- Home
Geregisseerd door: Jamie Blanks
Met onder meer: Jim Caviezel, Claudia Karvan en Robert Taylor
Bekijk via Viaplay
Plot Long Weekend
Peter (James Caviezel) en Carla (Claudia Karvan) zijn op vakantie in de wildernis van Australië. Het stel heeft het prima naar hun zin, totdat de vakantie een wending krijgt die ze niet hadden verwacht. Ze komen er al snel achter dat de natuur in Australië geen genoegen neemt met hun respectloze gedrag...
Fijn.
Weer een leuke variatie op het nature revenge thema, hoewel het hier toch wat serieuzer gebracht wordt.
Inderdaad is het vooral de onderhuidse spanning die het geheel interessant houdt. Nogal duistere soundtrack die op de juiste momenten start en veel "gewone" momenten een geladen sfeertje geeft. Acteerwerk is best aardig en zorgt ervoor dat ook het drama zijn steentje bijdraagt aan de film. Wie echter hoopt op sympathieke personages kan best iets anders opzetten.
Paar erg goeie momenten, zoals de zeekoe en de tunnel van bomen op het eind, toch mist de film net een beetje extras om echt heel goed te zijn. Had misschien net iets geschifter gekund. En af en toe wel genieten van sommige locaties. Het crude-to-nature gedoe ligt er alleen af en toe iets te dik op
Verder vermakelijk en leuk filmpje dat zijn speelduur recht aandoet. Kleine aanrader. Het origineel trekt me dan weer minder.
JacoBaco
Gister gezien en ik ben het met jullie positieve reacties eens. Het leek af en toe wel alsof ik naar National Geografic zat te kijken. Echt beeldschoon die natuur. Niet zo gek dus dat ze pissig wordt/is. Al die mensen die maar respectloos met moeder natuur omgaan.
Het sfeertje is goed, het acteren is zeker niet slecht en de spanning is aanwezig. De eerste 40 min zo'n beetje vond ik helaas toch wat minder. Ook al voel je eenmaal aangekomen op plaats van bestemming dat er iets niet klopt.
De film duurt erg kort. 80 min, maar dat is net mooi. Als de paniek eenmaal toeslaat wordt het enigzins creepy, maar ondanks dat er toch de meeste vreemde dingen gebeuren, speelt de film toch net iets teveel op safe. Alleen juist daardoor had ik weer niet zoiets van wat een onzin allemaal.
De laatste minuut is trouwens best erg. Ok, ik heb ergere dingen gezien in een film, maar in deze context is het vrij heftig.
Ik kom uit op een 3,20.
Halcyon
Ja ja ja, geweldig eigenwijze Aussie-horror!
Twee ijdeltuiten die erop uit treken om te gaan kamperen? Slecht plan. Zeker als ze dan nog eens stelselmatig doen waar zowat elke natuurliefhebber van uit z'n dak gaat: brandend peukje weggooien in een droge struik, leeg flesje bier in de oceaan keilen, mieren verdelgen met insectenspray, het ei van een vogel kapot gooien, ... Zo vraag je er ook om natuurlijk.
Long Weekend is een remake van de gelijknamige film uit '78, toen het "mens versus natuur"-thema hot was. Dat is het nu opnieuw, gezien de moeilijke vraagstukken omtrent de milieuverontreiniging die zich al langer hoe meer opdringen. Deze prent speelt perfect in op die hype en toont ons een wreedaardige moeder natuur die de mens een lesje leert. Je kan het bezwaarlijk onterecht noemen trouwens...
Piekfijn uitgewerkt verder. Een geladen relatiedrama tekent zich af tegen de adembenemend mooie Australische natuur, waarbij vooral de onderhuidse spanning de adrenaline opvoert. De personages worden goed vertolkt en met zoveel overtuiging neergezet, dat je je werkelijk gaat ergeren aan hun egoïsme en je gaat verkneukelen op hun ondergang.
Het eerste uur blijft de film nog vrij vaag over de ware toedracht van de enge gebeurtenissen, maar al snel blijkt dat er met de plaats waar Peter en Carla kamperen iets gruwelijk mis is. Als dan nog eens de meest angstaanjagende zeekoe uit de filmgeschiedenis de neus aan het venster steekt, zit er maar één ding op: WEGWEZEN!
Zandkuiken
Geweldig van genoten eigenlijk. De relatie tussen de twee protagonisten is misschien wat al te verzuurd en Peters lompe reacties zijn ook wat overdreven, maar verder kan ik enkel vol lof zijn.
