• 9.376.964 stemmen

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

Misdaad / Drama | 121 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

"The only criminal he can't catch is himself."

Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Terence McDonagh

Frankie Donnenfeld

Stevie Pruit

Armand Benoit

Pat McDonagh

Captain James Brasser

Binnie Rogers

Leuk

Rare personages, stopwoordjes, toevalligheidjes en grote gevolgen van foutjes waar iemand de grip verliest.. doet mij erg aan de 'Coens-humor' denken, alleen hier komt alles op z'n pootjes terecht.

Simpel verhaal met op het oog lekker zinloze shots van een of andere leguaan. Het begint snel met de moord op de familie, dan denk je dat het slechts een introotje is maar eigenlijk gaat de rest van de film allemaal ook daarover, grappig gedaan.

Heb het uitgeproest bij die ouwe vent op de rituele begrafenis met Cage op de achtergrond , of de harmonicamuziek na de shoot out bij die gangster

Cage is hier echt een klasbak, alleen al hoe ie loopt en staat met z'n kop naar voren gebogen. Geweldige mimiek en dat lachje ook..... Gave film met scenes die het (hopelijk) over tig jaar nog steeds erg goed doen..

ASman schreef:
''a big... mistake'

avatar van Flavio

Flavio

Vond het wel een leuke film tot de laatste scenes dat opeens alles achter elkaar helemaal goed komt op belachelijk ongeloofwaardige manier. Soort parodie op Hollywood endings maar dat maakt duidelijk dat we de film ook totaal niet serieus hoeven te nemen. Had eerder gepast in een Naked Gun spin off. Een zwaktebod en daarmee een van de minsten van Herzog,

avatar van garlic senior

garlic senior

Geinige film, maar Herzog kan beter. Nicolas Cage zorgt voor de leukste momenten in de film. Hij acteert weliswaar ''over the top'', maar in deze film is het ook meer bedoelt als zelfspot waardoor het werkt. Wat ik minder vind aan de film is dat de absurde momenten toch wat spaarzaam zijn, waardoor de film toch niet de sfeer en originaliteit heeft van een echte Herzog-film.

Ook de stijl van de film is wat gewoontjes op een paar momenten na die laten zien hoe veel die Cage wel niet gesnoven heeft (to the break of dawn baby! ) Ondanks enkele komische scènes kan ik Bad Lieutenant toch niet helemaal geslaagd vinden, wat vooral ligt aan de toon van de film. Deze weet echter niet goed de serieuze en minder serieuze momenten leuk met elkaar te combineren.

Ik had graag wat meer een gekke Cage willen zien dan zijn gebruikelijke rol. Want als de gekke Cage ten tonele komt is het toch genieten geblazen en dat zijn dan ook de momenten waar deze film het juist van moet hebben. Een film met potentie dus, maar die wat mij betreft te bescheiden omspringt met het absurdisme en de komische taferelen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had er iets meer van verwacht maar uiteindelijk is het wel een leuke film.

Het komt allemaal wat traag op gang maar naarmate het verhaal vordert begint er meer vaart in te komen en slaagt men erin het toch boeiend te maken.

Prima vertolking van Nicolas Cage, maar heb van hem toch al betere dingen gezien ook.

Ook altijd leuk om zien is Eva Mendes, die steeds meer belangrijke rollen begint te krijgen, wat een pluspunt is natuurlijk.

En Val Kilmer.... tja, de terugval zet zich ook hier door, en zijn rollen worden steeds kleiner, misschien maar goed ook...

Dit is een leuke film, maar er had meer in gezeten, geen echte topper dus.

avatar van misterfool

misterfool

ik weet niet wat voor film jullie gezien hebben maar ik vond hem geweldig. Humoristisch, actievol en een geweldige rol van cage.

avatar van maflcaro

maflcaro

saaie film maar eva mendes heerlijk.

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Bottleneck schreef:

Simpel verhaal met op het oog lekker zinloze shots van een of andere leguaan.

Waren die shots er niet omdat Cage die daadwerkelijk zag omdat hij volop aan het trippen was? De rest van het korps zag ze namelijk niet..

Bottleneck

Ja volgens mij wel.. bedoelde eigenlijk ook 'op het eerste oog'

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Was beter dan ik had verwacht , afgaande op de hoes van de DVD.en de gemiddelde score op deze site.

Gelukkig niet het standaard politie-thriller/drama werk maar een ietwat onconventionele film vol met zwarte humor, puntige dialogen en eindelijk weer eens een prima rol van Nicolas Cage . Zeer onderhoudend.

jipt

Cage Leuke film. Zwarte humor en droge gebeurtenissen maken dit toch wel tot een toekomstige culthit.

avatar van Rosicky

Rosicky

Bizarre film die ook een beetje ongestuurd lijkt. Bad Lieutenant heeft enkele momorabele scenes, maar bevat ook te veel vervelende tussenstukken die van mij achterwege mochten blijven. Als geheel duurt het ook te lang. Cage is erg goed als doorgesnoven agent. Eigenzinnig, surrealistisch en met een sterke Cage, maar te lang en niet altijd even boeiend.

avatar van Thorak

Thorak

Waarom staat er hier boven überhaupt eigenlijk misdaad/komedie bij genre? Misdaad/drama lijkt me meer passend... Er zaten wel wat grappige dingen in de film maar toch lijkt me dit niet als komedie bedoeld, zowel is het daar vreselijk in mislukt.

Thorak schreef:
Film is juist hilarisch. Prachtige satire op de corrupte politie in Amerika, met heel veel donkere humor. De humor wordt alleen niet door iedereen gevonden. Ik heb me bijvoorbeeld helemaal stuk gelachen bij het stuk dat hij met de zwarte getuigen, en de hond van de vader in zijn auto effe en lijntje neemt. Geweldig! De getuige kijkt ff op en doet daarna z'n ogen weer dicht, en die hond heeft de hele tijd zijn tong in zijn bek, zo droog en zo passend. En natuurlijk de geweldige stukjes met de reptielen.

avatar van Thorak

Thorak

Dat er veel donkere humor in zit maakt het nog geen komedie. Er zit ook aardig wat aktie in, maar het is toch ook geen aktie film? Of romantiek zit er ook in, dus is het een romantische film? Er komt sex in voor dus is het porno?

Oh en die leguaan natuurlijk, dan is het ook een natuur documentaire!

Maar een film als Avatar die voor ruim 85% uit animatie bestaat mag geen animatie film heten. Erg vreemde redenaties worden er de laatste tijd op na gehouden....

Thorak schreef:

Oh en die leguaan natuurlijk, dan is het ook een natuur documentaire!

Actie? Zit er totaal niet in, weet niet welke film jij hebt gezien.

Deze film is bedoelt als zwarte komedie, dus waarom zal het niet onder het genre komedie vallen? Het is niet bedoelt als romantische film bedoelt, dus valt het niet onder het genre simpel toch. En porno? Haha, natuur documentarie? Haha! Kom jij aanzetten met je vreemde redenaties. Vergelijking met Avatar slaat trouwens ook nergens op.

Dat jij er niet om deze film kon lachen zegt meer over jou dan over het genre.

avatar van Kooltje

Kooltje

Cage op zn best dacht ik zo

Die scene met die oudjes is gewoon briljant

avatar van Reinbo

Cage is helaas niet in staat en geloofwaardige Bad Lieutenant neer te zetten....

En hoe zeer ik het ook probeer deze film los van zijn voorganger te beoordelen, het lukt me niet. Ik weet dus eigenlijk niet of het een goede film is. Ik vond 'm in ieder geval slechts redelijk. Paar leuke scenes, maar het beklijft nergens.

Verlangde eigenlijk constant naar de morsige duistere versie van Ferara en de overtuigende welhaast Iconische performance van Keitel in die film.

3* (Was zonder 'voorkennis' misschien op een 3,5 uitgekomen)

jipt schreef:

Nee hoor, dit is de culthit.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Deze film zal op z'n tijd ook gewoon een cultstatus krijgen, hoor.

avatar van Reinbo

Betwijfel het. Vond het een redelijk standaard filmpje. Dan nog eerder Narc.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Vind dit verre van standaard, maar goed.

avatar van Reinbo

Kijk het origineel eens zou ik zeggen. Dit is gewoon de main stream variant. Alles wat braver en met wat stoere gangsters....

avatar van mikey

mikey

Het origineel is weer zo'n typische negatieve Ferara klucht. Stick here!

avatar van Reinbo

Klucht? Je schrijft wartaal. Als iets een klucht is, is het deze versie.

Maar je hebt gelijk, voor 'feel good' cinema moet je bij deze zijn.

avatar van mikey

mikey

Ik weet wat een klucht is...

avatar van The One Ring

The One Ring

Reinbo schreef:

Maar je hebt gelijk, voor 'feel good' cinema moet je bij deze zijn.

Nou weet ik dat jij iemand bent die niet gemakkelijk te overtuigen is, maar kom nou. Statements als dit 'feel good' noemen zijn nergens op gebaseerd. Dit is een film over een man die zo ver heen is dat hij niet te redden valt en tevens draait het om waanzin (zoals de meestal bij Herzog). Ik vind het een erg grappige film, maar de onderlaag is eerder verontrustend dan feel good.

avatar van Reinbo

Ik maakte die opmerking in vergelijk met het origineel. En laten we wel wezen, het is een ontzettende happy family als ze daar allemaal aan het spuitwater zitten...

avatar van Bélon

Bélon

't origineel vind ik nogal deprimerend, maar om dit nou feel good te noemen, nee.

Het hele script en plot van zowel origineel als "remake" is eigenlijk niet sterk genoeg om 't een 5 sterren film te maken.

Ik hoef ze allebei nooit meer te zien, die 4* voor deze is misschien wat overrated. En ik ben te lui voor een herkansing. (Hoewel ik deze op groot doek heb gezien en me prima heb vermaakt)

Reinbo schreef:

Draait toch voornamelijk om de vreemd-komische momenten en personages (vandaar het lage cijfer denk ik omdat niet iedereen dat leuk vindt). Zoals die kerel in de hotelkamer of die ouwe vent op de begrafenis, en dan de godganse tijd die meesterlijke Cage die er halfvoorovergebogen doorheen banjert en alles zit hem dan ook telkens mee
of zoiets debiels als shots van 'onbenullige' dingen als een leguaan die eigenlijk net te lang duren, dat soort dingen zie ik toch in weinig andere films, kan House of 1000 Corpses even zo snel voor de geest halen met een bewust tergend lange shot. Standaard en mainstream, mneh.

avatar van Reinbo

Ik vond het ook allemaal wel leuk. Vond cage alleen niet zo goed. Hij deed gewoon wat Cage altijd doet En toen hij echt aan het doordraaien was dacht ik: 'He, daar heb je Castor Troy.'

Verder prima filmpje, maar ik had er helaas last van dat ik tijdens het kijken naar het rauwe randje van het origineel verlangde.