Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Raymond De Felitta
Met onder meer: Andy Garcia, Julianna Margulies en Steven Strait
Plot City Island
"Truth is stranger than family"
Vince Rizzo is een gevangenisbewaarder in de Bronx. Op een dag ontdekt hij dat zijn buitenechtelijke relatie twintig jaar geleden een zoon op de wereld heeft gezet, de gevangene Tony Nardella. Vince besluit zijn zoon te beschermen, en hem op te nemen in de familie. Het grote struikelblok is het feit dat Vince 20 jaar zwijgzaamheid over zijn slippertje nu moet doorbreken, of hij zal moeten liegen over de ware identiteit van Tony.
Vince Rizzo
Joyce Rizzo
Tony
Molly Charlesworth
Vincent "Vinnie" Rizzo, Jr.
Vivian Rizzo
Denise
Cheryl
Michael Malakov
Bruno
Spil
Heerlijke chaotische komedie over een verknipt gezin waar iedereen tegen elkaar liegt.. Meesterlijke humor, goed gedoseerd..
ralfsjam
voor een amerikaanse comedie is dit wel een aardige. meestal val ik in slaap of snap ik niet wat mensen aan die humor vinden, maar deze was wel aardig. voorspelbaar maar aardig.
3,5
( J )
leuk verhaal,mooi uitgewerkt..en de humor is echt goed gedaan..
Leukste komedie die ik de laatste tijd heb gezien..
Zandkuiken
Erg leuk filmpje dat op het einde echter uit de bocht gaat: de opeenvolging van misverstanden zorgde bij mij niet voor een lach maar leidde tot ergernis. En da's jammer want het eerste uur van City Island is heerlijk vertier.
De manier waarop de verschillende gezinsleden met elkaar omgaan zorgt voor de nodige gein en als dan nog eens een verloren zoon aan de mix wordt toegevoegd, gaan de poppen pas echt aan het dansen.
Spijtig dus dat de vele misvattingen deze prent naar een melige (anti-)climax stuwen, waardoor City Island blijft steken op 3*. Niettemin fijn!
Een werkelijk heerlijke film echt lang niet meer zo een lekkere film gezien , heerlijk vermaak met een schitterende cast en steen goede personages. Een dikke 9 dus 4.5*
FillumGek
Ik denk dat hier veel meer had ingezeten.
Het plot klinkt erg interessant waar je best wat grappen mee kan uitvoeren. Helaas zijn die er iets te weinig in deze film. De ruzies tussen de leden van het gezin zijn wel geinig. Zo schuift de verloren zoon aan tafel, terwijl de rest van het gezin ruziet om kleine dingen. Iedereen is een nietsnut in andermans ogen, behalve de dochter ( échte dochter van Garcia) - die nota bene een stripper is. Vermakelijke scène, evenals de climax waarin alle leugens uit de doeken wordt gedaan. De blije soundtrack past er goed onder.
Dat zijn de leukste dingen uit de film. Tussendoor is het wel leuk om de vage hobby's van het zoontje te aanschouwen, maar er zitten ook saaie scènes tussen, met Garcia en Mortimer. Continu hoopte ik dat de film het gezin weer in één shot zou nemen en er weer geruzied zou worden. Helaas was dat niet het geval.
Zwarte komedie met een aantal leuke momenten, maar die her en der wat te serieus is waardoor m'n aandacht soms verslapte.
Juist dat de film meer serieus is dan komedie vond ik juist heerlijk om te zien. Ik ben geen fan van komedie maar de humor die hier in zit , ja dat is mijn ding nogmaals superaanrader!
Seamus
Zelf vond ik het een sterk voorgekauwd Hollywood ding met het verschrikkellijke einde waar alles nog eens moet worden uitgelegd en uit de doeken gedaan om met een happy end te kunnen afsluiten.
Voor mensen die denken dat dit iets als Little Miss Sunshine (en dan bedoel ik gewoon de stijl van humor) zoals her en der wordt gesuggereerd dan wil ik je zeggen dat is het niet.
Jesu
Leuke film met een paar erg grappige momenten, jammer alleen van het zwakke einde.
Geinige film, een eigentijdse Teorema-variant met een hoop fijne, scherpe dialogen en bitcherige personages.
Het is soms wel een beetje toneelmatig (soms bijna een klucht), maar toch zeker de moeite waard.
RickZ
Komedie over gezin met ieder z'n eigen geheimen: leuke misverstanden en ontwikkelingen zijn het gevolg. Grappig om te kijken, en kijkt heerlijk weg ondanks dat er niet veel inhoud in zit.
De titel City Island geeft precies de inhoud aan: city voor het gezin dat (verplicht) met elkaar samenleeft en Island voor de individueen in dat gezin die allerlei geheimen voor elkaar hebben .