Leuk dat er voortdurend een onheilspellend windje doorheen Long Weekend ruist zonder dat er echt veel gebeurt. Hierbij wordt op een sterke manier gebruik gemaakt van de locatie: geen claustrofobische setting, maar zelfs van een enorm uitgestrekt strand kan dreiging uit gaan. Ook de vele bomen en struiken lijken perfect "gecast". Echt mooi brengt Jamie Blanks het allemaal niet in beeld, maar wel zeer efficiënt.
De score is redelijk gewoontjes maar werkt eveneens wonderwel. Past wel bij die ruige Australische natuur.
Dan zijn er nog de twee acteurs die ik beiden redelijk fantastisch vind. Hoewel James Caviezels personage met zijn gedrag duidelijk de afslag richting noodlot heeft genomen, volg je zijn acties vol interesse. Ook Claudia Karvan is een brokje charisma dat de aandacht naar zich toezuigt.
Prima prent die de 4* bijna kan aanraken.
dutchtuga
Heerlijk minimalistisch filmpje dat met erg weinig middelen een intens en onderhuids naar sfeertje creëert. Mooie fotografie, zeer sterke sounddesign en een efficiënte ambient score zorgen ervoor dat Long Weekend geen seconde verveelt. Ook is het koppel een bron van ergernis, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Knappe film en ik ben nu ook zeer benieuwd naar het origineel uit '78. Het 'nature revenge' topic is weer hot!
JamBurning
De film zou je een kruising tussen Storm Warning en The Happening kunnen noemen. Waarvan laatstgenoemde een soortgelijk thema heeft. De muziek zorgt ervoor dat rustieke beelden zoals bijv. een zonsondergang, een onheilspellend karakter krijgen. Knap gedaan. De acteerprestaties zijn prima, de setting is uitstekend gekozen. Kortom, zeer de moeite waard.
brucecampbell
Een film die rustig zijn tijd neemt, maar dat is totaal niet storend, want het dreigende was steeds aanwezig. James Caviezel speelde zijn rol vol overtuiging en de angst in zijn ogen op het einde was meer dan goed. In zijn geheel was deze film zeker beter dan het vergelijkbare The Happening. Maar kan het zijn dat ik een ingekorte versie gezien heb, want hij duurde amper 80 min? Anyway, zeker één van de betere thrillers van de voorbije maanden.
Erg mooie film met prachtige natuur die zeer creepy overkomt.
Soms vaag omdat wat is het geluid en hoe komt die pijl daar terecht, wie doet dat ?
3,5 ster
FillumGek
Vermakelijk, maar hier had meer ingezeten.
Ik moest bij het lezen van het plot meteen denken aan de kruipende plantjes van The Ruins, maar gelukkig is het meer dan dat. Sowieso heeft het stel het juist absoluut niet naar hun zin. Ze liggen voortdurend met elkaar in de clinch, en dat irriteerde af en toe een beetje. Ga dan gewoon niet op vakantie.
De Australische outback is mooi, maar werd hier op een goede creepy manier neergezet. Gelukkig is 'de natuur' hier vooral de dieren die het op het tweetal gemunt hebben. De film heeft bij vlagen een benauwde sfeer. Het gevaar kan overal vandaan komen. De scène waarin er iets in het water dreef was ook spannend, en de zeekoe scène daarna lekker weird.
De laatste 20 minuten neemt de film wat aan vaart toe op weg naar een teleurstellende climax. Het voortdurende gevaar van de dieren is goed gefilmd, maar de dood van Peter en Carla had echt wat beter gekund. Heeft de zeekoe die pijl geschoten of zo? En overreden worden door een vrachtwagen had in iedere horror niet misstaan, maar hier wel - ook al ziet de gore er goed uit. Ik had gehoopt dat de twee ook echt werden gedood door de natuur. Dus dieren die aanvallen, hun ogen uitkrabben of hun darmen oppeuzelden. Maakt mij niet uit, zolang het maar niet gebeurd door een vrachtwagen en een zeekoe met een harpoen.
Er had wat meer creativiteit in mogen zitten, hoewel die zeekoe wel briljant is. Maar de natuur kent nog zo veel meer dieren die het op de mensen gemunt zouden kunnen hebben. Ik zag mieren en spinnen bijvoorbeeld, leek me leuk als ze daar iets mee hadden gedaan. Helaas is dat niet gebeurd.
