Maximum Overdrive (1986)
Geregisseerd door: Stephen King
Met onder meer: Emilio Estevez, Pat Hingle en Yeardley Smith
Releasedatum: 2 juli 1987
Plot Maximum Overdrive
"Imagine your worst nightmare...machines take over the world!"
Acht dagen lang draait de aarde in de baan van een mysterieuze komeet. Tijdens die periode komen machines tot leven en terroriseren vervolgens hun menselijke makers. Een klein groepje mensen in een truckerscafe moet het opnemen tegen een lange rij van moordzuchtige vrachtwagens.
Bill Robinson
Deke
Handy
Horrordude
megamuffin
echt zon film die je toevallig in de 5 euro bak tegenkomt maar als je niet te kritisch bent is het wel een leuke film
Charles Manson
he?! is dit dè stephen king ??! die heeft tock honderden films gemaakt?
nee, Stephen King is een schrijver.
film_kaza
Het eerste uur was wel goed, grappig, spannend. Maar het halfuur daarna werdht heel wat minder en begon alles te lang te duren. Verhalen verzinnen is King goed in maar een film zelf ervan regiseren is hij niet één van de beste. Het was best wel leuk met al dieauto's zonder iemand erin.
2,5 voor het vermaak dat ik het eerste uur had.
mikey
jammer dat deze film niet was geregisseerd door Spielberg en Hooper, voor het tecnische gedeelte. Komische film met bijzonder simpele effecten. Goed werk ***
Bodhi
Lang geleden dat ik deze heb gezien, maar ik heb het altijd wel een leuke film gevonden. Vooral die scene met die cola machine. Daarna nooit echt meer boos geworden op dit soort apparaten, wanneer je er geld in gooit er niks uit komt, ook je geld niet!
Max en Joep
lang geleden gezien.
Herinner me dat het ene vrij matige King verfilming was.
dusp2k
Ik snap echt niet wat er zo slecht is aan deze film, volgens mij is er op deze hele planeet van het subgenre "monsters van staal" maar 1 film, en dat is deze. Hij is dus uniek. Veel bloed en geweld en humor ineen. Vanwege het jeugdsentiment ook nog een halfpunt extra.
Niet helemaal waar. Je kunt 'The Car', 'Wheels of Terror' en 'Death Proof' ook onder dit genre laten vallen. En deze 3 vond ik nog een stuk beter ook, dankzij de goede suspense!
Zitten heel wat knullige fouten in de film. Voorbeeld: Een vrachtwagen die een auto bijhoudt? en dan spontaan ontploft als hij van een heuvel afrijdt? zeer geloofwaardig!. En ik heb een paar keer een camerawagen gezien in de bumpers van die vrachtwagens.
Ik zeg niet dat een film geloofwaardig moet zijn op alle vlakken. Maar zo'n zaken zouden wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.
Acteerwerk is zeer beroerd en vaak 'over de top'. En natuurlijk moet er weer zo'n cliche liefdesverhaal tussen 2 personen opbloeien die elkaar net voor het eerst hebben gezien.
Voor de rest is het leuk om een keer te zien, maar nogmaals, het had allemaal wat beter gedaan kunnen worden.
2**
xangadix
En de mensen die de special effects verzorgden hebben (hoogstwaarschijnlijk na een dag flink stappen) wel zo'n belachelijk ding in elkaar geflanst. Een of ander karretje waaruit een stalen pin steekt met een M60 daarop bevestigd. Het stuur van het wagentje is (het kan bijna niet) nog achterlijker vastgezet.
Glacius
Ja, ik kon me ook al niet voorstellen dat het leger met zulke dingen rondrijdt.. lol..
Het enige echte toffe aan deze film, was de vrachtwagen met de Green Goblin voorop..
dusp2k
Ik heb 1 uur gezien en moest jammer genoeg de stad in. Ik vond hem heel leuk. Niet saai en best spannend. (en slecht, maar dat vind ik geen excuus voor een laag cijfer).
Wat vindt jij dan wel een goed excuus voor een laag cijfer?
RoD
Het lijkt wel een beetje op de evil versie van Bob de Bouwer waar ook alle voertuigen "leven". Het is allemaal een beetje overdone en dan ook nog zo'n cliche liefdesverhaaltje.. 1,0
scooby696
klinkt misschien kinderachtig maar deze film krijgt van mij het hoogste punt omdat het mijn favoriete film is
ben er zwaar verslaafd aan en ben heel veel items ervan aan het verzamelen
voor mij is het de beste film ooit gemaakt
maar ja dat is mijn mening
ik heb zelfs the green goblin truck laten tatooeren op me arm
scooby696
voor alle fans van stephen king's maximum overdrive
meld je aan bij http://www.greengoblinhead.com/
Ravenstein
Zeker geen slechte film, maar echt special is het nooit.
Stel je Night of the Living Dead voor met vrachtwagens in de plaats van zombies en je hebt al een redelijk goed idee van wat je mag verwachten.
De muziek van AC/DC (zoals de fans weten is de LP Who Made Who de soundtrack van Maximum Overdrive) is de moeite waard.
kaztor
Degenen die deze film willen zien wens ik bij deze veel succes.
Zeer slechte acteurs, geen verhaal en op hol geslagen machines maken absoluut geen goede film. Ook vind ik AC/DC geen goede muziek voor een soundtrack. Een film om snel te vergeten.

