• 9.379.969 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van lienaa

lienaa

mijn lievelings film super mooie gezongen blijft leuk

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

prachtige film!

de film geeft me een beetje een raar gevoel vanbinnen

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Ooit gezien op precies de juiste plaats, tijd en omstandigheden. Het was een koude zondagavond, het regende en waaide al de hele dag. De dag ervoor was ik gedumpt door m'n toenmalige vriendin. Het bioscoopzaaltje was deprimerend leeg. Kortom: voelde me aardig kloten...

Dit geheel zorgde er echter wel voor dat de film als een emotionele bom insloeg en me flink raakte, heerlijk

Nog diezelfde avond heb ik mezelf de belofte gedaan deze heftige kijkervaring nooit te laten verpesten door een herziening. Dit zou hoogstwaarschijnlijk zorgen voor een reactie in de zin van 'dat ik die toen zoooo mooi vond'.

Ik laat het mooi bij die ene avond en die 5 dikke sterren.

avatar van Reinbo

Ach ik heb 'm al vele malen gezien en die dikke 5* is ie toch echt waard.

Wel zorgen voor een groot beeld en een behoorlijke geluidsinstallatie want op 70 cm 4:3 mono tvtje zal er weinig van overblijven....

avatar van getyourchucks

getyourchucks

De eerste keer dat je deze film kijkt is het echt een schok... ik wist echt niet wat verder te verwachten na de eerste scene. Moulin rouge! is echter wel gegroeid tot 1 van mijn favoriete films. De film is zo gedetailleerd, over alles is nagedacht en het wordt na de tiende keer kijken voor mij nog steeds niet saai =P

WONDERSCHOON 5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Voor mij was de eerste keer een ramp.

Ik vond er echt weinig aan, en veelste overdreven.

Nu dus aangemoedigt door mijn vriend om deze film eindelijk na lange tijd eens te gaan herzien.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ervan heb genoten, wat een lekker filmpje is dit zeg.

Begin vond ik wel slapjes, maar hoe verder de film vordert, hoe leuker en mooier het word.

De liedjes worden in een leuk nieuw jasje gestoken, en passen goed bij de scene's.

Acteerwerk is goed, en de sfeer is natuurlijk heerlijk neergezet.

Ik heb zeker geen spijt van deze herziening.

Van 2,5* ruim omhoog naar een verdiende 4,5*!

avatar van nokkie335

nokkie335

wauw het is mijn lievelings film. ik houd echt van deze film. ik heb deze film nu 8 keer gezien en het blijft leuk.

dikkuh 5**

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

mooie film waarbij liefde een belangrijk punt is.

geweldige muziek en knap acteerwerk.

ik geef hem 4.5

avatar van soom

soom

Rianneke_Dan schreef:

Begin vond ik wel slapjes..

Nu dus aangemoedigt door mijn vriend.

Wat is er dan zo slap aan de begin shots?

Het is trouwens aangemoedigd, met een d..

avatar van Bert1

Bert1

renske schreef:

Visueel spektakel, inderdaad. Maar door de clichés en door de liedjes die niet nieuw zijn maar hergebruikt en door de wilde montage wat maar niet ophoudt juist ook saai. Wat je daar tegenin kan brengen is dat Luhrmann weet dat hij niet origineel is en daarmee knipoogt. Maar dat is toch een soort ironie die mij niet helemaal ligt. De film beklijft ook geen moment.

Hier kan ik me in vinden, erg geforceerde film die ik niet heb kunnen uitkijken.

Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in Nicole Kidman.

avatar van FisherKing

FisherKing

Blijkbaar een echte vrouwenfilm.

Volgens IMDB:

Females under 18 1576 8.7

Females aged 18-29 10347 8.6

Top 1000 voters 626 6.5

Totaal gemiddelde is 7.7

GE-WEL-DI-GE film!!!!! al 32 keer gekeken, en ben het nog niet zat... ja jazeker een echte verslaafde!!!

een perfecte combinatie van musical, zang, verhaal en drama... geweldig!!!

kan nie beter zegge!!

avatar van ginny

ginny

het begin is even aftasten. Ik zag deze film voor het erst op een woensdagavond. Ik kreeg eerst dus de indruk dat het een soort van sexfilm was.. Later kwamen de liedjes en de emoties kwamen boven.. je leeft je echt helemaal in.. en je voelt je net alsof je zelf verliefd bent.. Egt geweldig.. Ik heb hem ondertussen echt al heel vaak gezien en moet nog steeds huilen op het eind.. de finale song intrigeert mij.. egt geen woorden voor 5*****

In het begin vond ik het ook ene beetje een rare film, maar later bleek hij echt geweldig! OP het einde moet ik nog steeds huilen en ik heb hem al een stuk of 4 keer gezien.

avatar van Reinbo

Gisteren voor de zoveelste keer herzien. Blijft een prachtig audio visueel spektakel. Moet wel in het groot gezin worden. Kan niet wachten op de Blue Ray disc hiervan.

