Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
Max en Joep
ben ik nu de enige die meteen denkt;
Funny Games??
Raffael77
Je zit er helemaal naast.
Deze film is geweldig en het zou je maar overkomen.
Funny Games is een hele slechte film.
Jigifest
ik heb hoge verwachtingen aan deze film maar de inhoud komt me bekend voor
Max en Joep
Je zit er helemaal naast.
Deze film is geweldig en het zou je maar overkomen.
Funny Games is een hele slechte film.
ik heb het uiteraard over de thematiek, zonder verder waardeoordeel
LEIDENAAR187
In funny games zijn ze echt uit op moorden,hier is het meer toeval van omstandigheden...
dennislaport
Slecht acteerwerk en een slecht verhaal.
Ik moet zeggen dat ik best geinteresseerd was omdat de film hier hoog scoort met veel stemmen maar ik hoef dus niet meer af te gaan op de scores van moviemeter want schijnbaar geeft het niet echt weer wat een filmliefhebber verwacht van een film.
Jammer moviemeter maar het klootjesvolk verpest jullie site.
oh, dus IMDB is ook een verpeste site. Een 7.0 met meer dan 7000 stemmen is niet slecht en komt er op neer dat veel mensen dit toch een goede film vinden wereldwijd
Khd
Ik heb een hekel aan films met een slecht einde. De film begon al op een manier waar je met een onbevredigend gevoel naar kijkt.
Ik had er nooit naar moeten kijken.
interista2001
Jammer moviemeter maar het klootjesvolk verpest jullie site.
Wat zeik je nou over klootjesvolk. Als je niet van horrorfilms houdt, moet je er niet naar kijken. Horrofilms zijn bijna nooit echte topfilms. Het is gewoon een genre waarvan je moet houden om het te kunnen waarderen. Weet voortaan wat je kan verwachten;).....
mcdaktari
Jammer moviemeter maar het klootjesvolk verpest jullie site.
Kijk dat jij dit geen goeie film vindt respecteer ik maar als je zegt "slecht acteerwerk " ben ik dat totaal niet met je eens. Het is zelfs overtuigend geacteerd. Maar ja, jij geeft "brief voor de koning" 4 sterren. Heb je daar al eens goed opgelet hoe er word geacteerd??? Dat is dus echt slecht. Als jij een film niet goed vind wil het niet zeggen dat er slecht word geacteerd
Haarlemmer
Ik had er nooit naar moeten kijken.
Je kan niet altijd een "happy end"in een film hebben. Maar daarmee is de film zeker niet slecht. Integendeel. Mesnen die versneld een filmpje kijken via de pc en daarna hun mening over de film durven te zeggen neem ik niet serieus. Azijnpissers worden ze ook wel is genoemd geloof ik..
Glacius
Wist verschrikkelijk goed walging/afschuw en wraakgevoelens bij me op te roepen. Sterk geacteerd, spannend en tegelijkertijd afschuwelijk.
aerts007
Wat heeft dat in godsnaam met Eden Lake te maken.
Khd
Ach los van wat ik van de film vond, er zitten sowieso voldoende ongeloofwaardige stukjes in. Acteerprestaties scoort ook niet meer dan matig. Daar kijk ik meestal er overheen. Het ging mij meer om de sfeer en het verhaal. Het was akelig en het bleef akelig worden. Het einde gaf slechts mijn vermoedens; maw een treurig einde zonder enige moraal of een teneur waarmee je uit de voeten kan gaan. Een niveau van films als the Wicker Man.
Ik kan films met unhappy end best wel pruimen hoor, zolang het maar in de film past.
m1701
Film net even op internet gekeken
En zag er aardig uit! Zat constant op het puntje van mijn (bureau) stoel. Film is heel spannend....vooral als ze achterna wordt gezeten, je hoopt steeds maar dat ze niet gepakt wordt.
Leuke film. Vind het eerlijk gezegd niet echt een horror.
De kinderen hebben wel typische engels ROTkoppen!!!
Foi
Qua horror een goede film. De film laat zien dat kinderen door het groepsgevoel en het erbij willen horen zich laten verleiden tot geweld. Aantal sterke scenes. Acteerwerk van de kinderen was ook goed. Jammer van het slechte einde, de omslag van de lieve juffrouw tot moordenaar had van mij wel door mogen zetten tot het moment dat er wraak genomen was op de kinderen.. daardoor toch onbevredigend
Score: 2
dnnyy17
ik had er eigelijk heeel weinig van verwacht todat ik hier ging kijken wat hij zoon beetje voor cijfertjes kreeg.. toen besloot ik um toch maar is te gaan kijken, en moet zeggen dat ik het toch wel een goeie film vindd ( bedankt daarvoor dus ) vond het einde ook wel is een x leuk om te zien.. meestal is dat anders bij dit soort films
goeie film 3,5*
Nick Theunis
zeer goede horror/thriller.. het begin is niet erg hoogstaand, maar halverwege begint hij sterker te worden.. echter vind ik het overdreven om hem de volle mep te geven, aangezien er toch wat minpuntjes zijn te ontdekken. ik stoorde me aan het feit dat merendeel van de groep eigenlijk niet wilde moorden, maar dat ze allemaal naar 1 jongen luisterden.. en zo'n doos alles maar filmde.. het zou misschien wel in het echt kunnen, maar toch bleef me dit storen.. en ook dat die vrouw opeens een smerige container induikt en dat het die 2 snotapen niet invalt dat ze daar wel eens in zou kunnen zitten.. Echter zitten er ook sterke scenes in de film.. de sterkste vond ik die waarbij de vrouw de ring vindt en de man al op sterven ligt.. al met al is het een film met sterke en wat zwakke scenes, maar heeft het me wel volgestopt met spanning, medeleven en haatgevoel.. 4*
teun25
Super horror ! Actierprestaties waren duidelijk minder maar dat merk je niet meer na het moment dat de man word mishandeld!
Sfeer is goed , einde wat minder! 4*
schram101
Sterke film! Hoewel vrijwel nooit horror kijk, trok de trailer mij wel aan en heb hem maar eens gekeken.
De spanning was de gehele film voelbaar. Had nu niet het gevoel dat ik eerst naar een intro van 45 min zat te kijken. Spanning zat er vrij snel in. Het acteerwerk was redelijk. De scenes met spanning/angst etc waren goed geacteerd, maar bij de andere/gewone scenes vond ik het wat minder, gelukkig was dit een korter gedeelte;). Locaties leenden zich goed voor een film als deze. Het verhaal op zich vond ik erg interessant. Ook het einde vond ik wel lekker, hoewel ik vlak er voor hoopte dat Jenny de hele bende door wraak aan stukken reet vond ik dit ook een lekker einde.
Kortom, een behoorlijk vlotte horror, hoewel vol cliches, zeker het kijken waard!
chrisvoorma
kan over deze film heel erg kort zijn: ZIEK!!!
waarom? ik denk dat het meeste toch in werkelijkheid ook nog wel zou kunnnen gebeuren...
MovieFreakk
Brute film met een aantal kippenvel momenten.
Raptar
Ik vond dit een erg goede film, goed geacteerd ook vond ik. Heb bijna heel de film op het puntje vam mijn stoel gezeten. Af en toe erg gruwelijk, maar de film werd er niet nep door. Vond de jongens erg sterk acteren. Ook erg mooi was hoe het karakter van de vrouw veranderde naarmate de film vorderde.Misschien was het eindje voor sommige een beetje een afknapper, maar voor mij totaal niet. Hoe hij aan het eind voor de spiegel staat met die bepaalde blik in ze ogen. Ik zat gelijk allemaal theorieën te verzinnen over wat hij gaat doen en wat hij aan het denken was. Ik denk dat als er een Eden Lake 2 komt, wat denk ik wel komt na dit open einde het verhaal een hele andere wending gaat krijgen. Ik kan niet wachten dus
Geef deze film 4 sterren.
Ricochan38
kan over deze film heel erg kort zijn: ZIEK!!!
Als je dit al ziek vindt dan zou ik de horror film Martyrs maar nooit bekijken, dat is pas zieke horror !
Penrue
Één van de beste horrors die ik ooit heb gezien, net afgelopen en ik ben er gewoon helemaal stil van.
Aanrader als je echt van horrors houdt, maar ik hoop dat het bij films blijft en nooit in het echt zal gebeuren.
the new guy
Even dacht ik nog dat het verhaal om zou komen in cliches, maar het eind was verrassend en redelijk vernieuwend.
Bobby Digital
Echt een brute film, ik hem echt goed.
De film heeft echt een nare en grimmige sfeer.
Dat de slechterikken kinderen / tieners zijn maakt de film juist boeiend. Het wordt snel duidelijk dat het jongeren zijn met een slechte achtergrond, van mij hadden ze dat nog wel iets meer mogen uitwerken maar voor is het zeker een geslaagde resultaat.
Ik vind Jack O'Connell overtuigend spelen, hij zet de rol van Brett echt angstaanjagend neer als tiran en leider van zijn gang.
Ik las trouwens nog ik weet niet meer welk magazine, volgens mij Empire ofzo dat deze film uitgeroepen, genomineerd is voor beste horrorfilm van het jaar in de UK.
Anyway van mij krijgt hij 4 sterren

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008