• 9.379.415 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 20 september 2001

Plot Moulin Rouge!

"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

avatar van aegron

aegron

Waar het kitscherige bij Romeo + Juliet erg goed werkte, wekte het hier juist enorme irritatie op. Uit pure frustratie uitgezet.

avatar van Reinbo

aegron schreef:

Hebben een hoop mensen last van, je moet er ff aan wennen. Een goede 5.1 geluidsinstallatie helpt ook.

avatar van Film Pegasus

Reinbo schreef:

Een laken over m'n TV gooien is efficienter...

avatar van Pepito

Pepito

Sommige films komen alleen tot hun recht in de bioscoop. Dit is er één van. Op een beeldscherm is het gewoon minder en ontgaan veel dingen. Desondanks erg vermakelijk met prachtige styling en kostuums.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Na een klein uurtje ging deze film bij mij af op een 2* of iets in die buurt en ik was al van plan om hem af te zetten. Ben ik even blij dat ik dat niet heb gedaan, want naar het einde toe werd het met de minuut boeiender. Vooral de laatste paar scenes waren mooi. Beland op een dikke 3.5*, maar dat wordt waarschijnlijk nog wel een 4.

avatar van lottetje

lottetje

Erg vermakelijk filmpje. Kitsch en clichématig, maar toch het bekijken waard.

kitch en cliche moet je leuk vinden.

cliche kan zo heerlijk zijn om naar te kijken.

en bij deze film is het echt heerlijk om naar te kijken. vind ik..

avatar van diesell

diesell

erg mooie film een 5

avatar van spuit11

spuit11

Ik heb deze film nu een keer of 5 gezien en hij lijkt wel iedere keer beter te worden. Mensen moeten wennen aan de stijl en manier van filmen van Baz Luhrman, waardoor je 2 groepen krijgt. Je vindt het geweldig of verschrikkelijk. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep. ik vond Romeo + Juliet al goed, maar dit is nog beter. Je begint de liefde tussen Satine en Christian thuis bijna echt te voelen en de scene bij de olifant die is opgemaakt uit allerlei regels van liedjes blijft een van mijn favorieten.

avatar van Hanne

Hanne

Echt een super mooie film. Ik hou niet zo van romantische films maar hier maak ik toch echt een uitzondering voor. Aan het einde moest ik ook toch echt huilen en dat doe ik niet snel bij een film. Ook vind ik Ewan mcgregor een hele goeie acteur. De liedjes zijn ook heel mooi.

4,5**

avatar van bosgeit

bosgeit

Dit is zeker de film aller films!

van mij krijgt hij een dikke 5!

vooral het decoor en de zang zijn helemaal top, maar vergeet niet om vooral op Ewan McGregor te letten.

avatar van Nassira

Nassira

Ik vind het gewoon fantastisch !! Zo mooi, en moest op het einde wenen...

*...The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return...*

Een terechte 5* !!!!!

avatar van darkRomance

darkRomance

Ik vond het echt een fantastische film. Ik hou van lange, romantische films en deze film was echt voor mij...WAUW...

Ik let niet op cliché of op "dit heb ik al eerder gezien", de film moet gewoon goed zitten. En deze zit Absoluut goed. Het is een van mijn favoriete film om 1. mee te huilen en 2. met mee te zingen (echte geweldige liedjes).

5.00 !

avatar van muffinsrule

muffinsrule

Toen ik deze film voor het eerst zag, was ik er echt helemaal onder de indruk van. Geweldig mooie liedjes, helemaal fantastisch gewoon...

avatar van FisherKing

FisherKing

En de tweede keer ?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

De eerste musical die me boeit. Grease vind ik afschuwelijk evenals Chicago, The Sound of Music heb ik na een halfuur uitgezet en The West-Side Story heb ik 2 fragmenten van gezien op school en daar blijft het ook bij.

Maar waar die films zichzelf erg serieus namen is dat hier totaal niet het geval. De film is erg grappig en het gebruik van vele bekende nummers is ook leuk. McGregor en Kidman acteren beide mooi melodramatisc(McGregor is het beste in de vrolijke nummers) en de film boeit de hele speelduur, ook het idee van een zingende maan is leuk.

Toch zijn er ook minpunten want het eerste uur is erg chaotisch en de montage is zo druk dat het soms de mooi gefilmde dramatische scenes minder maakt.(zie de scène op het dak). Maar ik heb me zeker vermaakt met deze film en dat is al heel wat voor een musical.