Mr. Chiel
Leuke film die lekker wegkijkt. Nergens eng, maar wel erg vermakelijk.
psycholamp
- 1960 berichten
Best geinige King-film. Vroeger vond ik 'm vrij langdradig en ik moet zeggen dat ie nog steeds iets saais heeft. Hij blijft ook vrij oppervlakkig, waardoor je geen binding krijgt met de personages en het einde vind ik te afgeraffeld, met zo'n tekstje. Scoort net voldoende bij mij, mede door jaren '80 sfeertje.
Vond dit best een leuke actie / Science-Fiction film (Horror kan ik het niet noemen). Het verhaal was best goed en er wordt ook aardig in geacteerd. De muziek van AC/DC past perfect bij deze film (ze hebben niet voor niets de soundtrack ervoor gemaakt).
Het leukste gedeelte van de film vind ik de eerste 45 minuten als de machines allemaal op hol slaan (is soms zelf vrij grof). Daarna wordt het wat minder maar niet vervelend.
K@i
ja helaas wel
psycholamp
- 1960 berichten
ja helaas wel
Nee hoor, alleen deze. Hij heeft wel veel boeken geschreven, die dan weer ( door anderen) verfilmd zijn.
Tarkus
Dit is wel de minste Stephen King verfilming die ik ooit heb gezien.
Het is trouwens ook een regie van Stephen King zelf, en ik denk dat hij beseft heeft dat regie niet zijn ding is.
Nergens is de film spannend of schrikwekkend. De hoes op de versie die ik heb gehuurd is indrukwekkender dan de ganse film samen.
Het lijkt eerder een (slechte) komedie dan een horrorfilm.
1 ster toch, en da's op rekening van de muziek, volledig op naam van AC/DC.
The Last
Het lijkt eerder een (slechte) komedie dan een horrorfilm.
Haha, dat viel mij idd ook op. Moest wel even lachen toen ik elektrische messen en broodtoasters zomaar op straat zag bewegen.
Uier
- 2006 berichten
Volgens heb ik deze film zo'n 15 jaar geleden gezien en ik vond hem toendertijd zeer amusant en vermakeljik. De scenes met de broodsnijder staat me nog bij. En ook als die vrachtwagens uitflippen en hun leven gaan leiden, dat je bij mindere shots gewoon een chauffeur ziet zitten. Heerlijke onzin.
Weet niet of ik deze nog eens moet herzien.

Stephen King bood Emilio Estevez herhaaldelijk excuses aan voor 'Maximum Overdrive'

Misery

The Hitcher
Thriller / Misdaad, 1986

Runaway Train
Avontuur / Actie, 1985
man vs machinegas stationroadhousesiegelorry cometautomation truckarcadeexploding truckexploding gasoline station inanimate objects come to life