Dikke 5* blijven fier overeind. Jammer dat m'n top 10 al vol staat, want daar zou die zo in mogen.

avatar van qwertary1992

qwertary1992

Dit is mijn all-time favo.. gedeelde plaats dan met Aladdin en LotR 3.

Ik ga deze zekr wéér kopen als deze op Blu-Ray of HD-DVD komt. Het begin vind ik wel wat minder maar het wordt steeds mooier en meeslepender. Ik moet echt altijd janken als ik deze film kijk... echt gewoon té mooi.

Ik verhoog mijn stem van 4,5* naar 5*

avatar van litischia

litischia

in het begin wat stom maar naar een tijd is het een zeer mooie film super romantisch. er voor beginnen te wenen is overdreven maar hij is toch heel erg mooi.

de max!!!

avatar van Nicole89

Nicole89

Ik had gehoord dat deze film heel erg goed was, dus ik had hem gehuurd in de videotheek. En het wás een goede film! Zelfs de beste film die ik ooit heb gezien!

-De sfeer is fantastisch, echt een prachtige set.

-Het verhaal is goed uitgewerkt.

-Hele leuke liedjes, die maar in je hoofd blijven zitten.

-Last but not least, superacteurs, zowel de hoofdrolspelers als bijv. Zidler & Toulouse zijn goed gecast. Alles komt geloofwaardig over!

5 sterren!

avatar van prometida

prometida

Like a virgin, touched for the very first time.

Like a vííírgin!

Erg leuke film, soms een beetje warrig maar wel een leuk verhaal.

En de liedjes waren top!

Ik had iets meer van deze film verwacht maar toch.. 3,5*

avatar van anne J

anne J

Diamonds are a girls best friend

Al een lange tijd dat ik deze heb gezien, maar hij staat positief in mijn geheugen. Ik wil ook met zo'n schommel over het muziek schommelen en zingen, aah

een 4,0*

veron35

Mooie film. Ik moest op het eind huilen. Alleen jammer van de vrolijke liedjes. Die verpeste de film vind ik. Het begin vond ik ook iets minder. Maar de rest was wel heel mooi.

avatar van soom

soom

veron35 schreef:

Alleen jammer van de vrolijke liedjes. Die verpeste de film vind ik.

Vrolijke liedjes, hoe bedoel je dat als ik mag vragen..? Ik kan me nou niet echt vrolijke liedjes herinneren, daarom dacht ik, ik vraag het maar..

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

soom schreef:

Naast de ontroerende liedjes waren er inderdaad ook van die hele vrolijke, zoals de liedjes op het begin in de Moulin Rouge en dat liedje met ''sow exciting, sow delighting'' wanneer ze de hertog proberen over te halen.

veron35

Ik heb mijn stem met een half verhoogd. Ik kreeg vandaag zo'n zin om hem weer te kijken dat ik erachter kwam dat hij toch beter is dan ik de 1e keer dacht.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Heerlijke film!

Prachtige muziek ter ondersteunig van het verhaal. De afwisseling tussen grappige en ontroerende nummers is erg mooi gedaan en het mixen van een aantal bekende nummers, zoniet nog mooier.

Er wordt ook gewoon goed geacteerd hierbij.

(goede film om met vriendin te kijken:p)

veron35

Herzien. En hij beviel me nog beter dan de 1e keer. De snelle nummers zijn niet zo heel erg. Elephant Love Medly is mijn lievelings nummer geworden. Ik verhoog mijn stem naar 5* en hij krijgt een plaats in mijn top 10.

avatar van DarkRose

DarkRose

Het is niet het meest originele verhaal, maar ik vind de film in zijn geheel enorm mooi weergegeven! De decors, de muziek, het spectacel, super!

Inmiddels heb ik de film al 2x gezien en hij bevalt met steeds beter!

veron35 schreef:

Nog een keer gezien en nu op nr. 1 in mijn top 10. Mijn lievelings film. En nu is Your Song mijn lievelings nummer.

avatar van Octo

Octo

Geen fan van het genre musical, maar deze film barst van je scherm. De boodschap: liefde komt heftig en snaarrakend over. Prachtige decors en mooie shots. Mooi en ontroerend gezongen. een feest qua muziek en exploratie van de rijkheid van onze popgeschiedenis.

Nicole's schoonheid blijft verbluffend, onevenaarbaar!

avatar van MeneerJan

MeneerJan

Dit is de enige film die ik meerdere malen heb gezien.

Waauw deze film is echt supermooi gemaakt! Decor is top!

De shot van Spectacular, Spectacular vind ik ook superleuk.

Het meest hilarische is toch wel die van Zidler en z'n Like a Virgin.