• 9.377.071 stemmen

Geregisseerd door: Jamie Blanks

Met onder meer: Jim Caviezel, Claudia Karvan en Robert Taylor

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Long Weekend

Peter (James Caviezel) en Carla (Claudia Karvan) zijn op vakantie in de wildernis van Australië. Het stel heeft het prima naar hun zin, totdat de vakantie een wending krijgt die ze niet hadden verwacht. Ze komen er al snel achter dat de natuur in Australië geen genoegen neemt met hun respectloze gedrag...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

FillumGek schreef:
Vermakelijk, maar hier had meer ingezeten.

Ik moest bij het lezen van het plot meteen denken aan de kruipende plantjes van The Ruins, maar gelukkig is het meer dan dat. Sowieso heeft het stel het juist absoluut niet naar hun zin. Ze liggen voortdurend met elkaar in de clinch, en dat irriteerde af en toe een beetje. Ga dan gewoon niet op vakantie.

De Australische outback is mooi, maar werd hier op een goede creepy manier neergezet. Gelukkig is 'de natuur' hier vooral de dieren die het op het tweetal gemunt hebben. De film heeft bij vlagen een benauwde sfeer. Het gevaar kan overal vandaan komen. De scène waarin er iets in het water dreef was ook spannend, en de zeekoe scène daarna lekker weird.

De laatste 20 minuten neemt de film wat aan vaart toe op weg naar een teleurstellende climax. Het voortdurende gevaar van de dieren is goed gefilmd, maar de dood van Peter en Carla had echt wat beter gekund. Heeft de zeekoe die pijl geschoten of zo? En overreden worden door een vrachtwagen had in iedere horror niet misstaan, maar hier wel - ook al ziet de gore er goed uit. Ik had gehoopt dat de twee ook echt werden gedood door de natuur. Dus dieren die aanvallen, hun ogen uitkrabben of hun darmen oppeuzelden. Maakt mij niet uit, zolang het maar niet gebeurd door een vrachtwagen en een zeekoe met een harpoen.

Er had wat meer creativiteit in mogen zitten, hoewel die zeekoe wel briljant is. Maar de natuur kent nog zo veel meer dieren die het op de mensen gemunt zouden kunnen hebben. Ik zag mieren en spinnen bijvoorbeeld, leek me leuk als ze daar iets mee hadden gedaan. Helaas is dat niet gebeurd.

De film is een remake en houd zich aardig aan het orgineel , de meeste mensen vinden het orgineel sterker maar ik ga toch voor deze versie.

Remake van Eggleston's film uit 1978 Long weekend http://www.moviemeter.nl/fi...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nee, dit kon me niet bepaald overtuigen. Er wordt wel een verontrustende en bedreigende sfeer neergezet; dat is het enige leuke aan die film eigenlijk, en het loont. Dat sterke beeld van die zeekoe, waarbij je je afvraagt of die nu nog leeft of niet , zal me ongetwijfeld bijblijven.
Dat eindeloze gekibbel tussen het paartje bleef maar duren, en ik vroeg me af wanneer de film nu van de grond zou gaan. Ik vond de acteurs er ook vrij relaxed rondlopen gezien de omstandigheden. Ze zagen er nooit erg geterroriseerd uit en leken meer op te gaan in hun ruzies dan in de gevaren rondom hen... Ik volg dus FillumGeek : hier had inderdaad meer in gezeten. De film mist een grandioze kans om écht spannend te worden, en wordt gelukkig nog net gered door de sfeer.

avatar van leucomelas

leucomelas

Het laatste half uur is redelijk spannend. De hele film slaat echter nergens op. Als je het mij vraagd, echt PURE TIJDVERSPILLING. Waardeloze onsamenhangende film !

avatar van Glacius

Glacius

Met al die massa-films die je in je lijstje hebt staan verbaast me jouw reactie totaal niet.

avatar van Zinema

Te lang weekend.

Het echtpaar met huwelijksproblemen krijgt tijdens het kamperen zoveel voor de kiezen dat het lachwekkend wordt. En dus niet spannend.

Daarnaast zijn er hiaten en goofs (een verticaal omhoog staande harpoen schiet horizontaal etc.) en zakken, naast het plot, de acteerprestaties halverwege behoorlijk in. De mooie plaatjes van de wildernis geven alleen maar het pijnlijke contrast weer met de belachelijke inhoud.

Matig.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

BBC heeft het origineel in de jaren tachtig een aantal keer uitgezonden. Ik vond m als kind doodeng. Deze remake heeft veel van het origineel. Sterk spel, beklemmend en mysterieus.

avatar van Noodless

Noodless

Ik moet bekennen ondanks de hiaten en foutjes in de film dat deze film me toch op de één of andere manier bekoorde. Bepaalde scènes zoals de zeekoe, de kampeerauto in het water en nog bepaalde dingen kwamen voor de kijker onduidelijk over. Het mag soms wel mysterieus blijven, maar hier kon je toch wel een aantal vraagtekens bij stellen. Positief vond ik wel de beklemmende sfeer, de angst die uitgaat van de wondermooie natuur. Naar het einde toe wordt alles ook simpel en snel afgehaspeld. Jammer , volgens mij zat er nog meer in. 6,5/10

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Nee had er echt meer van verwacht, de zeekoe is gewoon een lachertje, verder toch wel een beklemmende sfeer, voor mij een 3tje:3,0

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Goede spannende film ik vond hem net zo beklemmend als het origineel uit 1978.

