132.018 gebruikers | 83.234 films | 30.121 regisseurs | 3.415.695 berichten | 4.763.892 stemmen

locatie: Films » Bad Lieutenant (1992) » Info

Misdaad / Drama
98 minuten

geregisseerd door Abel Ferrara
met Harvey Keitel, Brian McElroy en Frankie Acciarito

Deze film gaat over een schofterige politieman die snuift en steelt en die zijn politiebadge eigenlijk alleen gebruikt voor illegale praktijken. Dat verandert als hij te maken krijgt met de verkrachtingszaak van een jonge non. Zij weigert de namen van de daders prijs te geven. Als 'bad lieutenant' de daders op het spoor komt, besluit hij een deal met hen te sluiten.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 0:55 uur
Probeer het dan maar eens opnieuw. Het is niet een film voor iedereen, dus ik snap wel als je het iets minder vind :) Ik vind weer dat ik het zit te overwaarderen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 23:35 uur
Dit is kwa verhaal een tikkie minder dan Taxi Driver. Maar Keitel is hier in deze film een van de grootste acteurs die ik ooit heb gezien.

Een van de beste "acts" ooit in een film gezien. Beter dan DeNiro in Taxi Driver.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Bad Lieutenant (€ 6,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Bad Lieutenant (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bad Lieutenant (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 20:44 uur
Geweldige rol van Harvey, lekker om deze weer eens na zoveel jaar terug te hebben gezien :)

*3.5

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 9:12 uur
Niet voor herhaling vatbaar. Onder welk genre film moet ik dit ding plaatsen? Een ' hoe leer ik snuiven? Drinken? Of gokken? Er was een moment dat ik Harvey uit een potteke pudding zag eten, ik dacht verkeert, hij was - weeral meer eens - aan het snuiven. En zo ging dat de hele film door. En dat voor een politie-overste die dag en nacht 'goe bezig' is. De realiteit was ver te zoeken, héél ver zelfs. De film eindigd met een tarzankreet. Prutswerk Harvey. Next

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 10:18 uur
prima performance van Keitel, maar op het einde helemaal niet meer geloofwaardig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 17:36 uur
Nadat in het eerste gedeelte van de film het personage van de respectloze, corrupte politieambtenaar uitstekend wordt geschetst, met een overigens verbluffende Harvey Keitel, heeft de film plots niets meer te zeggen tenzij een niet redelijkerwijze te verklaren ommekeer in het gedragspatroon van het hoofdpersonage.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 19:54 uur
confucius repeat schreef:

De realiteit was inderdaad een beetje weg, en dat drugsgebruik ging ook de hele film door. Klopt. Maar ik vind/vond dat Harvey zeker wel een degelijke rol neerzette. Zijn hele houding was goed en knap geacteerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 21:07 uur
confucius repeat schreef:
Onder welk genre film moet ik dit ding plaatsen?
Het genre 'nagespeelde misdaaddocumentaire' misschien? Een gevalletje apart, dat zeker, maar:
Prutswerk Harvey.
;( en :N.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 21:38 uur
Vond het zeker geen overacting van Keitel, één van zijn beste rollen ooit.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 21:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
confucius repeat schreef:

Hoe kun je dit prutswerk noemen...? Werkelijk, hier sta ik echt van te kijken.

Die scene alleen al dat Harvey een kogel door zijn autoradio jaagt...

Heb je serieus de film wel helemaal gezien?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 22:28 uur
Inderdaad, ik twijfel ook aan @confucius repeat zijn filmkennis. Beetje flauwekul, maar ja. Ieder zo zijn eigen mening(en)

Ben het ook met @SaveMyMovies mening eens, inderdaad een van Harvey's zijn beste rollen.

(p.s. Bad Lieutenant (1992) - Awards - imdb.com zal ook niet voor niets zijn geweest)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 7:56 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hectometerpaal schreef:
confucius repeat schreef:

Hoe kun je dit prutswerk noemen...? Werkelijk, hier sta ik echt van te kijken.

Die scene alleen al dat Harvey een kogel door zijn autoradio jaagt...

Heb je serieus de film wel helemaal gezien?

"Een kogel door zijn radio" da's klasse, wie doet het 'em na? Was er echt kapot van, zeer shakespeariaans. PRUTSWERK.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 9:13 uur
Misschien eens caffeinevrije koffie proberen, druktemakertje?