• 9.369.454 stemmen

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

Misdaad / Drama | 121 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

"The only criminal he can't catch is himself."

Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Terence McDonagh

Captain James Brasser

Binnie Rogers

avatar van neo

neo

Een wat tegenvallende film van Herzog. Op papier bij uitstek het soort film wat de waanzin van een karakter kan weergeven, inclusief bijpassende sfeerbeelden (ofwel drugstrips). Buiten de soms toch wat bizarre omstandigheden, die soms goed op de lachspieren werken, blijft het allemaal vrij normaal. Zonde wat ik had liever veel hallucinerende beelden gezien zoals men die gewend is van films als Aguirre. De leguanen waren een aardige poging, maar dit had veel meer en extremer moeten worden doorgevoerd. Maar dat was blijkbaar niet het soort film wat Herzog wilde maken.

Behoorlijk fijne rol van Nicolas Cage, die als geen ander zo'n karakter kan spelen. Ook niets dan waardering voor de wat rauwe en broeierige New Orleans omgeving, die de film wat extra sfeer geeft. Nog altijd bovengemiddeld goed, maar er had zoveel meer ingezeten.

avatar van nadrin

nadrin

Amaai wat een tegenvaller.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Een te lange en een iets te rommelige film.

Maar toch heb ik me wel vermaakt omdat het onderwerp me wel aanstaat, en Nicolas Cage doet het leuk. En er zitten inderdaad Memorabele stukken in deze film..

3 sterren (komt misschien nog een halfje bij)

avatar van hdehoon

hdehoon

Het verhaaltje is een doorsnee politiefilm, maar veel details zijn bijzonder; de manier waarop de hallucinaties in beeld wordt gebracht, tillen de film boven het gemiddelde uit. Het feit dat de hoofdpersoon zo totaal over de schreef gaat, is al bijzonder voor een Amerikaanse film. Meestal vecht te held tegen de andere corrupte politiemannen, maar deze hoofdpersoon laat je voortdurend twijfelen of je hem nou sympathiek moet vinden of niet. Het einde is dan ook een beetje dubieus: moet je blij zijn dat iemand die er de kantjes vanaf liep niet eens een berisping krijgt? Het verhaal is te ondoordacht om echt een goede film te zijn, maar bijzonder vond ik hem wel.

avatar van TimZor

TimZor

was eigenlijk wel een kleine tegenvaller waarvan ik niet begreep dat hij in de gids 4 sterren kreeg. Oke er speelde wel iets van 4 sterren in mee.

Duurde te lang, maar het "postieve" was o.a. de rol van Cage (ben normaal nooit zo een fan van hem) en de hallucinaties.

voor mij net geen voldoende.

avatar van m1701

m1701

Aardige en af en toe vreemde film.

Einde vond ik wel leuk

Verhaal was ook erg leuk en vond dat Cage het best aardig deed net als Mendes

leuk voor een x

avatar van combo

combo

pff geef mij de versie van ferrara met harvey keitel maar, veel rauwer en decadenter

avatar van ILDIB

ILDIB

Best goed te harden. Cage die goed zijn best doet zonder echt te overdrijven als zovaak en t verhaaltje kan ermee door. Beetje wel een einde dat erg goed uitkomt..

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Ben altijd wel fan van Cage. Laat ook nu weer in een karakter de diverse kanten van de mensheid zien..corrupt, verslaafd, loser, keihard, soft etc.

Film boeit wel tot einde zonder echt los te gaan en blijft af en toe wat vaag.

Twee fantastische scenes voor mij vermelden waard:

Een waar hij een oude vrouw aan zuurstof en haar begeleidster bedreigd en afzeikt. Tweede aan tafel bij de locale drugsbaron waar hij weer fantastisch de psycho uithangt.

Overigens, geheel ter zijde...Eva Mendez is sowiso altijd reden om film uit te kijken.

congo

Ik heb het origineel vandaag op blu-ray besteld bij Amazon. Toch ben ik een beetje sceptisch over deze remake met Nicolas Cage. Cage is zeker een prima acteur, maar hij heeft zijn flaters ondertussen wel gemaakt. Werner Herzog is overigens wel een goede regisseur. Is deze een beetje de moeite waard?

avatar van Crook

Crook

Heb het origineel nooit gezien, maar ik vond dit zeker de moeite waard, Cage is helemaal in z'n element en de samenwerking met Herzog zorgt er wel voor dat dit goed uitgebuit wordt. Dit resulteert in enkele onvergetelijke, vaak hilarische scenes. Hij rolt van de ene freakout in de andere, terwijl hij ondertussen zijn eigen side-quest lijkt te hebben: constant dope scoren. Awesome!

Crook schreef:

Het origineel is een meesterwerk! Ik heb hier nog steeds mijn twijfels over deze remake. Toch ligt mijn vertrouwen wel bij regisseur Werner Herzog. Geweldige regisseur die man!

avatar van VforVictor

VforVictor

maar wat een irritant kapsel heeft Cage hiero haha

congo

Mijn verwachtingen naar een remake van Abel Ferrara's Bad Lieutenant waren erg laag. Dit kwam met name door de cast: bijv. Nicolas Cage en Val Kilmer vind ik behoorlijk matige acteurs. Het gene waardoor ik hem uiteindelijk toch heb gekeken is omdat dit geregisseerd is door Werner Herzog die een paar erg mooie films heeft afgeleverd de laatste tijd.

Ik ben blij om te zeggen dat The Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans een erg sublieme film is. De film is bijna onvergelijkbaar met het origineel. Terwijl die juist heel erg rauw gefilmd was en erg geloofwaardig was, is deze remake erg trippy en excentriek. Nicolas Cage is ook verrassend sterk als de verslaafde wout. Hij zit helemaal in zijn element en zet een erg sterke vertolking neer. Op het eind daalt hij helaas iets af: dan maakt hij zichzelf ietwat schuldig aan overacting. Maar gelukkig kan ik daarmee leven. Eva Mendes als prostituee was wel oké, maar bij dezen niets bijzonders. Val Kilmer speelde zoals ik verwachtte: een beetje matig met een ontiegelijk saaie uitstraling. Maar eerlijk gezegd zijn dat de enige minpunten. De regie van Herzog is zeer stijlvol. Hij maakt heel erg veel gebruik van langdradige shots die de film een erg trippy karakter geven. Denk maar bijv. aan die scène met die leguanen. Op sommige momenten lijkt deze film een soort optische illusie. Gelukkig is dit een zeer pluspunt, maar ik ben ook gewoon zo verrast dat deze remake subliem is. Ik dacht namelijk echt dat deze film een grote flop werd. Niets is echter minder waar.

The Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans is een verrassend ijzersterke remake die al alle elementen bevat die van Werner Herzog zo'n fantastische cineast maken! Een verrassend filmpje dus, die mij denk ik bij een herziening zelfs nog beter zal bevallen.

avatar van rep_robert

Vreemde, maar wel sfeervolle film die qua plot niet heel erg weet te interesseren, maar het vreemde personage van Cage maakt gelukkig een hoop goed. Wel had het qua humor iets consequenter gemogen, er zaten een paar leuke "WTF" momenten in, maar die kwamen helaas te sporadisch.

Een kortere speelduur had misschien ook wel geholpen..

avatar van coño

coño

De trailer ziet er maar flauwtjes uit. Het ziet er allemaal wel geinig en humoristisch uit, en het zal ook deels wel een leuk filmpje zijn maar dan heb ik liever die versie van Abel Ferrara met Harvey Keitel in de hoofdrol die veel rauwer en duister is.

De cast ziet er overigens erg matig uit.

avatar van DBTim

DBTim

Saaie en trage film waarin niks bijzonders gebeurt om het leuk te houden. De scene op de parkeerplaats met het crack roken en het knijpen in de zuurstofslang bij het oude vrouwtje was het enige leuke uit de film.

Met Cage weet je ook wat je in huis hebt, maar heb me weer stierlijk zitten ergeren aan de beste man. Hij praat nog steeds alsof z'n mond verdooft is en kijkt alsof moet poepen. Je zit nooit naar een karakter van hem te kijken, maar je kijkt gewoon naar Nicolas Cage. In elke film doet ie het zelfde en het is eigenlijk een schande dat deze man nog rollen krijgt

Mendes is een plaatje maar slaat toch ook behoorlijk de plank mis. Die discussie met de moeder in het huis was echt tenenkrommend

Echt een boutfilm die ik nooit weer hoef te zien

avatar van Fortune

Fortune

DBTim schreef:

Vind Cage in deze film perfect op zijn plaats anders. Hij zet hier een behoorlijk sterke overtuigende bad lieutenant neer.

avatar van repok

repok

Wat een vreselijke trage film zonder enige vorm en inhoud. Zeer ongeloofwaardig hoe een agent vol met medicatie en drugs op deze wijze zijn werk kan blijven doen... zowel op straat als op kantoor...

avatar van Pete_033

Pete_033

DBTim schreef:

Tijd voor hans anders

avatar van MRDammann

MRDammann

Vind het een geweldige film. Nicolas Cage speelt wel zijn beste rol ooit, zeer overtuigend! Zijn hele doen en laten is gewoon zijn personage, zeer knap. Verder is het verhaal niet geweldig, maar het boeit wel tot het einde. Einde is wat minder, maar toch 4 sterren.

avatar van jeanleeke

jeanleeke

goeie Cage...

avatar van VforVictor

VforVictor

alleen cage had wel een dom kapsel..

avatar van scorsese

Goeie film waarin een corrupte agent de moord op vijf illegalen moet oplossen. Het plot is hier ondergeschikt aan het portret van het hoofdpersonage. En Nicolas Cage zet deze dan ook uitstekend neer, met hier en daar een maniakale uitspatting. De film is ook doorspekt met gitzwarte humor. De film speelt zich af in New Orleans tijdens de nasleep van orkaan Katrina, alleen hier wordt echter maar weinig mee gedaan.

avatar van Robi

Robi

De extremen van Werner Herzog. Hiervoor heb ik zojuist z'n dwergenfilm uit 1971 gezien. Die was erg low budget en heel slecht. De lieutenant is de Hollywood Werner Herzog. En daar is het budget dus enorm. Hij kan zich zelfs beroemde en hele dure acteurs veroorloven. Geen dwergen dus meer voor Mr. Werner. Maar echt geweldig is het nog steeds niet.

De film begint nog best wel aardig met het alledaagse werk van een inspecteur. Maar net als de corrupte en drugsverslaafde lieutenant gaat het ook bergafwaarts met de film. Al krabbelt ie aan het eind nog wel een beetje op.

Nicolas Cage blijft nog altijd wel een leuke acteur, al was dit niet zijn sterkste rol.

avatar van Boenga

Boenga

Met enige schrik beginnen kijken, en helaas was het wantrouwen helemaal gegrond.

Cage: ik heb 'm nog nooit graag bezig gezien, en ook hier doet hij wat hij altijd doet: overacting van begin tot einde. 'Leaving Las Vegas' was geen moment uit mij hoofd.

Bovendien zijn de goeie films in dit genre (imho) toch al heel zeldzaam. Originaliteit is vaak ver te zoeken, en het verhaal is vaak (ook hier dus) zo over the top onrealistisch, dat ergernis overheerst.

NB: een film hoeft niet realistisch te zijn, Indiana Jones en Crocolile Dundee zijn dat ook niet, maar in dit genre en met zo'n onderwerp verwacht ik dat toch wel.

Een aflevering van pakweg 'Taggart' steekt hier dan ook met kop en schouders bovenuit.;

The Bad Lieutenant, de titel is doordacht gekozen.

avatar van panax

panax

ik wou het na een tijdje uitzetten,maar niet gedaan

cage speelde de foute cob helemaal okee,en het rommelige en rare verloop van de film had wel iets ,in ieder geval zodanig veel dat ik hem heb uitgekeken,prima cast verder ook

en er zat af en toe best wel humor in,lekker fout allemaal.

avatar van Reint

Reint

Hilarisch hoe outsiders-regisseur Werner Herzog de Hollywoodfilm hier ontregelt door middel van een over the top-acteerprestatie van Cage, vlagen van onconventieel camerawerk te midden van wat verder een redelijk standaard (gefilmde) narratief is, leguanen die tragikomisch klaaglijke soulmuziek zingen en krokodillen die zich afvragen hoe de mensheid er in slaagt zo'n potje van het leven te maken.

Wat mij betreft beter dan Ferrara's 'origineel' (die ook zeker niet slecht is), omdat de waanzin hier niet alleen in het verhaal maar ook in de algehele filmervaring zit.

avatar van Brabants

Brabants

Als remake is dit een vrij geslaagde film, en is Nicolas Cage in deze film zeer geslaagd. Toch is het origineel van Abel Ferrara met Harvey Keitel niet te evenaren. Uiteraard is Eva Mendes zoals gewoonlijk een genot om naar te kijken.

avatar van notsub

notsub

Het was alweer een tijd geleden dat ik Nicholas Cage in een film zag en dit was een leuke gelegenheid. Het is vooral amusant hoe hij zich snuivend en high door de film heen werkt. Het geeft de film in ieder geval de gelegenheid op een komische wijze af te wijken van de standaard jacht op criminelen, die al zo het thema is van een beetje actiefilm. Het is een lekkere chaos in deze film, die me zeker beviel. Dat komt vooral omdat de personages wat centraler staan dan het verhaal.