Ninja (2009)
Geregisseerd door: Isaac Florentine
Met onder meer: Scott Adkins, Tsuyoshi Ihara en Mika Hijii
Gesproken taal: Engels, Japans, Russisch en Spaans
Plot Ninja
"A Silent Warrior. A Lethal Mission."
Een westerling genaamd Casey, die Ninjutsu in Japan studeert, wordt gevraagd terug te keren naar New York om de legendarische Yoroi Bitsu, een gepantserde kist waarin de wapens van de laatste Koga ninja zitten, te beschermen.
Casey
Klimitov
Detective Vukovich
Shihan Dai
Thorak
Scott Adkins mag misschien wel niet de meest charismatische acteur zijn, hij is wel een bijzonder goed martial artist. Als we puur naar zijn acteerwerk kijken, dan moet ik stellen dat hij niet goed is inderdaad, maar hij doet ook weinig verkeerd. Waarom moet er dan direct geroepen worden dat hij vreselijk irriteert? Tom Cruise, die irriteert pas. En als we het dan toch over irritante acteurs hebben, dan kan ik je niet serieus nemen wanneer je niet zelf met de naam van Ashton Kutcher zou komen. Wie het in mijn ogen zeker niet verkeerd doen, zijn de Japanse acteurs Tsuyoshi Ihara en Mika Hijii.
Zeer genietbaar zijn de actiescenes. Zeker de vier hoofdpersonen weten duidelijk wat ze doen. De gevechten zien er goed uit en, nog belangrijker eigenlijk, heel goed geschoten. Af en toe mis ik een goede doodstrap, maar door de vlotte gevechten vergeet ik makkelijk dat het verhaal inderdaad niet bijster veel voorstelt.
De gevechten kunnen dan nog zo goed zijn, de rest van de film is gewoon compleet bagger, daar kunnen zelfs de beste gevechten ooit op film vast gelegd (en daar bedoel ik de gevechten in deze film níet mee) niets aan veranderen. Overigens vond ik de gevechtsscènes ook nog eens zeer matig tot erg slecht...
RuudC
Terwijl je duidelijk kan zien dat er hier een deskundige aan het werk is. Ben ik toch benieuwd wat je zoekt in goede martial arts. Het interesseert me niet of een verhaal origineel of spannend is. Het zou natuurlijk wel voor pluspunten zorgen. De film is vlot, interessant genoeg en de actie ziet er tof uit. Precies wat ik zoek in een actiefilm.
Thorak
Scott Adkins schijnt inderdaad vrij bedreven te zijn in martial arts, maar ik ken hem verder niet, heb ook geen flauw idee welke disciplines hij dan ook beheerst.
Eigenlijk is gewoon alles aan deze film belachelijk; belachelijk verhaal, belachelijke outfits, belachelijk acteerwerk en zoals gezegd belachelijke stunts/gevechtsscènes. Geen idee ook eigenlijk waarom ik een 1,0* heb gegeven en geen 0,5*. Ik zal er toentertijd dan wel een klein pluspuntje in gezien hebben (een actrice waarschijnlijk als eye candy). Net de trailer weer even bekeken, maar zelfs de gemiddelde SyFy productie is beter..
Sanderkeuh
Vermakelijke actiefilm die dankzij de korte speelduur, het hoge tempo en de vele actie geen moment saai is.
Nadeel is dat er amper diepgang in de personages zit. Vooral de rivaliteit tussen de 2 ninja's had beter uitgewerkt moeten worden.
De actiescènes zijn mooi in beeld gebracht en de kostuums waren leuk gevonden.
Leuk voor 1 keer.
Kyokushin
Scott adkins is the real deal hoor. NIKS MET KABELS. deze man kan het gewoon zonder. kijk maar eens op youtube naar zijn trainings filmpjes. de film is verder wel wat saai dat komt om dat er te weinig gevechten in zitten die indruk maken. op het gevecht met de sekte na dan, die was wel weer goed maar ik miste wat spanning in de gevechten. en die meid was ook niet zo geweldig. als je 20/25 jaar lang opgeleid wordt tot ninja en de eertse de beste boerenkinkel kan je al niet aan dan doe je toch iets fout wel een iets mindere van scott adkins maar nog steeds 3*
ipman-99
"From The Director Isaac Florentine." ... " !!!
Fantastische Ninja film !!! Geweldige vette Ninja film boordevol actie en martial arts van de bovenste beste plank met een geweldige choreografie ! Dit is tevens mijn 3de kijkbeurt en ik kan hier naar blijven kijken ! Regisseur Isaac Florentine ("Undisputed 2", "Undisputed 3") werkte hier opnieuw samen met Actie-sensatie ster Scott Adkins die ondertussen een grote meneer in het genre is
! Mika Hijii is tevens ook Aziatische ster die we ondermeer kennen van ("Alien Vs Ninja" & "Rogue Ninja") ! Een 'geheimpje' vertellen .... in 2013 komt "Ninja 2" met opnieuw Scott Adkins en Mika Hijii en opnieuw van regisseur Isaac Florentine
!
