Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: James McTeigue
Met onder meer: Rain, Naomie Harris en Rick Yune
Releasedatum: 3 december 2009
Plot Ninja Assassin
"Fear not the weapon, but the hand that wields it."
Als kind is Raizo van straat gehaald en getraind tot één van de meest dodelijke moordenaars van de wereld door de Ozunu-clan, een geheime maatschappij diens bestaan als een mythe wordt beschouwd. Door de genadeloze moord op zijn vriendin, door de Ozunu-clan, verdwijnt Raizo, wachtend en voorbereidend op wraak. Ondertussen onderzoekt Europol-agente Mika Coretti een aantal politieke moorden in Berlijn. Ze komt op het spoor van een ondergronds netwerk van Aziatische huurmoordenaars. Ondanks een verbod van haar baas bekijkt ze geheime bestanden om meer over deze Ozunu-clan te weten te komen. Hierdoor wordt ze echter zelf een doelwit. De clan stuurt de gevaarlijke Takeshi met een groep moordenaars op haar af, maar Raizo weet haar te redden. Nu staan ze beiden op de dodenlijst...
Raizo
Maslow
Pretty Ninja
Teenage Raizo
istimewa
Ziet er inderdaad best goed uit.
Oke, fucking gruwelijk:D!
Ricochan38
beetje grappig dat de zuid koreaanse acteur/zanger RAIN wordt gecast als Japanner...
pinotje
de trailers zien er gruwelijk uit, eindelijk weer zo'n typical ninja movie, maar dan in een moderne jasje...
volgens de reclamespotjes op TV is deze film 3-dec in de NL bioscopen te zien... ik ga er zeker heen...
damnzz kan niet wachten man! =P deze film MOET ik zien
JVD
Ik ga hem morgen kijken......in Euroscoop Tilburg
Gezien ie vandaag pas in premiere gaat, lijkt het me dat de reeds geposte reviews meerendeels CAM-kijkers betreft...
Bla
Best aardig maar had veel meer in gezeten. Overigens, wie bloed wil zien, nog meer bloed wil zien en nog vele liters meer bloed wil zien: vooral kijken deze. 3*
desert
Vermakelijk filmpje met goede vechtscenes. Die ninja''s blijven je toch intrigeren.
Sjoerdow
Hoge amusementswaarde, flinterdun verhaaltje.
3 sterren voor het leuk in beeld brengen van de actiescénes.
Samen met Sjoerd gekeken in de bios, inderdaad een zeer flinterdun verhaal, waar je het dus echt niet voor moet doen. De ene na de andere voorspelbare cliché's over liefde en trouw zijn komen voorbij. Het einde had ik ook snel door(met die "tracking device") het acteerwerk was ook niet altijd al te best en er zaten veel fouten in de film.
Maar daar gaat het bij een film als dit niet om, het gaat namelijk om de actie.
De actie is wel een aantal keer zeer vet in beeld gebracht, met een HE-LE-BOEL bloed, om de 1 of andere reden ziet het er allemaal heel stijlvol en geweldig uit. De ledematen en de hoofden vliegen je om de oren, maar nergens wordt het echt wansmakelijk. Knap gedaan, net zoals het gebruik van het wapen van Raizo(mes aan een lange ketting), deed me inderdaad een beetje aan Ninja Gaiden(game) denken.
Zou verder de film alleen aanraden voor liefhebbers van dit hack en slash genre, want verder heeft de film qua inhoud zeer weinig te bieden.
$pecial
Klinkt goed, ik hou wel van zulke films op z'n tijd
Van 't weekend maar eens gaan checken in de bioscoop.
Neorago
Ik zelf luister graag naar de muziek van Rain.
Het grappige is dat de Teenage Raizo word gespeelt door Lee Joon die toevallig in een rookie band zit genaamd MBLAQ. Hun manager/producer is Rain. No wonder dat hy Joon heeft gebruikt. Gelukkig ziet Joon er wat beter uit met haar dan zonder
wwelover
Opvallend vermakelijke film, had zelf niet echte hoge verwachtingen maar dit is toch op en top entertainment. Een verhaal dat opzich wel boeiend is maar natuurlijk te belachelijk voor woorden. Maar dit is nou echt een bioscoop film, de actie is briljant. Je kan merken dat dit van de makers is van The Matrix (niet dat ik die heb gezien) het ziet er allemaal erg over the top uit, en dat is zeker geinig. Daarnaast is deze film ook nog eens behoorlijk luguber. En het ziet er zeker niet nep uit. De cast is voor mij helemaal onbekend, maar zeker niet slecht. Zeker die Rain niet.
Ik twijfel maar voorlopig 3.5*
Brute, bloederige actie!
Jazeker, Ninja Assassin zit er tjokvol mee en ook nog eens op een stijlvolle en stoere manier gefilmd. Heerlijk! Ik geef ook mijn volledige score die ik deze film geef aan die pluspunten.
