Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Leonard Dalton
Stu Rubin
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
En terecht, wat een kreng is dat zeg. ook is het lekker ranzig. Heb de film van de week herkeken op dvd en ik had precies hetzelfde gevoel als in de bios. Mijn score blijft terecht staan, perfecte mix van zwarte humor en goede horror.
mister blonde
Heel leuk. Zou zelfs willen beweren dat dit zijn beste film is op de eerste Evil Dead na. Raimi weet humor en horror weer geweldig te combineren, hoewel dit nooit eng wordt. Wel een paar aardige schrikmomenten. Het zijn vooral de absurde situaties die dit een must maken. 4 sterren.
[edit] gezien de vele reacties van mensen die deze film niet vatten, zou ik toch willen adviseren Horror/komedie bij het genre te zetten.
Layla!
Ik naar de bioscoop, blij dat er weer is een horrorfilm in de bios draait.
Ik kan alleen maar zeggen dat het uber goor was. Het was verre weg van eng en het was merendeels grappig. Ik heb de hele film zitten lachen want eng was hij zeker niet.
Goorheid overheerste wat het horror effect voor mij een beetje verpestte. Het was zo overdreven en er werd zoveel nadruk gelegd op het gore, dat hij gewoon niet meer eng was.
Al met al heb ik me vermaakt dus een *3
Anke87
Pijn aan mijn ogen.
Die special effect dat die ogen eruit schieten
-5 sterren als dat kon
Elineloves
Mijn god, wat nemen mensen deze film serieus.
Als mensen dit niet doen, zouden ze de film veel beter kunnen waarderen. Wat verwachten ze in godsnaam bij dit soort films...
Aardige gore en fijne humor, maar juist dat laatste is dus totaal niet aanwezig.
mister blonde
Precies, naast horror is dit vooral een komedie.
Rephlex
Precies, naast horror is dit vooral een komedie.
Ik weet niet binnen welk genre ik 'Drag Me to Hell' erger vind...
Als ik er zo eens over nadenk vind ik 'm als komedie misschien nog wel slechter dan als horror...
mister blonde
Want als komedie is het opeens een andere film? Het gaat om de combinatie. Probeer vooral niet te veel binnen hokjes te denken.
AC1
Uiteraard gaat het om de combinatie. De film is niet voor niets een horror/komedie. Maar wat als iemand dat soort humor niet erg humoristisch vind? Of de horror gewoon niet erg griezelig? Dan rest er toch alleen maar Alison Lohman om van te genieten?
mister blonde
Goh, weer een variant op, ja maar het is mijn mening. Wat je nu schrijft is eigenlijk 'als je de film slecht vond, vond je hem toch slecht'. Goh.
Dit soort reacties gaat het me om en die staan door het hele forum. Mensen vonden de film wel grappig en dus geen geslaagde horrorfilm (of het deed er afbreuk aan). Heel vreemd.
Elineloves
Dat vond ik juist een van de lachwekkendste dingen, Alison Lohman..
mister blonde
Ik vond het juist wel grappig dat zo'n extreem lief meisje (en daar is zij perfect voor) wordt gedwongen tot de dingen die ze moest doen om aan de dood te ontsnappen. Ik vond de scenes met het katje een goed voorbeeld. Hilarisch.
Elineloves
Bijvoorbeeld. Voor mij blijft de scene in de auto (parkeergarage) memorabel.
AC1
Dat vond ik juist een van de lachwekkendste dingen, Alison Lohman..
Ik lach niet om haar schoonheid, ik geniet er van.
Elineloves
Mja, persoonlijk probeer ik wat verder te kijken dan het: 'lekkere wijf gehalte'.
Hoewel ze best mooi is, maar niet helemaal mijn type.
mister blonde
Zeker, maar ik dacht eerlijk gezegd dat je het negatief bedoelde. Dan zitten we op één lijn.
@ AC: naast wat puberige kwijlberichten ben ik eigenlijk vooral benieuwd wat nu concreet deze film tot zo'n wanproduct zou maken.
AC1
Sorry, maar jij doet al een hele tijd alsof de nee-zeggers de film niet begrijpen. Net als Rephlex vond ik beide aspecten (afzonderlijk of gecombineerd) niet erg geslaagd.
Elineloves
Ik denk dat mister blonde zijn punt juist is dat je niet teveel moet typeren, in hokjes moet denken.. Dus niet: het is een rotfilm omdat hij niet spannend genoeg is, of juist: het slaat nergens op want het is niet grappig genoeg.
Totaalpakketje, ofzo.
AC1
Hoewel ze best mooi is, maar niet helemaal mijn type.
Zou druk ik mij niet uit. Ik vind het een aantrekkelijke vrouw. Om "verder te kijken" zal ik ze persoonlijk moeten ontmoeten.
Elineloves
Dus omdat het een aantrekkelijke vrouw is, let je niet meer op haar mimiek, gezichtuitdrukkingen, acteerprestaties etc etc? Dat was meer mijn punt..
mister blonde
Ik ben bang dat mensen de film te serieus nemen. Sterker, de reacties hier wijzen dat ook gewoon uit. Bovendien vind ik opmerkingen als de film was niet eng; dus als horror niet geslaagd, een erg vreemde redenatie. Is een erg beperkte visie op wat horror zou moeten zijn. Verder twijfel ik aan je gevoel voor humor als je de zaken die hier genoemd worden niet grappig vindt, maar dat is het befaamde recht op een eigen mening, die je zeker hebt!
Totaalpakketje, ofzo.
Dat is onzin. Waarom denk ik in hokjes? Omdat ik het niet grappig of spannend vond?
panjoe
Inderdaad, van dit soort gore humor moet je houden
mister blonde
Niet iedereen heeft dezelfde soort van humor. Dus als je de humor van deze film niet leuk vindt, twijfel jij aan iemands gevoel van humor? Over in hokjes denken gesproken!
Verder heeft het begrip horror zeker een bredere visie.Maar iets niet eng noemen dan als horror niet geslaagd noemen is overigens net zo'n vreemde redanatie als de film wel geslaagd noemen als horror omdat de film bijvoorbeeld lekker veel gore bevat.
AC1
Omdat je zegt dat de film blijkbaar spannend moet zijn , omdat er horror bij staat.
De ja-zeggers vinden het spannend. De ja-zeggers vinden het hilarisch. Denken zij misschien in hokjes? Je zegt dat mijn visie op horror beperkt is en je twijfelt aan mijn gevoel voor humor. Dat gaat toch weer over 'horror' en 'humor'. Het is toch duidelijk dat je wel hebt genoten van beide aspecten?

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring