• 9.374.489 stemmen

Geregisseerd door: Stephen King

Met onder meer: Emilio Estevez, Pat Hingle en Yeardley Smith

Releasedatum: 2 juli 1987

Plot Maximum Overdrive

"Imagine your worst nightmare...machines take over the world!"

Acht dagen lang draait de aarde in de baan van een mysterieuze komeet. Tijdens die periode komen machines tot leven en terroriseren vervolgens hun menselijke makers. Een klein groepje mensen in een truckerscafe moet het opnemen tegen een lange rij van moordzuchtige vrachtwagens.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Na deze film hoeft Stephen King niet meer te zeuren dat zijn boeken slecht worden verfilmd.

Want erger dan deze goedkope 'transformers' film kan het toch niet worden. En dat door de schrijver zelf.

Gefeliciteerd.

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Heerlijke popcornfilm met erg veel humor. Simpel vermaak voor de liefhebbers van flauwe horrorfilms

avatar van SSeagal

SSeagal

Million Dollar Question : Wie kan mij in godsnaam verklaren waarom wel trucks, automaten en andere huishoud apparaten op hol slaan en GEEN auto's? De film vertelt toch duidelijk dat alle machines op hol slaan door de meteoor, dus ook auto's dan. Wie het weet mag het zeggen, heeft me altijd gestoord in deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

tsja wat moet ik hier nou van zeggen waarschijnlijk 1 van de slechtste king verfilmingen

avatar van Tommeh

Tommeh

Af en toe tenenkrommend slecht, maar ook een aantal geniale momenten (Dat blikjesautomaat ). Het staat een paar berichten hierboven al aangeduid, prima vermaak voor de liefhebber.

Niet al te beste film.

Toch is het begin uitermate vermakelijk. De op hol geslagen machines brengen hopen camp en vooral humor met zich mee. Zeker het eerste half uur is lekker sappig grappig.

Daarna wordt het inderdaad wat duisterder, wat meer horror. De machines vervallen ook naar enkel vrachtwagens, iets wat ik altijd een nogal vreemde move heb gevonden (ook zo in het boek geloof ik). Vanaf dan wordt het een stukje saaier.

Geen gore, wel een paar leuke destructie scenes, op momenten bijna een Gojira flick, maar dat zijn eigenlijk nog maar schaarse lichtpuntjes. Het einde wordt maar snel afgeraffeld en van enige spanning of echte horror is er uiteindelijk geen sprake meer.

Jammer, King had er beter aan gedaan de humor van het eerste half uur door te trekken, had het resultaat makkelijker uit te zitten geweest.

avatar van Linn

Linn

_dangerous_ schreef:

Gefeliciteerd.

King is een schrijver geen regisseur. Als King zeurt dat hij vind dat zijn boek niet goed verfilmd is vind ik dat dat mag want het is het werk van de regisseur om er iets moois van te maken. Het is Kings werk niet om mooie films te maken maar om mooie boeken te schrijven . Dat lukt hem tot op de dag van vandaag nog steeds goed naar mijn mening.

Duidelijk dat dit een probeersel was van King, omdat dit de enige film is.

Ik vond net als anderen hier het eerste uur het leukst. Vooral de cameo van King zelf was zeer grappig en geslaagd. Voor de rest wel aardige acteurs en personages die echt herkenbaar zijn voor zo'n Kingverhaal (bijvoorbeeld de baas van de rest stop en het pasgetrouwde stel). Jammer nog van Emilio Estevez die ik om een of andere reden in geen enkele film kan verdragen.

Ik vond het ook geen superfilm, maar toch wel vermakelijk om eens te zien. leuke horror vermengd met komedie.. 3*

avatar van Ralf81

Ralf81

Onderhond schreef:

Recensie van Onderhond geeft mijn mening goed weer. Het is verstandig als King het bij het schrijven van verhalen houdt, en het regisseren van de verfilmingen maar aan anderen overlaat. "Schoenmaker blijf bij je leest" luidt het devies!

Wat heb ik me trouwens geërgerd aan Yeardley Smith; wat een ongelooflijk irritante actrice is dat! Bah!

avatar van charmed one

charmed one

aparte film maar wel grappig

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik vind deze film echt geweldig. Hij is grappig, spannend en leuk:)

avatar van namingway24

namingway24

Geniale Nederlandse titel

Vergeleken met het korte verhaal van King is dit een aanfluiting, maar de op hol geslagen trucks zorgen voor wat aardige momenten, en de scène met de stoomwals is uitermate hilarisch.

Q Jones

Ik heb deze film gezien omdat ik een groot fan ben van AC/DC en hun de muziek bezorgde voor deze film, maar de muziek is ook het enige wat goed is. Het verhaal slaat nergens op maar oke daar hadden ze nog wel iets leuks van kunnen maken, maar dat is niet het geval ik zat me om deze film echt kapot te lachen hoe slecht hij was. Ik geef toch nog twee sterren voor de muziek.

avatar van rep_robert

Sjonge jonge, dit sloeg helemaal nergens op.

King heeft met Maximum Overdrive duidelijk een wanproduct afgeleverd. Je ziet aan alles dat hij niet ervaren is in het regisseren, de editing is dramatisch. Scenes lopen niet goed in elkaar over wat tot gevolg heeft dat alles het eerste half uur compleet als los zand aanvoelt.
Daarnaast is de muziekkeuze werkelijkwaar dra-ma-tisch. ACDC maakt leuke muziek, maar de keus om het in een horrorfilm te gebruiken is gewoon tranentrekkend slecht. Potentieel spannende scenes(jongetje fietst door verlaten "suburb") worden compleet teniet gedaan door de bombastische en vrolijke muziek. Echt jammer!

Datzelfde geldt voor de cast, wat een ontiechlijk slechte acteurs zeg. Met als toppunt dat meisje dat net getrouwd was. Zij kon niet anders dan de hele tijd lopen mekkeren, verschrikkelijk irritant.

Dan houd je nog het verhaal over, dat was weinig interessant eigenlijk. Door de eerder genoemde punten zat ik helemaal niet in de film en was het verhaal zelf ook nog is buitengewoon zwak.
Vooral de keuze voor enkel de vrachtwagens sloeg nergens op, dat in combinatie met domme keuzes die de personages maakten hebben Maximum Overdrive een zeer slecht filmavondje bezorgd.

Zoveel potentie in het verhaal, maar o zo slecht uitgewerkt!
Slechtste King verfilming tot nu toe, nota bene door de beste man zelf geregisseerd.

avatar van La Barca

La Barca

Volkomen eens met reppeng robert!

Vond dit echt een gedrocht van een film met als toppunt de irritante personages:(

Het had zoveeel beter gekund! Heb ook geen moment gedacht dat ik naar een horrorfilm zat te kijken:(

Lekker rocken op ACDC toch

Q Jones

Eigenlijk best triest dat muziek het enige goede aan een film kan zijn

avatar van rep_robert

Hmm, de muziek was juist allesbehalve goed als je begrijpt wat ik bedoel. De muziek van ACDC past niet in de film, dus erger ik me eraan....ondanks dat het leuk kan zijn of leuk is.

Q Jones

Ik ergerde me aan heel de film, en was blij als ik de muziek van AC/DC hoorde, ookal paste die er niet bij, het was wel leuk om te horen.

avatar van badfans69

badfans69

1 van de minste van King

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens bekeken omdat ik zin had in een beetje pulp-horror en pulp was het zeker. Dit is typisch zo'n film die zo slecht is dat je erom kunt lachen, dat dan weer wel.

Bij de openingsscene weet je al wat voor niveau je ongeveer kunt verwachten. "Honeybun, this machine just called me an asshole..."

Er zitten ook een paar enorm slechte acteurs in en zo'n lelijkerd als die vrouw van dat pas getrouwde koppel zie je zelden. Personages zijn ook zo dom als olie.

Naja, pulp met een zilveren randje vanwege het onbedoeld hoge humor gehalte.

1,5* - 2,0*

En AC/DC had wel een betere film verdiend om de soundtrack voor te leveren.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Constatering: soms kan je met al je cult-Z-films nog niet op tegen hetgeen RTL7 op een zaterdag uitzendt.

Stephen King's enige regiepoging waarbij ie Tarantino-niveau haalt (al kende niemand die in 1986). Emilio Estevez (waar is die gebleven?) in de hoofdrol, AC/DC op de soundtrack en een volslagen van de pot gerukte plot (van ene Stephen K.) en dan blijkt ook nog dat de Russen de wereld redden.

Echter één ding moeten we de film nageven: het wordt nergens saai!

Ik kan me haast niet voorstellen dat King op enig moment gedacht heeft met een filmisch meesterwerkje bezig te zijn, maar toegeven het kan mee met de toppers van het jaren 80 video-voer.

avatar van jordandejong

jordandejong

Verassend leuke pulpfilm die een aantal hele leuke scenes bevat. Onder andere de begin scene op de brug, de blikjes scene en de de bulldozer die over een kind heen rijd. De hele film hangt er een lekker 80's sfeertje. Jammer dat het tegen het einde wat minder wordt doordat het toen alleen nog maar om de vrachtwagens ging die uren lang om dat caffe heen reden.

avatar van volrath

volrath

Onlogische moves denk aan vrolijk vrachtwagens voltanken nadat een minuut geleden enkele mensen zijn neergemaaid en Emilio Estevez, die nadat hij steeds vrolijk de held heeft uitgehangen plots een zonnesteek blijkt te hebben/oververmoeid is en begint te ijlen, plotgaten van hier tot ginder en uiteindelijk ook een beetje langdradig. Maarrr heerlijk jaren 80 sfeertje, over kinderen heen walsen en AC/DC. Niet al te best, maar wel voldoende en voor mij heeft hij ook wel een beetje cultstatus.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Zo jammer dat ze hier zon halve komedie van gemaakt hebben. Dat getrouwde stel zorgde echt dat je helemaal afhaakte. Wat een lelijke actrice zeg, ongelofelijk. Echt jammer, had er meer van verwacht!

1,5 *

avatar van killer13

killer13

daar heb je helemaal gelijk in, king is een geweldige schrijver. een van mijn favoriete schrijvers zelfs, en natuurlijk heeft hij het recht om te klagen dat zijn boeken slecht worden verfilmt (alhoewel dit toch niet helemaal klopt, denk maar aan the green mile en the shawnshank redemption) maar het is gewoon belachelijk dat hij hierover klaagt om daarna zelf een slechte verfilming te maken (als je het mij vraagt toch wel één van de slechtste verfilmingen van zijn boeken). tuurlijk, het is zijn eerste film en dat dingen de eerste keer perfect verlopen is zeer onwaarschijnlijk. en zoals je zegt, hij is een schrijver geen regisseur maar toch vind ik het nog altijd erg tegenstrijdig. met alle respect, ik hoop dat king het nu houd bij het schrijven van romans, waar hij het beste in is

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Whehe, zo heel begenadigd is King nou ook weer niet. Hij heeft voor veel sterke spannende films gezorgd, maar Maximum Overdrive valt toch duidelijk buiten de boot. Als lollerfilm is het wel geslaagd om te zien hoe machines, waaronder een hoop oversized trucks, de mensheid teisteren. Af en toe kakt de film in om daarna toch met een jolige quote te komen. Zo krijst een hysterisch ontredderd wijf meerdere malen tegen een aantal op hol geslagen vrachtwagens: "We made you!" . Niet dat die vrachtwagen daar iets van aantrekken, want uiteindelijk moet en gaat alles kapot.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

hilarische leuke film, een hoop geweld, auto's, explosies en AC/DC erbij, wat meer wil je
Die opening gewoon al was fantastisch, en die jongen die wordt geplet!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

2,5 maand geleden was hij ook al te zien op RTL7. Die beschikken blijkbaar over een dunne collectie

Laat ze eens wat meer afwisselende 80's horrorpulp uitzenden rond middernacht. Er zijn zat classics die helemaal nooit op tv zijn te bewonderen.

avatar van BuX85

BuX85

Dit is ongetwijfeld kings slechtste film, die vrouw van dat stel, verschrikkelijk!

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ach, gewoon een erg vermakelijk en leuke film. Niet te veel op fouten letten in de film, want je ziet meer dan eens een bestuurder achter het stuur van een truck zitten, maar ach wat geeft het. Wees nou eens heel eerlijk, wat verwacht jij nou van een film met zo'n verhaal. Je weet wat je voor geschoteld krijgt, niks meer niks minder. 3 sterren voor het jeugd sentiment.