• 9.373.068 stemmen

Met onder meer: Scott Adkins, Tsuyoshi Ihara en Mika Hijii

Gesproken taal: Engels, Japans, Russisch en Spaans

• tv Donderdag om 03:20 uur op PRO 7

Plot Ninja

"A Silent Warrior. A Lethal Mission."

Een westerling genaamd Casey, die Ninjutsu in Japan studeert, wordt gevraagd terug te keren naar New York om de legendarische Yoroi Bitsu, een gepantserde kist waarin de wapens van de laatste Koga ninja zitten, te beschermen.

avatar van cfreak24

cfreak24

Vond het een zeer vermakelijke film. Het verhaal stelt niks voor en het acteer werk is matig tot slecht. Maar de actie is echt te gruwelijk. Het acteer werk etc kon storend zijn als er veel dialogen inzaten, maar die zitten er juist niet in. Ruim 80% van de film bestaat uit zeer toffe actie en dat is echt een pluspunt voor deze film. Zeker een aanrader voor de vecht film fans --> 4*

avatar van Quentin

Quentin

Aardige B-film, met behoorlijk wat production value voor het (vast) lage budget. NU Image gebruikt hier bijna alle sets die ze voor eerdere producties in Bulgarije bouwde (de NY-, metro- en kluisset bv.) opnieuw, maar het geeft de film een behoorlijk 'grote' look mee.

avatar van Zinema

A Golan-Globus Production.

Maar niet heus.

Al had deze film er zo maar eentje kunnen zijn. Want dit product is vooral vermakelijk om de verkeerde redenen. De gevechten zwalken tussen goed en erg zwak, maar de acteerprestaties blijven sowieso beneden niveau. Ook het script lijkt rechtstreeks uit de beruchte Cannon-koker te komen.

Florentine en zijn Slavische crew doen er echter alles aan om e.e.a. uit het B-circuit te trekken. Iets wat ten dele lukt. Vooral de vaart en actie maken deze ninjapulp enigszins onderhoudend.

Redelijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

Nou gratis Peugeot, met zulke films hoor je niet echt verwachtingen te hebben met kwalitatief acteerwerk of het zelfs zullen krijgen.

Met de SE is het inderdaad niet altijd 'geloofwaardig'. Maar wel lekker veel bloed: hetzelfde stijl als 300, dat express-neppe bloed.

Die gasten van dat sekte waren wel kei-irritant. Het was net een zombie-plaag: oneindigend! Het waren inderdaad telkens dezelfde acteurs, maar zoveel zag je er niet eens tijdens hun ''vergaderingen''.

Pluspunten vond ik wel de vechtstijl en een ietsje slow-motion [niet te vaak en veel te weinig, net goed], de ninja-outfits (van beide partijen) - de slechterik deed me een beetje aan Metal Gear Solid en de elite-vampieren uit Blade II denken , de vechtstijlen en Mika Hijii!!!

Goed dat die maar 80 minuten duurt, want twee uur voor zulk-soort films zitten sta ik ook net echt van te springen.

Toch wel een vermakelijk film, waar je lekker met een aantal maten en bier voor kunt zitten.

avatar van Lennert

Lennert

Thorak schreef:

American ninja is inderdaad véle malen beter dan dit! Zeer slecht "geacteerd" en vrij slechte special effects, ik dacht dat ze tegenwoordig toch redelijk konden verbloememn dat scènes met touwen zijn gemaakt, maar in deze film zijn ze overduidelijk. Niet dat je de touwen zelf ziet maar wel de vreselijk onnatuurlijke bewegingen die door de touwen worden veroorzaakt. Zet dan een paar "acteurs" neer die tenmniste echt martial-arts kennen! Zelf JCVD kan en doet dit beter.

Nee, je kunt aan de hand van deze film niet zeggen dat Scott Adkins een slecht martial artist is. Heb je Undisputed 2 al eens gezien? Het feit dat JCVD zelf het eindgevecht tussen hem en Scott in The Shepherd in het editproces behoorlijk heeft ingekort zegt me al helemaal genoeg. Zoek even op youtube en je zult zien dat Adkins een veel beter martial artist is dan JCVD ooit zal zijn.

Of Ninja beter was dan American Ninja weet ik overigens ook nog niet helemaal. Gelukkig waren de vechtscenes hier vele malen beter en werden de ninja's niet als verwijfde klapopvangers neergezet, maar ik moet toch toegeven dat het acteerwerk en script bijzonder matig waren. De CGI die van Bulgarije New York moesten maken vond ik overigens wel bijzonder geslaagd gezien het geringe budget waar de crew mee moest werken, jammer dat dit alleen weer enigszins teniet wordt gedaan door het feit dat bijna alle badguys door de standaard Oost-Europese slechteriken gespeeld worden.

De film ging wel in een behoorlijk rap tempo voorbij, waardoor ik me in ieder geval geen moment verveeld heb. Ik geef toe dat sommige vechtscenes beter waren dan de anderen, maar herkende over het algemeen toch in ieder geval de hand van meester Florentine, die met Bridge Of Dragons, Cold Harvest en vooral Undisputed 2 al heeft laten zien dat hij actie goed kan filmen. Of Scott Adkins het in zich heeft meer hoofdrollen op zich te nemen weet ik echter nog niet, daarvoor had hij toch net te weinig uitstraling. In dat opzicht vond ik de Sensei nog de beste rol hebben.

Als ninjafilm wat mij betreft de eerste echt geslaagde actiefilm die ik heb gezien, qua vermakelijkheid net iets minder dan American Ninja.

avatar van joostus

joostus

Gelukkig duurde deze film lekker kort.. namelijk 80 minuten (dus niet zoals hierboven vermeld 92). Want dit was natuurlijk belachelijk. De film is echt om de actie gemaakt, waardoor de regiseur enz. blijkbaar niet door hadden hoe onlogisch en dom sommige dingen zijn. 'Ninja assasin' vond ik in deze categorie een stuk beter. Dit was allemaal cliche gedoe enz. Niet de moeite waard om te kijken al duurt ie dus maar zo kort.

avatar van Film Pegasus

Ik dacht na een tijd dat ergens de Turtles zouden opduiken. De film heeft er wel wat van weg, inclusief een eigen Casey. Het geheel is zeer voorspelbaar qua verhaal en echt verrassen zit er niet in. Er wordt wel wat goed gemaakt met een vlotte montage die het tempo in de film kan houden. Een goeie B-film, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Decec

Decec

Uitstekende actie film...

Logisch, het is mijn natuurlijk smaak...

Prima vechtscene..

Heerlijk genoten....

Prima acteerwerk...

Geen waardeloze film...

Zeker een aanrader voor de vecht film fans!

4,5 sterren!

avatar van Aapje81

Aapje81

Na het bijzonder aardige Undispited 3 van dezelfde regisseur was ik zeer benieuwd naar deze prent maar om eerlijk te zijn was dit een behoorlijke prul. De actie is nog best ok maar het acteerwerk en scenario zijn zwaar ondermaats.

Zwak.

avatar van Theunissen

Voor een B-film best te doen. Film blinkt nergens in uit maar is ook nergens echt slecht. Gewoon een leuke vermakelijke actie film die zich lekker wegkijkt op een regenachtige middag.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Simpel gegeven dat erg doet denken aan de in hetzelfde jaar verschenen Ninja Assassin, maar dan iets minder bloederig. Ninja is een prima vechtfilm die niet te lang duurt en nergens verveelt. Ben hem zo weer vergeten, dat wel.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best leuk.

Strakke montage zeg. Hier en daar ging het misschien een tikkeltje te snel als er werd gewisseld tussen twee scènes, maar echt storend werd het nergens. Het bleef allemaal erg strak en we bleven niet te lang hangen bij de bijbehorende emoties.

Het was verassend dat de chick van de held eens wat pakken slaag kreeg. Normaal gesproken krijgt ze slechts een mes tegen haar keel en wordt ze vastgebonden en dat gebeurde hier ook, maar daarnaast kreeg ze ook wat klappen uitgedeeld van de badguys in leren jasjes.

De moves, de kicks en de trucks zitten lekker in elkaar en de bijbehorende special-effects en muziek zijn prima verzorgd.

(American flag)

Het concept is zeer bekend maar de uitwerking is redelijk gaaf.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Vermakelijke actiefilm die dankzij de korte speelduur, het hoge tempo en de vele actie geen moment saai is.

Nadeel is dat er amper diepgang in de personages zit. Vooral de rivaliteit tussen de 2 ninja's had beter uitgewerkt moeten worden.

De actiescènes zijn mooi in beeld gebracht en de kostuums waren leuk gevonden.

Leuk voor 1 keer.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een slap verhaal en slecht acteerwerk, dat was te verwachten maar ik kijk dit soort films voor de actie. Helaas valt ook dat een beetje tegen, als ik naar een ninjafilm kijk wil ik traditionele gevechten zien en geen vuurwapengevechten, daar zitten er wat mij betreft te veel van in. Gelukkig zitten er ook wel wat normale gevechten in en die zien er op zich nog wel aardig uit maar het laatste gevecht begint pas een beetje op een ninjagevecht te lijken. Toch waren de choreografie en het camerawerk niet echt geweldig, Adkins is een begenadigd vechtkunstenaar maar helaas kwam dat in deze film niet helemaal tot zijn recht. Jammer. Oja, de scène met het vliegpak was belachelijk slecht en had beter achterwege gelaten kunnen worden.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op een mooie Blu-ray!

Toch wel weer een ander soort Ninja film dan bijvoorbeeld ''American Ninja'' of andere ninja films, in deze film meer gevechten (en achtervolgingen) in New York bijvoorbeeld, goede rol van Scott Adkins en ook het meisje speelt erg goed.

Ook de badguy speelde goed en we zien tegen het eind een spectaculair gevecht tussen die 2.

Ook komen er ander soort mensen in beeld dan alleen ninja's, de film speelt zich dus op meerdere locaties af.

De hele film gebeurd er wel wat en dus verveeld deze niet.

Op naar het vervolg: Ninja - Shadow of a tear!