Redelijk filmpje, de relatie problemen beginnen op het eind irritant te worden.

Verder vind ik het einde erg raar. Had meer ingezeten. Een 3* omdat deze film mij toch vast hield tot het einde.

avatar van gauke

gauke

Het ziet er allemaal prachtig en gelikt uit waardoor de onrust, spanning en wreedheid enigszins in het niet vallen, alhoewel dat de subtiliteit weer ten goede komt. Er wordt goed geacteerd. Doet zo nu en dan ook aan the Birds van Hitchcock denken, maar deze is beter.

avatar van samtari

samtari

Na dertig seconden van deze film gezien te hebben hoop je maar een ding , en dat is dat de hoofdrolspelers zo snel mogelijk sterven. waarom dat dan nog 80 minuten moet duren is mij een raadsel want de film gaat werkelijk helemaal nergens over

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Verrassend aparte film in de goede zin van het woord.

Het verhaal is dan wel simpel maar de beklemmende sfeer, sommige haast surrealistisch aanvoelende scenes en het vele symboliek (wat inderdaad wat weg heeft van Antichrist) geven deze film wat naargeestig.

De shots van het natuurschoon hebben een bepaalde lading dat weinig goeds voorspelt en de natuur als vijand een soort 'gezicht' wordt gegeven. Vooral de scenes met de inmiddels beruchte zeekoe zijn prachtig en ik zeer kan waarderen in een film.

Caviezel en Karvan zetten een sterke rol neer als een stel die door de natuur maar ook door elkaar tot het uiterste worden gedreven. In eerste instantie lijkt het een gewoon stel met wat problemen, maar gaandeweg lijkt en blijkt er toch een onderliggende oorzaak te zijn. Dit verklaart ook direct de gedachte van de film en de reden van bepaalde scenes.

Een spannende film met een bepaalde onprettige sfeer die je tot het eind geboeid houdt.

Ik heb hier erg van genoten, daarom 3,5* dik verdiend.

avatar van Robertiamo

Robertiamo

Ik had er geen idee van hoe de film zou zijn, en hij is mij ontzettend meegevallen.

De beklemmende druk van het ongrijpbare is verrassend te noemen.......en ja, ik moet toegeven dat de acteurs niet de hele film overtuigend zijn.

James Caviezel is toch een acteur die de film niet volledig kan dragen, maar dat is mijn eigen mening.

Even terugkomen op de film, zoals ik al schreef vind ik de film verrassend en zeker het bekijken waard, of je de film snel nog een keer gaat kijken betwijfel ik, al zijn er momenten die je graag misschien nog een keer wilt beleven. Een ieder die wel eens met de tent op vakantie gaat kent natuurlijk de ongemakken van ongedierte en de bijgeluiden, en na het zien van deze film zul je in de vrije natuur misschien terugdenken aan deze film.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

slechte film, foute muziek ga zo maar even door maar prachtige australische natuur vandaar 2*

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

Ik bedoelde natuurlijk te zeggen dat ik 'De Birds' van Hitchcock veel beter vind.

avatar van Glacius

Glacius

Bij verre na niet. Ik heb respect voor Mr. Hitchcock, maar Birds is een gedateerd flauw filmpje, één van de slechtere Hitchcock films. Deze film daar in tegen weet een heerlijke benauwde chaotische en tegelijkertijd mysterieuze sfeer neer te zetten.

Natuurlijk is het stoer om Hitchcock keer op keer te benoemen om zijn talent en omdat hij inderdaad klassiekers geproduceerd heeft, but please... Om daarom al zijn films hoog te waarderen? Uhmm no...

avatar van Number23

Number23

Leuk gegeven, maar sommige dingen vond ik te belachelijk voor woorden.

Caviezel heeft een paar sterke scenes, voor de rest snel vergeten

avatar van rep_robert

Zwakke film, dat komt met name door het extreem trage eerste uur. Die worden gevuld met ellenlange dialogen tussen de twee hoofdrolspelers die bij lange na niet altijd boeien. Op een gegeven moment gaat het toch echt te ver dat de twee elkaar bijna vermoorden, dit is echt niet goed voor de geloofwaardigheid. In een horrorflick als dit zie ik eigenlijk liever niet teveel diepgang. Vooral niet met 2 strontvervelende hoofdrolspelers.

Ook zitten er veel vage fouten in die teveel opvallen om te negeren(harpoen ligt op een stoel en die pijl vliegt in een kansloos onmogelijke hoek in de boom, dat valt zelfs een peuter van 10 op). Hebben ze zitten slapen tijdens het maken van de film of zo

Richting het einde wordt het nog wat spannender, maar ook de climax stelt wat teleur.

2* voor de exotische locaties.

avatar van Waku

Waku

Er wordt veel "geklaagt" over de traagheid van van "The long Weekend".

Maar dit vond ik persoonlijk wel meevallen.

Het is meer mysterieus dan traag.

Er hangt continue een beklemmend naargeestig sfeertje.

En je blijft jezelf als kijker afvragen wat de dreiging is en waar deze vandaan gaat komen.

Prachtige natuurbeelden maken de film nog prettiger om naar te kijken.

Avontuur, thriller en een vleugje drama.

Het zit er allemaal in deze best wel spannende "The Long Weekend"..

avatar van perceived

perceived

Fijne film. Redelijk spannend en ook nog eens ontspannend door de mooie shots van de Australische natuur. Binnenkort het origineel bekijken, ben er benieuwd naar.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Aangenaam...

Tegenwoordig komen er zoveel matige, voorgekauwde horrorfilmpjes uit en ik was bang dat dit één als zovelen zou zijn, maar deze bleek gelukkig lekker origineel en onvoorspelbaar.

Je hoeft absoluut geen overdaad aan gore ofzo te verwachten, deze film moet het meer hebben van haar mystery gehalte. Persoonlijk hou ik daar wel van.

De 2 hoofdpersonen doen het goed en godzijdank heb ik hun personages ook niet op van die standaard cliché beslissingen kunnen betrappen, zoals je wel vaak ziet in dit genre.

Zoals velen voor mij al aangaven zijn de natuurbeelden ook aangenaam om te zien.

Qua verhaal zit het tempo er wel goed in en kun je een paar aangename twists verwachten. Voorspelbaar word het in ieder geval nooit.

Er zitten ook een paar lekkere schrikmomenten in, alhoewel je nooit echt tegen het plafond aan zult vliegen van angst.

Zo nu & dan lag het moraal er wel iets te dik op. Hoe slecht we wel niet met de natuur omgaan bla, bla, bla... Maar echt storend werd het gelukkig nooit.

Verder geen kritiek eigenlijk. Heb me fijn vermaakt met dit mystery-horror kluifje.

Degelijke 3,0*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Prima thrillertje inderdaad, zoals wel meer in het Nature strikes back genre, minimalistisch en effectief. Het koppeltje speelt overtuigend, een kerel die aan zichzelf denkt en een vrouw die er zo snel mogelijk vandaan wilt met alle fricties van dien. Uit het leven gegrepen..

Ondertussen wordt de sfeer steeds iets mysterieuzer omdat er geen logica achter de voorvallen ligt en er weinig tegen te ondernemen valt. De dreiging dringt zich stapsgewijs steeds meer op, wat nog het mooist verbeeld wordt door het busje en de zeekoe die een tegengestelde weg afleggen. Mooi gedaan.

avatar van mixmaster

mixmaster

een gemiste kans , er had veel meer in deze film gezeten als het allemaal wat spannender gemaakt was.

het is veel te veel gebaseerd op de ruzie en de kibbelingen tussen de 2 hoofdpersonen waardoor het slap en irritant word om naar te kijken.

gelukkig maken de prachtige natuurbeelden van Australie veel goed.

camerawerk was ook uitstekend.

avatar van james_cameron

Onheilspellend sfeertje in deze man-against-nature horrorfilm, goed gemaakt en zeer fraai geschoten. Jammer alleen dat de twee hoofdpersonen nogal irritant zijn, waardoor meeleven met hun lotgevallen nogal moeilijk is. De langzaam escalerende gebeurtenissen zijn evenwel knap in beeld gebracht en de spanning wordt vakkundig in intensiteit opgevoerd. Hier en daar ook een aantal bizarre surrealistische momenten. Regisseur Blanks blijft interessant werk afleveren, maar het komt er nog steeds niet helemaal uit.

avatar van Dolmar

Dolmar

Het einde was goed ! en lachwekkend.

avatar van Theunissen

Komt er nog een deel 2 ? Ik ben namelijk benieuwd wat er met de hond Cricket gebeurt is

Zonder gekheid, wat een onnozele film was dit. De film was best boeiend maar de uitwerking was gewoon belachelijk. Daarentegen vond ik het einde best goed. De film zal niet veel gekost hebben en dat was ook goed te zien. Van de cast deden James Caviezel en vooral Cricket (de hond) het goed. Vond het wel zielig dat James Caviezel zomaar Cricket achterliet in de auto. Claudia Karvan vond ik eigenlijk best irritant en eigenlijk hoopte ik dat de natuur hetzelfde deed met haar als wat er gebeurde met de vrouwe en de boom in het eerste deel van Evil Dead.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Prachtige cast, prachtige locatie: Spannend verhaal...waar gaat het dan mis?

avatar van nightbreed

nightbreed

Don't mess with nature, dat zou een goede oneliner voor op de hoes kunnen zijn.