maar eens voor leuke films en ideeën.
Djarune
Ik vind het prachtig dat Jake Gyllenhaal hier de hoofdrol heeft! Ik vind hem echt een gevestigd acteur die zeer goed drama kan spelen evenals Kingsley natuurlijk. Ik ben benieuwd of ie in een actiefilm als dit ook kan overtuigen
Ouassi
Wow, heb net dus de trailer gezien.
En wat kan ik niet wachten!
Producers van Pirates of the Caribbean, dan moet het wel zeker goed zijn.
Soort van Tomb Raider spel is het.
moviefanatic
Mooie trailer, ik heb hoge verwachtingen van deze film. En er komt ook een nieuwe game trouwens.
Actionfreak
Vette gozer die Jake Gyllenhaal kom hem steeds vaak tegen in goeie films ook dit belooft veel goeds.
Angrod_Pallanén
De nieuwe 'Pirates' zal het zeker niet worden, maar vermakelijk zeker wel. Bruckheimer weet hoe je moet entertainen.
Child in time
Heeft hij veel impact gehad op de regie? Allé omdat Mike Newell als regisseur aangegeven staat..
Naast Robin Hood nog een ambitieus epos dat zich aankondigt voor midden 2010..
Angrod_Pallanén
Misschien niet, maar Bruckheimer produceert wel en dat brengt altijd een zekere kwaliteit met zich mee (qua vermaak, niet per se qua inhoud), als je kijkt naar alle films die Bruckheimer geproduceerd heeft weet je ondertussen wel waar je aan toe bent. Check op imdb.
Als je van ambitieuze epossen (is dat het correcte meervoud?) houdt zit je in 2010 sowieso wel goed met Percy Jackson (belachelijke naam btw) en Clash en weet ik veel wat nog meer heel episch aandoet, maar waarschijnlijk nergens die term eer aan doet.
Peter Ho
Ik vond de game briljant. Ik ben benieuwd hoe de film is. Als deze ook nog gemaakt wordt door een van de bekendste producenten ter wereld, dat is super.
1 probleempje is toch de acteur Jake waarmee ik niets heb. Slechte acteur is ie niet, maar ik had liever een ander acteur gezien.
Trouwens ik vind de gebruikte lettertype voor de Prince of Persia titel op de poster hierboven zo simpel. Van Disney had ik hier meer van verwacht.
Child in time
Bedankt voor de tips!
(PS epossen is idd correct;))
tottenham89
Jake Gyllenhaal is een prima acteur, maar had liever een Iranier of een soortgelijke acteur gezien met een Engels accent, maarja, Amerikaanse producers zullen nooit zo'n iemand de hoofdrol geven.
JohnWilliams
maarja, Amerikaanse producers zullen nooit zo'n iemand de hoofdrol geven.
Klopt.
Zuzuu
Hopelijk zal er een vervolg komen. Prince of Persia: The Two Thrones.
Angrod_Pallanén
Grote kans van wel, maar wie weet is het een enorme ruk film. Ben je er nu al zo aan verkocht dat je een deel 2 wil
Zuzuu
Ik hoop van niet. Als je het zo bekijkt, dan leek de film The Last Legion op iets fatsoenlijks, maar het viel allemaal wel erg zwaar tegen. Maar ik denk niet dat we dat eens weer zullen meemaken. Vooral niet met dit film
Charmides
Het lijkt me een goede film. Ik vond de game best goed en leuk dus ik verwacht van deze film een goede prestatie. Zo de trailers en leesstukjes te zien.
rokkenjager
Ziet er best indrukwekkend uit, maar hier ontbreekt volgens mij wel 'n fatsoenlijk script.
Tag84
ben wel erg benieuwd naar deze film. Jake Gyllenhaal is een erg veelzijdig acteur, dus dat kan wat worden. De trailer zag er in ieder geval erg spectaculair uit!
Nieuwe trailer:
Trailer #2 Prince Of Persia - Video op FilmTotaal
Deze moet ik toch echt wel in de bios gaan zien!
Leland Palmer
Ziet er gewoon verschrikkelijk vet uit. Voor mij ook sowieso een bezoekje aan de bioscoop voor deze film. Laat maar komen!
JohnMcLane

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame