• 9.375.212 stemmen

Geregisseerd door: Jamie Blanks

Met onder meer: Jim Caviezel, Claudia Karvan en Robert Taylor

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Long Weekend

Peter (James Caviezel) en Carla (Claudia Karvan) zijn op vakantie in de wildernis van Australië. Het stel heeft het prima naar hun zin, totdat de vakantie een wending krijgt die ze niet hadden verwacht. Ze komen er al snel achter dat de natuur in Australië geen genoegen neemt met hun respectloze gedrag...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Onderhuidse thriller met een nare na smaak , James Caviezel ziet er beter uit dan ooit en heeft het duidelijk na zijn zin.

De boodschap is duidelijk don't mess with nature, en de natuur zou dan ook winnaar moeten zijn ik zie dit echter anders voor mijn waren er geen winnaars...

mcdaktari

is dit ook zo'n soort film als storm warning van de zelfde regiseur of is het totaal anders?

mcdaktari schreef:

Heeft wel die onderhuidse spanning.

Fijn.

Weer een leuke variatie op het nature revenge thema, hoewel het hier toch wat serieuzer gebracht wordt.

Inderdaad is het vooral de onderhuidse spanning die het geheel interessant houdt. Nogal duistere soundtrack die op de juiste momenten start en veel "gewone" momenten een geladen sfeertje geeft. Acteerwerk is best aardig en zorgt ervoor dat ook het drama zijn steentje bijdraagt aan de film. Wie echter hoopt op sympathieke personages kan best iets anders opzetten.

Paar erg goeie momenten, zoals de zeekoe en de tunnel van bomen op het eind, toch mist de film net een beetje extras om echt heel goed te zijn. Had misschien net iets geschifter gekund. En af en toe wel genieten van sommige locaties. Het crude-to-nature gedoe ligt er alleen af en toe iets te dik op

Verder vermakelijk en leuk filmpje dat zijn speelduur recht aandoet. Kleine aanrader. Het origineel trekt me dan weer minder.

Inderdaad een onderhondse spanning

avatar van Bélon

Bélon

Remake van Eggleston's film uit 1978 Long Weekend (1978)

Heb deze en het origineel bekeken en ik geef de voorkeur aan het origineel. Mooier geschoten (de remake ziet er echt "goedkoper" uit), creepier en beter geacteerd. Bij de remake hebben ze gebruik gemaakt van een Amerikaanse acteur en dat past gewoon niet zo goed naar mijn mening. In het origineel is het eindschot bewust erg kort gehouden dat geeft een beter verrassingseffect IMO terwijl je in het origineel de truck allang ziet aankomen

3,0 (4,0 voor 't origineel)

mcdaktari

Nou de originele heb ik niet gezien, maar deze vond ik echt een super spannende film. Goed gemaakt er gebeuren dingen die je totaal niet verwacht, teminste dat had ik. een echte aanrader. Vreemd ik had hier heel weinig over gehoord terwijl het toch een goeie film is.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gister gezien en ik ben het met jullie positieve reacties eens. Het leek af en toe wel alsof ik naar National Geografic zat te kijken. Echt beeldschoon die natuur. Niet zo gek dus dat ze pissig wordt/is. Al die mensen die maar respectloos met moeder natuur omgaan.

Het sfeertje is goed, het acteren is zeker niet slecht en de spanning is aanwezig. De eerste 40 min zo'n beetje vond ik helaas toch wat minder. Ook al voel je eenmaal aangekomen op plaats van bestemming dat er iets niet klopt.

De film duurt erg kort. 80 min, maar dat is net mooi. Als de paniek eenmaal toeslaat wordt het enigzins creepy, maar ondanks dat er toch de meeste vreemde dingen gebeuren, speelt de film toch net iets teveel op safe. Alleen juist daardoor had ik weer niet zoiets van wat een onzin allemaal.

De laatste minuut is trouwens best erg. Ok, ik heb ergere dingen gezien in een film, maar in deze context is het vrij heftig.

Ik kom uit op een 3,20.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch maar een 3,5 na er een nachtje over geslapen te hebben.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ja ja ja, geweldig eigenwijze Aussie-horror!

