Genre: Muziek / Romantiek
Releasedatum: 20 september 2001
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Vanaf donderdag 26 februari in 21 bioscopen
Plot Moulin Rouge!
"No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love."
Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.
- Trailer (YouTube)
- Moulin Rouge! Volume 2 (MusicMeter)
- Moulin Rouge! (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Satie
Marie
Nini Legs in the Air
Stargirl
Ik hou normaal helemaal niet van het "absurde" in films, maar hierbij heeft de hele film zo'n indruk op me gemaakt, echt prachtig gedaan! 4*
Mc
- 2092 stemmen
ik zou het ook niet weten

Om een paar voorbeelden te noemen:De vader van Ewan McGregor, Als de spaanse bohemian door het dak valt, en verder eigenlijk in elk 'gezongen' deel van de film. Vond ik dan...
Mc
- 2092 stemmen
Herzien en deze keer geprobeerd het wat meer gewoon over me heen te laten komen, het heeft zeker geholpen. Flitsend mooi gefilmd, goede muziek, leuk verhaal, geweldig acteerwerk, het enige minpuntje vond ik de wat flauwe grappen aan het begin, maar dat werd al snel beter toen alles wat absurdistischer werd. Heb weer erg genoten...
van 4.0 naar 4.5*
(btw, van Nicole Kidman weet ik dat ze echt zelf zingt, maar zingt Ewan McGregor eigenlijk ook zelf?)
Filmslet
Zo mooi is deze film toch he.
Elke keer als ik um weer zie moet ik huilen.
Bedank de regisseur maar weer dan
5 hele dikke verdiende sterren
lottetje
ja hij zingt ook zelf...
Anakin01
Wat een mooie film!!
Nicole Kidman speelt prachtig, en Ewan McGregor doet ook niet onder hoor!
Vind echt grappige, romantische, mooie film.
****
ChielB
Verrassend leuke film. Mooi verhaal, goed opgezet en twee geweldige hoofdrolspelers..... Kidman en McGregor zetten een geweldige prestatie neer.
Een mooi romantisch verhaal, lekker over the top, wat grappig, maar zeker geen slijmerig liefdesfilmpje.
Perfecte liedjes, leuk herschreven en goede zang..... echt een van m'n favoriete films! 5*!
lottetje
Volgende week weer op tv! Ik heb er nu al zin in!!
ja.. echt waar... ooh leuk ik ga absoluut kijken.
timbo_
In het begin had ik hetzelfde probleem als bij Romeo + juliet maar na een kwartiertje wennen heb ik bijna twee uur genoten. Visueel geweldig de liedjes zijn werkelijk fantastisch en het acteerwerk is ook super.
Ik twijfel tussen een 4,5 en 5 maar tot aan de herziening die niet lang op zich zal laten wachten.
Melanie_17
Mijn lievelingsfilm allertijden
Sommige mensen vinden de film veel te druk, maar dat was juist het leuke! Het snelle filmwerk, de mooie scènes (Vooral die in de olifant en de shots en de shots van Parijs), de kleuren, het verhaal, de acteurs. Alles klopte!
De muziek is trouwens ook geweldig, meteen de soundtrack gekocht!
iingeborg
Een geweldige film!! Hij is vanavond op tv en ik heb weer helemaal zin om het te te kijken !
soom
Doet me denken aan hoe Romeo & Juliet is verfilmd??
Baz Luhrmann is inderdaad de regisseur van Romeo&Juliet.
JustBunny
Had er niet zo hele goede dingen over gehoord en gelezen. Zette het 5 seconden op en zag het meteen aan die drukte,:).Valt me nog mee moet ik zeggen.
BlueSword
ik hou niet echt van dit soort films, bij sommige liedjes kon ik mijn aandacht er niet bijhouden.
zaten wel een paar leuke liedjes tussen, leuke cast en goed geacteerd.
3.0* voor die pluspunten, maar sommige momenten vond ik toch wel saai hoor.
Let me see it
Wat een gigantisch goede film zeg!!! echt leuk met al die bekende liedjes en verveelt geen minuut!!! 5 sterren!
Asmahan
Dit is kitsch, de grappig bedoelde stukjes zijn veel te zwaar aangezet, de hele aankleding is bombastisch en toch... word ik er door geraakt. Nu is Parijs ten tijde van het Fin De Siecle een zwakke plek van me. Het verhaal lijkt op La dame aux camelias van Dumas en op de opera La Traviata. Maar het zou net zo goed een driestuiverroman uit die tijd kunnen zijn. Alles zit er in: de onmogelijke liefde, de tuberculose, de machtsstrijd, de passie.
Als Ewan McGregor en Nicole Kidman zingen, geloof ik ze. Ze leggen tederheid in hun stem. Ik krijg bij deze film altijd het heerlijke gevoel dat het nog zou kunnen bestaan ook: de grote, allesomvattende liefde die de wereld tot een sprookje maakt. Het roept een gevoel in me op dat ik ook had toen ik nog heel jong was, zo'n ongeremde honger naar een groots en meeslepend leven en vooral een grootse en meeslepende liefde. Met de jaren word je vanzelf nuchterder, maar helemaal verdwijnen doet dat gevoel nooit. En als ik nu op zoek ga naar zo'n passie, is het meer de passie voor kunst en literatuur. Daar vind ik die Sturm Und Drang altijd weer.
Toulouse-Lautrec en Satie verdienen toch wat beter dan de karikaturale benadering in de film. Zij waren toch echt tot veel meer in staat dan Spectacular Spectacular. Gelukkig worden ze tenminste nog opgevoerd als vernieuwers in de kunst.
SuperSideSwipe
Ik had er niet veel van verwacht, en dat blijkt ook uitgekomen.
Zeer zwak script, waar een bierviltje genoeg voor zou zijn om op te schrijven. Ongeloovelijk voorspelbaar.
Helaas was van verstand op 0 en inleven ook geen sprake vanwege die belachelijke muzikale tussenstukken, die je elke keer weer met je neus op de feiten drukken dat dit zooi is. Het was ook allemaal veel te spastich en overdreven.
De setting van 1900 met daarin moderne liedjes vond ik erg geforceerd en dus mislukt. In "A Knights Tale" bijvoorbeeld vond ik dit idee veel beter uitgewerkt.
Goede punten zijn dan toch de vrij overtuigende prestatie van Kidman die een lichtpuntje was in deze ellende.
Ook niets dan lof voor de decors en visuele effecten die er zeer gelikt en mooi uitzagen. Evenals kostuums, make-up en overige details. Eindscene was nog enigsinds ontroerend. Dit alles zorgt er voor dat de film zelf die 0,5* waard is toch nog word opgetild naar een krappe.
Agony
- 1985 berichten
vanwege die belachelijke muzikale tussenstukken,
SuperSideSwipe
Dat klopt, maar het botst in dit geval, Het probeert te serieus, en aan de andere kant te maf te zijn tegelijk.
Bij een serieus stukje gaan er ineens een zooi ventjes heen en weer huppelen en zingen. Dit is zeker geen Grease of Sound of Music niveau ( of welke muzikale film dan ook, waar wel is nagedacht over de combinatie muziek en script) Dit soort zooi zouden ze voor in de theaters moeten bewaren.
Asmahan
Ik zie Moulin Rouge ook een beetje als een theaterstuk. Een theaterstuk zoals je in een varieté theater zou kunnen zien. Een vaudeville om het publiek mee te nemen in het sentiment en te laten lachen en huilen. En te gelijker tijd is het een parodie op zo'n theaterstuk. Die dubbelheid maakt het zo leuk.
Turkeyloverz
Ik vond de film wel oke, maar het lijkt te veel op een musical, wat me soms irriteerde, er werd steeds maar gezongen (wat ik eerst leuk en mooi vond maar daarna steeds minder--> ik heb niks tegen de liedjes of hun zangtalent, dat was prima ). Behalve dat was alles goed, er wordt goed geacteerd, verhaal is leuk en romantisch en het einde was echt een drama, maar wel wat voorspelbaar. Ik ga nog niet stemmen, ik wil de film nog een keer zien..
The One Ring
Ik had weinig zin in deze film eigenlijk, maar ik heb hem toch maar gekeken. En hoewel ik er zeker geen meesterwerk in zie moet ik wel toegeven me wel vermaakt te hebben. Het verhaal is zo standaard dat het bijna triest is ( zo'n beetje elk woord die Kidman uitsprak tijdens haar sterfscène wordt bij elke andere sterfscène in een film uitgesproken ), maar de manier waarop dit verhaaltje in beeld gebracht komt is volslagen uniek.
Het is voor een musical vreemd dat de muziek compleet in de schaduw gezet wordt van het beeld. Toch gebeurt het hier. Ik vond de muziek eigenlijk helemaal niet zo goed. Dit lach niet zozeer aan de liedjes, maar meer aan het feit dat een liedje naar 5 seconden weer afgekapt werd. Zo kom je er nooit goed in.
Maar al deze minpunten wordt ruimschoots goedgemaakt door het visuele spektakel. Je weet niet wat je overkomt en waar je moet kijken. Ik zou me ook niet verbaast hebben als er op het einde had gestaan dat Terry Gilliam deze film geregisseert had, want de drukke decors + personages deden me erg aan zijn Brazil of Baron Munchausen denken. Ik wist overigens wel dat Gilliam dit niet gedaan had
Echt op Parijs lijken deed de stad niet, maar het zag er erg leuk uit. Het is kitsch, dat zeker, maar het leeft en is bijzonder dynamisch en ritmisch in beeld gebracht. De chaos die er ontstaat in de vele scènes hoort bij deze film als de trage shots in Once Upon a Time in the West. Verder bevat het decor vreemde dingen als een letterlijk lachende maan en een veels te kleine eiffeltoren. Of ik het allemaal mooi vind weet ik eigenlijk niet eens, maar het is wel een aparte ervaring. Complimenten voor Baz Luhrman.
En niet alleen voor Luhrman, maar ook voor de casting director. De casting is namelijk subliem. McGregor boeide me niet zo, maar Kidman des te meer. Maar de echte ster van de film is wat mij betrefd Jim Broadbent als de dikke Zidler. Hij ziet er zo extravagant uit dat hij zelf een wandeland onderdeel van het decor lijkt. En het moment waarop hij 'Like a virgin' gaat zingen is een van de meest absurde dingen die ik ooit heb mogen aanschouwen op film (en ik heb veel absurds gezien in film).
Erg vermakelijk filmpje. Kitsch en clichématig, maar toch het bekijken waard.
JoseOle
Ik vond het echt een mooie film!! Ik moet toegeven dat t verhaal wat cliché is maar.. Wow die muziek!, en, Wow die decors en kleding!! Ik heb me echt vermaakt met deze film!

Musicalfilm 'Moulin Rouge' met Nicole Kidman morgenavond (28 februari) uitgezonden op televisie

Walk the Line

Broken Lullaby
Drama, 1932

The Remains of the Day
Drama / Romantiek, 1993
parijs, frankrijknachtclubfeecourtesandukemusicalwriter's blockdichtermuziekterminale ziekteliefdeauteurprostitutiedoodziektetuberculosismoulin rouge bohemianred curtaincancan dancela traviataorpheus and eurydice eiffel tower, parisdance hall19e eeuwabsinthe begin 1900belle epoquejaren 1890dying in arms adapted into play or musicaljukebox musical