Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
BS
Ik lees veel negatief gebabel. Ik snap het wel maar ik zie dit niet terug in de film.
Wat ik zie is een script wat zeer goed naar t1 en nog beter naar t2 heeft gekeken en daar veel goede elementen uit heeft gehaald.
We zijn weer teruggekomen naar een ACTIE-film met een goed verhaal !
Nou ja, laten we dan maar beginnen met de actie want daar draait het tenslotte om
Die is gewoon goed. En ik bedoel goed in huidige maatstaven ! De lange camera-shots en camera-angles zijn goed, de actie zelf is goed, het is niet te snel geknipt zodat je het ook gewoon kunt volgen EN de details in kunt nemen !
Naast al die kogels, bommen, mijnen, granaten enz zit er ook gewoon een goed verhaal in. Het voelt ook als een logisch vervolg en ja, er zal nog maar komen. T5 ligt op tafel wat eigenlijk logisch is want in deze film wordt de t800 ( arnie ) geboren terwijl we weten dat die massaal aan de oorlog gaan EN de t1000 zowiezo nog gemaakt moet gaan worden ( t5-dingetje misschien?)
Kwa acteren hebben we ook weinig te klagen. Bale doet het goed als Conner en de nieuwe personage's zijn ook goed met als hoogtepunten Jadagrace ( een goede vonds ) en Sam Worthington die een zeer goede rol neerzet en zich voor mij bewijst als actie-held ! Ik zou zeggen doe daar wat mee !
Voor de rest is het de vraag in hoeverre je jezelf mee laat gaan om te kunnen beoordelen of dit je een echt terminator-gevoel geeft. Ik kan daarop 2 dingen zeggen:
1- na de meesterlijke t2 zal nooit niks meer in de buurt komen!
of je denkt iets maar buiten de box en zegt
2- na de toch iets tegenvallende t3 hebben we een goede 2 seizoen serie gehad en nu gaat het verhaal weer verder !
De serie maakt hier denk ik een groot deel van uit. Ik heb de serie gezien en weet hoe het met Reese loopt en wat er met hem gebeurt is/ gaat gebeuren. Uit het einde van t3 herken ik Bale een beetje en dat wordt nog even verduiderlijkt aan het eind van deze film. Nu zien we ineens de John van de toekomst zoals weergegeven in t2 en aan het eind van t3.
Wat is het voor mij?
Tja, als het ruikt naar vis, eruit ziet als vis en smaaks als vis ... dan is het vis !
Het ruikt naar terminator-actie, het ziet eruit als terminator-acite en het smaakt... oh oke, het voelt voor mij ook gewoon 85 tot 90% van de tijd als een echt nagedacht en logisch vervolg op ( voornamelijk ) t2.
Zeer goed actie-spectakel met diepgang en goed verhaal.. maar vroeger was alles altijd beter dus altijd net iets minder dan t2 he
t1- 3,5*
t2- 4,5*
t3- 3.5*
t4- 4*
op 1 uur na; 1 jaar en 20 dagen terug geschreven.
heb de film net opnieuw gekeken en eigenlijk ben ik het nog volledig eens met wat ik toen gezegd heb.
leuk om het nu te kijken als je weet wat de twist in het midden is. Je zien nog meer overeenkomsten in houding, beweging en andere dingetjes.
hij is gewoon ( nog steeds ) de 4* makkelijk waard !
SnakeDoc
Leuk geschreven en ben het ook met je eens.
Ik heb me kostelijk vermaakt met dit deel en vind dat het keurig is afgestemt op de drie eerdere (totaal andere) delen.
mayhemblik
Eén grote explosie deze film, er zit totaal geen humor in die de eerdere delen juist zo leuk maakten, hoewel ik deel drie ook al een stuk minder vond.
Ik heb in elk geval voor de rest van het jaar genoeg wapen gekletter gezien.
SnakeDoc
Als ik naar een Terminator ga zitten kijken dan zit ik eerlijk gezegd ook niet te wachten op komedie.
Als ik hard wil lachen pak ik wel een andere film.
Wel veel wapen gekletter ja en daar moet je dan net ff van houden.
Ik vond het goed te doen. Vooral ook omdat het goed was uitgewerkt.
Ook visueel gezien was het dik voor mekaar!
witboek
Waarom al die heisa? Het is een van de betere films onder de Terminators.
Q Jones
Vind jij. Niet iedereen heeft dezelfde mening, Ik vind dit persoonlijk echt een vreselijke film.
mayhemblik
Als ik hard wil lachen pak ik wel een andere film.
Wel veel wapen gekletter ja en daar moet je dan net ff van houden.
Ik vond het goed te doen. Vooral ook omdat het goed was uitgewerkt.
Ook visueel gezien was het dik voor mekaar!
Ik heb het hier over subtiele humor en niet over hard lachen, tjezus.
Waarom al die heisa? Het is een van de betere films onder de Terminators.
Het is met afstand de zwakste van de 4 Terminators.
SnakeDoc
Het is met afstand de zwakste van de 4 Terminators.
Op sites als deze zal dat altijd een welles niettes verhaal zijn!
Ligt eraan. Denk dat 99 op de 100 het met me eens zijn. Je kan twisten of T1 of T2 de beste is (ik vind T2), maar die staan normaliter bij iedereen wel ruim bovenaan. En ik prefereer een Terminator film met Arnold erin ruim boven deze waar de personages echt heel nietszeggend zijn. Dus T3 ook ruim boven T4.
SnakeDoc
Bij mij is t precies andersom, 4 vond ik t beste, dan 3, 2 & 1.
En met 'welles niettes' bedoel ik het over t algemeen.
Je hebt altijd voorstanders en tegenstanders van films en bepaalde nieuwe uitgaves.
Als er vervolgen komen dan zie je bij de meeste films dat er een dalende lijn is. Zelden halen ze het niveau van de eerste.
In dat opzicht heb je gelijk.
Je vond T1 het zwakst en T4 het beste?
Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord van iemand. Deel 3 leuker dan deel 2 idem....
Maargoed, het is maar goed dat er verschillende smaken zijn.
SnakeDoc
Je vond T1 het zwakst en T4 het beste?
Maargoed, het is maar goed dat er verschillende smaken zijn.
Ik heb ze achter elkaar bekeken, kan er weinig aan doen
Heb nooit zoveel met Terminator en Arnol Schwarzenegger gehad.
Denk dus dat ik daarom deel 4 ook wat leuker vind.
Hij is natuurlijk totaal anders, maar ik vond hem toch ook wel weer perfect passen in het rijtje van het totaal groepje Terminators.

Mja, als je Schwarzengger en het Terminator verhaal niet erg interessant vind, dan snap ik dat je deel 4 (is meer gericht op actie en kent vooral vlakke personages) leuker zal vinden.
Ik vind het Terminator plot wel echt heel boeiend en geef daarom de voorkeur aan het erg gave origineel en de nog veel beter uitgewerkte 2e film (= mijn nummer 1 in mijn top 10).
SnakeDoc
Geeft niet, ik accepteer je zoals je bent!
Overigens, 2 films waarin ik Arnold GE-NI-AAL vind:
The Expendables
Beetje kleine rol, maar daar kan ik dan wel weer van genieten!
True Lies! Vroeger als kind moest ik die verplicht van m n vader kijken. Sindsdien minimaal 1 keer per jaar. Hele vette film!
Herzien, ik denk dat ik dit toch de minste vind van alle delen. Het plot is niet heel bijzonder, de cast matig. Worthington is prima, maar de rol van Bale wordt veel te serieus neergezet, soms haast op het lachwekkende af. Vormgeving en special effects zijn degelijk, maar de film mist gewoon net dat beetje extra dat de andere drie films wel hadden. Zou het toch de aanwezigheid van Arnie zijn? Echt memorabele aktiescenes zijn er, afgezien van de scene bij het pompstation, ook niet echt- vooral de climax stelt teleur. Toch nog vier sterren, de reeks blijft kwalitatief dik in orde en ook dit deel is zeer onderhoudend. McG is als regisseur in ieder geval capabel genoeg. Dat is wellicht de grootste verrassing van de film.
TinkerTex
Het vierde deel stelt over het algemeen niet teleur. De indrukwekkende actie en effecten voeren weliswaar de boventoon. Daardoor wordt het gewoon een lekkere sciencefiction actiefilmpje. Fans zullen stiekem gehoopt hebben op meer.
Ik vond met name de verwijzingen naar de andere films erg geslaagd en daarom past hij goed in de reeks. Geen meesterwerk, maar een prima actiefilm.
Nomak
Wie verzint het eigenlijk om een Terminatorfilm te maken zonder Arnold 'The Governator' Schwarzenegger? Zeer slecht idee.
Het grootste probleem is eigenlijk dat de spanning weg is, er is namelijk geen enkele echte onstopbare bad guy zoals dat in de vorige delen wel het geval was. Om dat te doen vergeten moet de regisseur wel met iets heel sterk komen, maar dat gebeurt hier niet. Ja, er zijn redelijk wat Terminators te zien, maar zo onstopbaar en indrukwekkend zijn ze in deze film niet.
Het ontbreekt ook aan interessante personages. Christian Bale heeft zijn Batman stem nog, en doet als John Connor eigenlijk niet veel meer dan wat in het rond schieten en chagrijnig kijken. De andere personages zijn nog oninteressanter, daar zal ik ook geen woorden aan verspillen.
Verder ook nog een aantal plotholes, vooral de manier waarop Skynet met snotneus Kyle Reese omgaat is onbegrijpelijk. Deze jongen is zogezegd een erg belangrijke schakel en zou absoluut moeten worden uitgeschakeld. Wat doe je dan als Skynet zijnde? Meteen neerschieten natuurlijk, maar neen ze houden hem gewoon gevangen.
Ik klink misschien erg negatief en zo lijkt het alsof het allemaal slecht is. Maar zo erg is het niet, het is als een op zichzelf staande actiefilm best wel vermakelijk. Maar Terminator Salvation komt als Terminatorfilm op elk vlak tekort en is duidelijk de zwakste film uit de reeks.
blisteringdude
Net weer even T2 gekeken. Dan weet je weer wat deze film mist: Arnold. Zeer matig vervolg vind ik.
Franklin1975
Ik heb gisteren voor het eerst deze film gezien. Vorig jaar twijfelde ik of ik m in de bios wilde zien. Maar nu wij een bluray-speler hebben en 40"hd tv (beiden Sony Bravia) heb ik eerst de Skynet-editie van Terminator 2 gekocht en daarna de T-600 Special Edition van Terminator Salvation.
En ik moet zeggen dat ik het een geweldige actiefilm vind. Misschien dat de actie belangrijker is dan het verhaal dit keer, maar dat stoort totaal niet bij mij. En opa Arnold mis ik al helemaal niet eigenlijk.
Arnold Schwarzenegger is dan wel de enige echte (good guy danwel bad guy) Terminator uit de titel, maar uiteindelijk draait het om het verhaal, en daarin is vooral John Connor belangrijk geworden, belangrijker dan een terminator in dit deel.
Er komen vleugjes Transformers in voor en vleugjes Dark Knight en zelfs knipoogjes naar T2, maar bovenal is het een post-Judgment Day Terminator-film die er zeer verzorgd uitziet.
Op naar deel 5.
Q Jones
Een vleugje Transformers daar heb je het al ook al zo'n kut film. Ik snap het hoge cijfer echt niet ben ik nou werkelijkwaar de enige die deze film echt slecht vind,
purekillah
Niet zo goed als deel 2 natuurlijk.
Maar wel beter als 3.
T1: 2*
T2: 4,5*
T3: 3*
T4: 3,5*
Thorongil
Deze film zat echt boordevol nutteloze karakters.
Zo heb je dat zwarte meisje dat de hele film niets zegt en doet, buiten wat angstige gezichten trekken. Dan heb je ook nog een aziatische die verliefd wordt op cyborg Wright, ook haar karakter wordt amper ontwikkeld. Een van de kleine toevoegingen in de r-rated Director's cut was dat we haar van vest zagen verwisselen en vage contouren zagen van haar naakte lichaam. Ten eerste is dit veel te braaf om uit de gewone film te laten en in feite helpt het ook niet echt het plot voort.
Het enige positieve aan deze film zijn de degelijke actiescènes, en nieuwe robots van Skynet, zoals een soort motorrijdende robots, waterrobots etc.
We krijgen ook een slechte CGI Arnold op het einde, dat er enorm fake uitziet. Ook Yelchin komt weinig aan bod en ik kan me hem maar moeilijk voorstellen als de toekomstige vader van John Connor (Bale).
Bale is eigenlijk de enige die de film nog wat kan redden. Het eindgevecht met T-800, gaf me ook wat déja-vus naar het gelijkaardige einde van Terminator. Verder krijgen we ook een soort heldhaftige opoffering (men probeert het alleszins wat dramatiek mee tegen), van hoe Cyborg Wright zijn mechanisch hart afstaat aan de dode Connor. Iets dat we eigenlijk al van mijlen ver zagen afkomen, vrij cliché einde. Eigenlijk hadden ze beter na de eerste 2 Cameron-films kunnen stoppen, want deze heeft amper iets toe te voegen aan het Terminator-verhaal. Het vet is van de soep wat betreft deze franchise.
dominion
Ik vond hem heel erg goed.
Ten eerste vond ik het veel beter dat ze niet op die visioenen afgingen uit het vorige deel waar alles zo high-tech is.
Want hier is alles kapot en heel erg grauw en dat maakte het juist realistisch.
Alleen vond ik het wel jammer dat het na de oorlog was want dat wilde ik juist graag zien.
Dit was ook een van Sam Worringtons eerste blockbuster.
Vond wel dat Christian Bale wat minder goed acteerde hij is meer iemand die Batman moet spelen.
Maar toch een dikke 4.
Konstantin
Goede film , slechte opvolger. Makkelijker kan ik het niet zegge. Ik vindt het zeker geen extreem goede opvolger van de T reeks maar als je het verhaal beetje op zij zet dan moet ik zeggen dat het een prima actie film is. Omdat ik mij ergerde aan bepaalde dingen geef ik de film 2,5 als ik misschien geen fan was geweest van Terminator reeks zou ik het misschien zelfs 3 a 3.5 ster geven maar het idee dat terminators in de toekomst toch nog half gescheurde kleren dragen en een super computer wijf uit system shock2 , terminator met echte hart? vraag mij echt af waarom die moet kloppen als er tog geen bloed in zijn systeem zit of dat hij zelf nooit heeft gemerkt. dat die anders is .
Maar ja voor de actie fans is het een prima film voor in de avond vooral bluray dvd is echt top
Zeriel
De bedoeling was goed, maar uiteindelijk is het een retro-ratjetoe geworden van de Terminator-films, The Matrix, Transformers, Mad Max e.d. en zelfs Metropolis. Wel onderhoudend en redelijk acteerwerk en goede scenes.
Te weinig eigen karakter om op zichzelf te staan, en te afwijkend van de eerdere Terminators om een waardig opvolger te zijn.
Dead01
- 1977 stemmen
Ondanks de cast vond ik deze film echt overbodig.
De eerste 2 van deze reeks waren goed maar ze hadden beter daar bij gelaten.
Heb met veel moeite de film afgekeken en was echt zonde van de tijd.
1,5 ster
jeroen079
echt een slechte film deel 1 en 2 waren goed deel 3 ook maar iets minder maar deze niet is trouwens ook geen arnold geen terminator

Terminator: Dark Fate
2019