Twee ijdeltuiten die erop uit treken om te gaan kamperen? Slecht plan. Zeker als ze dan nog eens stelselmatig doen waar zowat elke natuurliefhebber van uit z'n dak gaat: brandend peukje weggooien in een droge struik, leeg flesje bier in de oceaan keilen, mieren verdelgen met insectenspray, het ei van een vogel kapot gooien, ... Zo vraag je er ook om natuurlijk.

Long Weekend is een remake van de gelijknamige film uit '78, toen het "mens versus natuur"-thema hot was. Dat is het nu opnieuw, gezien de moeilijke vraagstukken omtrent de milieuverontreiniging die zich al langer hoe meer opdringen. Deze prent speelt perfect in op die hype en toont ons een wreedaardige moeder natuur die de mens een lesje leert. Je kan het bezwaarlijk onterecht noemen trouwens...

Piekfijn uitgewerkt verder. Een geladen relatiedrama tekent zich af tegen de adembenemend mooie Australische natuur, waarbij vooral de onderhuidse spanning de adrenaline opvoert. De personages worden goed vertolkt en met zoveel overtuiging neergezet, dat je je werkelijk gaat ergeren aan hun egoïsme en je gaat verkneukelen op hun ondergang.

Het eerste uur blijft de film nog vrij vaag over de ware toedracht van de enge gebeurtenissen, maar al snel blijkt dat er met de plaats waar Peter en Carla kamperen iets gruwelijk mis is. Als dan nog eens de meest angstaanjagende zeekoe uit de filmgeschiedenis de neus aan het venster steekt, zit er maar één ding op: WEGWEZEN!

avatar van flut

flut

was vermakelijk ja, weer eens iets anders dan een standaard killer

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Geweldig van genoten eigenlijk. De relatie tussen de twee protagonisten is misschien wat al te verzuurd en Peters lompe reacties zijn ook wat overdreven, maar verder kan ik enkel vol lof zijn.

Leuk dat er voortdurend een onheilspellend windje doorheen Long Weekend ruist zonder dat er echt veel gebeurt. Hierbij wordt op een sterke manier gebruik gemaakt van de locatie: geen claustrofobische setting, maar zelfs van een enorm uitgestrekt strand kan dreiging uit gaan. Ook de vele bomen en struiken lijken perfect "gecast". Echt mooi brengt Jamie Blanks het allemaal niet in beeld, maar wel zeer efficiënt.

De score is redelijk gewoontjes maar werkt eveneens wonderwel. Past wel bij die ruige Australische natuur.

Dan zijn er nog de twee acteurs die ik beiden redelijk fantastisch vind. Hoewel James Caviezels personage met zijn gedrag duidelijk de afslag richting noodlot heeft genomen, volg je zijn acties vol interesse. Ook Claudia Karvan is een brokje charisma dat de aandacht naar zich toezuigt.

Prima prent die de 4* bijna kan aanraken.

avatar van chantal29

chantal29

lijkt me wel wat ik ga hem vanavond kijken iemand een idee wanneer dit de bios ingaat

avatar van hatebreeder

hatebreeder

vrij matige film! eerste 3 kwartier a uur saai, daarna wordt het iets beter en spannender, leuk voor een regenachtige zondag!

avatar van johnrambo

johnrambo

Op zich een sterke en originele film waar goed acteerwerk gepresenteerd word door zowel James Caviezel en Claudia Karvan. De opname's van de plaatselijke natuur zijn prachtig en de film steekt goed in elkaar. De hele onderhuidse spanning in de film die mijns inziens zeer geslaagd is werkt naar een climax die afbreuk doet aan mijn eindoordeel. Misschien hoort het einde wel helemaal bij deze film maar de clou die hierbij bekend werd was mij te ver gezocht.

avatar van vranque

vranque

De sfeer was uitstekend maar om nou te spreken van onderhuidse spanning zoals menigeen @stinissen citeert gaat me ook iets te ver. Mooie locaties en fijn gefilmd maar ook niet meer dan dat. ik klikte op 3 sterren in eerste instantie per ongeluk maar daar hoort ie misschien ook wel.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijk minimalistisch filmpje dat met erg weinig middelen een intens en onderhuids naar sfeertje creëert. Mooie fotografie, zeer sterke sounddesign en een efficiënte ambient score zorgen ervoor dat Long Weekend geen seconde verveelt. Ook is het koppel een bron van ergernis, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Knappe film en ik ben nu ook zeer benieuwd naar het origineel uit '78. Het 'nature revenge' topic is weer hot!