Want verder is de film gewoon niet zo bijzonder. Het plot deed me echt helemaal niks. Wat een clichematig gelul zonder inhoud zeg. Neem daarmee de karakters die me niks boeiden en je hebt verder een niet al te beste film. Gelukkig duurt de film maar anderhalf uur en komen de actiemomenten vlot weer steeds terug. Want dat had ik toch echt tijdens het kijken; hopen dat het geneuzel weer voorbij is zodat ik weer brute actie kan zien. Damn, het bloed vliegt je soms om de oren!
Ik kan er dus ook geen voldoende voor geven. Jammer, want de film had zeker potentie. Nu is het een lekkere hakfilm geworden die op zich best genietbaar is als je weinig meer verwacht.
jessis
Was wel vermakelijk, maar er waren momenten dat de actie moeilijk te volgen was, zoals in het donker en snel camerawerk.
De actie's waren cool, maar wel een slap verhaal zeg.
3 ster
giizu
Deze Film is een echte hack and slash.
En het rode draad is eigenlijk gewoon dat hij een eindbaas moet vermoorden.
Voor de rest wel een prima film.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vermakelijke en vlotte actiefilm.
Ik hoor mensen over het verhaal klagen, terwijl voor een actiefilm als deze het best een redelijk verhaal is. Geen briljant script nee, maar ook niet superslecht.
Cast is oke.
En dan de actie. Paar heerlijke acties. Genoeg bloed en gore. Heerlijke sfeer gecreëerd met geluiden, look, effecten en wapens.
Enige minpuntje is dat de actie soms zo ontiegelijk snel gaat en er niks van te volgen is. Oke het zijn ninja's en soms moet het wel snel gaan, maar zoveel shotwisselingen dat ik vaak niet kon zien wie wie nou aan het vermoorden was. Op zo'n moment mis ik dan de wat overzichtelijke en mooi gechoreografeerde actie a la Ong-Bak. Die doet daarentegen weer onder aan verhaal en is visueel veel minder en heeft niet deze heerlijke sfeer. Dusdanig hoop ik ook dat ze voor zo'n film ooit een mooie samenwerking hebben tussen Hollywood en een Aziatisch land, want allebei hebben ze hun sterke punten, maar samen kan het heel interessant worden.
Voor de rest een goede actiefilm.
martinstegenga
Engels +1
Actie +1
Special Effects +1
Verder niet heel bijzonder, maar zeker wel vermakelijke actiefilm. Rain en de rest spelen zeker niet slecht, maar het monsterachtige script (n0t) zorgt iniedergeval niet voor oscar-kandidaten
Montorsi
Bedenkelijke film..
Vond het wel een aardige optie als brakke zondagmiddagfilm, dus vandaar dat ik deze ging kijken. Heb namelijk heel weinig met martial arts films, weet er niks van, en het doet me niks. Maar was wel benieuwd.
Begint wel leuk, had vooraf het idee dat het allemaal erg over de top en met een komische noot gebracht zou worden, en de openingsscene leek daarin te bevestigen. Helaas is de rest van de film akelig serieus, terwijl daar een aanleiding compleet voor ontbreekt.
Zwaar onnozel verhaaltje, gebracht alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Verder opvallend weinig actie het eerste uur, vervelende flashbacks van die training van hem, maar dat is logischerwijs niet iets waar ik op zit te wachten, niet een uur lang in ieder geval.
Dan op driekwart wordt er eindelijk wat gehakt, maar de duffe computereffectjes doen de film verder de das om, net als op een hoop droevig gefluister. Film neemt zich echt veel te serieus om leuk te zijn, ondanks af en toe wat aardige scenes. Als geheel veel slecht acteerwerk, slecht geschreven dialogen (ik druk me nog netjes uit denk ik, leek echt nergens op), en een eind wat je van 10km aan zag komen.
ps. Iemand die begreep hoe ze van Berlijn, in een ogenblik opeens ergens in een bergachtig Aziatisch ogend gebied terecht kwamen?
Prudh
Ja, Mika had in de tussentijd wat ninjatrucjes van Raizo geleerd, waardoor ze een heel peleton Interpolagenten kon teleporteren naar Japan, samen met vijf Hummers en een helikopter. Snapte dat niet eens?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
net als het feit dat er zoveel japanners lid zijn van een geheime CHINESE organisatie.. zijn van die kleine foutjes die je voor lief neemt bij een film..
$pecial
Pfff, wat een tegenvaller zeg! Ninja Assassin begint echt spetterend en veel belovend, maar vervolgens zakt de film helemaal in.
Aktie ziet er wel erg mooi uit, maar het komt nooit in de buurt van de opening's scene. Wel lekker bloederig, dat is een van de pluspunten van deze prent.
Verder niets bijzonders en echt onbegrijpelijk dat dit in de bioscoop draait. Op dvd/ blu ray zal het veel beter tot z'n recht komen.
Voorlopig hou ik het op een krappe 2.0 *
Jack Sparrow
En net als het feit dat ze het hoofdkantoor van Europol in Berlijn situeren terwijl deze gewoon in Den Haag zit. Beetje suf en een slechte research. Verder mooie effecten en vecht scenes maar een onwijs in elkaar gekunsteld script. De knap in elkaar zittende vecht scenes met een goede score maken het toch net tot een voldoende. Je kan wel duidelijk zien dat de Matrix broertjes hier achter zitten.
Macmanus
Ik snapte niet dat de ninja's leren om goed te luisteren tijdens het vechten, maar niet konden horen dat er een heleboel helikopters en hummers aan zaten te komen
brazo
Ja, beschrijf deze film in 3 woorden:" bloed, bloed en bloed?"
De film word opzich best wel leuk opgebouwd, al is het niet een super origineel verhaal. Ze kunnen het best wel spannend maken. Het heeft ook wel vaker zijn moment dat je het eigenlijk wel kunt verwachten wat er gaat gebeuren, maar ondanks dat, kan het toch blijven boeien. Dit gevoel blijft dat ongeveer de hele film wel een beetje, totdat je op het laatste deel van de film komt. Zelf vind ik het nogal een afknapper. Allemaal een beetje teveel van het goede. Er gebeurt ineens van alles dat tegen de natuurwetten ingaan. Mensen kunnen ineens vliegen, teleporteren, onzichtbaar worden en mensen terug tot leven maken... En dan ook nog erbij, de ninja's kunnnen gewoon 10liter bloed verliezen en aan alle kanten open liggen, zonder dat er iets aan de hand is... tja, dat gaat me allemaal een beetje ver.
Ondanks de soms wat overdreven toestand toch een leuk filmpje.
SpooXxX
Wat een snotfilms zeg.
Sommige actiescenes zijn werkelijkwaar plaatjes. Terwijl de meeste actiescenes geheel onduidelijk in beeld gebracht worden.
Ik vond deze film een zware tegenvaller.
Miss A
Het verhaal is echt heel slap en niet logisch..
Weet niet hoe ik een spoiler moet verbergen dus daar zeg ik verder niks over ^^
De vechtscenes waren wel heel vet gedaan, echt heel bruut zou ik maar zeggen!
Soms wel een beetje erg veel bloed en rond vliegende delen..
De film was beter dan ik had gedacht (dankzij de vechscenes)
Dus net een voldoende 3 sterretjes
FrisoBoei
Het verhaal was niet slecht maar zeker niet bijzonder.
De actie was wel echt geweldig. Goed in beeld gebracht en goed gebruik van slow-motion effecten en dergelijke.
Verder vind ik het erg goed hoe er gebruik wordt gemaakt van donker/licht, regen en vuur. Die elementen voegen veel toe aan de sfeer van de film, erg goed gedaan.
Bij elkaar een bovengemiddelde actiefilm.
VS-
kom er net vandaan. echt een topfilm!
nergens waarvan ik dacht, nou wat langdradig. de actie scenes waren echt goed en erg mooi in beeld gebracht
de flashbacks waren super, maakt er echt een sterk verhaal van.
topper!
ProxxiM
Net terug, hij was best aardig.
Beetje weinig verhaal, komt ook best traag op gang.. Sommige plotwendingen had ik zelf wel beter kunnen schrijven.
Maar de actiemomenten zijn erg strak!
3 ninjasterren.
Nogal slap digitaal gebeuren.... Teleurstelling, geef mij maar echt (film)bloed.
andrehoek
Moest even denken wanneer ik voor het laatst een ninja film in de bios had gezien. Dat moet zijn geweest American Ninja uit 1985. In die tijd duurde het nog even voordat een film Nederland bereikte, dus je mag daar anderhalf jaar bij optellen. Maar toch, dat was dus best een tijd geleden en de Katwijkse bios ( de City ) die de film vertoonde is ook allang verleden tijd. Gezien dit historisch feitje moest Ninja Assassin gecheckt worden.
Er zijn duidelijk nieuwe tijden aangebroken voor het ninja gerne. De film had beter Ninja Digitaal kunnen heten. Het verhaal is wel hetzelfde gebleven namelijk nog steeds flinterdun en het plot als je al over een plot mag spreken is nog dunner. De gevechten zijn over de top en het digitale rood is kleurrijk aanwezig. Het mag duidelijk zijn, ben je geen ninja fan dan ga je dit absoluut niet trekken...

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Undisputed III: Redemption
Actie, 2010

Hong Hai Hang Dong
Actie / Drama, 2018
moordvechtsportensluipmoordenaarninja fighterstick fightingsensei wraakninjabloedvergietenbloody fightchop sockyninjutsukusarigama