Mescaline
Toch wel beter dan verwacht, de film heeft even de tijd nodig om goed voor de dag te komen maar binnen een minuut of 20 zat ik helemaal in het verhaal tot en met de aftiteling.
Best een sterke drama/comedy film, gewoon luchtig maar toch met een mooie zware boodschap!
Kortom: duurde even eer dat ik in de film zat maar voor de rest zat de film heel degelijk in elkaar en heeft een mooi emotioneel en passend einde!
4sterren.
Leo1954
- 2073 berichten
Volop genieten bij deze film, de gewone man wordt hier het slachtoffer van al zijn kleine leugentjes, iedereen rookt, maar niemand weet het van elkaar. Het is geen grootste film, maar wel een lekkere kleine film. Andy Garcia speelt geweldig. Het is allemaal zo luchtig en leuk dat het einde ook die enge zwaarte helemaal niet had.
Resurrection
Heel aangenaam filmpje dit. Het zit lekker in elkaar, fijn opgebouwd met een goede apotheose en dat Italiaans-Amerikaans sausje geeft het nog wat extra\s wat mij betreft.
Goodfella1812
Wat een heerlijke komedie zeg!!! Ontzettend vermakelijk filmpje 4*
2,20
Super komedie met een geniaal einde ! Echt een heel goede komedie en prima acteerprestaties van iedereen. Elk personage heeft wel een apart karakter..BBW: Big Beautiful Woman
Mr_Koek
Top filmpje ^^ Ik zat steeds met een smile te kijken, tot op bepaalde punten dan weer even serieus. Echt een top filmpje, Thats a three point five.
eppo349
Erg vermakelijk. Ondanks de wel erg ongeloofwaardige plotlijntjes draagt/duwt de sympathieke Andy Garcia de film naar meer dan een gemiddelde hoogte. Kan niet anders ook... De rol is hem helemaal op z'n lijf geschreven.
mvdb1982
Erg leuke film. Acteerwerk is dik in orde. Heb me van het begin tot het einde prima vermaakt!
De GeuS
Leuke film met een geweldige Andy Garcia, alleen dat wanstaltige einde zorgt voor een 0,5* aftrek; 3*
Keane1983
Een erg leuke film, lekkere sarcastische en zwarte humor en een gezin dat heerlijk ontwricht is van elkaar.
Kortom een geweldige combinatie om een leuke comedy neer te zetten.
Het verhaal kabbelt lekker voort en het acteerwerk is goed verzorgd. Het verhaal kijkt ook lekker weg en voor je het weet is het alweer afgelopen.
Wat wel een klein nadeeltje is, is het einde wat net iets te gemakkelijk ging en het toch wel wat voorspelbare verhaal.
Maar verder een zeer vermakelijke film die ik nog wel een keertje zou willen zien.
Van mij een 4.0*
_Casper_
net gekeken en vond het een ontzettend leuke film, ik twijfel tussen eeen 3.5 en de 4*
zit er precies tussenin, echt een hele vermakelijke film echt een aanrader om te zien!!!!
barcam
Interessante film die blijft boeien tot op het einde.
Bijna alle familieleden doen zich anders voor dan ze zijn.
scorepio
Leuke film maar ik vond het verhaaltje wat aan de te dunne kant om een topper te zijn. Ik vond het ook geen pure komedie.
Wel een geweldige Andy Garcia.
EliasZ
Leuke film die nergens echt sterk wordt. Het blijft de hele tijd op hetzelfde niveau. Misschien hadden ze zich meer moeten richten op het drama aspect ipv komedie, dan had het denk ik veel beter kunnen worden!
SaNDuTjE
Een redelijk geslaagde film met prima acteerwerk en een goede balans tussen drama en humor.
Jammer dat het op eind nogal ongeloofwaardig wordt en het verhaal ontspoort, maar desondanks is deze film toch zeker aan te raden.
Hectometersnor
Sterke film met een vooral zeer sterke Andy Garcia die deze film moeiteloos draagt. De rest van de cast is ook zeker uitstekend met elk hun eigen verhaal. Verhaal is ook erg goed en de uitvoering ook. Vind het niet zo zeer een comedy maar toch echt een drama met hier en daar af toe een grappige ondertoon. Einde is misschien wel een beetje ongeloofwaardig waar veel emoties rijkelijk vloeien in alle richtingen deze ineens getemperd worden en het allemaal weer goed is en waar toch niet al te kleine details direct onder het tapijt gestopt worden.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Messenger
Drama / Oorlog, 2009

An Education
Drama / Romantiek, 2009
geheimfetishismstripperfamiliegeheimenprison guarddisfunctioneel gezinconvictauditionchubby woman buitenechtelijke affairebronx, new york cityacting lesson