• 9.378.143 stemmen

I Love You, Beth Cooper (2009)

Komedie | 102 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Hayden Panettiere, Paul Rust en Jack Carpenter

Plot I Love You, Beth Cooper

"Popularity is nice. Popular girls are not."

Tijdens een toespraak tijdens het afstuderen verkondigt een buitenbeentje zijn liefde voor het heetste en populairste meisje van de school: Beth (Hayden Panettiere). Tot zijn verbazing staat Beth diezelfde avond nog voor zijn deur, maar wat zijn haar bedoelingen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mellaniiej

mellaniiej

Erg leuke film.

Had ook niks anders verwacht met Hayden Panettiere.

Geweldige actrice.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Vond em ook wel mooi wegkijke, beetje simpele verhaallijn. Maar vond hem overall wel wat hebben. Zat afentoe wel wat leuke humor tussen. Wel erg voorspelbaar allemaal weer.

avatar van Klubbrobber

Klubbrobber

Typische high school movie, wel oke maar niet veel speciaals!

avatar van rep_robert

Toch een fikse tegenvaller.

Laat ik maar beginnen met het belangrijkste, de acteurs. Wat een belachelijk zooitje bij elkaar geraapt zeg.
De 2 hoofdrolspelers zijn echt dikke drollen, totaal niet grappig en kunnen niet acteren.

Daarbij helpt de rest eigenlijk ook niet, want het is gewoon ook allemaal niet grappig.
Ik heb best een droog en laag niveau van humor, en een kameraad van mij waarmee ik het keek ook. Maar hier was gewoon bijna niks te bespeuren wat op een grap leek. Gewoon 1x een glimlach gehad tijdens de film, echt te weinig voor een komedie.

Als ik toch iets positiefs op mag noemen is het Hayden Panettiere, wat een ongelooflijk lekker ding. Ze kan ook nog is redelijk acteren, wat deze film dus van de totale ondergang redt. Al kan het ook liggen aan de rest van de cast, aangezien die er niets van bakten, dan valt zo'n schoonheid toch wel makkelijker in positieve zin op.
Jammer dat ze op die lelijke, gespreksloze en onnozele oen valt aan het einde vd film, want dat slaat echt nergens op.
Ze verdient een betere film dan dit!

avatar van Z1ppo

Z1ppo

Ik vond de film wel goed, zaten humor stukjes tussen maar ook weer niet..

Verhaal lijn was iedergeval wel erg goed, zeker een aanrader om hem te zien.

Wel jammer dat de rating zo krom is maar ik geef het een mooie 4 sterren

avatar van Tommy DeVito

Tommy DeVito

rep_robert schreef:

Ze verdient een betere film dan dit!

Waarschijnlijk is je niveau niet laag genoeg, anders had je er wel om kunnen lachen. Er zijn genoeg momenten in de film die komisch zijn, zoals de speech, mislukte party bij Denis thuis, feestje bij de gonorroe slet, enz. Jammer dat je de film opeens beter vind als er een enorm lekker ding in speelt. Dat is ze zeker, maar omdat ze een mooi meisje is betekend het niet dat het opeens een goede film is. Persoonlijk vind ik Denis wel goed acteren, hij komt namelijk over als een lelijke, gespreksloze en onnozele oen, wat ook de bedoeling is.

Wat ik wel vind, is dat ik dit een standaard romcom vind, en dus maar 2,5 * = 5/10

avatar van rep_robert

Geloof me Tommy, ik heb een heel laag niveau.
Ik vind films als Airplane geweldig, het hoogtepunt voor mij is de Police Squad serie met Leslie Nielsen.
Dat is voor mij geweldige humor met een laag niveau, refererend naar dit genre zijn films als American Pie gewoon vele malen beter.
Dit is gewoon prut.
Die speech kwam zo geforceerd over en die gozer kan gewoon niet acteren, face it.
Ik ben het wel met je eens dat als een meisje knap en spontaan is, ik het een stuk leuker vind kijken. Maar heey, daar zijn die meisjes ook voor gecast toch? In ieder geval beter dan veel van die silliconen babes in films toch?

En ja, tuurlijk komt hij goed over als lelijke, onnozele en gespreksloze oen(volgens mij is hij dit in het echt ook). Daarom irriteert het mij dat Beth Cooper op hem valt, geen enkele reden om op hem te vallen. Normaal zijn dit soort jongens wel aardig en zo in films, alleen hier komt het gewoon niet goed over.

avatar van Tommy DeVito

Tommy DeVito

Hayden Panettiere is zeker beter dan een siliconen babe, dat ben ik met je eens.
Paul Rust vind ik niet heel slecht acteren, hij speelt zijn rol zoals bedoeld. Toch denk ik niet dat hij dit ook in het echt is. Hij heeft ook een van de Inglourious Bastards gespeeld in gelijknamige film, en Quentin Tarantino is niet de zomaar een director/writer die met allerlei acteurtjes genoegen neemt.

Wat volgens mij beter had gekund in deze film is het beter uitwerken van het moment waarop Denis zegt "this is not Beth Cooper" en dan hard to get speelt. Dit duurde niet lang genoeg, het was al snel weer een standaard romcom. Wat ik wel wist te waarderen, is dat hier een nerd met het mooiste meisje van de school er vandoor gaat, normaal hebben nerds in zulke films altijd een loser-rol

Al met al geen topfilm, maar beter dan 1*. Past denk goed in het rijtje "leuk op een regenachtige zondagmiddag bij gebrek aan beter"

avatar van bubbles79

bubbles79

Best een leuke typische high school film, goed weg te kijken.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Opmerkelijk oprechte tiener komedie.

Het is altijd fijn als films doen wat je verwacht van hen. Nog fijner als ze beter uitpakken dan je verwacht had. 'I Love You, Beth Cooper' is de tienerkomedie met grappige situaties, hier en daar cliché sidekicks en leuke avonturen die je er van verwacht, maar daarnaast is het een goede verwoording van hoe tieners zich voelen als graduation dan eindelijk voorbij is. De relatie zoals die wordt opgebouwd tussen Beth en Denis is natuurlijk en logisch. Bovendien eindigt hij niet zo cliché en walgelijk, wat hem des te mooier maakt. Erg sterk ook hoe homoseksualiteit en ouder-problemen worden aangekaart. Soms persiflages, maar nooit onwaardig. Minpunten zijn de ontknoping van de vlucht van Kevin of de standaardisatie van Treece (als je dan een domblondje doet, doe het dan echt hilarisch).

Al met al is de film een leuke achtbaanrit, maar met een oprechte ondertoon. Het is uitzonderlijk, maar niet onhaalbaar in je eigen leven.

Verrassend sterk.

3.5

Angrod_Pallanén schreef:
Opmerkelijk oprechte tiener komedie.

Mwoah, als iets niet natuurlijk is in deze film...
Denis is denk ik 1 van de grootste losers uit de filmgeschiedenis, kan me niet voorstellen dat Beth op hem zou kunnen vallen.
Hij krijgt er nauwelijks een fatsoenlijke zin uit als ie met haar praat.
Als je zo kijkt is bijna de enige reden dat ze bij elkaar eindigen het feit dat hij al eeuwen een crush op haar heeft, maar er geen reet mee heeft gedaan. Blijkbaar vindt ze dit schattig of zo, maar ik werd er niet veel wijzer van

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Welke film heb jij gezien dan? Beth en Denis eindigen helemaal niet bij elkaar. Ze slapen zelfs nooit met elkaar, wat dankzij American Pie toch wel de standaard is geworden voor loser loves hottie. Nee, het goede aan hen is dat ze uiteindelijk hun eigen weg gaan. 'Thank you for loving me' is een oprechte opmerking, want natuurlijk wordt ze niet verliefd op hem na een nacht rondrennen, maar ze heeft wel een openbaring gehad dat iemand om haar geeft en dat ze beter verdiend dan wat ze zichzelf gunt. Misschien hecht ik te veel waarde aan het verhaal, maar ik vind het een sterk anti-cliché einde waar je nog van zou kan zeggen; dat gebeurt in het echt ook. Het lekkerste meisje valt niet als een blok voor de loser, maar ze komen wel wijzer uit de strijd.

avatar van rep_robert

Hmm, volgens mij zoenen ze elkaar toch wel degelijk in de film. Dat is toch iets wat bij mij na een stuntelavond en 1 goed gesprekje geforceerd overkomt. Dat de film niet helemaal prijsgeeft hoe het precies eindigt ok, misschien was mijn bovenstaande reactie wat overdreven. Neemt niet weg dat het bij mij totaal niet goed overkwam, aangezien Denis 1 grote stuntelkont is in de film.

avatar van Metalfist

Metalfist

Five little words can change your life

Gisteravond had ik eigenlijk wel zin in zo'n leuk coming of age filmpje à la Superbad. De keuze viel al snel op I Love You, Beth Cooper, vooral doordat de hoofdrol wordt vertolkt door de immer bevallige Hayden Panettiere. De verwachtingen stonden dus hoog gespannen, al had ik enigszins schrik voor een The Girl Next Door rip-off.

Eerlijk gezegd, Superbad is de koning van dit soort films maar toch slaagt I Love You, Beth Cooper er bijna in om hem van zijn troon af te stoten. De critici waren niet mals voor de film, net als de users hier op Moviemeter maar dat verdient de film echt niet. Columbus slaagt er in om een mooie oprechte, soms ietwat voorspelbare maar altijd bijzonder vermakelijke film neer te zetten. De humor raakt nooit het irritante randje van puberaal maar weet een aantal keren droog uit de hoek te komen (Beth die Denis gigantisch hard aanrijd met haar auto, Denis die mensen te lijf gaat met een Star Wars zwaard, ...) I Love You, Beth Cooper is dan ook in alle opzichten een typische coming of age film. De personages komen realistisch over en vooral Rich heeft een vermakelijke evolutie. Maar de kracht van de film schuilt hem vooral in het einde dat voor een keer is niet cliché is. Deze keer geen nerd die met de schoonste griet van de school gaat lopen maar gewoonweg twee mensen die een nieuwe levenservaring hebben opgedaan en allebei beseffen dat ze iets moois hebben gehad in de voorbije nacht. Ik vind het dan ook ergens jammer dat Denis op het einde nog zegt dat hij direct terug op bezoek gaat gaan bij Beth. Van mij had het mogen eindigen met de 'I will see you at the reunion' quote. Ach, je kunt niet alles hebben en het zou te zot zijn mocht ik hier nu punten voor gaan aftrekken want de scènes die daaraan vooraf gingen waren gewoon 4* waard. Die flashbacks zijn trouwens zo cliché als de pest maar geven het verhaal nog net dat extra humoristisch tintje. Van mij mag Columbus ophouden met Harry Potter of Percy Jackson en zich meer gaan concentreren op dit soort films.

Hayden Panettiere is eigenlijk al een reden om een film te gaan bekijken. In Heroes is ze al onweerstaanbaar maar wanneer ze dan nog in dit soort films gaat spelen ben ik helemaal verkocht. Met reden want dit doet ze gewoon uitstekend. Ze weet haar personage iets bitsig mee te geven maar ondertussen komt ze ook heel aaibaar uit de hoek. Iemand die een veel lagere aaibaarheidsfactor heeft is haar tegenspeler, Paul Rust. In het begin van de film irriteerde ik me aan zijn idiote kop maar wonder boven wonder begon ik dit naarmate de film verder ging meer en meer appreciëren. Panettiere en Rust slagen er dan ook in om hun personages op een geloofwaardige manier neer te zetten, iets wat niet zo simpel moet zijn geweest. De ster van de film is dan toch wel Jack Carpenter die de rol van Rich, de beste vriend van Denis, op zich neemt. Meestal zijn dit soort types de stereotiepe bordkartonnen personages maar Carpenter weet zijn rol goed in te vullen. De vele moviequotes die hij willekeurig uitstoot is voor een liefhebber sowieso al de moeite. Twee mensen waar ik minder ben over te spreken zijn Lauren London en Lauren Storm die de rollen van Beth haar vriendinnen op zich nemen. Waar de andere cast juist zo hard hun best doen om niet in clichés te vervallen lijken zij juist extra hun best te doen om dit wel te doen. Ontzettend jammer want het had de film misschien nog net dat extraatje kunnen geven.

Ik zei het al, de critici zijn niet mals geweest voor de film maar dat is onterecht want I Love You, Beth Cooper is een verfrissende komedie die nooit echt vervalt in standaard verhaallijntjes of personages. Panettiere neem je er natuurlijk zonder moeite bij.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Tja, een standaard Nerd valt op het mooie meisje film.
Maar er zitten best grappige momenten in, Vondt vooral dat die gozer die zogenaamd geen gay is maar uiteindelijk toch uit de kast komt erg goed zijn rol speelt, Maar helaas iriiteerde ik me enorm aan die gasten die de hele tijd achter de nerds aanzitten.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Standaard romcom met een mooie Hayden Panettiere, en een aantal bekende koppen alleen niet memorabel genoeg om te weten waarvan.

Het ergste minpunt vind ik dan nog de cast. De schitterende Hayden Panettiere blijf ik graag naar kijken en kan zeker acteren. Maar de rest.. kunnen blijkbaar niet (slecht) acteren op een leuke manier. De meesten hebben dan ook gelukkig niet al te veel beeldtijd. Alleen Jack Carpenter (die ik volgens mij al eerder een film een gekke filmfreak heb zien spelen) nog redelijk wat.. hij was dan nog niet eens zo storend, maar ook niet echt goed.

Alleen jammer dat ze dan zo'n oetl*l in de hoofdrol moesten gooien, oke hij moet het imago van een nerd hebben en als een nerd spelen, maar dat is geen excuus voor slecht/ongrappig/onleuk (is dat wel een woord? o.O) acteren. Jammer genoeg kwam er daardoor voor mij ook geen chemie over..

Ook een gebrek aan leuke grappen, maar de cast draagt daar ook z'n steentje aan bij.

Dan kom ik uit op een middelmatige komedie met enkele leuke momenten, die alleen nog bekijkenswaardig is vanwege Hayden Panettiere 2,5*

avatar van Basso89

Basso89

Best een leuke film. Deze film heeft me regelmatig aan het lachen gekregen. Hayden Panettiere is natuurlijk ook een prachtige vrouw om naar te kijken.

DonOswaldo schreef:

Precies mijn mening, alleen ik weeg er wel iets zwaarder aan in deze film, omdat de hoofdpersoon mij echt mateloos irriteerde.

avatar van Delta65

Delta65

Wat veel negatieve reacties hier zeg. Ik vond het ook geen hoogstandje, maar de film keek lekker weg.

avatar van erpunited

erpunited

Een typische highschool film. Super voorspelbaar. De film was wel leuk om een keer te kijken. Zeker geen super film maar prima voor een keertje

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

avond niets te doen, aan te raden

godver wat is dat kind lekker ^^

p.s.

mensen in de film komen soms droog uit de hoek, heb toch zeker aantal keer hardop gelachen.

avatar van R-B

R-B

Wat een rare film. Had dus iets anders verwacht na het lezen van de samenvatting.

Toch evengoed was het wel grappig om te zien, maar het had echt veel beter gekund.

avatar van Kai-Arne

Kai-Arne

Niet echt de beste komedie die ik ooit gezien heb. Actrice Hayden Panettiere weet het geheel toch nog naar een wat hoger niveau te.. trekken maar het karakter van Paul Rust is gewoon niet om aan te zien. Hele onwennige film, niet veel grappige momenten, 2,5*

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Wel mee vermaakt zo op een zondagochtend... Inderdaad niet al te ingewikkeld maar kijkt lekker weg. 3*

avatar van jan

jan

Geen standaard stomme Amerikaanse humor. Zit nog aardig verhaal in, beter dan normaal. Grappig, maar niet overdreven.

avatar van sgirl

sgirl

mwaah, had niet al te veel verwacht van deze film. er zat soms wel leuke humor tussen, maar het is allemaal een beetje voorspelbaar. De film kijkt in ieder geval wel goed weg. Het is leuk om een keer te kijken, maar dan heb je hem ook echt gezien.

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Ja wel eens leuks om gezien te hebben, maar verwacht er niet al te veel van. Er bestaan al zoveel van dit soort films, dus het is al snel moeilijk hier weer een echte leuke/goede film van te maken, ja dat is volgens mij dus deze keer niet gelukt.

avatar van tessiehh

tessiehh

Ik vond het wel een aardige film! geen topper natuurlijk!

Hayden Panettiere acteerde erg goed, vind dat zij de film een beetje heeft opgekrikt!

Een redelijke tienerfilm!

avatar van Veruca

Veruca

Columbus had bij Harry Potter moeten blijven, liever een serie prachtige Harry Potter films, dan dat hij dit maakt .. JAMMER.

avatar van skillsman

skillsman

weet iemand wanneer deze film op dvd is uitgekomen? kan em niet vinden in de videotheekoverzicht..

grtz