Ninja (2009)
Met onder meer: Scott Adkins, Tsuyoshi Ihara en Mika Hijii
Gesproken taal: Engels, Japans, Russisch en Spaans
Morgen om 03:20 uur op PRO 7
Plot Ninja
"A Silent Warrior. A Lethal Mission."
Een westerling genaamd Casey, die Ninjutsu in Japan studeert, wordt gevraagd terug te keren naar New York om de legendarische Yoroi Bitsu, een gepantserde kist waarin de wapens van de laatste Koga ninja zitten, te beschermen.
Casey
Klimitov
Detective Vukovich
Shihan Dai
MovieMadman
De actie is prima maar voor het verhaal hoef je het niet te doen. Allemaal zoooo voorspelbaar. Voor de vechtsportliefhebber misschien wel te verteren. Onlangs Blood and bones gezien en daarin betere vechtscenes gezien. En dat zelfs zonder zwarte pakken.
gratis
Dit verhaal is zo slecht, das gewoon niet normaal meer. Het lijkt erop alsof er alleen geld in de vechtscenes is gestopt en dat voor de rest vrijwilligers zijn ingehuurd voor het overige acteerwerk. Ongelooflijk !!!! 1,5 uur van mijn leven vergooit met deze prutfilm
Dan heb ik het nog niet eens over de special effects die zomaar op niet juiste momenten worden getoont. Een auto valt op z'n zijde en een mega ontploffing volgt...... Dat slaat toch nergens meer op!
1,5 ster voor de vechtscenes (met uitzondering van de final fight, die zuigt namelijk).
Gouden tip van flip: Kijk deze film NIET.
Minotaures
Nou gratis Peugeot, met zulke films hoor je niet echt verwachtingen te hebben met kwalitatief acteerwerk of het zelfs zullen krijgen.
Met de SE is het inderdaad niet altijd 'geloofwaardig'. Maar wel lekker veel bloed: hetzelfde stijl als 300, dat express-neppe bloed.
Die gasten van dat sekte waren wel kei-irritant. Het was net een zombie-plaag: oneindigend! Het waren inderdaad telkens dezelfde acteurs, maar zoveel zag je er niet eens tijdens hun ''vergaderingen''.
Pluspunten vond ik wel de vechtstijl en een ietsje slow-motion [niet te vaak en veel te weinig, net goed], de ninja-outfits (van beide partijen) - de slechterik deed me een beetje aan Metal Gear Solid en de elite-vampieren uit Blade II denken
, de vechtstijlen en Mika Hijii!!!
Goed dat die maar 80 minuten duurt, want twee uur voor zulk-soort films zitten sta ik ook net echt van te springen.
Toch wel een vermakelijk film, waar je lekker met een aantal maten en bier voor kunt zitten.
Thorak
Als American Ninja het alternatief is, vrees ik toch dat ninja's gewoon weinig interessants te vertellen hebben in films. Ik moet deze nog zien, maar als het slechter is dan American Ninja hebben we of een behoorlijk groot meningsverschil qua smaak of de film is echt slecht
Lennert
Nee, je kunt aan de hand van deze film niet zeggen dat Scott Adkins een slecht martial artist is. Heb je Undisputed 2 al eens gezien? Het feit dat JCVD zelf het eindgevecht tussen hem en Scott in The Shepherd in het editproces behoorlijk heeft ingekort zegt me al helemaal genoeg. Zoek even op youtube en je zult zien dat Adkins een veel beter martial artist is dan JCVD ooit zal zijn.
Of Ninja beter was dan American Ninja weet ik overigens ook nog niet helemaal. Gelukkig waren de vechtscenes hier vele malen beter en werden de ninja's niet als verwijfde klapopvangers neergezet, maar ik moet toch toegeven dat het acteerwerk en script bijzonder matig waren. De CGI die van Bulgarije New York moesten maken vond ik overigens wel bijzonder geslaagd gezien het geringe budget waar de crew mee moest werken, jammer dat dit alleen weer enigszins teniet wordt gedaan door het feit dat bijna alle badguys door de standaard Oost-Europese slechteriken gespeeld worden.
De film ging wel in een behoorlijk rap tempo voorbij, waardoor ik me in ieder geval geen moment verveeld heb. Ik geef toe dat sommige vechtscenes beter waren dan de anderen, maar herkende over het algemeen toch in ieder geval de hand van meester Florentine, die met Bridge Of Dragons, Cold Harvest en vooral Undisputed 2 al heeft laten zien dat hij actie goed kan filmen. Of Scott Adkins het in zich heeft meer hoofdrollen op zich te nemen weet ik echter nog niet, daarvoor had hij toch net te weinig uitstraling. In dat opzicht vond ik de Sensei nog de beste rol hebben.
Als ninjafilm wat mij betreft de eerste echt geslaagde actiefilm die ik heb gezien, qua vermakelijkheid net iets minder dan American Ninja.
_Moonwalker
Verhaal was inderdaad voorspelbaar, maar heb me reuze vermaakt met de prima vechtscenes in deze film. Bovendien heb ik een nieuw acteur ontdekt die ik niet eens kende: Scott Adkins. Ik ga even zijn films napluizen.
@Lennert: Reuze bedankt voor de namen van de films die je opsomt. Die ga ik allemaal bekijken.
swollenaer68
Wat zijn we weer lekker negatief allemaal, geen top film maar prima vermaak toch? Zo slecht was het nou ook weer niet. Zeker geen onvoldoende.
mnrk
Dit was gewoon een leuke film om gezien te hebben.
Volop actie en de vechtscene's zagen er prima uit. Ook goed was dat er gewoon Japans werd gesproken .
Wel deed mij deze film erg denken aan American Ninja, zoals andere ook al hier vertellen.
Maar voor een avondje vermaak is hier niks mee...nu de andere ninja film kijken
Magru
Ik vond het een vermakelijke film.
Wel heel erg jammer dat deze film en Ninja Assasin zoveel op elkaar lijken... Wel vond ik het idee om er een westerling in voor te laten komen ietwat orgineel.
Het plot was voorspelbaar, maar dit maakte de film niet minder interessant.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
deze ook maar eens opzoeken, wel een lage score.
vind trouwens deze poster mooier: http://goninmovieblog.files...
pindope
Ik geloof mijn ogen niet
Deze film is erg slecht ze hebben een erg laag budged gehad blijkbaar dat ze zelfs onervaren polen moesten gebruiken 1 tjech is een bekende van b films Raicho Vasilev die eingelijk ook alle dolf lundgren films meedeed als slechte tjech
maar had een piep klein rolletje en 1 zin text
ik heb hem af gezet helaas ! niks te maken met ninja`s
American ninja 1 2 en 3 vond ik beter
joostus
Gelukkig duurde deze film lekker kort.. namelijk 80 minuten (dus niet zoals hierboven vermeld 92). Want dit was natuurlijk belachelijk. De film is echt om de actie gemaakt, waardoor de regiseur enz. blijkbaar niet door hadden hoe onlogisch en dom sommige dingen zijn. 'Ninja assasin' vond ik in deze categorie een stuk beter. Dit was allemaal cliche gedoe enz. Niet de moeite waard om te kijken al duurt ie dus maar zo kort.
metterijks
Ninja is een film die duidelijk een graantje mee wil pikken van het succes van Ninja assasin. Scriptmatig stelt het allemaal weinig voor, maar dat is bij dit soort films ook niet het meest belangrijke. Beter of slechter dan American Ninja wil ik niet zeggen,maar Dudikoff is wel een hele slechte acteur en deze jongen deed het naar mijn mening toch wel iets beter. Ook de choreografie in de vechtscenes was dik in orde. Blijft natuurlijk een direct-naar-video werkje waaraan duidelijk het lage budget is af te zien. Draaide alleen in Maleisie een tijdje in de bioscoop. 2,5
everflow
Na de undisputed films gezien te hebben had ik hoge verwachtingen van Scot Adkins, maar met deze film wordt ik weer met beide pootjes op de wereld gezet.
Wat een wanvertoning van een film, met een batman achtige cape van een gebouw springen gaat gewoon TE ver Jammer, gemiste kans.
donkied
Redelijk leuke actie maar het acteerwerk doe t pijn aan mijn ogen. Daarnaast is het verhaal zo slap dat de goede punten je niet bij blijven. Ik hou superveel van dit genre en mysterieuze personages maar dit is dan toch een beetje jammer.
De ninja kostuums waren beiden wel echt nice!!
Simoensk
Blijft wel kijken en boeien de film maar verhaal is kak, acteren is kak.
Ondanks dat de film bleef kijken en de actiescenes vermakelijk vond krijgt deze voor mij net voldoende, 2,75.
davez
leuke gevechten, vooral die in de metro. Het eindgevecht vind ik echter zwakjes, hoedanook een vermakelijke martial artsfilm.
Ik dacht na een tijd dat ergens de Turtles zouden opduiken.
De film heeft er wel wat van weg, inclusief een eigen Casey. Het geheel is zeer voorspelbaar qua verhaal en echt verrassen zit er niet in. Er wordt wel wat goed gemaakt met een vlotte montage die het tempo in de film kan houden. Een goeie B-film, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Decec
Uitstekende actie film...
Logisch, het is mijn natuurlijk smaak...
Prima vechtscene..
Heerlijk genoten....
Prima acteerwerk...
Geen waardeloze film...
Zeker een aanrader voor de vecht film fans!
4,5 sterren!
Wulfios
Waardeloze film.
Constant zat ik met een déja vu terwijl ik zeker geen liefhebber ben van dit genre.
Ik stopte met kijken na ca 20 minuten toen de bas-ass op zijn alleen 10man tergelijk uitschakelde
boozebelly
- 1908 stemmen
Je komt wel eens bij mensen over de vloer en op zulke momenten ben je afhankelijk van wat er bij hun op de kijkbuis te zien is. Dat was dus deze film en oh mijn god wat is dit een prul van een keutel...
Veel overdreven actie waar zelfs Chuck Norris nog een puntje aan kan zuigen en acteerprestaties die kunnen worden overtroffen door de cast van Oh,oh Cherso.
Op het verhaal ga ik niet eens in. Omdat ik nog grotere rotzooi heb gezien hou ik het voorlopig bij 1,0*.
Aapje81
Na het bijzonder aardige Undispited 3 van dezelfde regisseur was ik zeer benieuwd naar deze prent maar om eerlijk te zijn was dit een behoorlijke prul. De actie is nog best ok maar het acteerwerk en scenario zijn zwaar ondermaats.
Zwak.
MJP10
leuke film alleen ,
de chinees die een van de beste is probeert het wees kind te vermoorden , hij word verbannen van de dojo , hij moet z`n eigen leven leiden . dat lukt hem , hij word een beruchte moordenaar en komt later op een sensei verkiezing terug en zegt dat hij de nieuwe sensei is. maar de sensei stuurt hem weg en zegt dat hij nooit meer in de dojo mocht komen. die chinees wil hun de schatkist/toekomst beeld van hun stelen . maar het wees kindje en de dochter van de sensei brengen het naar een beveiligd universiteit met veel bewaking enzo gaat het even door.
even later komen het wees kindje en de dochter van de sensei een paar mannen van de chinees . ze vluchten de metro in en slaan hun in elkaar. bij de stop van de metro wacht er politie en die pakt hun op . naja dat was in grote lijnen het verhaal.
*2,5
Lennert
leuke film alleen ,
*2,5
Ben je nu zo oppervlakkig dat je het overduidelijke onderscheid tussen Japanners en Chinezen niet kunt zien?
Voor een B-film best te doen. Film blinkt nergens in uit maar is ook nergens echt slecht. Gewoon een leuke vermakelijke actie film die zich lekker wegkijkt op een regenachtige middag.
TinkerTex
Simpel gegeven dat erg doet denken aan de in hetzelfde jaar verschenen Ninja Assassin, maar dan iets minder bloederig. Ninja is een prima vechtfilm die niet te lang duurt en nergens verveelt. Ben hem zo weer vergeten, dat wel.
John Lee Hooker
Best leuk.
Strakke montage zeg. Hier en daar ging het misschien een tikkeltje te snel als er werd gewisseld tussen twee scènes, maar echt storend werd het nergens. Het bleef allemaal erg strak en we bleven niet te lang hangen bij de bijbehorende emoties.
Het was verassend dat de chick van de held eens wat pakken slaag kreeg. Normaal gesproken krijgt ze slechts een mes tegen haar keel en wordt ze vastgebonden en dat gebeurde hier ook, maar daarnaast kreeg ze ook wat klappen uitgedeeld van de badguys in leren jasjes.
De moves, de kicks en de trucks zitten lekker in elkaar en de bijbehorende special-effects en muziek zijn prima verzorgd.
(American flag)
Het concept is zeer bekend maar de uitwerking is redelijk gaaf.
RuudC
Scott Adkins mag misschien wel niet de meest charismatische acteur zijn, hij is wel een bijzonder goed martial artist. Als we puur naar zijn acteerwerk kijken, dan moet ik stellen dat hij niet goed is inderdaad, maar hij doet ook weinig verkeerd. Waarom moet er dan direct geroepen worden dat hij vreselijk irriteert? Tom Cruise, die irriteert pas. En als we het dan toch over irritante acteurs hebben, dan kan ik je niet serieus nemen wanneer je niet zelf met de naam van Ashton Kutcher zou komen. Wie het in mijn ogen zeker niet verkeerd doen, zijn de Japanse acteurs Tsuyoshi Ihara en Mika Hijii.
Zeer genietbaar zijn de actiescenes. Zeker de vier hoofdpersonen weten duidelijk wat ze doen. De gevechten zien er goed uit en, nog belangrijker eigenlijk, heel goed geschoten. Af en toe mis ik een goede doodstrap, maar door de vlotte gevechten vergeet ik makkelijk dat het verhaal inderdaad niet bijster veel voorstelt.
Matt Baker
Hoe vat ik deze film samen? Goede actiescènes. Slecht acteerwerk. Verhaal was niet echt boeiend.

Ninja: Shadow of a Tear
2013

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Undisputed III: Redemption