Genre: Muziek / Romantiek
Releasedatum: 20 september 2001
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Vanaf donderdag 26 februari in 21 bioscopen
Plot Moulin Rouge!
"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."
Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.
- Trailer (YouTube)
- Moulin Rouge! Volume 2 (MusicMeter)
- Moulin Rouge! (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Marie
Nini Legs in the Air
JOHNNY DEPP(L)
prachtige film!
de film geeft me een beetje een raar gevoel vanbinnen
ROOSKY
Ooit gezien op precies de juiste plaats, tijd en omstandigheden. Het was een koude zondagavond, het regende en waaide al de hele dag. De dag ervoor was ik gedumpt door m'n toenmalige vriendin. Het bioscoopzaaltje was deprimerend leeg. Kortom: voelde me aardig kloten...
Dit geheel zorgde er echter wel voor dat de film als een emotionele bom insloeg en me flink raakte, heerlijk
Nog diezelfde avond heb ik mezelf de belofte gedaan deze heftige kijkervaring nooit te laten verpesten door een herziening. Dit zou hoogstwaarschijnlijk zorgen voor een reactie in de zin van 'dat ik die toen zoooo mooi vond'.
Ik laat het mooi bij die ene avond en die 5 dikke sterren.
Ach ik heb 'm al vele malen gezien en die dikke 5* is ie toch echt waard.
Wel zorgen voor een groot beeld en een behoorlijke geluidsinstallatie want op 70 cm 4:3 mono tvtje zal er weinig van overblijven....
getyourchucks
De eerste keer dat je deze film kijkt is het echt een schok... ik wist echt niet wat verder te verwachten na de eerste scene. Moulin rouge! is echter wel gegroeid tot 1 van mijn favoriete films. De film is zo gedetailleerd, over alles is nagedacht en het wordt na de tiende keer kijken voor mij nog steeds niet saai =P
WONDERSCHOON 5*
Rianneke_Dan
Voor mij was de eerste keer een ramp.
Ik vond er echt weinig aan, en veelste overdreven.
Nu dus aangemoedigt door mijn vriend om deze film eindelijk na lange tijd eens te gaan herzien.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ervan heb genoten, wat een lekker filmpje is dit zeg.
Begin vond ik wel slapjes, maar hoe verder de film vordert, hoe leuker en mooier het word.
De liedjes worden in een leuk nieuw jasje gestoken, en passen goed bij de scene's.
Acteerwerk is goed, en de sfeer is natuurlijk heerlijk neergezet.
Ik heb zeker geen spijt van deze herziening.
Van 2,5* ruim omhoog naar een verdiende 4,5*!
nokkie335
wauw het is mijn lievelings film. ik houd echt van deze film. ik heb deze film nu 8 keer gezien en het blijft leuk.
dikkuh 5**
-jack_sparrow-
mooie film waarbij liefde een belangrijk punt is.
geweldige muziek en knap acteerwerk.
ik geef hem 4.5
soom
Begin vond ik wel slapjes..
Nu dus aangemoedigt door mijn vriend.
Het is trouwens aangemoedigd, met een d..
Bert1
Visueel spektakel, inderdaad. Maar door de clichés en door de liedjes die niet nieuw zijn maar hergebruikt en door de wilde montage wat maar niet ophoudt juist ook saai. Wat je daar tegenin kan brengen is dat Luhrmann weet dat hij niet origineel is en daarmee knipoogt. Maar dat is toch een soort ironie die mij niet helemaal ligt. De film beklijft ook geen moment.
Hier kan ik me in vinden, erg geforceerde film die ik niet heb kunnen uitkijken.
Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in Nicole Kidman.
FisherKing
Blijkbaar een echte vrouwenfilm.
Volgens IMDB:
Females under 18 1576 8.7
Females aged 18-29 10347 8.6
Top 1000 voters 626 6.5
Totaal gemiddelde is 7.7
iceofhorror
GE-WEL-DI-GE film!!!!! al 32 keer gekeken, en ben het nog niet zat... ja jazeker een echte verslaafde!!!
een perfecte combinatie van musical, zang, verhaal en drama... geweldig!!!
kan nie beter zegge!!
ginny
het begin is even aftasten. Ik zag deze film voor het erst op een woensdagavond. Ik kreeg eerst dus de indruk dat het een soort van sexfilm was.. Later kwamen de liedjes en de emoties kwamen boven.. je leeft je echt helemaal in.. en je voelt je net alsof je zelf verliefd bent.. Egt geweldig.. Ik heb hem ondertussen echt al heel vaak gezien en moet nog steeds huilen op het eind.. de finale song intrigeert mij.. egt geen woorden voor 5*****
KatieScarlett
In het begin vond ik het ook ene beetje een rare film, maar later bleek hij echt geweldig! OP het einde moet ik nog steeds huilen en ik heb hem al een stuk of 4 keer gezien.