Vermakelijk, maar hier had meer ingezeten.
De film is een remake en houd zich aardig aan het orgineel , de meeste mensen vinden het orgineel sterker maar ik ga toch voor deze versie.
Remake van Eggleston's film uit 1978 Long weekend http://www.moviemeter.nl/fi...
Filmkriebel
Nee, dit kon me niet bepaald overtuigen. Er wordt wel een verontrustende en bedreigende sfeer neergezet; dat is het enige leuke aan die film eigenlijk, en het loont. Dat sterke beeld van die zeekoe, waarbij je je afvraagt of die nu nog leeft of niet , zal me ongetwijfeld bijblijven.
Dat eindeloze gekibbel tussen het paartje bleef maar duren, en ik vroeg me af wanneer de film nu van de grond zou gaan. Ik vond de acteurs er ook vrij relaxed rondlopen gezien de omstandigheden. Ze zagen er nooit erg geterroriseerd uit en leken meer op te gaan in hun ruzies dan in de gevaren rondom hen... Ik volg dus FillumGeek : hier had inderdaad meer in gezeten. De film mist een grandioze kans om écht spannend te worden, en wordt gelukkig nog net gered door de sfeer.
leucomelas
Het laatste half uur is redelijk spannend. De hele film slaat echter nergens op. Als je het mij vraagd, echt PURE TIJDVERSPILLING. Waardeloze onsamenhangende film !
Te lang weekend.
Het echtpaar met huwelijksproblemen krijgt tijdens het kamperen zoveel voor de kiezen dat het lachwekkend wordt. En dus niet spannend.
Daarnaast zijn er hiaten en goofs (een verticaal omhoog staande harpoen schiet horizontaal etc.) en zakken, naast het plot, de acteerprestaties halverwege behoorlijk in. De mooie plaatjes van de wildernis geven alleen maar het pijnlijke contrast weer met de belachelijke inhoud.
Matig.
SaNDuTjE
Verrassend aparte film in de goede zin van het woord.
Het verhaal is dan wel simpel maar de beklemmende sfeer, sommige haast surrealistisch aanvoelende scenes en het vele symboliek (wat inderdaad wat weg heeft van Antichrist) geven deze film wat naargeestig.
De shots van het natuurschoon hebben een bepaalde lading dat weinig goeds voorspelt en de natuur als vijand een soort 'gezicht' wordt gegeven. Vooral de scenes met de inmiddels beruchte zeekoe zijn prachtig en ik zeer kan waarderen in een film.
Caviezel en Karvan zetten een sterke rol neer als een stel die door de natuur maar ook door elkaar tot het uiterste worden gedreven. In eerste instantie lijkt het een gewoon stel met wat problemen, maar gaandeweg lijkt en blijkt er toch een onderliggende oorzaak te zijn. Dit verklaart ook direct de gedachte van de film en de reden van bepaalde scenes.
Een spannende film met een bepaalde onprettige sfeer die je tot het eind geboeid houdt.
Ik heb hier erg van genoten, daarom 3,5* dik verdiend.
Robertiamo
Ik had er geen idee van hoe de film zou zijn, en hij is mij ontzettend meegevallen.
De beklemmende druk van het ongrijpbare is verrassend te noemen.......en ja, ik moet toegeven dat de acteurs niet de hele film overtuigend zijn.
James Caviezel is toch een acteur die de film niet volledig kan dragen, maar dat is mijn eigen mening.
Even terugkomen op de film, zoals ik al schreef vind ik de film verrassend en zeker het bekijken waard, of je de film snel nog een keer gaat kijken betwijfel ik, al zijn er momenten die je graag misschien nog een keer wilt beleven. Een ieder die wel eens met de tent op vakantie gaat kent natuurlijk de ongemakken van ongedierte en de bijgeluiden, en na het zien van deze film zul je in de vrije natuur misschien terugdenken aan deze film.
Zwakke film, dat komt met name door het extreem trage eerste uur. Die worden gevuld met ellenlange dialogen tussen de twee hoofdrolspelers die bij lange na niet altijd boeien. Op een gegeven moment gaat het toch echt te ver dat de twee elkaar bijna vermoorden, dit is echt niet goed voor de geloofwaardigheid. In een horrorflick als dit zie ik eigenlijk liever niet teveel diepgang. Vooral niet met 2 strontvervelende hoofdrolspelers.
Ook zitten er veel vage fouten in die teveel opvallen om te negeren(harpoen ligt op een stoel en die pijl vliegt in een kansloos onmogelijke hoek in de boom, dat valt zelfs een peuter van 10 op). Hebben ze zitten slapen tijdens het maken van de film of zo
Richting het einde wordt het nog wat spannender, maar ook de climax stelt wat teleur.
2* voor de exotische locaties.
perceived
Fijne film. Redelijk spannend en ook nog eens ontspannend door de mooie shots van de Australische natuur. Binnenkort het origineel bekijken, ben er benieuwd naar.
boozebelly
- 1908 stemmen
Aangenaam...
Tegenwoordig komen er zoveel matige, voorgekauwde horrorfilmpjes uit en ik was bang dat dit één als zovelen zou zijn, maar deze bleek gelukkig lekker origineel en onvoorspelbaar.
Je hoeft absoluut geen overdaad aan gore ofzo te verwachten, deze film moet het meer hebben van haar mystery gehalte. Persoonlijk hou ik daar wel van.
De 2 hoofdpersonen doen het goed en godzijdank heb ik hun personages ook niet op van die standaard cliché beslissingen kunnen betrappen, zoals je wel vaak ziet in dit genre.
Zoals velen voor mij al aangaven zijn de natuurbeelden ook aangenaam om te zien.
Qua verhaal zit het tempo er wel goed in en kun je een paar aangename twists verwachten. Voorspelbaar word het in ieder geval nooit.
Er zitten ook een paar lekkere schrikmomenten in, alhoewel je nooit echt tegen het plafond aan zult vliegen van angst.
Zo nu & dan lag het moraal er wel iets te dik op. Hoe slecht we wel niet met de natuur omgaan bla, bla, bla... Maar echt storend werd het gelukkig nooit.
Verder geen kritiek eigenlijk. Heb me fijn vermaakt met dit mystery-horror kluifje.
Degelijke 3,0*
Bottleneck
Prima thrillertje inderdaad, zoals wel meer in het Nature strikes back genre, minimalistisch en effectief. Het koppeltje speelt overtuigend, een kerel die aan zichzelf denkt en een vrouw die er zo snel mogelijk vandaan wilt met alle fricties van dien. Uit het leven gegrepen..
Ondertussen wordt de sfeer steeds iets mysterieuzer omdat er geen logica achter de voorvallen ligt en er weinig tegen te ondernemen valt. De dreiging dringt zich stapsgewijs steeds meer op, wat nog het mooist verbeeld wordt door het busje en de zeekoe die een tegengestelde weg afleggen. Mooi gedaan.
Onheilspellend sfeertje in deze man-against-nature horrorfilm, goed gemaakt en zeer fraai geschoten. Jammer alleen dat de twee hoofdpersonen nogal irritant zijn, waardoor meeleven met hun lotgevallen nogal moeilijk is. De langzaam escalerende gebeurtenissen zijn evenwel knap in beeld gebracht en de spanning wordt vakkundig in intensiteit opgevoerd. Hier en daar ook een aantal bizarre surrealistische momenten. Regisseur Blanks blijft interessant werk afleveren, maar het komt er nog steeds niet helemaal uit.
Komt er nog een deel 2 ? Ik ben namelijk benieuwd wat er met de hond Cricket gebeurt is
Zonder gekheid, wat een onnozele film was dit. De film was best boeiend maar de uitwerking was gewoon belachelijk. Daarentegen vond ik het einde best goed. De film zal niet veel gekost hebben en dat was ook goed te zien. Van de cast deden James Caviezel en vooral Cricket (de hond) het goed. Vond het wel zielig dat James Caviezel zomaar Cricket achterliet in de auto. Claudia Karvan vond ik eigenlijk best irritant en eigenlijk hoopte ik dat de natuur hetzelfde deed met haar als wat er gebeurde met de vrouwe en de boom in het eerste deel van Evil Dead.
John Lee Hooker
Ik vond het erg slecht beginnen. Ik irriteerde me aan het acteerwerk en het script en ik stelde me al schrap voor een typisch clichégevalletje. Gelukkig werd het langzaamaan wat beter en het werd duidelijk dat dit geen doorsnee uitje in de duinen werd. De spanningen tussen Peter en Carla zijn heel goed voelbaar en ik kreeg zowat de neiging om zelf ook even iets kapot te gooien. In plaats van een zoetsappig picknickje werd dit een regelrecht frustratie-feest en eigenlijk was dat best boeiend om te volgen. De mysterieuze dingen die zich in de omgeving afspelen zijn onvoorspelbaar en hebben een fijne toevoeging. De zoektocht van Peter naar een uitweg was zenuwslopend en ook hier voelde je weer dat het water begon te koken. Ik stel het verder zeer op prijs dat beide personages uiteindelijk doodgaan, simpelweg om de reden dat dit bijna nooit gebeurd. (De reactie van de trucker vond ik wel een beetje vreemd, toen hij een kijkje nam bij het lijk van Peter en direct weer terug liep naar zijn cabine)
Zoals Zinema al aangaf zijn niet alle details even goed uitgewerkt en passen de shots van de omgeving niet perfect in het geheel maar ik vind dat het een leuk thrillertje is geworden die toch wel iets unieks heeft.
Decec
Ik vond een redelijk thriller/horrorfilm...
Komt wel bekend voor, andere films herkent zo iets...
Redelijk acteerwerk...
Wel een huwelijksprobleem, dat is niets, geen vertrouwen elkaar...
Redelijk verhaal...
Enge dieren allemaal...
Kan een grote vis lopen naar het grote bos???
Geen aanrader...
StevenMighty
Zowel de originele uit 1978 als deze remake gezien. Op een paar kleine details na zijn het compleet dezelfde films. ( zie bespreking Long Weekend (1978) )
Een aanrader, maar niet als je het origineel al een keer zag.
Niet echt geweldig.
Twee mensen, die op vakantie zijn in de bush van Australië en daar te maken krijgen met onverwachte en rare zaken. Klinkt best goed, maar de uitwerking is dat niet. Het eerste uur is redelijk. Veel gebeurt er niet, maar sfeervol is het wel, mede dankzij de Australische wildernis, die van zichzelf al uitermate boeiend is.
De acteurs zelf zijn matig, evenals hun personages. Bij beiden kreeg ik een vrij irritant gevoel en dat verdween ook niet meer. Enkele onlogische handelingen maakten de geloofwaardigheid er ook niet beter op.
Tegenvaller dus.
Redelijke film waarin een koppel met relatieproblemen een weekend gaat kamperen aan de kust, en hierbij de natuur niet respecteert. Het constante afstoten en aantrekken van het koppel wordt wel wat vervelend. De film heeft een goeie onheilspellende sfeer, alhoewel er eigenlijk te weinig echt schokkende dingen gebeuren.
Leno
Matige film waar niets in gebeurt en daardoor nooit echt van de grond komt. De saaie karakters doen ook weinig goeds en van enige sympathie met de karakters kan bijna geen sprake zijn; mede ook hierdoor wordt het nooit spannend. Het vage uitgangspunt kan prima werken, maar niet zoals het hier is gedaan. Wellicht dat het origineel dat wel is gelukt.
blurp194
Troep.
Het idee van een griezelfilm is toch volgens mij dat een van de personages minimaal enige sympathie opwekt, zodat het spannend blijft of zij of hij het gebeuren overleven gaat. Maar in deze film hebben we te maken met twee oervervelende en onsympathieke personen. Hoe sneller hoe liever, denk ik dan, maar de film rekt dat nogal uit. Echt spannend wil het dan ook niet worden, en het mysterie is meer door de kunst der weglating bereikt dan door werkelijk mysterieuze gebeurtenissen.
Ook van de prachtige natuur wordt maar nauwelijks gebruik gemaakt. Dat had toch zonder veel moeite echt veel beter gekund, denk ik dan.
Gepruts in de marge, meer kan ik er niet van maken.
Gang_Star
Best een redelijke avontuur/ thriller. Bevat een mooie locatie en ziet er sfeervol uit. De film is spannend en mysterieus alhoewel het matig op gang komt en er niet overal genoeg gebeurt. Desondanks vermaakt de film aardig.
leatherhead
Een betere in het beestenhorror genre. Al moet je niet al teveel daadwerkelijke 'horror' verwachten, want deze Long Weekend gooit zijn troeven meer op onderhuidse spanning/sfeer dan op gore of scares. Het laat allemaal niet zoveel aan de verbeelding over qua plot en het hele 'nature's revenge' thema kan haast niet onsubtieler, maar met de sfeer zit het wel in orde en de film kent enkele sterke vondsten. Die zeekoe was geweldig en ook het slot mocht er wezen. Verder was het stelletje hemeltergend irritant, maar daar stuurt de film zelf ook duidelijk op aan. Prima tussendoortje. 3*.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten