• 9.374.065 stemmen

Geregisseerd door: Stephen King

Met onder meer: Emilio Estevez, Pat Hingle en Yeardley Smith

Releasedatum: 2 juli 1987

Plot Maximum Overdrive

"Imagine your worst nightmare...machines take over the world!"

Acht dagen lang draait de aarde in de baan van een mysterieuze komeet. Tijdens die periode komen machines tot leven en terroriseren vervolgens hun menselijke makers. Een klein groepje mensen in een truckerscafe moet het opnemen tegen een lange rij van moordzuchtige vrachtwagens.

avatar van Horrordude

Horrordude

avatar van megamuffin

megamuffin

echt zon film die je toevallig in de 5 euro bak tegenkomt maar als je niet te kritisch bent is het wel een leuke film

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Horrordude schreef:

he?! is dit dè stephen king ??! die heeft tock honderden films gemaakt?

nee, Stephen King is een schrijver.

avatar van film_kaza

film_kaza

Het eerste uur was wel goed, grappig, spannend. Maar het halfuur daarna werdht heel wat minder en begon alles te lang te duren. Verhalen verzinnen is King goed in maar een film zelf ervan regiseren is hij niet één van de beste. Het was best wel leuk met al dieauto's zonder iemand erin.

2,5 voor het vermaak dat ik het eerste uur had.

avatar van mikey

mikey

jammer dat deze film niet was geregisseerd door Spielberg en Hooper, voor het tecnische gedeelte. Komische film met bijzonder simpele effecten. Goed werk ***

avatar van Quentin

Quentin

Slecht maar best lollig. kleine 2*

avatar van pompoen

pompoen

Voorspelbaar en apsoluut geen spannend sfeertje.

avatar van Bodhi

Bodhi

Lang geleden dat ik deze heb gezien, maar ik heb het altijd wel een leuke film gevonden. Vooral die scene met die cola machine. Daarna nooit echt meer boos geworden op dit soort apparaten, wanneer je er geld in gooit er niks uit komt, ook je geld niet!

avatar van Max en Joep

Max en Joep

lang geleden gezien.

Herinner me dat het ene vrij matige King verfilming was.

avatar van 606

niet super maar soms grappig

avatar van dusp2k

dusp2k

Karel Martel schreef:
Ik snap echt niet wat er zo slecht is aan deze film, volgens mij is er op deze hele planeet van het subgenre "monsters van staal" maar 1 film, en dat is deze. Hij is dus uniek. Veel bloed en geweld en humor ineen. Vanwege het jeugdsentiment ook nog een halfpunt extra.

Niet helemaal waar. Je kunt 'The Car', 'Wheels of Terror' en 'Death Proof' ook onder dit genre laten vallen. En deze 3 vond ik nog een stuk beter ook, dankzij de goede suspense!

Zitten heel wat knullige fouten in de film. Voorbeeld: Een vrachtwagen die een auto bijhoudt? en dan spontaan ontploft als hij van een heuvel afrijdt? zeer geloofwaardig!. En ik heb een paar keer een camerawagen gezien in de bumpers van die vrachtwagens.

Ik zeg niet dat een film geloofwaardig moet zijn op alle vlakken. Maar zo'n zaken zouden wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Acteerwerk is zeer beroerd en vaak 'over de top'. En natuurlijk moet er weer zo'n cliche liefdesverhaal tussen 2 personen opbloeien die elkaar net voor het eerst hebben gezien.

Voor de rest is het leuk om een keer te zien, maar nogmaals, het had allemaal wat beter gedaan kunnen worden.

2**

avatar van xangadix

xangadix

En de mensen die de special effects verzorgden hebben (hoogstwaarschijnlijk na een dag flink stappen) wel zo'n belachelijk ding in elkaar geflanst. Een of ander karretje waaruit een stalen pin steekt met een M60 daarop bevestigd. Het stuur van het wagentje is (het kan bijna niet) nog achterlijker vastgezet.

avatar van Glacius

Glacius

Ja, ik kon me ook al niet voorstellen dat het leger met zulke dingen rondrijdt.. lol..

Het enige echte toffe aan deze film, was de vrachtwagen met de Green Goblin voorop..

avatar van dusp2k

dusp2k

mikey schreef:

Ik heb 1 uur gezien en moest jammer genoeg de stad in. Ik vond hem heel leuk. Niet saai en best spannend. (en slecht, maar dat vind ik geen excuus voor een laag cijfer).

Wat vindt jij dan wel een goed excuus voor een laag cijfer?

avatar van RoD

RoD

Het lijkt wel een beetje op de evil versie van Bob de Bouwer waar ook alle voertuigen "leven". Het is allemaal een beetje overdone en dan ook nog zo'n cliche liefdesverhaaltje.. 1,0

avatar van jeronimus72

jeronimus72

was op tv in de s. king weken op rtl, leuke film

avatar van scooby696

scooby696

klinkt misschien kinderachtig maar deze film krijgt van mij het hoogste punt omdat het mijn favoriete film is

ben er zwaar verslaafd aan en ben heel veel items ervan aan het verzamelen

voor mij is het de beste film ooit gemaakt

maar ja dat is mijn mening

ik heb zelfs the green goblin truck laten tatooeren op me arm

avatar van scooby696

scooby696

voor alle fans van stephen king's maximum overdrive

meld je aan bij http://www.greengoblinhead.com/

of www.happytoyz.com

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Zeker geen slechte film, maar echt special is het nooit.

Stel je Night of the Living Dead voor met vrachtwagens in de plaats van zombies en je hebt al een redelijk goed idee van wat je mag verwachten.

De muziek van AC/DC (zoals de fans weten is de LP Who Made Who de soundtrack van Maximum Overdrive) is de moeite waard.

avatar van finalman

finalman

die laura harrington is zo verrekt hot

avatar van kaztor

kaztor

Degenen die deze film willen zien wens ik bij deze veel succes.

Zeer slechte acteurs, geen verhaal en op hol geslagen machines maken absoluut geen goede film. Ook vind ik AC/DC geen goede muziek voor een soundtrack. Een film om snel te vergeten.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuke film die lekker wegkijkt. Nergens eng, maar wel erg vermakelijk.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Best geinige King-film. Vroeger vond ik 'm vrij langdradig en ik moet zeggen dat ie nog steeds iets saais heeft. Hij blijft ook vrij oppervlakkig, waardoor je geen binding krijgt met de personages en het einde vind ik te afgeraffeld, met zo'n tekstje. Scoort net voldoende bij mij, mede door jaren '80 sfeertje.

avatar van Theunissen

Vond dit best een leuke actie / Science-Fiction film (Horror kan ik het niet noemen). Het verhaal was best goed en er wordt ook aardig in geacteerd. De muziek van AC/DC past perfect bij deze film (ze hebben niet voor niets de soundtrack ervoor gemaakt).

Het leukste gedeelte van de film vind ik de eerste 45 minuten als de machines allemaal op hol slaan (is soms zelf vrij grof). Daarna wordt het wat minder maar niet vervelend.

avatar van K@i

psycholamp

• 1960 berichten

K@i schreef:

ja helaas wel

Nee hoor, alleen deze. Hij heeft wel veel boeken geschreven, die dan weer ( door anderen) verfilmd zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is wel de minste Stephen King verfilming die ik ooit heb gezien.

Het is trouwens ook een regie van Stephen King zelf, en ik denk dat hij beseft heeft dat regie niet zijn ding is.

Nergens is de film spannend of schrikwekkend. De hoes op de versie die ik heb gehuurd is indrukwekkender dan de ganse film samen.

Het lijkt eerder een (slechte) komedie dan een horrorfilm.

1 ster toch, en da's op rekening van de muziek, volledig op naam van AC/DC.

avatar van Coco111

Coco111

leuk met die simpson voice actrice

avatar van The Last

The Last

Tarkus schreef:

Het lijkt eerder een (slechte) komedie dan een horrorfilm.

Haha, dat viel mij idd ook op. Moest wel even lachen toen ik elektrische messen en broodtoasters zomaar op straat zag bewegen.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Volgens heb ik deze film zo'n 15 jaar geleden gezien en ik vond hem toendertijd zeer amusant en vermakeljik. De scenes met de broodsnijder staat me nog bij. En ook als die vrachtwagens uitflippen en hun leven gaan leiden, dat je bij mindere shots gewoon een chauffeur ziet zitten. Heerlijke onzin.

Weet niet of ik deze nog eens moet herzien.