• 9.378.789 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

avatar van thysum

thysum

Horror....lekker griezelen.....voor het slapen gaan niet onder mn bed durven kijken!!!

He??

Waar zijn de zombies?

Heb ik wel de juiste film gezien? Ik zag een dom koppel smeken om slachtoffer te worden van zinloos geweld..en de daders waren een stel kinderen op BMX.

Gelukkig zijn er dus nog goede kinderen op aarde want anders had ik het verliefd stelletje zelf overreden met mn Opel Corsa

Plak er nog een uiterst teleurstellend eind aan vast en je hebt 1,5 uur voor niets zitten kijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

thysum schreef:

He??

Waar zijn de zombies?

Horror is wel wat breder hoor

Dat er geen zombies in zitten of andere monsters maakt het niet gelijk een ander genre.

Horror is verschrikking, dat komt in allerlei vormen Zoals deze

avatar van Noodless

Noodless

Eindelijk gezien ! Ik had hoge verwachtingen bij deze film want het verhaal sprak me aan en de vele lovende kritieken voor deze horror/thriller maakte me enorm nieuwsgierig.

Ik had al zelf mijn icoontje van gemaakt

Nu een topper vond ik het niet, het had wel gekund.

De film heeft een paar sterke momenten, maar vooral naar het einde toe mist het nog een krachtige uitwerking om van een superfilm te spreken. Nochtans een goed einde, maar je zag het van heel ver aankomen. 8/10

avatar van skompie

skompie

Heb eigenlijk hetzelfde als onderstaande. Kwam de film toevallig tegen en het verhaal sprak ook mij wel aan. Toen ook hier voornamelijk positieve berichten stonden wou ik hem helemaal graag zien.

Na hem gezien te hebben is de film me niet tegen gevallen. Heb me prima vermaakt. Vond het naar het einde toe toch ook iets minder worden. Het einde zelf was dan wel weer onverwacht maar had eigenlijk zelf ook niet echt een idee hoe de film zou kunnen eindigen. Steve is halverwege de film al half dood. Die kids maken elkaar nog wat af etc. Vind het opzich wel mooi dat je op het einde toch eerst het gevoel hebt dat Jenny met de auto eindelijk haar vrijheid tegemoet gaat maar dat blijkt dus niet zo.

ontzettend aangrijpende film
het geschreeuw van die jongen die levend in de hens wordt gezet kriebels krijg je ervan
die jongen die aanstichter was deed de rol erg goed

avatar van RtW

RtW

Leuke film, vind alleen de categorie niet horror maar alleen thriller. Het is niet 'eng' ofzo. Het deed me een beetje denken aan het type film meen creek alleen dan met opsettelijke daden. Aan het acteerwerk van het vrouwtje (hoofdrolspeelster) doe ik een klein beetje twijfelen, de rest deed het prima.

Reactie op zandkuiken: (Ijzersterke maar eveneens erg naargeestige prent die mede dankzij de schitterende acteerprestaties en de mooie cinematografie tot één van de betere horrorfilms behoort uit de recente geschiedenis.)

Vind ik wel overdreven naar mijn mening.

En het einde vind ik nietecht een eind. Meer een commercieel einde om er nog een deel II achter te kunnen plakken als ze dat zouden willen

RtW schreef:

Integendeel.

avatar van Rutte

Rutte

Lekkere brute film met een flinke dosis spanning.

In het begin leek het gewoon een standaard-filmpje te worden met de

bijbehorende clichés, maar daar kwam gelukkig al snel verandering in.

Ik vond het allemaal beangstigend realistisch overkomen, met name dankzij het goede acteerwerk van de jonge acteurs. Dat koppel acteerde trouwens ook goed hoor. Maar wat een krengetjes zeg...!

Hier wordt heel duidelijk bewezen dat men geen zombies of andere gekke dingen nodig heeft om een goede horror/thriller neer te zetten.

Oja, over het einde: ik denk dat bijna iedereen die de film gezien heeft zich automatisch voor de geest kan halen wat er zich afgespeeld heeft bij die mensen. Maar het is en blijft een gedachtengang, en daarom zou het me niet verbazen dat dit einde de aanleiding zou kunnen geven tot een eventueel vervolg.

Ik vond de film in ieder geval toch echt wel gewoon af.

4 sterren.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Redelijke film, maar toch niet echt een horror!

Dit is wel een film met een BOODSCHAP , en geeft een zeer reeel beeld neer wat er kan gebeuren , zoals het nu gesteld is met de NORMEN EN WAARDEN , zowel in Engeland , als in NEDERLAND !

De acteer prestaties zijn zeer goed !

• 11908 stemmen

Ik had gedacht dat dit een standaard horrorfilm zou zijn, een koppeltje dat er samen eens gezellig tussenuit gaat, en vervolgens afgeslacht wordt - zo hebben we er wel meerdere gezien. Maar toch zat ik er volledig naast, deze film is echt orgineel.

De film laat vooral zien hoe iemand een hele groep kan manipuleren dingen te doen die ze eigenlijk niet willen, zo gaat het in werkelijkheid ook vaak genoeg. Na afloop van deze film was ik stil, wat ik normaal gesproken zelden meemaak. Ik heb zelden zo'n film gezien die zo agressief, geweldadig, en aan de ene kant ook nog droevig is gezien.

Zonder twijfel de beste en meest orginele horrorfilm die ik dit jaar gezien heb.

glimmerman2000

Best raar..ikzelf ben deze film nu aan t downloaden, maar er staat ook nergens wanneer hij uitkomt op dvd in nederland.Of kijk ik nu mijn neus??

Ik kan het tenminste niet vinden..vroeg ik me gewoon ff af

avatar van Halcyon

Halcyon

Omdat er nog geen releasedatum gepland is in België en Nederland. Wel kan je hem al als pre-order aanschaffen in de VS. Release daar staat gepland voor 1 juni 2009. Betrekkelijk laat inderdaad...

glimmerman2000

Ohw oke..vaag zeg, ook omdat je hem al zo makkelijk kunt verkrijgen via het internet.Dit lijkt me wel een topfilm, vanwaar dan die langzame release op dvd..al was het nu een film die het toch slecht doet..maar goed, zal hem vanavond eerst is gaan bekijken

thanks

avatar van REGENCY

REGENCY

Ijzersterke thriller.!

4**

avatar van ASman

ASman

Bioscooprelease in Belgie staat gepland voor 21 januari 2009. Kijk maar op cinebel.

glimmerman2000 schreef:

Er zaten een paar schokkende momenten in de film, die je wel even bijblijven.

ja wat je zegt hoe kunnen mensen zo van het spoor raken he

avatar van pascal83

pascal83

Zo, wat ben ik net van mijn stoel weg geblazen na het zien van deze film.

avatar van apolicum

apolicum

glimmerman2000 schreef:

Jouw avond begint vroeg zeg

apolicum schreef:

Jouw avond begint vroeg zeg

Jah ik maak me eigen avonden he..ik bepaal wanneer ze beginnen gheghe.

Ik ben nu aan me ochtend begonnen.

Ben jij ook weer op de hoogte

avatar van RickZ

RickZ

Schokkende thriller(horror) over jong stel lastig gevallen door jongeren, bloederig en lekker ruw om te kijken

avatar van Nasir

Nasir

Potverdomme ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van 648

Toffe film.

Heb me echt lopen ergeren,

en heel lang na-gepraat over de film.

Ja, deze moet je gezien hebben.

• 11908 stemmen

Deze film staat inmiddels al in 3 toplijsten!

Toplijsten??

• 11908 stemmen

Klik bovenaan bij de film op statistieken, dan kun je het zien.

Lui schreef:

Klik bovenaan bij de film op statistieken, dan kun je het zien.

bedankt ik had het ook niet door.

maar de film gaat de goede kant op

glimmerman2000

Idd nooit naar gekeken, die statistieken.

weer wat geleerd.

thanks lui

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer sterke film met goed elementen. Het is een horror, maar niet eentje met zombies en dergelijke, maar een horrorfilm die de pure en harde (mogelijke) waarheid laat zien. Het acteerwerk is goed en het gore was ook prima voor zo'n soort film. Je krijgt op sommige momenten spontaan medelijden als je ziet wat er gebeurd met Steve... Het einde was ook anders dan verwacht.

Tot nu toe de beste van 08 die ik heb gezien.

avatar van jbr

jbr

schitterende film, bijzonder spannend.

Ik vond het verhaal vrij goed, ook het einde viel me zeker niet tegen.

Als kijker krijg je geen minuut om je te ontspannen het blijft gewoon gaan en dat is wat je wil natuurlijk bij dit soort films.