• 9.376.839 stemmen

Geregisseerd door: Jamie Blanks

Met onder meer: Jim Caviezel, Claudia Karvan en Robert Taylor

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Long Weekend

Peter (James Caviezel) en Carla (Claudia Karvan) zijn op vakantie in de wildernis van Australië. Het stel heeft het prima naar hun zin, totdat de vakantie een wending krijgt die ze niet hadden verwacht. Ze komen er al snel achter dat de natuur in Australië geen genoegen neemt met hun respectloze gedrag...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mcdaktari

mcdaktari

hij is zo kort ja

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Omdat hier 105 min staat.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Mijn versie was ook amper 80 min.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prachtige thriller, vele malen beter dan dat armoedige Vinyan.. Caviezel bewijst dat hij een irritante lul kan zijn en het landschap van Australië blijft een droom! Mooie vondst met die zeekoe.. zag er ook verontrustend uit.

avatar van Angel25

Angel25

Echt een geweldige film. had ik niet verwacht ik ging er voor zitten met het idee dat het een standaard filmpje zou zijn maar echt heel goed verhaal.

avatar van Nasty

Nasty

Een film van boven het gemiddelde naar mijn mening .

De spanning word leuk opgebouwd en prachtig camera werk .

Acteer prestaties matig en af en toe wat over de top .

avatar van voomzap

voomzap

vond het een saaie voorspelbare film die geen moment spannend werd.

avatar van eppo349

eppo349

Vreselijk film, verhaal vergelijkbaar met "the Happening" en die hoort ook niet echt tot de betere films. En de hoofdrolspelers zijn zo onsympathiek neergezet dat het gewoon akelig is.

Had wat mij betreft een stuk beter gekunnen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

brucecampbell schreef:

Omdat hier 105 min staat.

Aangepast.

Toen ik de film toevoegde gaf IMDb nog 105 minuten aan. Het komt vaak voor dat de speelduur daar later nog (een paar keer) wordt aangepast, totdat de film écht uit is.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

En weer een mooie poster die vervangen word door een vreselijk onding ?

Jammer voor je. De poster die hier stond was de (allereerste) teaser, bijv. ook nog zonder credits. Die wordt logischerwijs vervangen door de nieuwe (theatrical) poster. Lekker negatief toontje trouwens.

Ik kan moeilijk positief klinken als een mooie poster vervangen wordt door een onding. De teaser poster nodigde in ieder geval uit om te kijken, dit lijkt meer op een woensdagavonddrama of Franse praatfilm.

avatar van Knisper

Knisper

En weer een mooie poster die vervangen word door een vreselijk onding ?

Het gebeurt ook weleens andersom: Eden Lake (2008)

Ook daar vind ik de posterswitch erg jammerlijk.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Franse praatfilms kunnen ook leuk zijn.

En in die poster zit een schedel verwerkt die dus iets anders suggereert dan een woensdagavonddrama. Valt me van je tegen dat je die niet doorhad.

Maar had je liever deze gewild dan?

En weer een mooie poster die vervangen word door een vreselijk onding ?

Ja he.. Vond de andere 10x mooier en toepasselijker.

avatar van 93.9

93.9

RickZ schreef:
Door de goede commentaren hier op moviemeter heb ik deze film gezien. Het begin is redelijk goed, met wat spanning-opbouw en mooie natuur-shots. Echter, in het laatste kwartier werd het geheel toch te gek voor woorden: de aanval van de dode zeekoe (een slome planteneter die er nog nep uitzag ook) is zo vreselijk slecht verzonnen en uitgewerkt dat deze film aan het einde niets meer waard was. Dus NIET kijken, zonde van je tijd (80 minuten).

Ennu, op een gegeven moment heeft de auto een paar sterren in de ruit. In de scenes hierna zijn de ruiten soms weer heel, dan weer met maar 1 kleine ster, en soms weer helemaal kapot. Heel slordig.

Desondanks toch heel bovengemiddeld te noemen!

Pastichio Rocker schreef:

Valt me van je tegen dat je die niet doorhad.?