4.0 sterren.

avatar van wannas

wannas

Mooie muziekale film, veel vreemd gedoe...maar valt veel in elkaar. De muziek en de nummertjes zijn ook goed en worden mooi in elkaar gevoegt. De acteurs zijn ook bijzonder goed. Maar over het algemeen een vrij simpel verhaal met veel gedoe eromheen gebracht/bedacht. Toch 4.0 sterren.

avatar van iingeborg

iingeborg

Geweldige film!

avatar van Peepee*

Peepee*

Deze film is misschien een beetje standaard en heel erg voorspelbaar, maar dat maakte hier vond ik echt niets uit! De muziek is supermooi.. naja alles is gewoon goed

avatar van love-power

love-power

Ik vind het een erg mooie film heb he ook al een aantal keer gezien. En hij blijft me aar niet vervelen. Ik vind het musical achtige erg zo leuk in(ik hou van musicals). als die nummers. en dansen(smelt helemaal weg bij de tango).

4.5*;)

avatar van donnie darko

donnie darko

Onderhond, geen berichtje om je 3.5* te motiveren?? dat zijn we niet gewend.

Leuk filmpje.

Moest wel lachen met de "volwassen" discussie een paar paginas terug. Als je Moulin Rouge! als een tienerfilm ziet, kan ik er wel een eindje in meegaan dat films als The Sound Of Music volwassener zijn. Categorie bejaarden, zo ongeveer

Vooral een fijn eerste half uur. Moulin Rouge! knalt er lekker in, met prachtige, overdadige visuals, strakke montage en een erg geslaagde mash-up van Nirvanna en dat Lady Marmelade nummer. Het volgende deel brengt wat meer kolder en slapstick (de ontmoeting met de duke en de schrijver), maar is dankzij erg aanstekelijke muziek ook nog best goed te pruimen. Tot dan was het een erg aangename ervaring, waar de voetjes bij momenten mooi konden meeboppen.

Beetje jammer dat daarna het standaard liefdesverhaaltje begint en in tegenstelling tot de leuke songkeuzes in het begin van de film, de songkeuzes wat voorspelbaarder worden. Hoe verder de film vordert, hoe meer versnellingen Luhrmann terugschakelt, en hoe modaler de film wordt. Best jammer eigenlijk, maar voor een hoop kneusjes was het blijkbaar al druk genoeg.

Doet niet erg veel af aan de totaalbeleving, want het blijft er allemaal erg leuk en overdadig uitzien, wat mij sowieso wel bevalt. Lekker over-the-top, iets wat ik ook wel verwacht had na R+J. Maar de 4* haalt het niet, daarvoor had ik het op het niveau van de eerste dikke 20 minuten willen zien.

Verder geen klagen, uniek en vermakelijke film. 3.5*

avatar van prue

prue

hele mooie film, inderdaad enigszins jammer dat het verandert in een standaard liefdesverhaal, maar wel leuk gedaan met de muziek e.d.

avatar van lottetje

lottetje

love-power schreef:

4.5*;)

ja

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Herzien en wat een heerlijke swingende superfilm is het eigenlijk. De montage die ik de vorige keer wat irritant vond is gewoon geweldig net als de rest van de film. De heerlijke over-the-top muziek, de heerlijke over-the-top decors, de heerlijke over-the-top beelden en het goede acteerwerk. Harold Zidler is gewoon cool, en McGregor en Kidman spelen hun rollen goed. Hoogtepunt is het nummer Roxanne, zo over-the-top als het kan maar super melodramatisch, goed gezongen en gewoon erg indrukwekkend. Enige minpuntje is de sterfscene, daar hadden ze beiden in nog een belachelijk lied mogen uitbarsten in plaats van al het cliché-e gepraat dat er nu plaatsvond.

avatar van _Tomm_

_Tomm_

Een erg mooie, aangrijpende film!

De spektakelscenes (o.a in de Moulin Rouge zelf) zijn zeer mooi in beeld gebracht!

Vond de laatste scene zeer aangrijpend.

zodra hij te koop was heb ik hem gekocht,

deze film wou ik zeker hebben !

avatar van foreli

foreli

Gaat deze weer de bios in?

avatar van iwillneverbe

iwillneverbe

Ik vind het echt een prachtige film met een mooie verhaal en goede acteurs.

*4,0

avatar van JorritS

JorritS

Erg mooi liefdessprookje deze film, 4*

Maar waarom gaat deze in de re-release?

avatar van Mug

Mug

Re-release datum verwijderd. Moulin Rouge draait in het Pathé Gay Classics programma.

Elke eerste woensdag van de maand alleen bij Pathé de Munt

Toegang € 6,25

20:30 uur : Ontvangst met welkomstdrankje

21:00 uur : Aanvang film

Na afloop voor elke bezoeker een gratis tweede drankje in Café April

Geen landelijke release dus. Zo kunnen we elke eenmalige vertoning wel aan gaan merken als re-releases...

avatar van Moviemeisj

Moviemeisj