• 9.381.574 stemmen

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Rain, Naomie Harris en Rick Yune

Releasedatum: 3 december 2009

Plot Ninja Assassin

"Fear not the weapon, but the hand that wields it."

Als kind is Raizo van straat gehaald en getraind tot één van de meest dodelijke moordenaars van de wereld door de Ozunu-clan, een geheime maatschappij diens bestaan als een mythe wordt beschouwd. Door de genadeloze moord op zijn vriendin, door de Ozunu-clan, verdwijnt Raizo, wachtend en voorbereidend op wraak. Ondertussen onderzoekt Europol-agente Mika Coretti een aantal politieke moorden in Berlijn. Ze komt op het spoor van een ondergronds netwerk van Aziatische huurmoordenaars. Ondanks een verbod van haar baas bekijkt ze geheime bestanden om meer over deze Ozunu-clan te weten te komen. Hierdoor wordt ze echter zelf een doelwit. De clan stuurt de gevaarlijke Takeshi met een groep moordenaars op haar af, maar Raizo weet haar te redden. Nu staan ze beiden op de dodenlijst...

avatar van stinissen

Begint aardig om dan ten onder te gaan in de vele eentonige gevechten.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Deze film viel me toch zeker niet tegen, het bloed spatte toch lekker om je oren.

Lekker goede actie, met een vleugje romantiek.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

her heart is special wat een pussy die Rain dude.

avatar van Jesse93

Jesse93

Verhaal ging nergens over, maar de film had wel fantastische actie scene's

avatar van uberpro1337

uberpro1337

Goede film, ik heb me erg vermaakt

avatar van dwid

dwid

Vermakelijk, veel bloed, goeie actiescenes, slecht verhaal (welk verhaal?), goed camerawerk - behalve dan dat de vecht scenes soms wel een beetje erg donker waren, terwijl het bloed wel lekker rood in beeld komt, mooi he, die special defects

Maar al met al, ondanks het slechte verhaal (maar wel goeie actie) geen moeite om hem volledig af te kijken, integendeel zelfs...

avatar van c-l-a-r-i-s-s-a

c-l-a-r-i-s-s-a

Wat een slechte film zeg. Het was nog wel redelijk vermakelijk en de vechtscènes zagen er nog wel redelijk uit. Maar voor de rest zaten alle amerikaanse clichés van actiefilms erin! Het was onwijs voorspelbaar en heel erg onrealistisch. Daarnaast waren de dialogen van een zeer laag niveau en zat er totaal niets verrassends in deze film.

avatar van qwatje

qwatje

In het genre een absolute topper! Natuurlijk is er op dit soort films veel aan te merken. Script wat een beetje la la is. Ongelofelijke dingen.

Maar ja we hebben het hier over een absoluut genre film. En daar kan dit allemaal. Doordat er een behoorlijk budget was is het allemaal goed verfilmd, De aktie zit overal doorspekt zodat je jezelf geen moment verveeld. Na het zien van deze film snapte ik wel dat ik moeite heb met het vinden van rode inkt! Wat een bloedbaden. 3,5 *

Houdt je niet van dit genre zul je er niet zoveel plezier aanbeleven.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

ik kan niet anders dan deze revolutioniare film de volle score geven.

deze film zet qua camerawerk, actie en effecten weer een nieuwe standaard. SUPERVET!!! 5,0*

avatar van erik1677

erik1677

gave actiefilm, en lekker bloederig ook.

heb hier wel van genoten.

avatar van piiiti

piiiti

erg goeie film, mooie effects en lekker veel actie

dit soort films kan ik altijd wel waarderen!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een wisselvallige film. Het begin was goed en het liters bloed en afgehakte ledematen en ingewanden vlogen in het rond. Een combinatie tussen schieten en hakken en zagen als het ware. Daarna zakt de film enorm in en word het een saaiig dito thrillertje dat gepaard gaat met het leven van Raizo en dan elk moment die jeugdherinneringen van hem in die dojo in Japan, dat ook echt knap vervelend begint te worden. Dan zou ik zeggen, doe die jeugdherinneringen dan eerst of gewoon in het kort ipv elke 5 minuten af te wisselen. Die scenes vond ik ook een beetje aan de flauwe kant en het wachten op bloederige actie is lang. Maar toch komen we er wel weer een paar tegen en het blood en gore gehalte zit er echt stevig in. Ook word er in geschoten maar het draait meer om het hak en slash werk. Verhaal zit er niet echt in.

Rain vond ik eigenlijk ook best houterig overkomen maar die vrouw daarintegen deed het nog wel goed. Het budget is lager dan Teigue's eerdere V for Vendetta en moest ook ogen als een jaren 80 Hong Kong film of een potentiele ouwe Japanse Ninja film. Het is aan de regiseur en de effecten te danken dat dit geen Direct to Video werd, aangezien de meeste films tegenwoordig die maar een beetje goedkoop, dun of afgezaagd ogen al in de videotheekrekken worden gesmeten.

Afwisselend vermaak. 3,0*

avatar van JustMike

JustMike

slecht verhaal....coole actie

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Meer bloed dan ninja's
In het begin is de film erg onduidelijk, met die flashbacks en al die kale kleine ninja'tjes had ik geen idee wie Raizo was. De 2,5* heeft deze film te danken aan de prachtige actiescenes.
1 ninjaster,
1 samuraizwaard en
0,5 deciliter bloed.

maakt 2,5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Is deze een beetje vergelijkbaar met Ong-bak? Ben overigens erg benieuwd. Zulke films zijn echt heerlijk qua gevecht-stijlen en landschappen.

Ben zeer benieuwd.

avatar van RipCurl

RipCurl

Leuke popcorn aktie film. Het verhaal is flinter dun, maar de special effects maken een hoop goed. Eigenlijk 2,5 sterren, maar vanwege de liters bloed toch een 0,5 extra.

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Minotaures schreef:

Ben zeer benieuwd.

Ik vind de film niet vergelijkbaar met Ong-Bak. Heel ander soort vechten, Ong-Bak is echt knokken met mooie bewegingen. Dit zijn ninja's, veel sluipen, uit het niets aanvallen, veel met wapens (zwaarden etc). En ik kan je vertellen dat je het voor de landschappen niet hoeft te doen ...

Maar desalniettemin is het een vermakkelijke film.

avatar van Phantasm

Phantasm

morgan_freeman schreef:

Wat een B-film eerste klas. Het verhaal was totaal niet interresant, en dan krijg je ook nog is om de 2 seconden bloed en andere vliegende lichaamsdelen te zien. Soms leuk, alleen niet als een fim het daarvan moet hebben.

Eersteklas pulp!

Ik ben het helemaal met je eens.

avatar van AHWA

AHWA

Als je de geloofwaardigheid buiten beschouwing laat, is het best een vermakelijk filmpje met mooi gestyleerde vechtscenes. Raizo kan wel een heleboel verwondingen verdragen trouwens zonder ook maar een beetje te verzwakken, maar toch, zolang je daar niet te veel op let, kan Ninja Assassin je best bekoren.

De flashbacks zijn prima, en die leraar speelt een goede rol. Het eindgevecht met de leraar is dan ook de mooiste scene uit de film.

Leuk om een keer gezien te hebben, en makkelijk kijkvoer, maar geen hoge herkijkwaarde. Vandaar 3.5*

avatar van Falcon103

Falcon103

het oerslechte verhaal word teniet gedaan door de lekker bloederig (cgi) scenes

avatar van Minotaures

Minotaures

Hele bloedige film. Als je van ninja's houdt, zul je hiervan erg genieten.

Liefhebbers van Ninja, die ook vermakkelijk is, zullen deze ook eens moeten zien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De meest cheezy rage uit de 80's gekruisd met supersnelle moderne actie, CGI en een sponsor deal met Heinz ketchup.

Resultaat: meest bloederige ninja film ooit.

And I like it. Natuurlijk, het verhaaltje is voorspelbaar, het acteerwerk is oké maar nergens briljant, en de stem van de ninja-sensei is weer eens van een zware shag-roker.

Toch geef ik er 4 sterren voor, want de film heeft veel vaart en ramt het 100% voorspelbare verhaaltje er rap door, met veel gave actiescènes en hier en daar best interessante vondsten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Captain Pervert schreef:

en de stem van de ninja-sensei is weer eens van een zware shag-roker.

yhuw ahh ozunuhhh !

avatar van Fryce

Fryce

Prima actiefilm met matig acteerwerk en een matig verhaal. Beelden zijn erg mooi en de actie is flitsend, leuk!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Filmkriebel schreef:

yhuw ahh ozunuhhh !

Haha ja

De grap is dat deze film min of meer tegelijk uitkwam met "Ninja", waar ik laatst het beginnetje van zag. Precies zo'n zelfde type kerel. Alleen lijkt dat een veel beschaafdere film te zijn (minder over the top, meer traditioneel suffe 80's ninja onzin maar dan met snellere gevechten).

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geef me dan maar deze hier, heb me er erg goed bij geamuseerd. Gaf me ook vaak het gevoel van die ouwe computer games als "Shinobi", vooral wanneer ze daar op het dak van die building stonden. Nog een andere goede ninjafilm vond ik deze, maar veel andere users smaakten hem duidelijk minder.

Hunted, The (1995)

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Filmkriebel schreef:

Hunted, The (1995)

Ja ik vind The Hunted wel 100 keer beter dan dit prul en ben opgegroeid met japanse hack&slash films maar deze Ninja Assassin is een fake ass wannabe die er gigantisch in faalt om een goede setting, cast, dialogen en vechtscenes neer te zetten.

Ja sommige vechtscenes zijn aardig maar zoals een kameraad van mij al vermelde die toen met mij meeging naar deze film, alleen het begin/opening is vermakelijk.

Ik had hoge verwachtingen van deze film maar het werd jammer genoeg een slappe i wannabe a japanse hack&slasher.

avatar van benq

benq

Had er hoge verwachtigingen van toen de film uitkwam maar zag toen ook al de eerste lauwe reacties en heb de film net gezien. Hoopte toch stiekem dat de film het niveau kon halen van de martial arts films van Bruce Lee, Jet Li of zelfs Kill Bill Vol. 1 of dat het iets als een guilty pleasure kon worden. Maar helaas geen van dat alles. Dat het script, dialogen en acteerwerk maar matig is dat kan me in dit genre niet zoveel schelen maar ik miste iets en kwam er later achter wat. Want dit is dus weer ouderwets Hollywood die probeert de martial arts film weer hip en populair probeert te maken. Dus worden de gevechten over the top gepresenteerd (niks mis mee) maar snel gemonteerd met de nodige CGI. Vond het maar lastig te volgen en vond later de CGI teveel overheersen. Nee, geef mij maar de knokpartijen uit Ong-Bak (Jaa deed veel, zoniet alles echt), Jet Li (idem), Bruce Lee en het wire werk uit de geweldige Kill Bill Vol. 1. Veel vermakelijker en leuker om te zien.

Een gemiste kans deze film want hoop echt dat het martial arts genre weer in wordt en dat er meer in de bios ervan zullen komen.

avatar van nino120

nino120

verhaal was fake maar ik geef een 5 omdat die vecht stukjes gewoon ongelijke lijp waren. YES MENN!!

avatar van Killerbert

Killerbert

aardige film, leuk verhaal en mooi uitgewerkt