Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
Bis
Hassansin Leader
Montorsi
Avatar-prentje?
Vreemde conclusie trouwens. Af en toe ga ik voor de gezelligheid met collega's mee naar Pathe. Ga ik niet zeuren als ze deze voorstellen, het kost me toch niks, en had natuurlijk ook niet verwacht dat ie zó slecht zou zijn, maar als dat het grootste risico is wat je kan lopen op zo'n avond..? Paar weken terug Iron Man 2 bijvoorbeeld, ook niet echt iets waar ik vooraf voor warm loop, maar die vond ik dan juist wél erg leuk.
clockwork72
Een goede gameverfilming dus.. Had niet zo'n hoge score verwacht
Ik ga hem zeker checken, de games waren altijd erg goed.
Revolt
In de bioscoop gezien vanavond, ben aardig enthousiast.
Het verhaal is perfect voor een film. Eigenlijk komen er maar weinig dingen uit het spel terug in de film, wat eigenlijk maar goed is ook.
Visueel begint de film een beetje zwak, wanneer de troepen van Dastan tegen de muren op klimmen van de heilige stad, en wanneer de vijandelijke troepen komen aangerend vanuit het fort, ziet het er eigenlijk belachelijk nep uit. Maar gelukkig weet de film zich perfect te herpakken, en vooral de effecten bij het 'terugspoelen' zijn prachtig.
Actie zit er genoeg in, alhoewel ik niet een groot fan ben van alle snelle chaotische shots door elkaar heen. Helaas zie je dat deze manier van filmen toch tevergeefs probeert te maskeren dat Gyllenhaal, die qua uiterlijk perfect in de rol past, niet al te bekwaam is met een zwaard. Het klimwerk, daarentegen, ziet er wel behoorlijk uit. Goed om te zien dat de physics van de digitale Prins terug te zien zijn in de film, zoals het landen na een sprong en het zwiepen om een balk.
Hier en daar zit er ook nog een dosis humor tussen, zoals de struisvogelgek, maar ook een aantal mislukte pogingen, zoals veel verschillende dialogen tussen Dastan en Tamina.
De film staat als actiefilm als een huis, en waar de casting hier en daar een klein beetje tekort komen maakt het visuele spektakel veel goed.
7,7/10
TragieStar.*
Vandaag in de bios gezien, en ik ging erheen met niks, zonder enige verwachting. Mijn vriendin wou hier heel graag naartoe en ik ging maar gezellig mee.
De film begint nog al vaag maar zeker niet verkeerd. De film word van de eerste minuut tot het laatste minuut steeds leuker en meer spannender.
Het verhaal is hier en daar wel rommelig, maar dat komt van zelf allemaal weer goed.
Verder is de cast prima, en ze doen echt hun best, Jake Gyllenhal vond ik in het begin nog al een kneus, maar later begon hij steeds meer in zijn rol te kruipen en kwam alles eruit, terwijl hij toch wel een lekkerding blijkt te zijn, Gemma Arterson die ik overigens niet ken maar in deze film schitterde, was geweldig. Ze zette haar rol buitengewoon goed neer, en ze had een van de leukste rollen vond ik.
Verder veel actie en spectakel, en veel effecten, wat de film nog beter maakt.
Het landschap de sfeer eromheen en de mooie oude gebruiksvoorwerpen en beelden waren ontzettend mooi.
Ik kreeg tijdens de film heel erg het idee dat ik naar aladin zat te kijken.
Het einde vond ik werderom er mooi, en heb wel een traantje moeten weg pinken hoor.
Ik zou deze film ten alle tijden aan raden voor iedereen, en ik zou zeggen bekijk de film een keer, ook al lijkt het je niks, het brengt echt van alles in je tot leven.
Heb eigenlijk geen minpunten, dus zou je denken dat ik de film toch een 5* zou geven.
Maar ik doe dat niet.
Waarom weet ik niet, dus stel die vraag niet, misschien omdat ik de film net niet genoeg ervoor vind, omdat ik betere films ken.
Maar het scheelt maar 0,5* dus dat maakt helemaal niks uit.
Het is een topper!
H1DD3
Een tegenvallende film, het verhaal stelde niet veel voor en het was erg voorspelbaar. De actie was niet spectaculair, wat ik wel verwacht had in een film als deze. Het was wel mooi om hem als een aap zien rond te springen, maar verder was het ook niet veel aan.
Het had een goede film kunnen worden maar helaas is dat niet zo.
henkpsv
Net in de bios gezien. Ik was er heen gegaan met de verwachting dat het niet echt super zou zijn en dat ze hopelijk de spellen niet zouden vernaggelen. Gelukkig was het een goede film. Gyllenhaal moest in het begin op gang komen, maar naarmate de film vorderde, begon ik steeds meer de prins te herkennen uit de grijsgespeelde spellen van mij. Sommige stukjes waren wat cliché, maar het is en blijft wel Disney/Hollywood.
Andere vonden de stukken tussen de Prins en Arterton niet goed, ik vond het wel meevallen, ik kon duidelijk een chemie voelen. Al is die Arterton nog niet een superactrice maar vooral erg lekker
Visueel was het allemaal dik in orde, naar mijn mening.
In
Vandaag toevallig gezien bij mythbusters in de sportschool
, het is dus wel mogelijk....
Al met al een goede film die zeer het bekijken waard was. Op een paar kleine filmpjes na niet tegengevallen en ik kan lekker slapen
Endeavour
Ik verwachtte eigenlijk de Dark Prince in deze film, maar blijkbaar komt ie wel in de volgende deel, als ze die al gaan maken dan..
Revolt
Vandaag toevallig gezien bij mythbusters in de sportschool
, het is dus wel mogelijk....
Ik zeg ook niet dat het niet mogelijk is, maar visueel zag het er gewoon niet uit. Het leken niet eens op poppetjes die tegen die muur opklommen. Moet je nog maar een keer terugkijken
(ik was niet de enige die het had opgemerkt)
tassebas32
ik vond hem niet geweldig
ik ergerde me op een gegeven moment aan dat dat mes weer weg was
ik weet het draait erom maar goed ik denk dan hij is toch wel slimmer
maar dat is mijn mening
mijn man vond hem wel weer goed dus daarom een 2,5 zit er mooi middenin
Driello
Ja, dat klop: een zuinig gevoel: had ik dat geld maar aan een paar goede bakken koffie besteed.
huVILEub
Leuke bioscoopfilm.
Veel actie, mooie special effects en aardig geacteerd door toch eigenlijk veel bekende. Het verhaal is niet al te speciaal, maar vermakelijk genoeg. Een paar grappen erin die je in zulke films vaak ziet, zoals grappen tijdens een gevecht op leven en dood
Echt een popcornfilm en echt niet meer.
thunderball
Deze net gaan zien in Antwerpen.
Geinige avonturenfilm met een koene held, een mooie prinses, gemene schurken en ongeloofelijke capriolen.
Gyllenhaal is uitgegroeid van wat nerdige jongen naar heldhaftige prins (hoewel ik tijdens het kijken heel even dacht: waar is zijn spookkonijn gebleven?
) Hij lijkt hier behoorlijk op zijn plaats en weet ook de nodige portie humor in de rol te brengen, zodat alles niet TE serieus wordt.
Arterton ziet er prachtig uit, maar kan nog steeds niet acteren (zie ook: Quantum of Solace en Class of the Titans) en komt vrij houterig over.
De inmiddels bijna onvermijdelijke Kingsley kan het soort rol dat hij hier neer zet waarschijnlijk zonder enige moeite dromen. Verder nog een speciale vermelding voor een bijna onherkenbare Alfred Molina, die als rovershoofdman een echt leuke rol neer zet.
Special effects waren ok, hoewel ik de zogenaamde onmogelijke sprongen (met behulp van computereffecten en weg gereduceerde touwen) nu onderhand wel beu ben.
Houd je van een (bijna) klassiek Oosters avonturenverhaal in de trend van Aladin (waar ik regelmatig aan moest denken), dan is dit de film voor jou!