Gisteren voor de zoveelste keer herzien. Blijft een prachtig audio visueel spektakel. Moet wel in het groot gezin worden. Kan niet wachten op de Blue Ray disc hiervan.
Dikke 5* blijven fier overeind. Jammer dat m'n top 10 al vol staat, want daar zou die zo in mogen.
qwertary1992
Dit is mijn all-time favo.. gedeelde plaats dan met Aladdin en LotR 3.
Ik ga deze zekr wéér kopen als deze op Blu-Ray of HD-DVD komt. Het begin vind ik wel wat minder maar het wordt steeds mooier en meeslepender. Ik moet echt altijd janken als ik deze film kijk... echt gewoon té mooi.
Ik verhoog mijn stem van 4,5* naar 5*
litischia
in het begin wat stom maar naar een tijd is het een zeer mooie film super romantisch. er voor beginnen te wenen is overdreven maar hij is toch heel erg mooi.
de max!!!
Nicole89
Ik had gehoord dat deze film heel erg goed was, dus ik had hem gehuurd in de videotheek. En het wás een goede film! Zelfs de beste film die ik ooit heb gezien!
-De sfeer is fantastisch, echt een prachtige set.
-Het verhaal is goed uitgewerkt.
-Hele leuke liedjes, die maar in je hoofd blijven zitten.
-Last but not least, superacteurs, zowel de hoofdrolspelers als bijv. Zidler & Toulouse zijn goed gecast. Alles komt geloofwaardig over!
5 sterren!
prometida
Like a virgin, touched for the very first time.
Like a vííírgin!
Erg leuke film, soms een beetje warrig maar wel een leuk verhaal.
En de liedjes waren top!
Ik had iets meer van deze film verwacht maar toch.. 3,5*
anne J
Diamonds are a girls best friend
Al een lange tijd dat ik deze heb gezien, maar hij staat positief in mijn geheugen. Ik wil ook met zo'n schommel over het muziek schommelen en zingen, aah
een 4,0*
veron35
Mooie film. Ik moest op het eind huilen. Alleen jammer van de vrolijke liedjes. Die verpeste de film vind ik. Het begin vond ik ook iets minder. Maar de rest was wel heel mooi.
soom
Alleen jammer van de vrolijke liedjes. Die verpeste de film vind ik.
Turkeyloverz
Ik kan me nou niet echt vrolijke liedjes herinneren, daarom dacht ik, ik vraag het maar..Naast de ontroerende liedjes waren er inderdaad ook van die hele vrolijke, zoals de liedjes op het begin in de Moulin Rouge en dat liedje met ''sow exciting, sow delighting'' wanneer ze de hertog proberen over te halen.
veron35
Ik heb mijn stem met een half verhoogd. Ik kreeg vandaag zo'n zin om hem weer te kijken dat ik erachter kwam dat hij toch beter is dan ik de 1e keer dacht.
gizmo_o
Heerlijke film!
Prachtige muziek ter ondersteunig van het verhaal. De afwisseling tussen grappige en ontroerende nummers is erg mooi gedaan en het mixen van een aantal bekende nummers, zoniet nog mooier.
Er wordt ook gewoon goed geacteerd hierbij.
(goede film om met vriendin te kijken:p)
veron35
Herzien. En hij beviel me nog beter dan de 1e keer. De snelle nummers zijn niet zo heel erg. Elephant Love Medly is mijn lievelings nummer geworden. Ik verhoog mijn stem naar 5* en hij krijgt een plaats in mijn top 10.
DarkRose
Het is niet het meest originele verhaal, maar ik vind de film in zijn geheel enorm mooi weergegeven! De decors, de muziek, het spectacel, super!
Inmiddels heb ik de film al 2x gezien en hij bevalt met steeds beter!
veron35
Nog een keer gezien en nu op nr. 1 in mijn top 10. Mijn lievelings film. En nu is Your Song mijn lievelings nummer.
Octo
Geen fan van het genre musical, maar deze film barst van je scherm. De boodschap: liefde komt heftig en snaarrakend over. Prachtige decors en mooie shots. Mooi en ontroerend gezongen. een feest qua muziek en exploratie van de rijkheid van onze popgeschiedenis.
Nicole's schoonheid blijft verbluffend, onevenaarbaar!
MeneerJan
Dit is de enige film die ik meerdere malen heb gezien.
Waauw deze film is echt supermooi gemaakt! Decor is top!
De shot van Spectacular, Spectacular vind ik ook superleuk.
Het meest hilarische is toch wel die van Zidler en z'n Like a Virgin.

Musicalfilm 'Moulin Rouge' met Nicole Kidman morgenavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Walk the Line

Broken Lullaby
Drama, 1932

The Remains of the Day
Drama / Romantiek, 1993
parijs, frankrijknachtclubfeecourtesandukemusicalwriter's blockdichtermuziekterminale ziekteliefdeauteurprostitutiedoodziektetuberculosismoulin rouge bohemianred curtaincancan dancela traviataorpheus and eurydice eiffel tower, parisdance hall19e eeuwabsinthe begin 1900belle epoquejaren 1890dying in arms adapted into play or musicaljukebox musical