De film zou je een kruising tussen Storm Warning en The Happening kunnen noemen. Waarvan laatstgenoemde een soortgelijk thema heeft. De muziek zorgt ervoor dat rustieke beelden zoals bijv. een zonsondergang, een onheilspellend karakter krijgen. Knap gedaan. De acteerprestaties zijn prima, de setting is uitstekend gekozen. Kortom, zeer de moeite waard.

mcdaktari

the Happening is een totaal andere film en heeft helemaal niks gemeen met long weekend of bedoel je die zelfmoorden? maar dat heeft totaal geen overeenkomst

avatar van Halcyon

Halcyon

Andere film, maar wel zelfde thema: natuur neemt wraak voor wat de mens haar heeft aangedaan (vervuiling). Past perfect binnen het Nature Strikes Back subgenre...

mcdaktari schreef:

of bedoel je die zelfmoorden? maar dat heeft totaal geen overeenkomst

Nou, dat is precies de overkomst eigenlijk. Maar uiteraard vooral het thema van de natuur die wraak neemt. De vergelijking met Storm Warning ligt in dit geval nog minder voor de hand. Snap je?

avatar van christophel

christophel

ik vind dit een langdradige ongeloofwaardige film, wel mooie natuuropnames.

vind het wel zielig voor het hondje, die in de auto achter blijft..

***3.0

avatar van bisse

bisse

Wel eens met zandkuiken en zelf ook geweldig van genoten. Wanneer je het thema niet al te serieus neemt is dit een prima film met prachtige beelden waarin een geweldig sfeertje wordt opgeroepen en uitgewerkt.

Het alternatief voor de eeuwige haai in deze film vind ik echt een geniale vondst.

4 ster

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Aparte film, nooit ontzettend spannend maar zeker niet slecht. Wel paar vragen die open blijven aan het einde.

avatar van bisse

bisse

mmm wat voor vragen dan want ik vond de film behoorlijk duidelijk en heb geen enkele vraag......?

avatar van mock turtle

mock turtle

duurt erg lang voordat er wat gebeurt en voordat het spannend wordt. daardoor niet een topfilm. maar tweede helft is toch onheilspellend genoeg om een na afloop met een eng gevoel te blijven zitten.

bisse schreef:

jij schijnt het dus allemaal te weten, vertel ons dan wat er met die andere mensen gebeurd is, die met dat busje. en zeg nou niet, die hebben zelfmoord gepleegd.. Dat was het enige wat voor mij niet duidelijk was, maar voor de rest begreep ik de film wel

avatar van djeebee

djeebee

lekker filmpje. mag zo'n soort films wel !

avatar van RickZ

RickZ

Door de goede commentaren hier op moviemeter heb ik deze film gezien. Het begin is redelijk goed, met wat spanning-opbouw en mooie natuur-shots. Echter, in het laatste kwartier werd het geheel toch te gek voor woorden: de aanval van de dode zeekoe (een slome planteneter die er nog nep uitzag ook) is zo vreselijk slecht verzonnen en uitgewerkt dat deze film aan het einde niets meer waard was. Dus NIET kijken, zonde van je tijd (80 minuten).

Ennu, op een gegeven moment heeft de auto een paar sterren in de ruit. In de scenes hierna zijn de ruiten soms weer heel, dan weer met maar 1 kleine ster, en soms weer helemaal kapot. Heel slordig.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een film die rustig zijn tijd neemt, maar dat is totaal niet storend, want het dreigende was steeds aanwezig. James Caviezel speelde zijn rol vol overtuiging en de angst in zijn ogen op het einde was meer dan goed. In zijn geheel was deze film zeker beter dan het vergelijkbare The Happening. Maar kan het zijn dat ik een ingekorte versie gezien heb, want hij duurde amper 80 min? Anyway, zeker één van de betere thrillers van de voorbije maanden.