Klauw
Ondanks dat ik een groot fan ben van Scott Adkins, kan ik deze film niet meer geven dan een 2.5*. De gevechten zijn redelijk, maar ik heb deze film met moeite uitgezeten door de slechte personages, het slechte verhaal en de slechte acteerprestaties. Hopelijk slaat Adkins in de toekomst deze middelmaat over.
Roodkapje 1964
Tja, ik hou wel van ninja films, maar deze was niet anders dan de andere Ninja films die ik gezien heb.
En eerlijk gezegd, ik heb betere Ninja films gezien.
Ik vond de gevechten niet echt van hoogstaand niveau.
Maar voor de rest vond ik de film vermakelijk.
Dus niet goed en niet slecht; 2,5
John Lee Hooker
En eerlijk gezegd, ik heb betere Ninja films gezien.
Dus deze was ook beter?
Tarkus
Redelijk goede film. Diegenen die van deze Oosterse gevechtsporten houden zullen smullen van deze film.
Boordevol actie en bloed, véél bloed !!
Het is allemaal wat overdreven maar dat maakt deze films juist leuk.
Ik heb er plezier aan beleefd.
edwinoudenes
90 minuten lang hele vette actie, maar ook weer niet zó goed als ik van Scott Adkins gewend ben.
Wel dramatisch geacteerd en in de volgende film gewoon lekker géén verhaal. Dat was er nu ook nauwelijks dus waarom niet?
Eigenlijk een onvoldoende, maar dankzij het lekkere tempo en de lekkere knokpartijen een 3*
rondh
Matig filmpje. Acteerwerk is matig tot slecht. Is dat natuurlijk niet het belangrijkste in dit soort films. Maar toch. Het verhaal stel niet veel voor. En de gevecht scènes zijn eigenlijk niet best. En waar ik me erg aan irriteerde was de muziek. Gewoon geen beste film.
djginod
Vermakelijke film, die doet wat hij moet doen. Dat gezeur altijd over acteren....
Gang_Star
Leuk voor een keertje, maar bij de 2e keer vond ik het al wat minder vermakelijk. Het verhaal valt tegen maar de actie ziet er gelukkig wel aardig uit dankzij met name Scott Adkins. Het vervolg dat enkele jaren later werd gemaakt, overtrof wat mij betreft deze voorloper.
Pazmaster
Een slap verhaal en slecht acteerwerk, dat was te verwachten maar ik kijk dit soort films voor de actie. Helaas valt ook dat een beetje tegen, als ik naar een ninjafilm kijk wil ik traditionele gevechten zien en geen vuurwapengevechten, daar zitten er wat mij betreft te veel van in. Gelukkig zitten er ook wel wat normale gevechten in en die zien er op zich nog wel aardig uit maar het laatste gevecht begint pas een beetje op een ninjagevecht te lijken. Toch waren de choreografie en het camerawerk niet echt geweldig, Adkins is een begenadigd vechtkunstenaar maar helaas kwam dat in deze film niet helemaal tot zijn recht. Jammer. Oja, de scène met het vliegpak was belachelijk slecht en had beter achterwege gelaten kunnen worden.
cosper
Alsof ik weer een ouderwetse jaren 80 actiefilm keek. En daar was niks mis mee. Ik zou scott graag in de grotere films willen zien ipv altijd maar te bungelen in de b/c garnituur.
xxERWINxx
Heerlijke actiefilm met Scott Adkins!
Toch wel weer een ander soort Ninja film dan bijvoorbeeld ''American Ninja'' of andere ninja films, hierin meer gevechten in New York dan bijvoorbeeld in Japan.
Ook komen er ander soort mensen in beeld dan alleen ninja's, de film speelt zich dus op meerdere locaties af.
De hele film gebeurd er wel wat en dus verveeld deze niet, het eindgevecht was ook erg goed!
Op naar het vervolg: Ninja - Shadow of a tear
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op een mooie Blu-ray!
Toch wel weer een ander soort Ninja film dan bijvoorbeeld ''American Ninja'' of andere ninja films, in deze film meer gevechten (en achtervolgingen) in New York bijvoorbeeld, goede rol van Scott Adkins en ook het meisje speelt erg goed.
Ook de badguy speelde goed en we zien tegen het eind een spectaculair gevecht tussen die 2.
De hele film gebeurd er wel wat en dus verveeld deze niet.
Op naar het vervolg: Ninja - Shadow of a tear!

Ninja: Shadow of a Tear
2013

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix