Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
Elineloves
Haha nee, het is inderdaad niet zijn beste rol, maar wel een van de/zijn knapste. Dat lijf heeft flink wat werk en tijd gekost. Qua acteerprestaties kan hij natuurlijk beter, maar dit was ook niet zijn meest indrukwekkende en diepgaande rol.
Gemma Arterton heeft mijn hormonen tijdens de flm wel op peil gehouden hoor
Sasja
Grappig dat vrouwen een film waarderen als er een knappe man inspeelt. Want dat is toch wat je hier zegt?......................
dat klopt niet. Ik ben een vrouw (hetero) en zoveel kon ik deze film niet waarderen en zo bysonder vind ik Gyllenhaal er ook niet uitzien. Er zijn leukere
Sasja
tja, daarover kan ik helaas niet oordelen: ik heb tot nu toe maar 2 films met Jake G. gezien: Deze en the day after tomorrow
Zou ik maar heel rap Donnie Darko opzetten
Denk dat Sjoerd het meer over de vrouwelijke schoonheden heeft!
Arterton was zeker niet beroerd in deze film, maar echt iets uitzonderlijks heeft ze ook weer niet neergezet. Daarvoor was ze te mooi, wat genoeg afleiding gaf.
Flipman
De nuance zit 'em erin dat ik nooit alleen naar "dit soort" films ga.
En ik ben nooit te beroerd gewoon lekker mee te gaan naar een film in de bioscoop. Als uitje is het altijd wel gezellig.
Alleen Pitch Black was eerder.
Zou ik maar heel rap Donnie Darko opzetten
Denk dat Sjoerd het meer over de vrouwelijke schoonheden heeft!
oh ja, ben ik die ook nog vergeten. oke, dan heb ik er tot nu toe 3 gezien. DD vond ik trouwens ook niet echt byzonder
Naomi Watts
Nee hoor. The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay werd gelijk uitgebracht met de film The Chronicles of Riddick. Tenzij jij een andere game bedoelt?
Dan was Pitch Black toch alleen eerder als die tegelijk werden uitgebracht? Of ben ik nou gek?
AchmedATM
Yep, het begon allemaal met Pitch Black.
- Pitch Black (film)
- Chronicles of Riddick (film)/Dark Fury (anime)/Escape from Butcher Bay (spel)
- Assault on Dark Athena (spel)
Dit kan je dus niet een game-adaptation noemen, dus ik begrijp niet waarom het als voorbeeld word gebruikt
fappie
- 2005 stemmen
Gemma Arterton heeft mijn hormonen tijdens de flm wel op peil gehouden hoor
Hm... mwoah.. bij vlagen wel..
Near_Dark
Deze regisseur kennen de meesten waarschijnlijk van zijn Harry Potter avontuur: 'Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)', als je't mij vraagt is dat de beste Potterfilm tot nu toe, met veel opwindende actiescènes. Zijn verleden als regisseur begon al begin jaren 1960, met tientallen TV-Films, mini-reeksen en afleveringen voor tv-series.
De eerste film die ik ooit van hem gezien heb moet 'Four Weddings and a Funeral (1994)' zijn, een Romantische Komedie. Een andere die ik me van hem herinner is 'Donnie Brasco (1997)', een Misdaadfilm.
Dit is een Avonturenfilm gebaseerd op het gelijknamige videospel 'Prinse Of Persia', de nieuwste spellen wel te verstaan, want het eerste spelletje dateert al van 1989.
14 Jaar later werd het spel nieuw leven ingeblazen, met groot succes. 'Prince of Persia: Sands of Time (2003)' is wat mij betreft een van de beste Actie-Avonturengames die ik ooit gespeeld heb op de originele XBox-spelconsole. De latere games in deze serie konden hier niet aan tippen. En dan is er nu deze film.
Ik vond hem goed !
Degelijk gemaakt entertainment met een simpel maar goed uitgewerkt verhaal, een vleugje humor en een ontluikende romance. Mooi in beeld gebracht met adembenemende vergezichten over oude Perzische steden.
De camera in constant in beweging, vliegt overal omheen, in en uit, boven en onderdoor zonder verwarrend over te komen. Want in de meeste hedendaagse Actiefilms hebben de makers er blijkbaar plezier in om de camera hevig te laten schudden en véél te snel te verspringen van camerastandpunt.
Hier werd de Actie steeds loepzuiver in beeld gehouden zodat je er van kon genieten. Ik zat geregeld in mezelf te mompelen van: 'Amaaai, da's knap gedaan' of van 'Waaaw, wat een schitterend uitzicht over de stad'.
Het is een Disney film, dus wie hoopt op bruut geweld en afgehakte ledematen tijdens de vele zwaardgevechten, komt van een kale reis thuis. Dit is een Avonturenfilm bedoeld voor de hele familie, het is maar dat je het weet
Het liefdesverhaaltje dat als rode draad doorheen de film loopt viel nog best te pruimen. Jake Gyllenhaal en Gemma Arterton zijn nu eenmaal waanzinnig mooie acteurs, die moeten niet veel moeite doen om aardig bevonden te worden.
7/10.
Een vermakelijke Walt Disney Avonturenfilm die vlot wegkijkt. Een van de betere in zijn genre, al kan hij niet tippen aan eender welke Indiana Jones film, die zijn een klasse apart.
Deze komt zeker in mijn DVD-Collectie terecht
Filmsite: http://adisney.go.com/disne...
kaholiic
Wat een saaie film.
Zag er allemaal wel mooi uit maar dat is dan waarschijnlijk het enigste wat goed is aan deze film. Vervelend, langdradig en ongelooflijk saai. Gadverdamme. Geen coole vechtscenes, dacht dat die wel zijn dolk zou gebruiken met een gevecht. Maar daar heb ik niet veel van gezien. Verhaal slecht en acteerwerk vrij dramatisch.
Slecht.
christophel
Ik heb de film een paar keer doorgespoeld, gevechten duren altijd erg lang...geef hem een **2.5
Near_Dark
Tsja, zulke films moet je op groot scherm zien in de cinema, zeker om een eerste goeie indruk te krijgen. Nu heb je er het raden naar in welke kwaliteit je hem gezien hebt en/of hij wel volledig was...?
Elineloves
Zal wel niet veel soeps zijn geweest. Sowieso zonde als je hem enkele keren doorspoelt..
AchmedATM
Dat is hoe de echte recesenten het ook doen
Cybill.
Leuke film die overloopt van de actiescènes en het avontuur, waar ik wel van hou. Sommige scènes waren idd wat langdradig of zelfs voorspelbaar, maar in het algemeen vond ik het een knappe film. Special effects waren soms wat over the top, de hele film heeft misschien de neiging om overdreven over te komen, maar ik kon het er gerust bijnemen. Mij gaf het in elk geval een welverdiende ontspanning tijdens de examens. De acteurs vond ik niet super, maar ook niet ondermaats hoor. De clichés kon ik er allemaal bijnemen. Vermakelijk zeg ik. 4*
Flipman
marko09
3* ik vind het jammer dat er niet zoveel actie is met de dolk zoals in het spel....ik vind dat er te weinig gedaan word met de dolk
Pimmel
Slecht verhaal, na een kwartier kon je de hele film al wel voorspellen. Kon me niet echt boeien. Film zelf zag er wel gaaf uit op een IMAX scherm bij Pathe Eindhoven.
macromark
Ben er met lage verwachtingen heengegaan (In New York
) en ben erg verrast moet ik zeggen! Vond het een leuke film!
vantagev82
Wat een saaie film.
Slecht.
Ik vraag me af welke film jij hebt zitten kijken. Ik was de volledige film geboeid en heb me uitstekend vermaakt. Humor, mistiek, actie, avontuur! Een aanrader!
Montorsi
...en weer een voorgedraaid product van de band.
Als in elke Bruckheimer is dit weer saai formulewerk. Eigenlijk is het gewoon Pirates of the Carribean, maar dan met een ander verhaaltje en wat andere pakjes. Verder vergelijkbaar clichéwerk met de nodige oersuffe dialogen, flauwe grapjes, dom verhaaltje en nagenoeg alles behalve de acteurs komt uit de computer.
Het begint al met de poetische opening (gelukkig worden we aan het eind nog eens herinnerd aan dit briljante inzicht!), en wordt uitgelegd over welk gebied we het hier hebben. Even later komt dan straatschoffie Dastan, bedreven in het freerunnen, die al gooiend met een appel zich een weg in het Koningshuis van Perzië baant. Vanaf dan weet je eigenlijk al dat je qua interne logica niet veel van de film hoeft te verwachten. Dan springen we een jaar of 15 verder en is Dastan nog steeds bedreven in het freerunnen. Je vraagt je toch af waarom een Perzische prins jarenlang bedreven blijft in de truucs van een straatjongen. Tenzij hij alsnog jarenlang over daken is blijven springen, maar dan vraag je je toch af wat zo iemand bezielt, maar ik geloof niet dat hij een verward ventje moest voorstellen. Nu neemt het script het al vaker niet echt zo nauw met verklaringen, zo volgen de rare cirkelredenaties van Dastan zich in rap tempo op(Vader is omgebracht, de echte dader geeft mij de schuld, ik heb een dolk, dus de echte dader wil de dolk
Tot zover het script, maar als dat nou het enige was...
...niet dus. De casting is redelijk bedenkelijk. Nu was ik al wel voorbereid op een Hollywood-invasie in de oudheid (een dankbaar onderwerp daar), maar dit was weer een nieuwe stap omhoog. Enorm zware over-acting, geladen dialogen en quotes, brrr... Gyllenhaal?? Hij heeft blauwe ogen Bruckheimer, is dat geen reden genoeg om die keuze nog eens te overdenken? Kingsley wordt ook steeds slechter (erg jammer). Van Arterton had ik nog nooit gehoord, maar die kan er ook erg weinig van. De muziek is weer erg overdreven opgeblazen, je weet het al van tevoren. De actiescenes zijn eigenlijk erg slecht te volgen, en de regie is bij vlagen erg slordig. Sowieso vond ik het zwieperige camerawerk bij tijd en wijlen zeer amateuristisch ogen. En wat blijft het toch jammer dat je die CGI er steeds zo vanaf blijft zien.
Dan is dit uiteindelijk 'Hollywood meets freerunning' in een Midden-Oosters jasje. Zo'n film waar Engels gesproken wordt door de hoofdpersonages, maar wat inhemen langs de kant van een Struisvogelracebaan iets overstaanbaars in een Achenebbisj-taal produceren. Maar bovenal was het gewoon erg erg saai! Ik kan nog zoveel negatieve punten aanhalen, maar als een film me nog enigzins amusement brengt komt dat echt wel tot uiting in de score. Hier was ik na driekwartier al toe aan een snel slot.
@Montorsi
Maar gast toch, zo negatief dat jij kan zijn !
Dat is eigenlijk al te zien aan je 'Avatar'-prentje
Komaan zeg, als je zo'n familie-avonturenfilm begint te kijken die op de koop toe uit de Disney-stal is komen rollen, dan weet je toch op voorhand wat je te wachten staat...?
Als je dan telkens weer in diezelfde val trapt en zulke films toch wil zien, kan ik niet anders concluderen dan dat jij een massochist bent die graag enkele uurtjes wil gekweld worden.
Een beetje negativisme mag af en toe, maar niet overdrijven aub.
Driello
Ik vindin het betoog van Montorsi toch erg weinig overdreven. ik snap juist aldat gejubel hier op de site niet 'goed geacteerd', 'spannend verhaal', 'mooie special effects' enz.......kul. Ik vnd het vooral een erg grappige film. En dan bedoel ik niet de 'snedige' dialogen maar meer het lachwekkende van de poging. In de vergelijking met Pirates of the Caribean: daar vond ik een en ander veel beter te pruimen omdat dat een veel minder serieus bedoelde film was. Dit was een vehikel, zoals Montorsi het verwoord:

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame