• 9.369.500 stemmen

Met onder meer: Tannishtha Chatterjee, Radhika Apte en Surveen Chawla

Gesproken taal: Engels en Hindi

Releasedatum: 30 juni 2016

Plot Parched

"All it took was the first act of courage."

Het verhaal speelt zich af in het heden in India, Gujarat. In een klein dorp durven vier vrouwen zich verzetten tegen mannen en de tradities die hen tot slavin maken. Gesteund door hun vriendschap en hun verlangen naar vrijheid worden ze geconfronteerd met hun demonen en dromen ze van liefde en een betere omgeving ergens anders.

Vanaf 30 juni in de bioscoop (Cinemien)

avatar van Malick

Malick

Hmm, ik zit in dubio omtrent de Indiase cinema. Vond ik deze nog slechter dan Gandu?!

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een naar dorp!

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en zonder verwachtingen eens bekeken. Het was geen slechte film, maar toch ook geen meesterwerk. Een prima cast die toch wel overtuigend overkwam. Het verhaal was ook niet slecht. Een prima film om eens gezien te hebben, maar toch niet veel meer.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ondanks het intrieste verhaal over onderdrukking en mishandeling van vrouwen een opmerkelijk optimistische film dankzij de saamhorigheid, die de vrouwen onderling aan de dag leggen. Niet zonder resultaat uiteindelijk!
Met o.a. indringende close ups op gepaste momenten en met af en toe feeërieke beelden (motortaxi!), weet regisseur Leena Yadav een enerverende sfeer te creëren, die je aan het beeld gekluisterd houdt. Het acteerwerk van de protagonisten in deze luchtige en tegelijkertijd melancholieke film is van uitzonderlijke klasse.

Ik heb al heel wat films uit India gezien. Er zit veel kaf onder het koren, maar af en toe stuit je op een pareltje als deze. De duidelijke boodschap, die deze oprechte film met zich meedraagt in een land waar het met de positie van vrouwen droevig gesteld is, is mooi meegenomen.
Dat de film op IMDb aanzienlijk beter scoort dan in dit forum, is best pijnlijk maar het verwondert mij niet.

avatar van keukenzout

keukenzout

Wat een heerlijke film! Ondanks de wreedheid waar ze in leven zijn deze vrouwen zo lief, grappig, ontroerend.

5*!

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Prachtfilm! Ongelooflijk dat zulke toestanden nu nog realiteit zijn in India... Absolute aanrader!

avatar van stefan dias

stefan dias

Dik oké. Film die er geen doekjes om windt en die de mannen (zeer terecht) flink op hun nummer zet.

avatar van stinissen

Mooie film maar wat een vreselijke mannen op een enkeling na...

avatar van Fisico

Fisico

Parched is een Indiase film die de seksuele repressie en uitbuiting van Indiase vrouwen in the picture brengt. Vrolijk wordt het dus niet echt. Parched volgt vier vrouwen in vier verhalen. Allen bevatten hun eigen treurnis waarbij mannen vrouwen domineren en beschouwen als hun bezit. Wanneer de mannen niet aanwezig zijn, komen echter de dromen en relativering naar boven. Alleen verandert dat bitter weinig aan hun situatie.

Bijli lijkt nog de sterkste van de vier te zijn en maakt van haar situatie een deugd om geld te verdienen. De samenhorigheid en de veerkracht brengt de film ook een zeker positivisme en luchtigheid. Soms moeilijk voor me om de knop om te draaien. De overtuigende cast daarentegen maakte erg veel goed. Een film om bij stil te staan...