• 9.378.647 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van davincstyle

davincstyle

Net gekeken in de bios, aardige film !

Mooie en spannende effecten en een goed verhaal.

Top !

pierrrke schreef:

las in een krant dat er niet minder dan 7 delen gepland waren pfff vermoeiend

Ik las in een krant dat er nog niks geplanned staat, maar dat een vervolg mogelijk gebaseert zou zijn op deel 2 en 3. Two thrones en nog een waar ik even niet op kan komen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Warrior Within?

avatar van ghostman

ghostman

Mooie film !

Nivo schreef:

ik denk dat als ik zeg dat als ik een gameverfilming ga kijken met exact dezelfde titel dat ik toch mag verwachten dat er dan ook enigszins een beetje hetzelfde verhaal in zit.. nou een beetje zat er ook wel in.. maar veel meer dan de namen was het niet..

volgens mij is dit dan ook het grote probleem met de gameverfilmingen.. voor mij ooit begonnen bij final fatasy... ik mis de hele sfeer van de spellen.. deze komt totaal niet terug in de film.. het over bijna onmogelijke routes heenrennen om vervolgens de zandmonsters te doden met the dagger of time.. hier had ik eigenlijk op gehoopt bij deze film.. maar jammer genoeg moest hier ook weer een eigen verhaal van gemaakt worden..

trouwens.. voor andere mensen die de spellen hebben gespeeld.. waar komen de broers vandaan?en het jeugdleven van de prins? kan zijn dat ik dat gemist heb in de spellen..

nee voor mij viel die vies tegen.. 1,5*

Ik heb de spellen ook gespeeld en ben een enorme fan van POP. In het spel moest je telkens dezelfde dingen doen. Monstertje doden, effe doorlopen, springen, vallen, opstaan, rennen, muren beklimmen en dan weer monsters doden etc. Soms moest je ook puzzels oplossen (dit kon wel in de film gebruikt worden, maar deden ze niet) en ga zo maar door. Dat kun je toch niet in een film verwachten? Dat gaat toch zeker weten vervelen en dat was waarschijnlijk ook de reden dat de filmmakers een nieuw verhaal moesten verzinnen.

Wat ze wel in de film konden zetten is om de prins tenminste een paar keer een complete stunt te laten doen. Dat de prins bijvoorbeeld op muren kan rennen. Dat de prinses met haar pijl en boog de vijanden afmaakt en niet zo irritant is enz. enz.

Dus je hebt wel een beetje gelijk

avatar van m1701

m1701

Zuzuu schreef:

volgens mij kwam dit toch genoeg aan bod!!!

avatar van murtcelP

murtcelP

Erg goede game-verfilming, na het zien van deze film kreeg ik zin om het spel weer te gaan spelen!

Mooie oosterse sfeer, het ziet er allemaal prachtig uit met bijpassende muziek die ik nergens te overheersend vond.

Het camerawerk deed soms erg veel denken aan de game, heel leuk gedaan. Het klimmen en zwaardvechten is allemaal aanwezig, jammer dat de bekende puzzels uit de game ontbreken. De acteurs doen het allemaal prima, Gyllenhaal komt sympathiek over en Arterton speelt een lekker irritante prinses, zoals zij dat zo goed kan.

Een vervolg reeks zie ik wel zitten. Prince of Persia is dan niet zo goed als de 1e Pirates of the Caribbean, maar ik vond 'm beter dan deel 2 en veel beter dan deel 3, dus laat die vervolgen maar komen.

Met een producent als Bruckheimer erop weet je dat je kwaliteit krijgt, dat de massa aanspreekt. Je houdt er van of niet, maar je kan er niet omheen, Bruckheimer is één van de belangrijkste producenten van deze tijd. En ach, een keer een avondje entertaint worden zonder er veel bij na te denken is toch heerlijk! ****

m1701 schreef:

volgens mij kwam dit toch genoeg aan bod!!!

Nee hoor. Hoe vaak heb jij de prins een stunt zien doen zonder dat er werd gewisseld van camera's? Bij het springen zie je de rug van de prins en terwijl hij nog in de lucht is, wordt er van camera verwisseld en zie je hem landen. Dat zijn dus twee scenes voor één stunt. Datzelfde geld ook voor de ene stunt die hij uitvoert om op de muur te rennen en vervolgens de ruiter bespringt.

avatar van Justinw

Justinw

Inderdaad het gaat verre van vloeiend en dit is een van de vele grote mankementen aan de film. En als je hiervoor een 5 geef neem ik je niet seruis. Dat je deze film goed vind oke. Maar een 5 is way to much.

avatar van wiep wap

wiep wap

Gisteren de film gezien en het leek me wel een aardige film afgaande op de 3,5 op moviemeter maar hij viel me toch erg tegen.

De effecten waren natuurlijk allemaal leuk gemaakt en de landschappen waren mooi om te zien maar het verhaal viel van cliché op cliché.

avatar van Driello

Driello

'over the top', 'redelijk vermakelijk', 'een keer kijken is ruim voldoende'

Dat was het.

avatar van Dennisdek

Dennisdek

Heb deze film samen met twee vrienden in bios gezien en was best goed te doen, Ik had alleen wat meet actie verwacht. Het verhaal vond ik best goed alleen een beetje jammer dat het voorspelbaar was af en toe. Waren ook mooie stukjes bij zoals het begin, dat Dastan als klein jongetje over die daken spring met soldaten achter hem aan.

Verder niet veel bijzonders aan deze film.

avatar van m1701

m1701

Zuzuu schreef:

Je eerst vraag was ook niet HOE EEN STUNT gefilmd werd maar OF ER NIET WAT MEER STUNTS IN VOOR KONDEN KOMEN, dat is toch een groot verschil! En er komen zeker genoeg stunts in voor!

En natuurlijk kunnen ze de tussenshots niet laten zien omdat hij waarschijnlijk zelf die stunts niet doet! Dus dat lijkt me wel duidelijk....

Naomi Watts schreef:

Warrior Within?

Dat kan wel kloppen

m1701 schreef:

Ik zei dat de prins tenminste een paar keer een COMPLETE stunt moest doen. In mijn tweede bericht ga ik hier meer op in. Graag lezen a.u.b.

En waarom zouden ze de tussenshots niet kunnen laten zien dan? Ik snap het niet. Tegenwoordig is er iets dat heet CGI. Met dat kunnen ze Iron Man wel laten vliegen, ze kunnen spider-man wel in 1 shot een stunt laten uitvoeren. Het zou inderdaad compleet zijn als de prins ook zijn stunts in 1 shot uitvoerde. Dat is wat ik bedoel.

Maar al die tekortkomingen hebben geen invloed op mijn rating. Ik vond de film grotendeels zeer geslaagd!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

AchmedATM schreef:

Dat kan wel kloppen

Dat klopt ook.

AchmedATM

Hmm... deze film heeft me wel wat teleurgesteld, leuk om te zien en kan best een mooie franchise worden maar dan moet er nog wat aan geknutseld worden.

Er waren drie dingen in deze film waar ik wel van genoten heb. Ten eerste de effecten en stunts, het is heel cool gedaan. Als voorbeeld het bestormen van Alamut, de wijze waarvan Dastan de muur over komt is absurd en amusant. Lekker actie, de film wordt wel eens beschreven als een non stop actiefilm, maar er zijn zeker wat momenten wanneer de film een beetje dood valt en dan hoop je dat er maar weer gevochten wordt.

Ten tweede Sheik Amar (Alfred Molina), zijn constant praten en zeuren over de regering heeft gezorgd voor de comicrelief in de film. Je zou denken dat dit komt van het heen weer tussen Dastan en Tamina maar dit was een van de zwakke punten van de film, waar ik later wel op terug kom. Alfred doet het goed in deze film en zijn liefde voor de struisvogels, dit op een moment in de film ook nog eens fysiek wordt uitgebeeld is een van de meest hilarische momenten in deze film. Hij heeft me hiermee ook meer hoop gegeven voor The Sorcerer's Apprentice waar hij ook in zal spelen.

Last but not least Gemma Arterton, eye-candy is ze zeker maar ze heeft ook meer talent dan de overige eye-candy in de industrie. Ze deed me de irritante accenten van haar en Dastan wel vergeten wanneer ze op het witte doek verscheen. Hun samenkomen komen was echter erg zwak, de texten kwamen erg gedwongen (als een kakker) over. En dat nam alles weg uit hun verhaallijn in de film. Er was geen humor uit te halen alleen maar irritatie.

Wat ook de film wat tegenhield was dat alles nog eens werd uitgelegd nadat je het zelf hebt gezien. Bijvoorbeeld wanneer Dastan de dolk voor het eerst gebruikt, direct daarna vertelt hij wat er was gebeurt en hoe het zit. Dit soort storende stukjes hadden eruit gehaald kunnen worden om het verhaal misschien wat vloeiender te maken.

Het acteerwerk over het algemeen was wel ok, Kingsley speelt een goede badguy alhoewel je het al van mijlen ver ziet aankomen dat hij de slechterik is. De omgevingen waren mooi en leuk om tussendoor naar te kijken. Maar dit is zeker geen topper, en ook niet de beste game verfilming die ik gezien heb. Hij is het wel waard om een groepje te bekijken op een avondje stappen.

Ik geef het een voldoende 3 sterren.

avatar van fariomasib

fariomasib

leuk hoor! gave verfilming. niet teveel van verwachten en dan is deze film vermakelijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ben benieuwd wanneer er een film van God of War komt

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Dat zou ook wel gaaf zijn en dan Vin Diesel als Kratos

avatar van Minotaures

Minotaures

Wie weet

Elineloves

Amar: [to a Hashansin warrior with a huge sword] You know what they say about men with big swords... [bends finger].

Ik had nog nooit gehoord van de game. Ik had ook geen idee waar de film over ging. Want dat maakt tenslotte helemaal niks uit, als Jake Gyllenhaal 116 minuten lang in beeld is hoor je mij niet klagen.

Maar thank God, ik vond het verhaal nog leuk ook! In het begin moest ik net iets te vaak denken aan POTC en The Mummy, maar gelukkig was dat niet storend.

Ja, ik kan wel bekennen dat ik best omvergeblazen ben geworden. Ik heb genoten van de actie, de humor en zelfs van de chemie. Over chemie gesproken: wat een poppetje, die Gemma Arterton. Ik had verwacht dat ik haar niets zou vinden, zo'n goodie goodie princess girlie, maar wat is ze leuk zeg.

Toch is er iemand anders die mijn hart gestolen heeft. Niemand minder dan Alfred Molina, onze dubieuze sjeik die een innige band heeft met zijn suïcidale struisvogels. Zonde dat hij maar een bijrol had. Voor mij was hij het allerleukste personage in de film. Ik heb echt giechelend in mijn bioscoopstoel gezeten. Denk aan opmerkingen als: '' You can't organize an ostrich race... with just one ostrich! '' , '' Oh, great. A knife-thrower with a conscience. '' en het terugkerende '' This is a secret government killing society. That's why I don't pay taxes! ''

Visueel is het natuurlijk een plaatje. Mijn vriendin fluisterde tegen me: '' Gelukkig kijken we hem niet in 3D! '' De messen, speren en zwaarden vlogen je om je oren. Knap werkje van de artdirection. De special effects zijn top en de beelden zijn prachtig.

Ik ben erg blij dat ik dit avonturenspektakel een kans heb gegeven, ik heb een heerlijke avond gehad. Dikke 4.0*

Oh ja, had ik al gezegd dat Jake ontzettend hot is in deze film? Nee? Bij deze.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Elineloves schreef:

als Jake Gyllenhaal 116 minuten lang in beeld is hoor je mij niet klagen.

Mij ook niet nee

• 2005 stemmen

Zwaar overgewaardeerde film als je het mij vraagt . Opzicht heb ik me wel vermaakt, maar Robin Hood was toch wel veel beter. Vooral het verhaal vond ik matig.

avatar van Q Jones

Q Jones

jij hebt er verstand van fappie

Elineloves

Ach, als jullie vrouw waren, of homo, hadden jullie het vast meer kunnen waarderen.

avatar van Driello

Driello

Grappig dat vrouwen een film waarderen als er een knappe man inspeelt. Want dat is toch wat je hier zegt?......................

Elineloves

net zoals mannen alleen een film kijken omdat megan fox er in speelt.... Niet alles zo letterlijk nemen. Het is altijd mooi meegenomen als er een mooie, knappe acteur of actrice inspeelt.

Q Jones schreef:

jij hebt er verstand van fappie

Hahaha. Thank you. Jij ook hoor .

Elineloves schreef:

Mwoah.. ik vind die Gyllenhaal nog best een knappe jongen. Ik vond hem ook niet heel slecht, maar verre van zijn beste film. Over homo's gesproken, in Brokeback Mountain vond ik Gyllenhaal geweldig .