Rare aanname

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

ouwe koeien, sloot

avatar van Vascago

Vascago

Mooie film met een fijne onderhuidse spanning, goed acteerwerk en een fijne soundtrack. Australie is echt geweldig mooi en dat wordt ook getoond. De onsymphatieke rotzooimakers roepen veel ergernis op en dat is alleen maar goed bij deze film.

Pastichio Rocker schreef:

ouwe koeien, sloot

Nee, ouwe zeekoe

avatar van erik1677

erik1677

hier werd eerder de vergelijking gemaakt met de film vinyan, en dat is enigzins wel waar.

Álleen gaat het stel in vinyan opzoek naar hun zoontje en draait het hier compleet ergens anders over.

Wel komt in beide films geweldige natuurpracht in beeld, maar daarvoor kijk ik niet naar een horrorfilm.

Wel een redelijke filmdeze long weekend.

avatar van chocodillen

chocodillen

Wat een film zeg.. Verschrikkelijk. Aan het einde snap ik niet waarom ik gekeken heb.. Verhaal 0. Ok, de natuur is het niet eens dat ze er zijn.. dat is het enige.

Glacius

Ik had het plot niet gelezen voordat ik de film ging keken.

Persoonlijk ben ik daar blij om. Als ik meteen 100% zeker had geweten dat de natuur wraak nam, zoals beschreven staat in het plot, had ik de film waarschijnlijk als minder spannend ervaren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

voomzap schreef:

vond het een saaie voorspelbare film die geen moment spannend werd.

Zou je dan misschien uit kunnen leggen wat jij dan zo voorspelbaar vond? of was het een zomaar een uitspraak waar je niet eens bij nagedacht had?

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Die zeekoe.

avatar van 606

Erg mooie film met prachtige natuur die zeer creepy overkomt.

Soms vaag omdat wat is het geluid en hoe komt die pijl daar terecht, wie doet dat ?

3,5 ster

avatar van Ralf81

Ralf81

Een film zoals ik ze graag zie! Avontuurlijk, herkenbaar, geheimzinnig, spannend (met vlagen zelfs erg creepy), onheilspellend, onvoorspelbaar, en boeiend tot het eind! Goed gebruik van beeld en geluid om de juiste (soms erg beklemmende) sfeer in de huiskamer op te roepen.

Dit was voor mij echt een topper!

avatar van misteryland

misteryland

hier had meer ingezeten imo

avatar van FillumGek

FillumGek

Vermakelijk, maar hier had meer ingezeten.

Ik moest bij het lezen van het plot meteen denken aan de kruipende plantjes van The Ruins, maar gelukkig is het meer dan dat. Sowieso heeft het stel het juist absoluut niet naar hun zin. Ze liggen voortdurend met elkaar in de clinch, en dat irriteerde af en toe een beetje. Ga dan gewoon niet op vakantie.

De Australische outback is mooi, maar werd hier op een goede creepy manier neergezet. Gelukkig is 'de natuur' hier vooral de dieren die het op het tweetal gemunt hebben. De film heeft bij vlagen een benauwde sfeer. Het gevaar kan overal vandaan komen. De scène waarin er iets in het water dreef was ook spannend, en de zeekoe scène daarna lekker weird.

De laatste 20 minuten neemt de film wat aan vaart toe op weg naar een teleurstellende climax. Het voortdurende gevaar van de dieren is goed gefilmd, maar de dood van Peter en Carla had echt wat beter gekund. Heeft de zeekoe die pijl geschoten of zo? En overreden worden door een vrachtwagen had in iedere horror niet misstaan, maar hier wel - ook al ziet de gore er goed uit. Ik had gehoopt dat de twee ook echt werden gedood door de natuur. Dus dieren die aanvallen, hun ogen uitkrabben of hun darmen oppeuzelden. Maakt mij niet uit, zolang het maar niet gebeurd door een vrachtwagen en een zeekoe met een harpoen.

Er had wat meer creativiteit in mogen zitten, hoewel die zeekoe wel briljant is. Maar de natuur kent nog zo veel meer dieren die het op de mensen gemunt zouden kunnen hebben. Ik zag mieren en spinnen bijvoorbeeld, leek me leuk als ze daar iets mee hadden gedaan. Helaas is dat niet gebeurd.