Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
Tus
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
Helaas de zoveelste bombastische Hollywood blockbuster die prima weet te vermaken, maar meer ook niet.
Tuurlijk ziet het er grafisch allemaal retegeil uit, waar Onderhond vandaan haalt dat het goedkoop oogt is me dan ook niet meer dan een raadsel. Ik vond juist de scene met het instortende pad het minst indrukwekkend en het meest computergeanimeerd eruit zien. De actie met het vele geslinger in en rondom de huizen(freerunning) in de Perzische steden komt lekker over, deed me echt denken aan de games(om je vraag te beantwoorden Onderhond)! Helaas merk je wel dat het 1 grote zooi van stuntmannen e.d. is.
Waar ik wel moeite mee had was het standaard verhaaltje. Het biedt helaas te weinig verrassingen waardoor ik uit mijn stoel werd geblazen. Het backstabben van die oom zag je natuurlijk al vanaf de Nijl aankomen, zo voorspelbaar was dat.
Wanneer zien we ook is zo'n film zonder een afgekauwd liefdesverhaaltje? Eerst maken ze cynische opmerkingen naar elkaar en aan het einde staan ze te zoenen. Been there, done that!
Ach ja, ik vond dat eigenlijk niet eens zo storend, want dat zit er helaas nou eenmaal in(het weerhoud me wel van een topscore). Ik vond vooral de vele plotholes in de film een beetje storend.
Zo heeft Gyllenhaal eerst die dagger los in z'n zak bij de kont, Arterton steelt hem uiteraard en even later wilt Gyllenhaal dat ding weghalen en zit er een notenkraker ingewikkeld in een doek in z'n zak. Als je dan nog niet door hebt dat er wat anders in zit en dat het er anders uit ziet ben je ook gewoon een flapdrol
Ook toont de film tegen het einde aan dat er van die wachters van de Zandloper een aantal verraders waren. Die hebben het hele geheim dus verklapt. Dan vraag ik me wel weer af waarom ze allemaal gaan graven naar dat ding toe, als die wachters blijkbaar ook allemaal al weten van dat geheime pad die Gyllenhaal en Arterton nemen
Heel vaag, vervolgens zie je even later ook nog die gozer van de Hassansins daar beneden opduiken. Hoe die daar komt? Joost mag het weten! Zo heb je nog veel meer van dit soort vraagteken momentjes helaas.
Ach ja, dat zijn maar een paar dingetjes. Helaas wel erg genoeg om niet helemaal voluit te kunnen genieten van de film. Ik was wel weer te spreken over de chemie tussen Gyllenhaal en de prachtige Arterton, die mij 115 minuten lang heeft laten kwijlen! Verder is het natuurlijk simpel en puur popcorn vermaak, dat je dankzij de vele actie en prachtige SE ook weer niet weet te vervelen. Daardoor valt zo'n film toch ook wel weer makkelijk uit te zitten.
hannes64
- 1926 berichten
Geachte heren Newell en Bruckheimer, etc........
De shots van het decolleté van Gemma Arterton......

Ben `t helemaal met je eens.....leuke brief.
EspenSGX
Yes, eindelijk een fatsoenlijke gameverfilming! Op naar Warrior Within!
Sasja
Ik heb niet veel gameverfilmingen gezien, maar degene die ik tot nu toe heb gezien vod ik redelijk goed (Tomb raider en Doom, raar maar waar) Gisteren eindelijk deze gezien, waar ik toch wel een tijdje op heb gewacht, aangezien ik de games ook heb gespeeld, en toch vond ik deze film erg tegenvallen. Ik vond em niet slecht maar om nou te zeggen dat ik deze ooit ga kopen: nee.
Special effects waren redelijk goed, alleen het verhaal boeide me niet veel. En ik had meer het gevoel dat ik zat te kijken naar The Mummy of Indiana jones,maar niet POP. In andere woorden ik had het gevoel dat ik het allemaal al eens erder had gezien.
Mlis
Goede film! Ik zat op het puntje van mijn stoel!!
Ok het verhaal is niet bijzonder orgineel. Maar dat stoorde mij niet.
Het beeld was goed en de effecten prachtig. Een goede mix tussen Pirates, The Mummy en Alladin
Justinw
Weer een slechte game verfilming,
Ik denk dat er een vloek heerst op game verfilmingen, voor zover ik weet zijn er nog geen goede verschenen. Als iemand er wel één weet hoor ik het graag. Deze kon helaas niks aan deze vloek veranderen. Met een aardige sterrencast en een budget van 200 miljoen is dit zonde.
De acteurs doen het zo slecht nog niet maar vooral Mike Newell en het script zijn hier structureel fout. De actiescènes zijn erg slecht geschoten, we zien niks vloeiends maar schakelen in één sprong wel 6 keer over naar een andere camera angle. Juist z'n vloeiende actiescène kan een film laten uitsteken tegen de rest. Newell weet wel mooie shots van steden op het doek te toveren, maar in de actie was hij minder succesvol. Niet heel verwonderlijk als je naar Newell zijn vorige films kijkt, hij heeft geen ervaring op het gebied van actie. Overigens vallen al zijn films nogal tegen. De enige echte noemenswaardige was Donnie Brasco die maar net een magere 7 bij mij tevoorschijn kon toveren.
Dan het script, dit was weer een lekker standaard Hollywood script. Met teksten als: 'We attack at dawn'. En flashbacks uit de jeugd van hoofdrolspelers. En natuurlijk de opoffering van wat mensen. Het is allemaal weer zo bombastisch. En dit is gewoon jammer, want met dit als uitgangspunt word het wel heel moeilijk.
De pluspunten aan deze film is toch wel de sfeer. Deze weet Newell wel op een juiste manier te brengen, de mooie shots van de oosterse steden, de zanderige woestijn en de aankleding zijn dik voor elkaar. Dit mag ook wel met z'n groot budget.
Een groot budget zal wel naar de cast zijn gegaan. Gyllenhaal doet het weer goed, niet altijd overtuigend maar over de hele film weet hij zich wel staande te houden. Ben na Donnie Darko toch wel van zijn kwaliteiten overtuigd. Ben Kingsley doet het ook wel weer leuk, maar is eigenlijks niks bijzonders. Gemma Arterton is mischien wel de minste van de cast, ze overtuigd totaal niet en zonder haar uiterlijk zou ze helemaal door de mand zijn gevallen. Leukste bijrol was van Alfred Molina, gewoon een lekkere mafkees mijn zijn struisvogels.
Jammer er zat zeker potentie in door het script was deze film gedoemd te mislukken. De game zelf zal veel meer vermaak bieden als deze film.
Two Stars. 2/5
Q Jones
Weer een slechte game verfilming,
Zoals ik al eerder vermelden vind ik Tomb Raider een uitstekende film
Als je de oerlelijke muziek en de slechte CGI voor lieven neemt is Tomb Raider inderdaad wel redelijk, maar meer ook niet
Sasja
Weer een slechte game verfilming,
ik heb er zelf niet zoveel gezien, maar ik vond de Tomb Raider en Doom Films toch wel vermakelijk
Darker than L
Daar zeg je het al he vermakelijk.... Meer dan dat worden die films ook niet
Naomi Watts
Weer een slechte game verfilming,
Silent Hill, Pitch Black/Chronicles of Riddick.
Q Jones
Maar bij Pitch Black en the Chronicles of Riddick was de film er eerder dan het spel dus dat is niet echt een game verfilming
BoordAppel
Pitch Black en Chonicles of Riddick zijn geen gameverfilmingen.
Naomi Watts
True, ik had er even bij moeten zetten game gerelateerd.
Alleen Pitch Black was eerder.
Omdat de game Escape from Butcher Bay daarop gebaseerd is. Alleen waren de Chronickles films er eerder dan de game(s).
override100
mooi film alles was oke
wel en de bios kijken he dan is nog toppie
evwi
Heerlijk genoten van de film. Niets op aan te merken. leuk verhaal, goed gespeeld, mooie effecten. Duidelijk een disney-film, maar zeker niet storend.
Aanrader voor een lekker bioskoopavondje
4****
Justinw
Dat dacht ik ook, totdat het 30 minuten duurde voordat het scherm recht stond. Ze wouden net ons geld teruggeven toen het opeens wel luktte
djbosanac
Ja wat kan je hier over zeggen.
Om te beginnen mij om mij wat een decor was het me toch.
De inzicht op heel het decor, de effecten die zich in de film op je scherm afspeelde.
De acties en acties die je maar te zien kreeg. Er was misschien 1 of 2 dat er een lang stukje aan gepraat was gekomen.
Voor de rest alleen maar actie. En dan op het eind de effecten in de film met de zandloper etc.
En da nog de verhaal, de verhaal was echt boeiend en goed gedaan.
Het acteer werk, was ook goed nergens over te klagen gewoon goed.
Alleen jammer van het einde, dat ze het zich niet meer herinnerde door de dolk- actie.
Maar ja een nieuwe begin maken kan ook goed zijn toch?
Daarom krijgt deze film van mij een vette 4 sterren
Nivo
ik denk dat als ik zeg dat als ik een gameverfilming ga kijken met exact dezelfde titel dat ik toch mag verwachten dat er dan ook enigszins een beetje hetzelfde verhaal in zit.. nou een beetje zat er ook wel in.. maar veel meer dan de namen was het niet..
volgens mij is dit dan ook het grote probleem met de gameverfilmingen.. voor mij ooit begonnen bij final fatasy... ik mis de hele sfeer van de spellen.. deze komt totaal niet terug in de film.. het over bijna onmogelijke routes heenrennen om vervolgens de zandmonsters te doden met the dagger of time.. hier had ik eigenlijk op gehoopt bij deze film.. maar jammer genoeg moest hier ook weer een eigen verhaal van gemaakt worden..
trouwens.. voor andere mensen die de spellen hebben gespeeld.. waar komen de broers vandaan?en het jeugdleven van de prins? kan zijn dat ik dat gemist heb in de spellen..
nee voor mij viel die vies tegen.. 1,5*
pierrrke
las in een krant dat er niet minder dan 7 delen gepland waren pfff vermoeiend
Rianneke_Dan
7 Delen van Prince of Persia? Dat zijn er inderdaad erg veel, nou ja zo lang Jake in alle delen Prince Dastan blijft spelen vind ik het goed, laat maar komen
pierrrke
maar na een paar delen zal het toch niet meer speciaal zijn denk ik
, moet deze nog zien trouwens
planet_of_death
las in een krant dat er niet minder dan 7 delen gepland waren pfff vermoeiend
Ze kunnen het geld al ruiken.
m1701
Goeie film!
Heel erg mooie omgeving en setting. Paste er erg goed bij. Vond dan ook vooral het begin erg mooi gedaan met het klimmen, vluchten, vechten etc.
Vond alleen wel jammer dat het " wapen" zo weinig gebruikt werd. En pas bij het eind gevecht komt het spelletje van Prince of Persia naar voren, dat vond ik wel erg leuk om te zien. (alleen beetje weinig)
Acteerwerk van Gyllenhaal en Arterton was ook zeer overtuigend.
Goeie chemie tussen die 2
Rianneke_Dan
Ze kunnen het geld al ruiken.
Daar zal het grotendeels wel mee te maken hebben ja
markel66
Ik heb niks te vertellen wat niet al gezegd is
Redelijke film, een voldoende van mij.
Maar ik zit niet echt te wachten op nog 6 delen.

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame