• 9.371.658 stemmen

Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver

Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch

Releasedatum: 2 juli 2009

Plot Drag Me to Hell

"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."

Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.

Christine Brown

Stu Rubin

Trudy Dalton

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Zou je ze dan ook misschien even uiteen willen zetten? Wellicht overtuig je nog wat mensen

avatar van mnrk

mnrk

Leuke film met een paar sterke schrikeffecten erin.

Ook al is het einde wel voorspelbaar, maar dit gaat niet ten koste van de rest van de film.

Wel super is de hele Mevr Ganush ...

avatar van totalreject

totalreject

raafmau schreef:

oh oh oh wat een film. Vond het stukje met de oma en de auto nog wel een beetje grappig. Maar wat een C film. Ben nog naar de bios geweest hiervoor, nog geld betaalt voor een kaartje. halve ster voor de scene

Toch grappig dat mensen blijven bepalen of een film een B- of C-film is gebaseerd op hun eigen smaak.

Dit heeft helemaal niks met elkaar te maken...

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Heerlijke verfrissing van een van mijn favoriete regisseurs inmiddels. Het is absoluut niet de beste horrorfilm, maar gewoon een heerlijke wegkijker, waar er naar mijn mening niet genoeg van kunnen uitkomen. Heerlijk verhaal van deze uitermate zieke regisseur!! 4,5 *

avatar van Nicholas

Nicholas

Verschrikkelijk. Zelfs de vréselijk schattige Lohman kan deze film niet redden.
Toppunt was toch wel de séance-scène met de transfers van die demoon naar de geit van daaruit naar die ja, figurant zullen we maar zeggen.

1* voor Lohman. Cooshiecoo!!

avatar van N_SANE

N_SANE

Lau1986 schreef:

Deze film moet je ook niet zien als een horror film, het is meer een horror komedie in de lijn van Evil Dead en Braindead. Hoewel die niet zo geniaal is als die films.

Horror komedie? Daar zakt het direct al voor.

avatar van dinal12000

dinal12000

Uitstekende griezelfilm. Goed verzorgd en deed mij de rillingen over de rug lopen. En ik geloof niet in geesten.

avatar van Meesters

Meesters

Ik heb de film net gezien.

Sorry hoor maar dit is echt geen horror.

Ik weet niet welke film jullie gezien hebben, maar zaten er schrik momenten in, ik ben ze niet tegen gekomen iig.

Het acteer werk was ook bagger.

Ik snap niet dat deze film bij imdb en hier zo hoog scoort.

Maar ja dat is mijn mening, en die van mijn vriendin haha.

avatar van Pulp Victim

Pulp Victim

Eén van de slechtste films die ik in jaren heb gezien, zelfs voor horror

Edit; overigens wel een paar keer hard gelachen, dus ergens vermaakt ie misschien wel een beetje...

avatar van darkwillow

darkwillow

Heb deze film laatst gezien.

Erg teleurstellend!!!

Niet spannend, niet eng,helemaal niks.

Jammer,had meer verwacht van Sam Riami.

avatar van Montorsi

Montorsi

Pulp Victim schreef:

Eén van de slechtste films die ik in jaren heb gezien, zelfs voor horror

geen enkel moment het besef gehad dat de film je ook probeerde te laten lachen?

avatar van EEE

EEE

Nee, geen goede film. Ik moest vooral aan de film van 'Thinner' denken. Niet dat deze film origineel probeert te zijn, maar het haalt de spanning wel weg. De scenes met de geit waren daarentegen wel hilarisch en dat sprokkelt dan weer twee sterren bij elkaar.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dat iemand een vloek over je uitspreekt, terwijl je eigenlijk gewoon je werk doet gaat natuurlijk wel erg ver he. Daarom vond ik het einde des te beter. Geen rooskleurig gedoe, maar gewoon waar je als kijker ergens op hoopt, zodat het niet weer zo'n eind goed al goed-gebeuren wordt die we al van tig van dit soort films kennen.

avatar van Pulp Victim

Pulp Victim

Montorsi schreef:

geen enkel moment het besef gehad dat de film je ook probeerde te laten lachen?

Ja dat kan best zo zijn, ik ben denk ik op het verkeerde been gezet door het genre, horror/thriller, daardoor verwachtte ik iets heel anders...

avatar van spAro

spAro

leuke horrorfilm, mooie effecten maar toch weer een film van 12 uit 1 dozijn.

avatar van toetje1977

toetje1977

Ik heb me best vermaakt hoor, heb me ook niet verveeld eigenlijk...
maar wat een onzin haha... Serieuze horror kun je dit niet noemen, ik hoop dan ook maar dat dat niet de bedoeling is.

Een pratende geit, een boze zakdoek....

Een clou die je van mijlenver aan ziet komen al had ik eigenlijk verwacht dat haar vriendje de sjaak zou zijn aangezien hij de knoop had (maar uiteraard had zij het niet aan hem gegeven...)

Ik vind overigens Justin Long niet echt geschikt voor een horror-film, die gast heeft zo'n blij hoofd...

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Hahaha ik schrok me wel de tieten van die zigeuner die plots op de achterbank zat. Hahahaha lang geleden dat ik in de gordijnen hing!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Pulp Victim schreef:

Da's volledig de schuld van de MovieMeter clan, die willen niet weten van een aanpassing naar "Horror-Komedie", dat hebben ze mij persoonlijk laten weten na een vraag tot aanpassing, tsja...

avatar van The Hidden

The Hidden

Zo, deze ook maar eens gekeken.

't Was meer horror/comedy dan een horror/thriller, zoals hier op MM staat. Zeker geen thriller in ieder geval. Niet dat alle horrors geloofwaardig zijn, maar dit was met vlagen belachelijk, vooral de overdreven in beeld gebrachte smerigheid kon me niet bekoren:

Dat slijmerige kunstgebit, die gore snotlap, dat lijk van Ganush dat de volledige gore inhoud over Christine uitbraakte etc. Als dit lachwekkende gedoe achterwege was gelaten, had de film een stuk enger en "echter" kunnen zijn. Ook die grafscène was een ramp: Christine moet binnen een paar uurtjes die knoop teruggeven aan Ganush, en graaft me ff een kuil van twee meter diep! Die tot overmaat van pret ook nog eens binnen 20 seconden VOL regent. Right...

Ganush was wel een vermakelijk karakter in de film, maar die Justin Long... nope, deed me niets.

En dan het einde, op het moment dat Christine die envelop uit de puinhoop papierwerk vistte, lag ik meteen de link met de antieke munt. Meestal heb ik het mis bij dit soort ingevingen, maar helaas had ik het ditmaal bij het juiste eind.
Positief is wel dat er eens geen happy end is.

Kortom: veel verwachtingen, viel lichtelijk tegen, maar toch een vermakelijk tussendoortje. Kijk deze als je een overdreven horroravondje wil, met een aantal fijne schrikmomenten

avatar van Jolene.

Jolene.

Meer komedie dan horror.

Vermakelijk, maar dan heeft het komediegehalte daar meer toe bijgedragen dan het 'horrorgehalte'.

avatar van tamara430

tamara430

Wat een waardeloze film. Ik zie de maker van de film en de acteurs en denk; Nou dat moet wel een goeie film zijn. Ik heb alleen maar gelachen met deze film.

Dus wil je een aardig stukje comedy zien dan is het een aanrader maar voor een horror absoluut niet.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik zou niet weten waarom horror niet komisch zou mogen zijn. Goede argumentatie verder ook

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

tamara430 schreef:

Waarom beoordeel jij de film niet als fim opzich ipv als horror? Omdat bepaalde persoonen nou eenmaal als stempel horror hebben gegeven hoeft dat nog niet zo te zijn. Je hebt wel veel gelachen zei je. Waarom dan toch zo slecht volgens jou?

avatar van Poppe

Poppe

Heerlijke horror met een knipoogje en lekkere gore momenten, zoals het hoort !

avatar van MissyNador

MissyNador

Disgusting movie! vond het niets aan..

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Waarom niet? Wat was er disgusting?

avatar van rep_robert

Het is wel een horrorfilm he

avatar van Triple G

Triple G

Veel kijkers lijken zich enorm te vergissen in het humor element. Beetje jammer. In Raimi's succes 'horrors' Evil Dead zat die humor ook al. Was dus enigszins te verwachten. Dit is dus niks anders dan zo'n type film in een modern jasje en netjes uitgevoerd. Echter, niet verrassend....

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Wat ik storender vind dan de humor, is het feit dat de film geen spanning opwekt, maar je simpelweg steeds opnieuw probeert te laten schrikken met een harde geluidsband. Een erg flauw trucje dat op de zenuwen werkt.

avatar van Rosicky

Rosicky

Wat is Alison Loham een belachelijk lekker wijf. Zo, dat ben ik kwijt.

Sam Raimi's Return to Horror is precies geworden wat het wilde zijn. Een geinige ode aan de oude horrorfilm, doorspekt met heel aardige humor en gore. Raimi neem zichzelf en zijn film totaal niet serieus en dat is maar goed ook. Het aantal clichés is op den duur immers niet meer te tellen. Gelukkig is het allemaal best leuk om naar te kijken, en is Alison Loham een lekker wijf. Mijn god. Zeker als ze tegen het einde dat lijk van die oma opgraaft. Als ze in de modder en zijknat te keer gaat. Yummie.

Leuke ode aan de oude horrorfilm. Raimi is een meester in wat ie doet, en dat blijkt op het scherm. Leuk om eens gezien te hebben. En had ik al vermeld dat ik Alison Lohman een lekker wijf vind?