Maximum Overdrive (1986)
Geregisseerd door: Stephen King
Met onder meer: Emilio Estevez, Pat Hingle en Yeardley Smith
Releasedatum: 2 juli 1987
Plot Maximum Overdrive
"Imagine your worst nightmare...machines take over the world!"
Acht dagen lang draait de aarde in de baan van een mysterieuze komeet. Tijdens die periode komen machines tot leven en terroriseren vervolgens hun menselijke makers. Een klein groepje mensen in een truckerscafe moet het opnemen tegen een lange rij van moordzuchtige vrachtwagens.
Bill Robinson
Camp Loman
Deke
Handy
andolini
Tijd geleden gezien. Vrachtwagens die rondjes rijden rond een gebouw met bange mensen erin, en dat 1 1/2 uur lang. 2*
Yak
Ik weet er niet veel meer van, is echt te lang geleden. Ik heb het boek gelezen toen ik een jaar of tien was en Stephen King helemaal stuklas, maar van de film is weinig blijven hangen.
petey
- 1901 berichten
Is het bewijs dat er meer nodig is om een film te regiseren dan spannende boeken te kunnen schrijven.
JoeHallenbeck
Het blijkt maar weer dat lang niet alle boeken verfilmd hoeven (en kunnen) worden. Toen ik dit verhaal van King jaren geleden las was ik zeer geboeid door het plot (machines die zich tegen de mensheid keren) maar de filmversie is ronduit saai. King kan zich beter tot het schrijven beperken , daar is ie per slot van rekening wel een meester in.
vic
heeft wel een beetje cultstatus volgens mij. Vond hem zelf matig maar genietbaar
EmDee
Chainsaw
De eerste film die King ook zelf regisseerde. Op zich vond ik de film niet eens zo heel slecht, maar ik ken genoeg betere boekverfilmingen van de beste man. Het begin is nog wel geestig, zeker met King's eigen cameo. Tegen het einde wordt de film erg donker, voorspelbaar en zakt het allemaal in als een kaartenhuis. Het begint op een gegeven moment zelfs flink saai te worden. Toch nog 2,5 sterren voor het vermaak, wat met name in het eerste uur van de film zit.
NeXuS
Mijn eerste horror!!!
Deze was vet lachn maarja da was 10 jaar geleden of zoiets.
kweet nie hoe ik hem nu vind
HALLOWEEN
geregiseert door stephan king die heeft toch alleen het boek geschreven.
jassonn
Nee deze film heeft hij ook zelf geregiseerd.En zie wat daar van komt...
Chainsaw
Nee deze film heeft hij ook zelf geregiseerd.En zie wat daar van komt...
Dan is toch maar beter om Rob Reiner of Mick Garris voor zijn verfilmingen te vragen.
damon
dit is wel een brute film met onverwacht veel "harde" scenes voor zo'n op het eerste gezicht liefelijk film
demonslaughter
prachtige B-film met hopen zwarte humor, ook al lees ik hier dat sommige hem niet goedvinden, oké ieder zijn eige mening, maar dit is zeker geen slechte regie van King, maar dat vind ik ook weer omdat ik een zwaar B-film fan ben
xangadix
Deze film is verschrikkelijk slecht, maar ik kan het niet laten om ernaar te kijken als hij op tv is. En dat AC/DC de muziek verzorgt is natuurlijk een pluspunt!
By the way, om deze review heb ik erg moeten lachen.
~Burner~
Deze film een aantal maanden geleden gekeken omdat het een King films is. Maar ja sommige verhalen worden goed verfilmd en andere niet. en dit was een dieptepunt, ik hoef hem ook echt nooit meer te zien!! als je deze film kijkt voor het slapen = gegarandeerd in slaap vallen....
metaledje
ik heb deze film vroeger gezien,heeeeel lang gelede,en ik kan me herrinere dat ik hem heel goed vond
maarjah ik was nog een klein joggie en altijd horrorfan geweest,vanavond maar weer eens herzien
Regan_Robbie24
hij is niet echt spannend, wel goed geacteerd, net een komedie en ik hoef em niet meer te zien, en ik kan em niet meer dan 2* geven.
ikisfilmgek
Net gezien. Wel aardig opzich alleen ik vond die ene vrouw zo irritant met haar geklep en geklaag de hele tijd.
Ash Krueger
Hmm, zo te zien gaat het niet lang meer duren voordat deze film in de flop 100 zit
HeatWave
Het verhaal zelf is opzich nog niet zo verkeerd, maar hoe klunzig en amateuristisch deze film gefilmd is maakt deze film tot een grote miskleun.
Fangs (crew films)
Een belachelijk uitgangspunt (maar dat zien we wel vaker bij horrorfilms), totaal geen spanning en hoewel de muziek van AC/DC natuurlijk erg vet is, vloekt het verschrikkelijk bij de film. Gelukkig nog wel een paar (onbedoeld) grappige momenten, wat er voor zorgt dat het geheel niet totaal onkijkbaar is. > 1.5*
U-96
- 2064 stemmen
Verwacht niet teveel van deze film. Dat deed ik gelukkig ook niet. Het is een vermakelijke zit voor een enkele keer, maar daar blijft het ook bij.
Maximum Overdrive toont heel veel overeenkomsten met George A. Romero's Night of the Living Dead (1968). Noem het vergezocht, maar het is wel zo. Opeens wordt de aarde overvallen door een bizar verschijnsel waardoor dingen tot leven komen en jagen op mensen. Een groepje mensen schuilt in een tankstation voor een grote groep 'vijandelijke' vrachtwagens en doet alles om te overleven. Het deed me constant aan de hiervoor genoemde film denken.
Lege personages, slechte verhaallijn en vooral de uiterst onpassende muziek van AC/DC maakte dit tot een ongeloofwaardig slecht prul. Het lijkt er op sommige momenten wel op dat de film zich serieus neemt, maar het valt als kijker gewoon moeilijk serieus te nemen. Stephen King heeft beter geschreven dan geregisseerd, maar het is tenminste wel een poging en pure definitie-bagger is de film niet.
Sommige momenten zijn wel om te lachen, maar ik ergerde me de accute bloednageltyfus aan dat paniekerige zeikwijf. Een ergerlijke rol in een film hoeft niet persé irritant te zijn, maar hier sloeg King de plank helemaal mis.
Waku
Heel vreemd.
Toen in de jaren 80 vond ik dit een vrij angstaanjagende film.
Echter kort terug opnieuw gezien en nu in eens komt het allemaal wel heel triest over.
Knullig..
Typisch hoe een filmsmaak kan veranderen in de loop der jaren..
wesley titanic
leuke film maar; komeet?? Uit zichzelf rijdende vrachtwagens?
mij te verwarrend 3.0*
Karel Martel
Ik snap echt niet wat er zo slecht is aan deze film, volgens mij is er op deze hele planeet van het subgenre "monsters van staal" maar 1 film, en dat is deze. Hij is dus uniek. Veel bloed en geweld en humor ineen. Vanwege het jeugdsentiment ook nog een halfpunt extra.
dutchtuga
volgens mij is er op deze hele planeet van het subgenre "monsters van staal" maar 1 film, en dat is deze. .
Duel
. En stukken beter ook.
Karel Martel
Klopt, je hebt gelijk. Er schieten me trouwens nog 2 binnen: The car en Christine.
De scene met die takelwagen die die winkel inrijdt en daarna probeert te starten waarna die dame hysterisch begint te screeuwen, daar lig ik elke keer van in een deuk.
mikey
Ik heb 1 uur gezien en moest jammer genoeg de stad in. Ik vond hem heel leuk. Niet saai en best spannend. (en slecht, maar dat vind ik geen excuus voor een laag cijfer).

Stephen King bood Emilio Estevez herhaaldelijk excuses aan voor 'Maximum Overdrive'

Misery

The Hitcher
Thriller / Misdaad, 1986

Runaway Train
Avontuur / Actie, 1985
man vs machinegas stationroadhousesiegelorry cometautomation truckarcadeexploding truckexploding gasoline station inanimate objects come to life