• 9.373.561 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Trudy Dalton

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Duidelijk Rosicky, alleen jammer dat je bent vergeten te zeggen dat Loham zo'n lekker ding is.

avatar van Rosicky

Rosicky

Klopt ja, en dan schrijven we haar naam nog verkeerd ook...

avatar van Timecop

Timecop

Erg sterke horror, goor met echt goede schrikeffecten. Ranzig wijf die Mrs. ganush. Die Alison Lohman daarintegen is erg goed te pruimen.

avatar van Whunter

Whunter

Ok not the frightness movie ever, but het had toch well gore effecten om je te bescheuren. Hahaha (als ik eraan terugdenk). Gewoon een film die je ook aan je kinderen kan laten zien. (Opvoeding is the key for a better world)

Karl van H.

Je kinderen zullen er wel wat slapeloze nachten aan overhouden, maar ach

avatar van Charmides

Charmides

Een zeer goede film.

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

Heerlijke film.
met lekkere over the top special effects en humor.
Al was het uitspatten van de ogen van de vrouw net iets té en niet meer dan stom. Ook toen de Dalmia (sp?) ging dansen hoefde voor mij niet.
Het acteerwerk laat af en toe te wensen over en samen met bovenstaande weerhoudt het deze film ervan een 4* te krijgen.

Maar zeker een vermakelijke film en de moeite waard!

avatar van arno1100

arno1100

ik vind het een spanende film en er gebeurd de hele tijd wat

ik vond hem geweldig

4.5 sterren

avatar van katjaken

katjaken

Voor mij niet echt een prachtfilm. Vond het begin goed, de special effects ook maar naar het einde toe had ik er meer van verwacht.

avatar van Big-T

Big-T

4,0!

Spannend, en dit is toch wel de goorste film die ik ooit gezien heb!

Als die vrouw uit haar kist valt, en dat zij die slijm op haar gezicht krijgt, of die scene op die begraafplaats . Hoe verzin je het!

avatar van Ralf81

Ralf81

Beetje over de top allemaal, niet echt serieus te nemen deze film. Ik zou het ook meer een Horror/Komedie noemen. De humor deed voor mij erg afbreuk aan de griezelige sfeer, die de film zeker tot aan de scène op de parkeerplaats bij me wist op te roepen.

Er zitten een aantal zenuwslopende schrikmomenten in de film, maar ook weer de bekende cliché's en voorspelbare gebeurtenissen. 'Drag Me to hell' heeft heel lang bij me in de kast gelegen, maar heeft me, nu ik er eindelijk aan toe ben gekomen hem te bekijken, nergens weten te verrassen. Tegenvallertje dus. Blij dat ik er toch niet voor naar de bios ben geweest. Overigens wel leuk om Justin 'Jeepers Creepers' Long weer eens in een horrorfilm te zien!

Maar wat zat er nu in dat andere envelopje, dat mee in het graf is gegaan, want daar zag je ook een rond object in zitten!?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ralf81 schreef:

Ik zou het ook meer een Horror/Komedie noemen.

is het ook

Ralf81 schreef:

Als ie zo tegenviel, koop ik hem anders graag van je over..

Ralf81 schreef:

Een of ander antiek muntje dat eerder in de film voorbijkwam.

avatar van Ralf81

Ralf81

DonOswaldo schreef:

Als ie zo tegenviel, koop ik hem anders graag van je over..

Uiteraard had ik hem gepindakaast in de kast liggen

Karl van H., bedankt, had ik moeten weten! Ik kon er al niet van slapen

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Oke Dan maar binnenkort weer een uitstapje naar de free record shop maken..

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Het beste uit 2009, zoals al reeds gezegd

avatar van misk

misk

Redelijke horror film. Wel wat overdreven af en en toe, dat voegt weinig waarde toe en kijkt niet lekker, sommigen noemen dat comedy. Wel echte horror elementen met de oude dame.

avatar van Kai-BM

Kai-BM

Hehe eindelijk weer eens een goede horror. Pas gezien en het wist mijn aandacht wel vas te houden. Vooral die oude vrouw was creepy.

avatar van Elke11

Elke11

Ik zag deze film gisteren. De inhoud zei me eigenlijk niet zo erg veel, maar door het aantal sterren en de commentaren op de hoes toch maar de dvd meegenomen. Besluit: slechte keuze. Inderdaad eerder een comedy dan horror. Dit is een film die in de jaren '50 er mee door zou kunnen, maar toch niet meer van deze tijd, djeezes... ik ben geen enkele keer verrast geweest, laat staan verschrokken. Het ging er gewoon een beetje over, zeer ongeloofwaardig, zeer slap einde... zeker geen aanrader.

avatar van Rephlex

Rephlex

Flauwe film waarin feitelijk weinig gebeurt.
Wel een aantal leuk gevonden gore- en schrikmomenten.
Was tegen het einde toe (bijna) blij verrast, aangezien het er, tegen alle verwachtingen in, op leek dat het goed af zou gaan lopen met Christine... maar neen... tóch weer een slap smoesje om het in de laatste minuut nog slecht af te laten lopen.
Gemiste kans, wat mij betreft.
Special effects en dergelijke, zéker tijdens de séance, waren nogal 'over-the-top', wat de geloofwaardigheid en spanning zeker niet ten goede kwam.
Lohman zet een ongeloofwaardig en oppervlakkig karakter neer in de vorm van Christina, waardoor enige vorm van sympathie voor haar benarde situatie ontbrak.
Toch, door eerder vermelde schrikeffecten en gore-momenten (Christine's 'aanvaringen' met het lijk van die oude zigeunervrouw waren hilarisch!) een redelijk te verhapstukken filmpje.
Geen spijt van de aanschaf, wel een film die bij mij snel in vergetelheid zal raken.

o0Mayumi0o

Ik heb DMTH zondagavond zitten kijken met mijn vriend en vond hem best goed.

Mijn vriend is in slaap gevallen na het eerste half uur van de film, hij vond hem saai en erg voorspelbaar.

Ikzelf vond het verhaal ook niet echt origineel maar wel leuk gedaan. De vrouw zag er best 'creepy' uit en het einde was toch wel beter dan zo'n happy end.

De humor die erin zat volgens sommige hier vond ik ver te zoeken...ja er zaten wat 'grappige' stukjes tussen maar om nou te zeggen humor? nee, naar mijn mening niet

Dus al met al toch nog een geslaagde film, al was mijn vriend het er niet mee eens haha.

Karl van H.

Hoe kan iemand nou in slaap vallen bij een film waar de geluidsband zó hard van staat?

o0Mayumi0o

Geluid heel zacht? en een vriend hebben die makkelijk in slaap valt?

Karl van H.

Dit is nou niet bepaald een film die je met het geluid zacht moet kijken; de schrikmomenten leunen nota bene geheel op het simpele trucje van een harde geluidsband!

Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk.

Daar heb je gelijk in.

Maar om nou midden in de nacht het geluid lekker hard aan te doen.. zouden de buren blij mee zijn haha.

Karl van H.

Hard genoeg om te schrikken, niet hard genoeg om de ramen te doen springen

o0Mayumi0o

Schrikken doe ik alleen in de bioscoop (groot beeld he, schrik ik sneller van)

Ja ach, het geluid zacht doe ik al gauw automatisch snachts...heb altijd zo;n gevoel van: ja hij staat TOCH nog te hard voor de buren/ouders van vriend...

avatar van Near_Dark

Near_Dark

o0Mayumi0o schreef:

Schrikken doe ik alleen in de bioscoop (groot beeld he, schrik ik sneller van)

Ik hou ook steeds rekening met de buren.

Een koptelefoon is best een handige uitvinding...

avatar van panjoe

panjoe

Bij vlagen lachwekkend goor, verder lekker freaky. Zeker niet teleurstellend, ik heb me zeker vermaakt.

avatar van pumpking

pumpking

Ik krijg de rillingen van dat oud wijf als ik de trailer bekijk...