Een acht, ofwel vier sterren.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film met een goed verhaal en goede acteerprestaties. De film was lekker spannend en onvoorspelbaar, daarbij was het ook nog eens goed voor je oog als Gemma Arterton in beeld kwam.
namingway24
Hier zijn niet veel woorden aan vuil te maken. Het ontbreekt aan een echt verhaal, maar daarentegen zijn de special effects en de actiescènes erg geslaagd, hoewel de gevechten iets te chaotisch waren. De acteerprestaties zijn wat je ervan kan verwachten; gewoon goed.
Helaas was het eind een beetje geforceerd, maar er was gelukkig geen sprake van een einde dat nadrukkelijk op een sequel aanstuurde.
Ik heb me geen moment verveeld met deze film, maar echt bijzonder was het voor mij niet...
bawimeko
Vermakelijk, leuk gemaakt, fraaie effecten en goeie acteurs. Nadelen: enorm lawaaiig, rare Engelse accenten
AchmedATM
Wat is een echt verhaal volgens jou?
The Almighty
Geweldige film. Mooi, onvoorspelbaar verhaal. De spanning werd heel goed opgebouwd tot het einde. De acteerprestaties waren ook goed, evenals de special effects.
namingway24
Daar heb je wel een punt. Misschien heb ik het een beetje verkeerd verwoord, maar er gebeurde toch wel bitter weinig.
Flipman
En een 'echt verhaal'? Nou, ik bedoel met zoiets eentje die niet al tig keer is verteld en voor de zoveelste keer met een enorme dosis aan realiteitsgebrek wordt verteld. Dus niet zoiets als dit.
Elineloves
... laten we het voor 't grote gemak een 'film' noemen.
Hoe zou je het dan willen noemen?
Elineloves
Hm.. alleen al vanwege 't visuele plaatje vind ik het persoonlijk geen flop. Maar ik kan begrijpen dat mensen het niet kunnen waarderen.
AchmedATM
Maakt niet uit hoe vaak je een verhaal vertelt, het blijft een verhaal. Bij een gameverfilming gaat het grotendeels om de karakters, ze proberen deze karakters naar het grote scherm te krijgen er zullen dan elementen in zitten die je al hebt gezien (qua verhaal). Er zal dan ook niet veel tijd besteed worden aan het verhaal maar aan de game-universum (karakters, omgeving, mythes etc.). Die zijn hier dan ook geslaagd.
Justinw
Het visuele aspect is erg sterk, de epische steden zijn erg mooi. Maar het goede plot was er niet. En het geniale acteerwerk van Jake ontbrak.
JohnWilliams
Ik heb de film ook bekeken, raar dat er nog maar zo weinig stemmen zijn.
De film was echt prachtig gemaakt, van een attractie een film maken (Pirates of the Caribbean) leek al moeilijk, van een game is dan weer net wat anders. Het kan ook minder goed uitpakken zoals met Hitman maar Prince of Persia is een film die niet snel gaat vervelen.
Prachtige landschappen, steden, wapens en een heerlijk verhaal die keurig is uitgewerkt. Alles zit goed in elkaar, loopt goed in elkaar over en eigenlijk heb ik me niet zitten te vervelen in de bioscoop. De muziek was ook een onderdeel van mijn positieve kijk op deze film, de muziek = nou eenmaal een belangrijke factor (sommige mensen willen dat nog wel eens vergeten). De muziek van Harry Gregson Williams was om te smullen en ligt ondertussen ook in mijn cd-kastje. Een film met een leuke Cast, vooral Kingsley speelde uitstekend zijn rol en wat eindelijk een keer wat drukker.
De Prince (Gyllenhaal) deed het ook goed en ook ode voor Arterton omdat ze haar rol goed speelde.
Een zeer positieve reactie van een film waar echt veel werk in zit. Niet alleen maar actie maar ook een verhaal, soms de rustige momentjes maar uiteindelijk een leuk geheel met een leuke twist en met keurig bijpassende filmmuziek!
4,5*.
Elineloves
Hij speelt dan ook niet echt een personage waarbij hij al zijn talenten in de strijd kan gooien en veel verschillende kanten kan laten zien.
Justinw
Lichtelijk mee eens. Mischien een fout van Newell die hem dan meer de ruimte had moeten geven.
Heb na een aantal Newell films wel vastgesteld dat ik geen fan van hem zal worden. Of hij moet er nog een meesterwerk uitpersen.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame